Gå til innhold

Gavekort

Administratorer
  • Innlegg

    27 855
  • Ble med

  • Dager vunnet

    42

Alt skrevet av Gavekort

  1. Man må også huske på at det er forskjell på arbeidsinnvandrere og asylsøkere. Førstnevnte er en nødvendighet og sistnevnte er en moralsk plikt. Venstresiden har typisk en demografi som verdsetter moral og nestekjærlighet høyere. Det er ikke for å si at høyresiden er blottet for moral, men det er bare en konsekvens av kollektivismen, en for alle og alle for en. Derfor er det unaturlig for venstresiden å ikke ta til seg moralske forpliktelser slik som å ta i mot kvoteflyktninger. Det finnes også en proteksjonistisk venstreside, men disse er typisk mer militante og autoritære, da statlig kontroll uten høy moral er en konsekvens av at staten tilhører en maktelite som tenker på seg selv. Det blir litt Gambler's Fallacy at det plutselig skal tippe over om man bare investerer litt mer.
  2. Ja. Som jeg sa så er det mange årsaker her, og mange av dem er vanskelige å gjøre noe med. Om du har forslag til andre tiltak så er det flere enn meg som er interessert i å høre dem.
  3. Det var upresist formulert av meg. Opp til et visst nivå så er ikke velferdsordninger forenelig med flere barn. Da hadde ikke Norge vært på 191 plass og lavere enn mange vestlige land med langt dårligere velferdsordninger. USA f.eks.
  4. Hvilke andre valg har vi? Vi kan ikke tvinge folk til å få barn. Bedre velferdsordning for foreldre er dessverre ikke forenelig med flere barn. Barnløshet er et gjennomgående sosialt og kulturelt fenomen. Velferdsstaten er et pyramidespill og uten befolkningsvekst så vakler det.
  5. Fond og nedbetaling av boliglån har hver sine fordeler. Gjør gjerne begge deler 50/50.
  6. Å rope etter mamma var ikke et premiss vi ble enige om. Å føle et behov for å bytte fra mamma til mor/modern/fornavn skriker maskulin usikkerhet og er bare rart å plutselig bestemme seg for i en alder av 40.
  7. Det er helt innafor å si opp en jobb som ikke funker for arbeidstaker. Det er derfor arbeidsmiljøloven tillater prøvetid på inntil 6 måneder. Men personlig så ville jeg forsøkt i litt lenger tid enn en arbeidsuke før jeg la inn oppsigelse. Hun kan også snakke med sin nærmeste leder for å se om det er tilpasninger de kan gjøre for å øke trivsel.
  8. Kjøpte dekk på nett og fikk det levert rett til dekkbutikken som fikset det for meg.
  9. Pakke den inn i gjennomsiktig plast og lage et perfekt miljø for sopp. Det tar noen år, så du må ha god tid på deg.
  10. Kjipt. Men det er vel den veien ting går.
  11. Nå er jo slike forhold uhyre sjeldent, men det er hverken en forutsetning om at en må tilhøre sin alder eller sin generasjon, det er heller ikke en forutsetning om at forhold må ha full resonans i verdier og tankesett. Det finnes parforhold der den ene parten er totalt apatisk til alle beslutninger som tas, og bare vil leve sine glade dager med en farsfigur/morsfigur som passer på. Jeg tror det største hinderet for å få slike forhold til å funke er at de fleste av oss vi rynke litt på nesen når vi tenker på aldersforskjellen.
  12. Mental utvikling er både individuelt og gradvis. Nå har vi nå satt myndighetsalderen til 18 år, så da tenker jeg det skal litt til for å lage unntak. Det er også en vesentlig forskjell på å gjøre valg du senere vil se annerledes på (og kanskje angre på), og det å være lett påvirkelig og lett å utnytte. Det er derfor den seksuelle lavalderen er enda lavere igjen. Om alle seksuelle forhold må være rotet i din maksimale kognitive vurderingsevne så må vi også flytte den seksuelle lavalderen til 25 og innføre promillekontroll under samleie, for å ta en litt humoristisk vri på det.
  13. Du kan frese den bort, råtne den bort, grave den opp, brenne den ned eller hakke den opp med en øks.
  14. Ja. Det er hverken tvilsom moral her eller noe kontroversielt. På ett tidspunkt må vi kunne beslutte at en person er i en alder der man er kompetent til å ta egne valg, og 18 er godt innenfor det. Det er derimot ukonvensjonelt.
  15. Myke seter falt av moten straks vi fant ut at det faktisk var mindre ergonomisk, så tror du vil slite å finne noen biler på denne siden av årtusenet som har myke seter. Vil det ikke fungere med et brettet pledd eller en tynn pute?
  16. Det er ingen automatikk i at dette skal gå galt. Hun har sine grenser, komfortsoner og emosjonelle behov. Men om du synes hun er emosjonelt drenerende nå, så kommer ikke dette til å bli bedre med tiden. Alle folk har sine positive og negative sider, så du må ikke løpe vekk straks du finner noen "røde flagg". Hele konseptet "røde flagg" er idiotisk. Stopp heller på røde lys, der hun faktisk går over streken. Men vær nå realistisk og ikke planlegg at dere skal bli forlovet igjen når det opplagt var substansløst forrige gang.
  17. Du setter en fødespenning (typisk 3.3V) på den ene siden og måler spenning ut på den andre med å koble den til analog-utgangen på mikrokontrolleren. Så må du gjøre litt mattemagi i mikrokontrolleren for å omdanne 12-bits analoge verdier til temperatur i celsius. For å være ærlig så hadde jeg heller bare kjøpt en digital temperatursensor. De er gjerne mer nøyaktige, kompenserte og krever mindre dill rundt. Ekte CE-merking hjelper veldig, men er helt klart ingen garanti. Men det som gjerne er viktigst er at du designer systemene dine med en fail-safe i bakhodet. Ta f.eks. et automatisk vanningssystem med en stor induktiv last på et pittelite Kina-relé. Skulle det reléet omsider sveise seg på så kan det fort bli veldig vått på gulvet om du har en 20L dunk med vann som reservoar.
  18. Your guess is as good as mine. Slitasjemønster på dekk kan kanskje gi noen hint. Men jeg antar du ikke har planer om å fikse det selv, så da er det bare å ta den til et verksted, så finner de ut av det på noen få minutter.
  19. De fleste ting funker til de ikke gjør det lenger, og da er det greit å være bevisst på konsekvensene av det, slik at man slipper å brenne ned huset sitt for å lære hvem som lager relé av god kvalitet.
  20. Det betyr at noe er utslitt i forstillingen din. Nøyaktig hva det er er umulig å si.
  21. Viktigste er at releet tåler strøm og spenning som skal gå gjennom det. For induktiv last så vil du nå oppleve en del mer slitasje når du slår strømmen på og av, så et relé av høy kvalitet og som er smått overdimensjonert kan være en god idé. Du bør forøvrig også være litt obs på at når releer (spesielt de billige, og spesielt under induktiv/kapasitiv last) feiler, så kan de sveise seg på, noe som er kjipt om du f.eks. har et plantevanningssystem med en 20L dunk. For NTC termistorer så bør jo den saken være ganske bankers. Det er 1 analog kanal per temperatursensor, som ESP32 har flere av. Ønsker du flere enn det du har kanaler til å så kan du lese deg opp på multipleksing.
  22. Vi er alltids åpne for innspill på hvordan vi kan gjøre forumet bedre. Er det noen konkrete tiltak du foreslår?
×
×
  • Opprett ny...