-
Innlegg
5 573 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
NoTrace sine prestasjoner
1,5k
Nettsamfunnsomdømme
12
Hjelpsomme svar
-
Her har vi den årlige oppdateringen. Stillingstittel: Teknologileder Erfaring: 16 år Sertifiseringer: Mange. Få er dog lenger så veldig relevante. Arbeidsoppgaver: Definere produktets strategi i henhold til kunders behov Utdanning: Fagbrev, IT Driftsfaget Årsinntekt: 1.7M cash og 800k aksjer Kompensasjonsplan: 1.5 - 1.8M cash og 570k - 1.45M aksjer avhengig av måloppnåelse. Alder: 34 Sted: Stavanger Goder: Standard IT-goder + Meget god pensjonsordning + 250 timer fritt disponibelt til læring/utvikling i året + 6 uker ferie + Ubegrenset privat forbruk mobil + Ingen timeføring + Aksjeprogram + En haug av andre goder utover det som anses som standard
- 4 932 svar
-
- 8
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
I hovedsak dreier slike oppsigelser seg om å fjerne "daukjøtt". Altså folk som utvikler produkter eller spill som ikke tjener penger (lenger). De beste blir flyttet til andre områder, de dårlige blir sagt opp. De middels blir gjerne satt til å drive siste rest ut levetiden.
- 22 svar
-
- 1
-
Usikker på om 650 oppsigelser i et selskap med 225000 ansatte har så mye å si på aksjekursen.
- 22 svar
-
- 3
-
Fokuser på hvor du får den mest interessante rollen og tror du kan lære mest. På sikt vil det garantert bidra til høyere lønn enn å fokusere på kortsiktig lønn.
- 4 932 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Jeg har norsk kontrakt, ja. Så jeg har norske betingelser, slik som pensjonsavtale, feriepenger, forsikringer osv. Men jeg har lite med det norske kontoret å gjøre. Min nærmeste leder + øvrig ledelse sitter i statene.
- 4 932 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Remote, ja. Jeg jobber 100% på hjemmekontor, og rapporterer til USA, så er ikke en del av det norske salgskontoret. Jeg hadde ca. 11 års erfaring da jeg fikk jobben. Angående stress/jobbpress så er det ofte hva du gjør det til selv. For min del som rapporterer til USA er det en del ettermiddag/kveldsmøter, men jeg har dertil rolige morgener. Jeg jobber nok ikke mer enn 40 timer i uka i snitt. For min del er hovedmotivasjonen å jobbe med det nyeste innen teknologi, og å få være med å definere retningen på disse globale løsningene.
- 4 932 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Intervjuene var for samme selskap, som jeg er ansatt i nå. Som nevnt tidligere har både Microsoft, Google og Amazon avdeling i Norge. Microsoft er den desidert største. Hovedsaklig er disse kontorene salgsrettet. Selv Cloud Solution Architect, som høres veldig teknisk ut, er i hovedsak en post-sales rolle. Customer Engineering er nok det mest utbredte innen utvikling, og således enklest å få jobb. Meta har også et par software engineers I Norge, men disse rapporterer ut av landet. Hvis du setter opp søk på karrieresidene til disse firmaene kan du se på jobber for hele Europa. I dagens samfunn spiller det ikke så stor rolle hvor man er bosatt, så selv om en stilling kun sier et par land nedi Europa er det stort sett mulig å få stillingen fra Norge. Det avhenger av stilling og level i stor grad. Når man kommer litt opp og har mer påvirkningskraft, og i tillegg kjenner organisasjonen, er det mindre byråkrati enn jeg hadde trodd fra utsidenB. yråkratiet har vært vel så stort i andre norske firma jeg har jobbet for. Det er dog lite som ikke er prosessdrevet og har styringsdokumenter, noe jeg for min del liker. Ingenting irriterer meg mer enn at man blir behandlet forskjellig, bare på grunn av hvilken ledelse man har. I tillegg tjener jeg fort 1.5-2x det jeg hadde gjort i et norsk selskap.
- 4 932 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Jeg jobber i FAANG/MAMAA og har 16 års erfaring. Hovedjobben min er innen produktutvikling (TPM) der jeg tester ny teknologi for å se om det er noe vi bør adaptere i produktet, arbeider med kunder rundt deres strategi for bruk av produktet og jobber med engineering managers for å bygge og prioritere backlog. I tillegg reiser jeg rundt i hele verden og holder presentasjoner, foredrag og workshops på konferanser og direkte for partnere og kunder. Denne siste delen er ikke noe som er påkrevd i rollen, men jeg trives med det, og det utfordrer meg til å utvikle min kompetanse for å kunne ligge foran majoriteten av de jeg presenterer for. Poenget her er at imposter syndrome fortsatt er prominent blandt oss som står på scenen foran tusenvis av mennesker med (u)jevne mellomrom, og det er å finne strategier for å kontrollere denne som er viktig. Ja, det er helt sikkert mange som kan mer om et enn meg i salen, men det er en grunn til at jeg står på scenen og ikke dem. Man må ha en kombinasjon av faglig tyngde, samt. gode kommunikasjons/presentasjonsegenskaper - og den kombinasjonen er det gjerne ikke altfor mange som har. Det er få produktutviklingsstillinger i FAANG/MAAMA i Norge. De fleste jeg vet om er Customer Engineering-type, altså co-dev prosjekter med kunder der man håper å kunne ta læring/features tilbake til produktene. CE er ikke produkt-spesifikke, men leverer løsninger på tvers av plattformen. Microsoft har en utvikleravdeling innen søk/M365 i Norge, tidligere FAST, som heter Microsoft Development Center Norway (MDCN). De har kontorer i Oslo, Trondheim og Tromsø. For å få jobb i FAANG/MAAMA er min erfaring at man må ha en god faglig tyngde, og at det legges vekt på om man har anseelse i bransjen (f.eks. som evangelist, bidrag til open source e.l.), i tillegg til en dose flaks. Jeg gikk gjennom 6 intervjuer, og ble mer og mer sikker på at jeg ikke kom til å få jobben - spesielt etter det tekniske intervjuet, som var ekstremt vanskelig, og som jeg ikke følte jeg svarte godt på i det hele tatt. De "kuleste" stillingene kommer aldri på jobb-portalen e.l., de tas av interne eller headhuntes eksternt. Man kan si hva man vil om LinkedIn, men å opparbeide seg en følgerskare og litt anseelse der er gull verdt for karrieren slik jeg ser det. Det er ekstremt mange søkere per stilling i FAANG/MAAMA, så man må stikke seg ut på en eller annen måte. Kompensasjonen er generelt meget bra i disse selskapene, spesielt når man kommer litt opp i systemet.
- 4 932 svar
-
- 3
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Nei, men jeg har tatt et valg på å ha en del av investeringene mine i Europa/Norden/Norge for å vekte meg noe ned i forhold til USA. I tillegg har jeg hentet en god del av siste 6 måneders gevinst over i statsobligasjoner/rentefond.
-
Det stemmer i det fondet du har (https://www.nordnet.no/market/funds/16801174-dnb-global-indeks), som per nå har 71.33%. Ulempen med denne høye eksponeringen er i hovedsak at man blir noe sårbar i forhold til endringer i reguleringer (f.eks. i skatteloven), valuta og evt. nasjonale kriser i ett land. Nå har vi seilet i heftig medvind det siste halvåret, og nytt godt av både svekket kronekurs og god fart i aksjemarkedet (globalt). Europa har gått marginalt bedre enn USA så langt i år. Men si kronekursen styrker seg, og kommer ned på ~9 kroner, så har man mistet 25% av verdien. Nå skjer ikke dette i en håndvending, men Norge ligger bak USA i bekjempelse av inflasjon, så det ligger i korta at krona skal styrke seg på sikt.
-
Hvorfor ønsker du å eksponere deg ytterligere mot det amerikanske markedet enn det du har gjennom det globale indeksfondet (~70%)?
-
Som andre nevner baseres teknologisektoren i større grad på lønnsomhet i fremtiden. Det spås heftig vekst som allerede er priset inn i markedet, så spørsmålet er om sektoren kommer til å overgå forventningene, og ikke om teknologisektoren kommer til å fortsette å gå bra. Veldig mye av dette baserer seg på hypen rundt generativ AI, som per i dag ikke er lønnsom, til tross for at den kommersielle prismodellen er relativt høy. Det er også vanskelig å få ned den operasjonelle kosten, ettersom behovet i hovedsak er knyttet til compute. Man er sannsynligvis avhengig av å utvikle hardware som er ekstremt mye mer effektiv enn det vi har i dag. Jeg mener at eksponeringen mot teknologisektoren er høy nok (ca 25%) gjennom et globalt indeksfond. I tillegg har jeg realisert mye gevinst siste månedene og flyttet over i obligasjoner/rentefond, i hovedsak som en diversifiseringstrategi for å ikke være 100% vektet i aksjemarkedet.
-
Jeg tenker du fint kan oppgi faktisk rolle i stedet for stillingstittel på LinkedIn, CV osv. og at det derfor ikke har så mye å si mtp. fremtidig karriereutvikling.
- 4 932 svar
-
- 1
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
IT; Skal du på en spennende konferanse i 2024/2025? Trenger Tips!
NoTrace svarte på arya sitt emne i Jobb og karriere
Jobber dere med noen spesielle teknologier eller produsenter? Utvikling? Sikkerhet? Nettverk? Annen infrastruktur? AWS, GCP og Microsoft har jo sine årlige events som alle er veldig bra og dekker de fleste områder med deres teknologistack. I tillegg finnes det jo mange mer lokale arrangementer som er mer rettet mot ett fagområde (eksempelvis Nordic Infrastructure Conference).