Gå til innhold

Hans-J

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hans-J

  1. Hei. Vi har tenkt å kjøpe en større båt. Pappa vil ha en bobåt, men jeg vil ha en båt med litt fart. Er det noen som har noen gode forslag. Har en yamarin 5010. Men pappa har fått nok av skjærgårdskip. Vi vil vel legge ut en 400 - 700 tusen for den. Men må ikke være for gammel. Og det må være en lukket båt. Det holder med en toppfart på 25-30 knop. Men den må nok være ivertfall rundt 25 fot stor.

  2. Det er mye snakk med at det skal bli påbudt med båtsertvikat til neste år. Men har ikke fått noe virkelig svar. Er det noen som vet dette?. Tror vi får båtsertvikatet nesten gratis på skolen så det er ikke det største problemet. Bare nysgjerrig. Og tror nok at det er flere som lurer på dette.

  3. min første båt jeg hadde var en pioner 235. Hvis jeg ikke tar helt feil så er pioner 8 den nye modellen fra denne. Jeg var meget fornøyd med den. Hadde en 4hk Tohatsu på den. Det gikk som det suste bortover. Men vil anbefale en yamaha. OG HUSK AT DETTE ER SISTE ÅRET SOM DE SELGER 2-TAKTERE. SÅ NÅ SELGES DE TIL GI-BORT PRIS. Men du kan jo også kjøpe deg en river. Men de er jo også adskillig dyrere. Tror du klarer deg helt fint med en pioner. Den planer fint med 2 personer. (ikke for tunge) og er utrolig god i sjøen for å være en slik båt. Og så er den jo også laget for å være en slepebåt.

  4. Nja.. Både fisking, og bare kose kjøre :D

     

    Hvorfor er turtall viktigere enn knopmåler? Det er en Suzuki 40 hk fra 90 tallet en gang..

    9570898[/snapback]

     

     

    det er viktig fordi du må vite hva turtall motoren ligger på. Knopmåleren trenger du nesten ikke. har selv en yamarin 44sc. På den bruker jeg turtelleren mer enn knopmåleren. Fordi du må vite hvor mye den jobber. Og den er grei å ha viss du skal ligge på marsfart

  5. Hei. Jeg hat tenkt til å ta moped lappen. Men lurer på hva det koster? Og må da også kjøpe en moped. Hva vil dette koste? Må ha en moped som er god, men heller ikke alt for dyr. Kan betale rundt 10 000. Og hva merker er det som er bra? Vil ha en som jeg kan selge senere, uten å få et massivt tap.

     

    Er det noen som har noen gode råd som de vil dele med meg??

  6. Yamaha er kanskje det dyreste alternativet, men det beste. De kommer best ut i test hver eneste gang, og er noen utrolig bra motorer. Har hatt både 10hk Mercury og 9,9 Yamaha. Da var Yamaha¨en best. Da vi hadde vært vekke noen uker og kom tilbake startet den alltid på første. Det hendte kun noen få ganger at den startet på andre forsøk. Mercury`en derimot startet alltid på andre eller tredje forsøk når den var kald. Hadde også litt problemer med at den ikke ville gå i revers. Yamaha`en er også enormt stillegående og har et lavt bensinforbruk. Den beste motoren på markedet. Den er også forholdsvis rask. Har aldri kjørt en så liten suzuki motor. Men noen venner har en suzuki 140hk. De er ekstremt fornøyd. Bare IKKE KJØP EVINRUD, TOHATSU ELLER JOHNSON. Ellers er både Mercury, Suzuki og Yamaha meget gode motorer. Og ikke tenk på prisen for en Yamaha, for den får du igjen når su selger båten.

  7. jeg har en yamarin 44sc eller en 4410 som de het før. På den har jeg en 40hk. Jeg har den i Hardangerfjorden. Og det hender nesten hver gang jeg tar den til butikken eller noe sånt, at folk stopper opp og spør forskjellige spm. Spessielt barn kommer bort for å se hvor stor motor det er på den osv. Før hadde jeg en gh11 med 10hk Mercury. Jeg opplevde mer da at barn kom bort for å se på den. Nå er det mest ungdommer i 17-18 årene. Og noen på rundt 14år. Men det er ekstremt kjekt når noen viser interesse for båten din :)

  8. hvis båten er laget for lang stamme må du ikke finne på å kjøpe kortstamme. Vet ikke helt hva de er laget for. Og hvis båten er laget for kort stamme, kjøper du en motor med kort stamme. Så enkelt er det. Hvis båten er laget for lang - og du kjøper en motor med kortstamme, vil du miste mye kjøreegenskaper. Spessielt i svinger. Da slipper den med en gang.

  9. det går nok bra med en 25 hk. Men ikke sitt en 40 hk på den. Det er ikke så kjekt den dagen akterspeilet ryker. Og du får nok fart med en 25 hk. Bare den er helt på grensen. De er ikke bygget for så store motorer, det er en ungdomsbåt. Og hvis du skal ha forsikring på den, kan du ikke ha for stor motor. Og det er kjipt den dagen du smeller, og sår igjen med hele regningen for din båt. Og kanskje en annen sin båt i tilleg. Og husk at du må ha en lang stamme. Og ifølge http://www.hastig.no/prod05.htm får du 40 knop med en 25 hk. Og det holder i massevis får en 13 fots båt. Den er ikke laget for å gå fortere.

×
×
  • Opprett ny...