Gå til innhold

TheNarsissist

Medlemmer
  • Innlegg

    5 453
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Innlegg skrevet av TheNarsissist

  1. Hei!

    Sitter og skal bestille en ny skjerm til hjemmekontoret. Nå blir det bare kontoroppgaver og studier (typisk mye PDF-filer og skriving av notater). På sikt kan det bli aktuelt med noe gaming. Skal koble til en laptop via HDMI.

    Sitter på komplett og synes disse to virket fine:

    AOC: https://www.komplett.no/product/1161626/gaming/gaming-utstyr/gamingskjermer/aoc-27-curved-gamingskjerm-c27g2zebk

    Samsung: https://www.komplett.no/product/1138190/gaming/gaming-utstyr/gamingskjermer/samsung-27-curved-gamingskjerm-c27rg50#

    Er det noe i veien for å kjøpe en gaming skjerm for bruksområdet jeg har skissert? En på Jodel mente at jeg heller burde gå for 2560x1440 oppløsning og 144hz uten at jeg helt forstår hvorfor. 

  2. Hei,

    Kjøpte denne vaskemaskinen på Elkjøp i oktober 2019. Den har funger ypperlig helt til i går da jeg skulle kjøre en sånn Eco drum clean som den ber meg om noen ganger. Den stoppet plutselig opp og da jeg kom tilbake og sjekket hadde den slått seg av. Da jeg prøvde å slå den på lagde den en klikkelyd også kom den flotte Samsung melodien som alltid går når man slår av/på. Denne ganger kom den riktignok mye senere enn vanlig. I tillegg var panelet fortsatt svart og det fungerte ikke å trykke på noe. Har prøvd å ta ut kontakten uten at det hjalp. 

    Jeg må ringe Samsung i morgen og håper at dette dekkes av garantien, men er litt bekymret over hvorvidt den må tas med eller byttes ut. Badet vårt er veldig lite og vi har derfor brukt hver eneste cm. Som følge av dette må dusjen og kanskje servanten demonteres om den skal ut eller montøren må ha full tilgang bak. Noen som har peiling på hva jeg må regne med her? Ser ut som at det er mulig å få opp toppen med et par skruer. 

     

  3. Hei,

    Min nærmere tre år gamle Asus Zenbook synger på sitt siste vers. Jobben er ikke keen på å kjøpe en ny til meg da jeg har gått over i deltidsstilling og strengt tatt bruker pc-en mer til studier enn jobb nå (synes dette er fair). Hva er mest bangs for the bucks for maks 9-10k? 

    Bruk på jobb: Excel, PP, Word og e-post. Mest Excel.

    Studier: Ingen spesiell type programvare. Mye notering i word og jeg har så og si alle pensumbøkene som PDF. Sikkert lurt med en god skjerm og tastatur.

    Tenker maks 14 tommers skjerm. 

    Skal studere i seks år så greit med en produsent som er kjent for noe holdbarhet slik at den varer så lenge som mulig. Jobben har god erfaring med Thinkpad, men disse er vel ganske dyre. Har brukt Mac tidligere og likte det godt, men disse er vel også ganske dyre og Excel er ikke like behagelig for meg (med tanke på hotkeys).  

    Tusen takk for tips. 

  4. Litt offtopic, men husker det var en episode av Luksusfellen hvor en fyr hadde flyttet i en campingvogn for å spare penger og betale ned mer gjeld. Viste seg at det gikk helt feil vei da han endte opp med å bruke mye mer penger på mat og mobildata (skjønner ikke helt den siste). Han fikk helt sjokk at ekspertene viste hvor idiotisk dette var. 

    • Liker 1
  5. Takk for gode svar. Slik jeg forstår de studentene jeg har snakket med er godskriving mellom studiestedene så og si umulig. Kan hvertfall glemme å hoppe over til Oslo etter ett år. 

    Skal tenke meg godt om de neste dagene, men heller nok mest mot å takke nei. Ser ut som at jeg må ta opp kjemi 2 skriftlig (øke fra 4 til 5), norsk muntlig (øke fra 5 til 6) og sidemål (øke fra 4 til 5) dersom jeg skal jeg ha en veldig god margin. Alle disse fagene er også friskt i minnet så jeg bør klare alle til høsten. Tok tross alt 10 stk nå i vår og 7 forrige høst. 

    Veldig risky, men tror jeg er villig til å ta den dersom jeg slipper 6 år i Bergen. 

  6. Hei,

    Som mange andre håpefulle fikk jeg svar fra Samordna opptak ang studieplass i går. Jeg kom inn på medisin i Bergen og burde egentlig være i ekstase, men viser seg at den siste muntlige eksamen jeg hadde gjorde at jeg ikke kom inn på vårstart i Oslo som var førstevalget. 

    Bestemte meg for ganske nøyaktig ett år siden å følge drømmen. Det siste året har vært helt forferdelig. Jeg har tatt opp 17 VGS eksamener og jobbet alt for mye i tillegg. At jeg var så nære gjør ting ekstra vanskelig nå. 

    Jeg er 27 år gammel og har utdannelse og karriere fra før av. Har leilighet i Oslo, dame og alt av venner og familie på Østlandet. Nå opplever jeg et enormt press fra alle rundt meg om å dra. De sier at jeg har jobbet så hardt for dette og ikke kan la muligheten gå fra meg. Selv er jeg veldig forvirret.

    Pros:

    • Tror familien har rett i at jeg hadde hatt godt av et miljøskifte og at det kan være sunt at jeg kommer meg "litt ut i verden".
    • Sikret studieplass. Hva om poenggrensen øker enda mer neste år?
    • Kommer i gang nå. Nå er jeg så gammel at jeg gir egentlig faen om det er ett år til eller fra. 
    • Slipper å lese mer VGS pensum.

    Cons:

    • Trives godt i Oslo og vil egentlig gå på UiO. Virker som at UiO har bedre muligheter til forskning ved siden av studiene og mye bedre utvekslingsmuligheter.
    • Jobben min som jeg tenker å fortsette i er her i Oslo. Hjemmekontor funker selvsagt, men trives bedre på kontoret. 
    • Må leie ut leiligheten. Ingen av foreldrene mine bor et sted som det vil funke for meg å bo i ferier etc. Dama bor på en liten hybel. Det vil med andre ord ikke være noe sted på Østlandet jeg kan trekke meg tilbake og kalle et "hjem" i ferier. 

    I tillegg var jeg ikke helt forberedt for å starte med studier om allerede 3 uker. Det siste året har vært veldig tungt med all lesingen, jobbing når jeg ikke har lest og lite sosialisering pga Covid. Jeg så virkelig frem til noen måneder til å "bygge meg opp igjen" før studiestart. Ville begynne å trene, få sosialisert meg mer og rett og slett få det bedre med meg selv og bli mer komfortabel før studiestart. At jeg har prøvd meg på Bergen før (master på NHH) og mistrivdes til de grader hjelper heller ikke. Akkurat da var jeg veldig langt nede psykisk og mye mer umoden, så tror det hadde mye å si for erfaringen min den gangen. 

    Egentlig tror jeg at jeg vil angre uansett hva jeg gjør. Blir jeg i Oslo kommer jeg til å angre når jeg er litt for stresset på jobb og samtidig må analysere Gunnlaug Ormstunge. Drar jeg til Bergen kommer jeg til å angre fordi jeg var så nær å komme inn i Oslo.

    Noen som kan komme med noen råd?

  7. Hei! 

    Jeg prøver å analysere et værkart for første gang (se vedlagt) og har noen spørsmål.

    1. Det er et stort høytrykk over Norge. Jeg vet at vind blåser fra høytrykk til lavtrykk, og regner derfor med at vinden vil blåse fra dette høytrykket og mot lavtrykket ovenfor Island. Jeg forstår også at vinden vil gå med klokken ved høytrykket. Det jeg er usikker på er hvorvidt vinden blåser fra 1030kpa isobaren, eller om det faktisk blåser fra "H". Det blåser jo kraftigere jo nærmere isobarene er hverandre, så det ser jo ut som at det er helt vindstille i store deler av Norge.
    2. Det er en kaldfront ute i havet. Siden trekanten peker mot øst skal denne bevege seg mot øst. Vil denne kunne treffe Norge dersom høytrykket vedvarer eller vil høytrykket presse den vestover?
    3. Dersom høytrykket forsvinner, vil lavtrykkene i nord kunne bevege seg sørover?

    Setter stor pris på hjelp. 

    værkart.png

  8. Takk krikkert,

    Jeg sendte først mail til UiO sitt opptakskontor som da informerte om at 1P måtte regnes med. Jeg sendte deretter mail til Samordna og har faktisk fått svar nå (se under). Endrer det de skriver her din tolkning? Har også sendt mail til utdanningsdirektoratet, men ikke fått noe svar. Vet ikke helt hva jeg bør gjøre som neste steg. 

    """

    Hei,

    Dersom du søker opptak til høyere utdanning gjennom Samordna opptak, og skal rangeres på grunnlag av 23/5-reglen, så blir 1P/1T regnet med i snittet. Dette er ikke en tolkning fra opptakskontoret ved UiO. Dette er en etter instruks fra Unit, Direktoratet for IKT og fellestjenester innen høyere utdanning og forsking, ved Samordna opptak, i tråd med intensjonen i forskrift om opptak til høgre utdanning gitt av Kunnskapsdepartementet.

    Vi gjør oppmerksom på at Bjørknes ikke er tilknytta det samordna opptaket. Det er derfor forståelig at de ikke har oversikt over hvordan søkere i det samordna opptaket blir rangert. Vedkommende rådgiver har helt korrekt henvist til et lærested som har oversikt og kan svare, selv om vedkommende kanskje har ordlagt seg på en slik måte at du har fått falske forhåpninger om at du skulle slippe å få regnet inn 1P.

    Det er ingen uenigheter eller ulike tolkninger av dette, og det skal ikke være variasjoner i praksis. Kravet på 224 timer matematikk i forskriften viser til fellesfaget matematikk, altså 1P+2P (eller andre gyldige varianter). Disse fagene har alltid blitt regnet med for 23/5-søkere. Utdanningsdirektoratet, som fastsetter fellesfagene, har også en oversikt over studiekompetansefagene på sine nettsider: https://www.udir.no/eksamen-og-prover/eksamen/privatist/Fag-og-fagkoder-for-studiekompetanse/

    Det er imidlertid ikke alle som har vg2-varianten av fellesfaget på vitnemålet sitt. De som tar matematikk på et høyere nivå slipper å ta modul 2 av fellesfaget. Når disse søkerne skal rangeres på grunnlag av 23/5-regelen kan altså ikke 2P regnes med. For å sikre likebehandling endret vi i 2019 derfor behandlingen av 23/5-søkere slik at vi kun tar med 2P dersom det lønner seg for søker. 1P/1T skal imidlertid fremdeles alltid regnes med. Det gjelder uansett hvilket lærested du får som saksbehandler.


    Vennlig hilsen
    Samordna opptak

    """

  9. Hvem som har besluttet å legge sluken ut mot døra? 

     

    Ble noen av avløpene flyttet i prosessen eller er disse på samme plass som tidligere?

    Det var det de/rørlegger som besluttet. De sa at vi måtte det slik at det skulle være nær nok toalett og vaskemaskin. Forstår ikke helt at dette hjelper når fallet er feil... 

     

    Gulvet ble pigget helt opp og det ble lagt helt nytt sluk koblet til borettslaget rør.

  10. Hei,

     

    Vi har nylig rehabilitert badet i leiligheten vår. For å spare litt penger fikk firmaet til svigers ansvar for jobben. De er polske og driver et selskap som i hovedsak driver med mur/støp på store prosjekter og virker veldig flinke. 

     

    De har tatt seg av pigging, støping og flislegging. Så har de leid inn rørlegger for å ta sluk, rør, montering av utstyr. De leide også inn en elektriker for alt av det elektriske som spotter og varmekabler. (alt er gjort hvit for de som måtte lure). 

     

    Badet sto ferdig på fredag og jeg skulle teste dusjen for første gang. Det virker som at fallet ikke er korrekt da vannet flyter langt forbi sluker og inn under vaskemaskinen hvis man har stort trykk. I dag faren min på besøk og han tok en titt på badet. Han er ikke fagutdannet, men har gjort mye oppussing osv tidligere og er ganske praktisk anlagt. Han testet fallet ved å ta full trykk på dusjen og testet med vater. Han mener at fallet er helt feil. Rett foran på bildet er det tydeligvis ikke noe fall, og til høyre (mot vaskemaskinen) er det noe fall, men feil vei. Han mener at løsningen er enten:

     

    1. Pigge opp dusj sonen og senke sluket + flisene. (det burde tydeligvis blitt gjort slik i utgangspunktet)

    2. Legge et nytt lag med flis utenfor dusj sonen.

     

    Svigers mener at fallet er helt etter reglene med 2%, men han skal senke sluket 7 mm (jeg forstår ikke hvordan dette gjøres, eller hvordan dette skal hjelpe mot vannet som går under vaskemaskinen).  

     

    Noen som kan se noe ut fra dette bildet? Hadde litt dårlig magefølelse ved å ta svigers til å ta prosjektet (pga nettopp slike ting), men gjort er gjort. Hva er eventuelt alternativene for å fikse det dersom hans løsning ikke er nok?

     

    post-122992-0-62972600-1573399031_thumb.jpg

     

    Og for de som måtte lure: Ja, det er jævlig dårlig stemning i heimen nå. Dama er sur fordi jeg anklager faren for å ha gjort feil og for at hun må være mellommann (er noe språkbarriere). 

  11. Hei,

     

    Vi skal renovere badet vårt som sikkert ikke har blitt pusset opp siden 70-tallet. Det er et forholdsvis lite bad på ca. 3,2 kvm i en brl leilighet i Oslo. Krav fra borettslaget: 

     

    Krav fra brl:

    - Det må utarbeides en prosjektbeskrivelse som må godkjennes av styret i brl før oppstart.

    - Minimumskravene til TEK 17 skal følges.

    - 3. parts kontroll ved ferdigstillelse.

    - Slukk pigges fram og byttes (borettslaget vil kompensere for dette, da dette er borettslagets vedlikeholdsansvar, etter nærmere fastsatte regler).

     

    Noen som har tips til aktuelle bedrifter for dette? La nettopp ut jobben på mittanbud og har allerede blitt kontaktet av bedrifter som virker litt "shady". Hva burde jeg forresten forvente at dette vil koste?

  12. Hei,

     

    Satt på en vask på min gamle vaskemaskin i stad, skulle på do og la merke til at den var avslått og det luktet litt brent. Har dratt ut stikkontakten og tømt maskinen. Er vel ingen tvil om at jeg trenger en ny. Dette har vært vurdert en stund uansett, så nå har jeg hvertfall en god grunn.

     

    Skal på Elkjøp i morgen og aner ikke hva jeg skal se etter. Samboer har veldig lyst på denne, men jeg aner ikke om dette er en bra modell, eller om Samsung lager gode vaskemaskiner. Synes 10k er litt mye å bruke på en vaskemaskin, men de skal vel vare i noen år så kanskje greit å bruke litt penger når man først skal kjøpe?

  13. Min favoritt kebab får man på Campino i Moss. Selv foretrekker jeg kebabtallerken, men også rullekebaben er fantastisk. God pizza også. I Oslo har jeg til tross for å ha bodd der i 4 år kun spist to steder og fikk rennaræv begge gangene. Når bor jeg i Bergen pga studier og har så langt spist på Mamma Mia pizzeria på Lønborg, utrolig bra rullekebab, en sterk nr 2 etter Campino i Moss. 

     

    EDIT: Spist på Bislett kebab et par ganger, forstår ikke hvorfor alle synes de er så bra. Helt ok når du er hinsides beruset, men ikke noe mer.

×
×
  • Opprett ny...