Berre så det er nemnt:
https://no.m.wikipedia.org/wiki/Homogenisering
Om mjølk i naturleg tilstand får stå i ro vil fløyten samle seg som eit lag på toppen. Ordet fløyte kjem nok av at det var noko som ein kunne samle opp ved å fløyte den av mjølka. Dette vart gjort før separatoren si tid.
Hos bonden har mjølketanken røreverk som rører i mjølka med jamne mellomrom for å hindre at fløyten legg seg som eit lag på toppen.
Ausar ein mjølk opp i ein mugge tek det ikkje så lang tid før ein har eit lag med fløyte på toppen. Skal ein slå mjølk opp i eit glas hamnar noko av klistreriet i glaset saman med mjølka, medan resten etter kvart blir hengande fast i muggen. Evt. løysing er å ha mjølka på ei flaske og riste godt før bruk.
Om mjølka har vore innom meieriet slepp ein både desse små problema, samt risiko for å bli smitta av alt frå gule stafylokokkar eller andre jurbetennelsesbakteriar til e-colibakteriar.