Gå til innhold

mathiasm

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mathiasm

  1. Høres ut som om artikkelforfatter føler det er galt å bli stemplet som spillavhengig, når han faktisk var avhengig av dette. Noe som også er veldig naturlig ettersom spill var en av hans største interesser.

     

    Virker som om det først og fremst det er definisjonen av spillavhengighet det klages på her, og ikke konsekvensene som eventuelt måtte komme for de som faktisk er "spillavhengige". Konsekvensene av avhenighet av f.eks. nettpoker, eller wow som enten tømmer deg for fritid og sosialt liv eller lommeboka di må være fokus, og ikke folk som har spill som interesse, på lik linje med at noen spiller fotball dagen lang, og kan fødselsdatoen til samtlige eliteseriespillere på rams.

  2. Acer Liquid får du nok for under 3000 i england, koster ca 3100 inkl, mva hvis du kjøper fra expansys.

    Men jeg ser det er en del snakk om de forskjellige versjonene av Android. Denne har v1.6, er det en ulempe?

    Kommer visst oppdatering i mars/april. Etter å ha lest litt rundt på diverse forum og på internet må jeg si Acer Liquid ligger bra an. Kraftig, og akkurat innenfor prisgrensen min.

  3. Hei!

     

    Tiden er inne for å skaffe meg en ny mobiltelefon. Jeg har surfet en del rundt på nettet, men må innrømme at jeg ikke er inne i mobilverdenen, og at jeg har fulgt med for dårlig i timen. Jeg har imidlertidig noen ønsker for hvordan den nye telefonen skal være.

     

    - Den skal brukes mye til nettsurfing og jeg trenger derfor en relativt stor skjerm.

    - Jeg har hørt mye bra om Android og bruker mange Google-tjenester. Ønsker derfor Android som operativsystem.

    - Jeg har bestemt meg for å kjøpe uten abonnement og binding og prisen skal da helst ikke overskride 3000.

    - Musikkavspilling er ikke viktig.

    - Kamera er ikke viktig, men det skal ikke være blant de dårligste heller.

     

    Ellers lurer jeg på om det er billigere å kjøpe i England enn i Norge, jeg skal dit i mars.

     

    Takker for alle svar :)

  4. AtW:

     

    Hvor har du det fra? At alle de 'seriøse' undersøkelsene går en vei? Da fatter ikke jeg at NRK sa i et brennpunkt-program det motsatte.

     

    Fra den seriøse forskningen som er gjort til nå sier organisasjonen(der folk fra nokia, siemens, motorola osv er med å bestemme) som bestemmer hva som er farlig og ikke farlig si at stråling ikke er farlig. Forskningen disse grensene bygger på er også utdaterte.

     

    Jeg mener at stråling fra trådløst nettverk, mobiltelefoner osv. ikke vil ha noe å si for 99,9% av befolkningen. Noen vil kanskje merke noe og få hodepine(ikke noe særlig dramatisk). Det som er poenget er at hvis du bor ved en basestasjon og oppholder deg der 12-16 timer daglig kan du bli alvorlig syk.

     

    Jeg snakker om at store mengder elektromagnetisk stråling over tid nesten helt sikkert vil påvirke kroppen. Mobiltelefoner, wi-fi osv har lite å si, og for de aller, aller fleste, ingen betydning.

  5. – Ikke skadelig for tenåringer

    Apropos illustrasjonsbildet så har både mobiltelefoner og mp3-spillere og andre musikkspillere vist seg å ha en tydelig negativ effekt på hørselen til tenåringer. Det registreres en kraftig økning i hørselskader etter at ungdom angivelig spiller musikk med for høyt volum på disse enhetene.

     

    Et annet stort problem med mobiltelefoner er mobbing via meldinger etc.

     

    Dette er rimelig godt dokumenterte negative effekter, som rammer et stort antall ungdommer.

     

    Interessant, har du noe ytteligere informasjon om dette?

     

    AtW

     

    "og selv om mye forskning tyder på at slik elektromagnetisk stråling ikke er skadelig..."

     

    Dette er vel rett og slett synsing fra amobil sin side?

     

    Det som kan være skadelig er å ha mye stråling over lang tid. Hvis du f.eks. bor ved en basestasjon utsettes du for veldig mye stråling over lang tid. Jeg har møtt personer utsatt for dette og jeg tviler på at de velter om på hele livet sitt og lyver helt uten grunn?

     

    Er det synsing? Det har vært mange store og seriøse undersøkelser som tyder sterkt på at det ikke er skadlig på de energinivåene vi snakker om.

     

    AtW

    Det har vært mange store undersøkelser. De går forskjellige veier og forskerne er ikke enige! Med energinivået vi snakket om er det lite sannsynlig skadelig, kanskje hvis du har en mobil som stråler mye mot hodet og snakker i mange timer daglig. Skal mye til å merke det. Jeg tenkte på radioaktiv stråling generelt. Det er likevel teit av forfatteren å fremstille det på en ensidig måte. Dette blir signalisert: Elektromagnetisk stråling er ikke farlig.

  6. "og selv om mye forskning tyder på at slik elektromagnetisk stråling ikke er skadelig..."

     

    Dette er vel rett og slett synsing fra amobil sin side?

     

    Det som kan være skadelig er å ha mye stråling over lang tid. Hvis du f.eks. bor ved en basestasjon utsettes du for veldig mye stråling over lang tid. Jeg har møtt personer utsatt for dette og jeg tviler på at de velter om på hele livet sitt og lyver helt uten grunn?

  7. NRK har anmeldt spillmusikk og i mange fans fortvilelse har spill som Halo og Metal Gear blitt slaktet. Ingen spill fikk terningkast 6, men noen fikk terningkast 5.

     

    Spørsmålet til dere er hvilken spillmusikk som er BEST!

     

    Stem over beste musikk her: BESTE SPILLMUSIKK

    Les anmeldelsene til NRK her: ANMELDELSER

     

    Lydverket / Marius Asp:

     

     

    Battlefield 1942:

     

     

     

    Den “Mission: Impossible”-aktige åpningen slår an til dramatikk, med et episk sus andre verdenskrig verdig – en stemning som underbygges av det gjallende hornet som kommer inn. Et voldsomt, pompøst og temmelig enfoldig lydspor som gir meg hodepine etter et par minutter, og som overhodet ikke fungerer utenfor spillkonteksten. Men jeg skjønner at dette kan være stas foran skjermen på et litt luftfattig gutterom.

     

    3/6

     

     

    HØR SPILLMUSIKKEN:

    Trykk på titlene/lenkene for å høre musikken på Youtube. NRK er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider.

     

     

    Metal Gear Solid 2:

     

     

     

    Oi, her tar det av. Et utall musikalske ideer knadd sammen i et forvirrende lappeteppe, der det kan synes som om hovedpoenget er å la de ulike stemningene kverke hverandre på mest mulig brutalt vis. Elektronika-flørten her er grusomt utdatert, men samtidig ”proft” nok lagd til at den aldri oppleves sjarmerende. De mest storslåtte delene, som avslutningen, leder tankene mine mot fascistisk propagandamusikk i all sin pompøse gru. Trist, og bare trist.

     

    1/6

     

     

    The Curse Of Monkey Island:

     

     

     

    Ship ahoy! Dette musikalske temaet leker dovent med tropisk, eller nærmere bestemt karibisk musikktradisjon, uten at jeg helt greier å bli beveget i den ene eller andre retningen. På den annen side: Det er befriende med et lydspor som ikke hopper i strupen på en intetanende lytter fra første sekund, og heller lener seg mot å antyde en stemning – det kan tyde på en viss levetid før man går drittlei. Nok en gang innbiller jeg meg at dette funker bra mens man manøvrerer seg mellom sjørøverskip, men i langt mindre grad som enkeltstående musikk.

     

    3/6

     

     

     

     

     

    Zelda - Dark World:

     

     

     

    På mange vis legger dette seg tett opptil det ultimate av spillmusikk i min bok: Det låter frekt, lekent og primitivistisk; stivt og boblende på en og samme tid, som om et faenivoldsk spøkelse har sneket seg inn i maskinen. Plusspoeng for et lekkert brekk midtveis som overrasker rent melodisk, samt lekre detaljer hele veien. Heltemot har sjeldent kledd en lyddrakt av dette naive kaliberet bedre.

     

    5/6

     

     

    Lotus III – Spor 3:

     

     

     

    Spor tre er vel selve definisjonen på bilspillmusikk – et tettknadd og sprettent, men til syvende og siste temmelig temperaturløst stykke action-soundtrack. Den kan dure og gå en liten stund uten at drapstanker titter frem i utkanten av hjernen, men det låter fryktelig ordinært og middels. Det finnes enkelte interessante tilløp blant disse i all hovedsak svært forglemmelige action-rockelåtene – sjekk for eksempel starten av spor fem, der periodens acid-fascinasjon ligger tjukt smurt utover den bolledeigaktige synthlyden.

     

    2/6

     

     

    Halo:

     

     

     

    Grand Prix og Riverdance kan bare gå og legge seg: Her møter etno-riffraff munkesang og sirupsstrykere til overdramatisk dans. Som ren musikk er dette fullstendig blottet for verdi, og såpass selvhøytidelig og kvalmende overdådig at et rapp på kjeften fra en tilfeldig forbipasserende klart ville vært å foretrekke.

     

    1/6

     

     

    Megaman 3 - Snake Man:

     

     

     

    Hektisk, irriterende og i det hele tatt svært passende for denne typen spill, selv om hele dette opplegget til en viss grad fremstår som en rip-off av Super Mario. Partiet på slutten, der godt og ondt møtes til dyst, er bare jævlig. Det er vel også omtrent sånn det skal være. Jeg sliter med denne.

     

    2/6

     

     

     

     

    Monty On The Run:

     

     

     

    Dette må vel nesten kunne kalles prog-tekno? Med et anstrøk av black metal? Det skjer uansett noen herlige, dypt respektløse ting gjennom hele dette musikkstykket, temaer kastes ut og dukker opp seinere i lett modifiserte former, og den punka attityden som ligger i bunnen er typisk for mye av C64-musikken, der form og funksjon ofte smeltet sammen i usannsynlige, men svært tilfredsstillende høyere enheter. Sammenbruddet seks minutter ut i låten er nærmest et Justice verdig.

     

    5/6

     

     

    Portal - Still Alive:

     

     

     

    Hehe, denne er morsom. Jeg har etterlyst populærmusikk i spill – radiokanalene er jo noe av det som gjør GTA tøft – og her kom den, komplett med en tekst som utenfor sammenhengen er bisarr, men artig: ”But there’s no sense crying over every mistake/ you just keep on trying till you run out of cake”. Selve melodien er ikke allverdens, men jeg liker det litt skakke møtet mellom frakobla, robotisk vokal og en streit poplåt. Noen fikse melodiske vendinger og arrangementsmessige detaljer trekker også opp.

     

    4/6

     

     

    Nintendo World Cup:

     

     

     

    Hypernaivt, både lydmessig og melodisk. Et eksempel på et spill der sammenhengen mellom spill og musikk ikke føles verken logisk, rent intuitivt. Det ble kanskje for komplisert å legge på lyden av en ball som sparkes og brølet fra publikum? Uansett: Om musikken føles meningsløs i selve spillet, oppleves den direkte demoraliserende i hodetelefoner uten bilde til.

     

    1/6

     

     

    Super Mario Bros:

     

     

     

    Klassiker. Det er faktisk første gang jeg har bitt meg merke i det åpenbare tropiske preget som lurer under tastetrykkene. Et svært vinnende stykke musikk, til tross for (eller på grunn av) hvor simpelt det faktisk er utført. Super Mario-temaet bønnfaller om å bli samplet av en smart hiphop-produsent og transformert til en spekulativ nostalgi-hit. Verst av alt: Det vil ikke være helt ufortjent.

     

    5/6

     

     

    Mass Effect:

     

     

     

    Det begynner sobert og subtilt, og ender i pauker og et orkesterarrangement på størrelse med en middels galakse. Det filmatiske aspektet er slående, men jeg må tilstå at jeg som lytter setter uendelig større pris på det truende ambient-anslaget enn bløtkakefesten som til slutt tar overhånd.

     

    2/6

     

     

    (Flere anmeldelser under bildet)

     

     

     

     

    Musikkredaksjonen (P2) / Håkon Heggstad:

     

     

    World of Warcraft - Legends of Azeroth:

     

     

     

    Stilig og skikkelig dunkel musikk. Den tar en tur innom Ringenes Herre eller Batman - fint dette også men ikke voldsomt originalt (temaet er veldig likt Batman-temaet til Danny Elfman). Hørte på noen andre kutt også - mye fint og god orkestrering. Skjønner litt bedre at WoW-folket trives i sin middelalderske magiverden... Legends of Azeroth har god og drivende eventyrsound, men for melodramatisk og pompøst for min smak.

     

    4/6

     

     

    Final Fantasy VI - Terra:

     

     

     

    Veldig elektronisk, plastklingene sound. Velformet, men mekanisk og ganske intetsigende melodi i en slags irsk stil. Anmassende rytme, med referanse til Ravels Bolero. Så kunstig at det nesten høres ut som en parodi.

     

    1/6

     

     

    BOLERO

    Boléro er et kjent orkesterstykke laget av den franske komponisten Maurice Ravel i 1920-årene. Musikken har en monoton rytme.

    Lost Odyssey:

     

     

     

    Igjen en Bolero-aktig rytme, men mer marsjpreget, harmonisk spennende. Fryktelig elektronisk sound. Tidvis meksikansk/spansk sound delvis takket være harmonikken, forsterket av bruken av trompet. Vokalen høres overbevisende ekte ut. En smule pompøs, men laget av en komponist med i hvert fall litt harmonisk kreativitet.

     

    1/6

     

     

    Gothic 3 - Vista point:

     

     

     

    Igjen en veldig irsk låt, men dette ser ut til å (nesten) matche landskap og interiører i spillet. Fløyta (som er ekte, men ikke den evinnelige irske fløyta som brukes i alle eventyrfilmer) og felesoloen bidrar til dette. Ganske klisjéfylt musikk, men i hvert fall med god lyd. Musikken innebærer løfter om et emosjonsfylt og episk drama. Jeg kommer ikke til å sjekke ut om dette stemmer med spillet, men det er i hvert fall den beste musikken hittil på lista.

     

    4/6

     

     

    Morrowind:

     

     

     

    Hmm… hvorfor er alle disse låtene nesten like? Her stables irsk-keltiske akkorder og melodier oppå de langsomme Bolero-aktige rytmene, som de i Lost Odyssey. Jeg begynner også å mistenke at referansen ikke er til Ravels Bolero, men til musikken fra Gladiator, som må ha blitt verdsatt av utallige eventyrspillinteresserte. De bombastiske stortrommene stammer fra Gladiator. Fryktelig synthsound, men ikke en helt idiotisk melodi.

     

    2/6

     

     

    Halo 3 - Unforgotten:

     

     

     

    Musikken er veldig påkostet, og klinger bra med ekte orkester og kor og greier i de ”store” partiene. Skulle ønske de hadde tatt seg råd til å kjøpe en akkord eller to til. Det er bare fire i hele spillet som det er. Mye av musikken ellers er for meg ganske masete med de frenetiske rockerytmene under de episk-sentimentale orkesterklangene. Jeg er også litt skuffet over at sounden igjen er keltisk-irsk inspirert, med ressursene man har brukt (og en bedre komponist) kunne man ha skapt noe mye mer eksotisk og spennende – i forhold til den ganske spenstige visuelle siden. Jeg vet at mange liker disse klangene, men for meg blir det alt for sentimentalt. Men det er prisverdig at de prøver å legge noe spektakulært i soundtracket. Unforgotten er godt laget, men upassende, sentimentalt og klisjéfylt.

     

    3/6

     

     

    Lost Odyssey - A return indeed:

     

     

     

    Morsomt med den litt skranglete, smårocka sounden. En irsk poplåt fremført av søte japanske pikestemmer. Den er ikke veldig god eller original, men litt morsom med noe som høres ut som en dopet Animal på trommer – mens pianisten drar motsatt retning med sin danskebåt-loungecore-klunking. Over-the-top kitsj.

     

    2/6

     

     

     

     

     

     

    Final Fantasy X - To Zanarkand:

     

     

     

    Søtladen pianointro som høres merkelig kunstig ut – er det virkelig et menneske som spiller her? Men komponisten (pianisten?) er ikke tapt bak en vogn. Fine vendinger, hadde de bare funnet en levende pianist. Har også skummet noe av den andre FF-musikken til Nobuo Uematsu, som er overraskende variert til å være av en selvlært komponist. I tillegg til det underliggende klassiske (også keltisk-irske) grunnlaget, har det tydeligvis gått en mer middelaldersk tone gjennom disse spillene.

     

    2/6

     

     

    Orkesterversjon:

    Klangmessig bedre enn pianoversjonen, fint fremført, men fortsatt temmelig sentimental og klisjéfylt.

     

    3/6

     

     

    The legend of Zelda:

     

     

     

    Sounden til denne Nintendo-maskinen er selsomt syntetisk, men musikken er grei nok. Noen originale vendinger i harmonikken. Sikkert grei til sitt bruk (i sin tid). Det finnes mye bedre musikk fra Zelda-spillene.

     

    1/6

     

     

     

     

     

     

    Final Fantasy 7 – Aerith’s Theme:

     

     

     

    Søtt dette – lett Hollywood-nostalgi. Som det ømme øyeblikket der familien gjenforenes på slutten av en litt klissete dramafilm. Låter fint nok spilt av et orkester som her.

     

    3/6

     

     

     

     

     

     

    Super Mario Galaxy:

     

     

     

    Hehe – søtt! Litt gammeldags Hollywood-drive à la Indiana Jones, men mye lettere sound, litt som en kjenning til en TV-serie. Scifi-film har tydeligvis soundtracket til mye av dette nye spillet, sammen med de i verdensrommet malplasserte latininstrumentene. Koret og de bombastiske rytmene (i Bowser-boss-musikken) gjør at det minner påfallende om Carl Orffs Carmina Burana (en klassisk referanse for all musikk til brynjefilm og middelalderspill). Det ser veldig gøy ut – legger det på lista over enda en grunn til å kjøpe Wii.

     

    5/6

     

     

     

     

     

     

     

    Final Fantasy 9 - Not alone:

     

     

     

    Japansk touch i denne melodien - forfriskende i forhold til alt det keltiske. Klisjéfylt og litt melankolsk. Noe klossete oppbygning men slett ikke verst melodi (nynnbar også).

     

    4/6

     

  8. Jeg skaffet meg en Sony Erricson w800i for ca. tre år siden. Det er få som har så "gamle" mobiltelefoner som meg nå. Hva er de største og viktigste nyhetene som har kommet siden sist? Ville dere anbefalt meg å skaffe meg en ny mobiltelefon?

     

    For dere som lurer er dette noen av spesifikasjonene til mobilen min:

     

    Utforming: Klassisk

    Høyde: 10 cm

    Bredde: 4.6 cm

    Tykkelse: 2.05 cm

    Vekt: 98 gram

    Bluetooth:

    Taletid i GSM-nettet: 9 timer

    Radio:

    Kamera: 1.92 megapiksler

    Minne: 32 mb(innebygget) og 1 gb (sd-kort)

     

    For å si det kort: Går jeg glipp av noe?

  9. Filmer koster MYE mer enn spill å lage, har flere personer involvert, men selges for 1/3-1/4 av hva spillene gjør.. hvorfor?

     

    Den gjennomsnittlige film har vel ikke like lang underholdningstid som et spill, har det vel? ;-)

     

    En film kan ofte gi deg mye mer enn et spill. Filmer kan prege deg i ettertid, spill glemmer du fort og du tenker sjelden mer enn at spillet var fett. Hvis du har sett en film endrer du kanskje syn på verden, det er gjerne et budskap i filmer. Spill er som oftest ren underholdning.

  10. Hei!

     

    Jeg er stor fan av PIXAR-filmer og gleder meg til å se WALL-E i morgen. Jeg lurer på hvilke PIXAR-filmer dere mener er best?

     

     

    Hvis dere vil kan dere også stemme her: Tidenes P I X A R - film

     

    Jeg syns at De Utrolige topper den listen(den har veldig mange morsomme animasjoner og bilder), tett fulgt av Rattatouille(Filmen er nydelig laget og ser veldig realistisk ut) og Oppdrag Nemo. Jeg syns ikke Toy Story er så bra som alle skal ha det til.

    Hvilke filmer liker dere best?

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Andre animasjonsfilmlister finner dere her:

     

    Animasjonsfilmer

    Disney-klasikkere

    Disney-musikk

×
×
  • Opprett ny...