KalleKanin
Medlemmer-
Innlegg
2 757 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Nylige profilbesøk
Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.
KalleKanin sine prestasjoner
3,4k
Nettsamfunnsomdømme
-
Passe ironisk, gitt at det virker som du mener du kunne gjort en bedre jobb enn Høyesterett...
-
Her er jeg til dels enig. Politiet på Kongsberg har litt å rydde opp i. Men jeg har heller ment at det burde være kollegaene som sto å så på den tiltalte politimannen som skulle blitt tiltalt for tjenesteforsømmelse. De løp ikke til for å hjelpe sin kollega, ei heller hjalp de til med å de-eskalere situasjonen. De var etter mitt syn hovedårsaken til at den tiltalte følte han måtte agere som han gjorde for å få kontroll på Simensen.
-
Ja, som det står i dommen: "Den som makten retter seg mot, har på sin side plikt og mulighet til snarest mulig å oppgi motstanden mot tjenestehandlingen, slik at maktbruken kan avsluttes" Man skal ikke "forsvare seg" når politiet truer med batong eller våpen. Da skal man overgi seg. Merk også at selv ikke lagmannretten kom til at batongslagene var ulovlige: "Både bruken av pepperspray, knyttneveslag og batong er omfattet av tiltalen, men for Høyesterett argumenterte aktor for at bare ett av knyttneveslagene – det mot hodet – er å anse som straffbart. Lagmannsretten kom til at ingen av tiltaltes handlinger i denne fasen er straffbare, idet de i hvert fall faller innenfor marginen for feilvurderinger. Flertallet anså riktignok knyttneveslaget mot hodet for å overskride grensen etter politiloven § 6, men kom likevel under tvil til at det var straffritt."
-
Simensen hadde saker på seg både før og etter den aktuelle hendelsen, så jo han var en "kjenning av politiet" i den forstand man vanligvis bruker det, at han har vært involvert med politiet tidligere. Utsagn fra den tiltalte tyder dog på at han ikke hadde direkte kjennskap til Simensen fra før,. Men politimannen sa selv at måten Simensen kom for å "hilse på" og så gå igjen, er typisk for personer som har vært involvert med politiet tidligere, så han hadde i hvert fall en ganske god magefølelse på at dette er en som har vært borti politiet tidligere. Også måten de senere sperrer politibilen når de går i gata var også med på at tiltalte antok at dette er en "bråkmaker". Så ville det være overraskende om ikke noen av de andre kjente til Simensen fra før (Kongsber og Øvre Eiker er ikke så store stedene). En generell betraktning som gjelder både her, men også i andre saker der offentlige tjenstepersoner er involvert. (F.eks. barneværnsaker): En del påstander som kommer (på internett) er ofte vanskelig å falsifisere eller korrigere, gitt at de offentlige tjenestepersonene har taushetsplikt. Det blir da ofte en skjevhet i fremstillingen der kun 1 part får frem sine synspunkter ganske så uimotsagt. Simensen har jo helt klart alt å tjene på å prøve å cherrypicke det som er til hans fordel.
-
Også "The telegraph" har samme story: https://www.telegraph.co.uk/world-news/2024/12/14/druze-in-syria-fear-isis-like-government-want-israeli-rule/ (Dog bak betalingsmur) Dette betyr ikke at alle ønsker Israel, men tyder i hvert fall på at hvis alternativet er islamistisk styre, så vil mange foretrekke Israel. Jeg tror de fleste drusere håper på at man klarer å leve sammen i fred i hele Syria, men mange tviler sterkt på det (meg inkludert). Hvis islamistene overtar vil et styre under Israel være å foretrekke for mange.
- 684 svar
-
- 3
-
Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]
KalleKanin svarte i et emne i Politikk og samfunn
Vanskelig å si, men i Kursk ryktes det vel om at nordkoreanerne der har store tap pga av manglende pansrede kjøretøy, som rett og slett skyldes at Russland begynner å gå tom, og må prioritere steinhardt (Og da heller ofrer nordkoreanere enn egne soldater) https://news.liga.net/en/politics/news/north-korean-troops-in-russias-army-face-heavy-casualties-in-kursk-oblast-without-armor-support -
Drusere som bor på Golan-høyden ønsker å bli anektert av Israel: https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/fearing-islamist-rebels-syrian-druze-village-calls-to-be-annexed-to-israel-calling-it-the-lesser-evil/ " “If we have to choose, we will choose the lesser evil,” he says. “And even if it’s considered evil to ask to be annexed to the [Israeli] Golan, it’s a much lesser evil than the evil coming our way.” " Drusere har lenge bodd både inne i Israel (primært rundt Haifa, og disse har også deltatt i IDF), men også da rundt Golan-høyden, i tillegg til i Syria, Libanon og Jordan. Og selv om de lenge har følt seg diskriminert i Israel, føler de likevel at de er mer beskyttet av Israel (og frem til nå Assads regime), enn av flere av de andre naboene rundt. https://www.bbc.com/news/world-middle-east-33166043 (Sak fra 2015) "For a long time, the majority of Syrian Druze remained loyal to President Bashar al-Assad - a member of the heterodox Shia Alawite sect - fearing that if he was overthrown, minorities would be targeted and communities destroyed by extremists among the country's Sunni majority." Dette er nok et eksempel på at de ensidige anklagene mot Israel er ganske absurde. Ja, Israel er langt fra perfekte, og har til dels diskriminert noen grupper, men sett opp mot sine naboer ønsker likevel mange å leve i Israel, fordi alternativene tross alt er mye verre.
- 684 svar
-
- 6
-
Ja, pussig hva Tyrkia (og mange andre land) slipper unna med, mens ALT Israel gjør blir kritsert ned til minste ting. Grusomhetene til Tyrkia og deres medspillere går Israel en høy gang, men ingen bryr seg.
- 684 svar
-
- 8
-
Mange gode poenger, men noen av disse vil jo føre til økte kostnader (Bomberom og mer boder) Ellers helt enig i at borettslag bør avskaffes. Dette fører i for stor grad til ansvarsfraskriving, der "alle" forventer at borrettslaget skal gjøre "alt" og "ingen" ønsker å ta ansvar for noe. Dette er generelt et problem der mange eier samme infrastruktur, og vil nok også til dels gjelde for sameier, men kanskje i mindre grad. Ting forfaller fordi alle venter på at borrettslaget skal utbedre ting, og ingen tar ansvar. Og så blir alt mye dyrere fordi borrettslaget må leie inn "proffe" som koster skjorta og som må fotfølges for at de skal gjøre en brukbar jobb. I et sameie vil nok folk i litt større grad selv ta ansvaret for enkelt vedlikehold. Alt som eies i et felleskap blir mye fortere ødelagt (eller "forsvinner") enn noe som hver enkelt eier selv og må ta vare på selv. Der jeg bor opplever vi at borrettslagseiere bruker advokater for å få dekket kostnader som strengt tatt burde blitt tatt av den enkelte beboer. Derfor mener jeg man i mye større grad burde lage effektiv infrastruktur (både bane OG vei) som gjør at folk kan bo mer spredt i rekkehus, eneboliger etc. Det trenger ikke være så langt ute som Kløfta, det finnes masse arealer også nærmere enn dette. Men i Norge er man jo livende redd for å bygge ut unødig kapasitet. F.eks. Follobanen ble vel foreslått som dobbeltspor i 1989, men da ikke ferdig (etter div feilrettinger) før godt uti 2023. Å flytte arbeidsplasser unna Oslo sentrum kunne også hjelpe. Mange jeg kjenner ønsker å bo litt unna sentrum, men blir værende grunnet nærhet til arbeidsplass (gjelder bl.a. meg selv ). Dette ville også minke presset på kollektivtrafikken, da dette vil føre til at noen reiser "motsatt vei" ut fra sentrum til arbeidsplasser der.
-
Jeg ville også vurdert å ta frem spaden. Hvis det ikke er alt for langt, er det beste å ha kablet forbindelse (i rør). Kabel for utebruk er ikke så dyrt, og trenger ikke graves dypt. (Edit: Og helst legge fiber)
-
Enig. Men noe man kunne gjort, var å innføre sanksjoner mot Erdogan, eller i det minste ta litt til motmæle. Erdogan slipper unna med alt for mye. På mange måter gjør det ham mer farlig enn Putin (og også det iranske regimet). "Alle" er enige i at Putin er en drittsekk, mens alt for mange holder en vernende hånd over Erdogan, og ytterst få tør å kritisere ham og hans regime. Mange påstår at vesten er hyklersk for ditt og datt, men mangelen på kritikk av Erdogan er det som jeg personlig mener er verst. Det er mye som tyder på at han ønsker å gjenopprette det osmanske riket: https://www.nrk.no/urix/erdo_ans-skarpeste-kritiker-advarer-mot-a-undervurdere-den-tyrkiske-presidenten-1.16273818
- 684 svar
-
- 4
-
Overrasket? Nei, det er FrP på gang igjen
KalleKanin svarte på Boing_80 sitt emne i Politikk og samfunn
At 5 personer trykker "liker" på det utsagnet er bare trist...- 337 svar
-
- 1
-
Oh, her traff du noe i meg. Ja, det vi ser i dag er jo at det er veldig viktig, enda mer enn før å være synlig, og komme med raske "enkle" løsninger. Personlig så savner jeg de gode, rolige samtalene mellom politikere, der man kommer med velbegrunnede synspunkter. Dessverre ser jeg at dette ikke selger, og at det derfor nedprioriteres. Folk elsker korte Tik-Tok-videoer og kjappe kommentarer. Og media henger seg på, og er ALT for dårlige til å komme med nyanser. (Ingenting er svart-hvitt. Det er ALLTID nyanser) Når i så snakk om EU var jeg personlig for EU i 94. Jeg var akkurat for ung til å stemme, men husker jeg ivrig argumenterte for. MEN: Nå i dag ville jeg nok derimot stemt mot EU. EU har blitt et regulatorisk troll som hemmer mer enn de tilrettelegger. Man har lenge hatt følgende munnhell: "United States invents, China imitates and Europe regulates" Dette munhellet stemmer selvsagt ikke 100%, men jeg synes det treffer ganske bra. Og det som i så fall stemmer minst er "China imitates". De er i ferd med å gå fra å immitere til å faktisk skape selv. USA klarer å henge med på dette, mens vi i EU er i ferd med å regulere oss bort fra konkurransen. Et godt argument for EU-medlemsskap var tidligere økonomien, nå har derimot økonomi blitt hvorfor man IKKE skal inn i EU. EU henger stadig lenger etter USA, og det er lite som tyder på at EU sin politikk vil hjelpe på dette, heller motsatt: https://www.politico.eu/article/europes-economy-continues-its-downwards-slide-indicators-show/ Ja, noen reguleringer er for såvidt fornuftige, men de fleste av disse som har vært fornuftige ville vi nok innført på en eller annenn måte uansett.
- 174 svar
-
- 2
-
Har din ISP implementert RPKI for BGP?
KalleKanin svarte på tingo sitt emne i Bredbånd og andre internett-tilkoblinger
Vi lurer på å bytte til fiber, og da er GlobalConnect et av alternativene. Har de fortsatt problem med RPKI? Telia (GET) , som vi har i dag, ser ut til å ha implementert det korrekt: Hva med NextGentel? (De er et annet firma vi snuser på) -
Hvis du sier bysentrum, så er jeg enig. Men selv i Oslo er dette sentrumet veldig lite. De aller fleste stedene er det mest praktisk å kjøre bil, selv i Oslo. Kollektivtrafikk tar alt for mye tid. Ikke er det mye trafikk heller. Å sykle er noen ganger greit, men dårlig vær og fare for å bli svett kan begrense det noe. Fordi kollektivtransport er så treg unngår jeg stort sett sentrum. Drar stort sett bare til sentrum for opplevelser (spise, konserter kino e.l.) (Og jeg bor innenfor ring 2 i Oslo) I 99,9% av Norge kan man fint "bygge seg ut" av køer. Særlig utenfor rushtiden er det tullete å prøve å begrense trafikken. Da er bil veldig ofte mest effektivt. Lag heller gode parkeringshus på strategiske plasser. Og prisen på parkering er også ofte helt grei opp mot alternativet. På tross av at kollektivtrafikk er sterkt sponset, koster en tur-retur i Oslo 80,- per person.
- 48 svar
-
- 3