Gå til innhold
  
      
  
  
      
  

nVIDIAsucks

Medlemmer
  • Innlegg

    1 000
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om nVIDIAsucks

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

7 947 profilvisninger

nVIDIAsucks sine prestasjoner

117

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kjipt for de som har id4, men det er i så fall et problem med biltypen og ikke elbil generelt.
  2. Det er vel ikke noe forskjell på elbil og andre biler når det kommer til kjetting. Men om du har bakhjulsdrift så bør du vurdere kjetting til alle fire hjulene og ikke bare til drivhjulene.
  3. Hele kommune-Norge følger KS sin tariffavtale. Bortsett fra Oslo. De har sitt eget tariffområde og avtale.
  4. Om du er organisert bør du også få tillitsvalgt til å fremme et krav på dine vegne. Enten som særforhandling eller i de årlige lokale forhandlingene, avhengig av praksis i din kommune. En av fordelene med å ta det i lokale forhandlinger er at det skal være reelle forhandlinger med mulighet for nemndsbehandling ved uenighet. Særforhandlinger er derimot en drøfting hvor arbeidsgivers siste tilbud blir gjeldende om man ikke blir enig. Om du ikke er organisert er du som tidligere nevnt prisgitt det arbeidsgiver bestemmer. Forutsetter nok en gang at vi ikke snakker om Oslo kommune.
  5. Ja, glemte at 5.2 åpner for drøfting av lønn ved vesentlige endringer i stillingens arbeidsområde eller bytte av stilling også. Men er det egentlig relevant når det er snakk om å gå fra rådgiver til seniorrådgiver? Hvordan man tolker "..spesielle behov for å beholde.." varierer nok fra kommune til kommune. Hos oss har vi avtalt med fagforeningene at det normalt skal foreligge tilbud fra annen arbeidsgiver. Premiering av innsats tas i de årlige forhandlingene. Det er godt mulig vi er strengere enn andre på dette området. Har inntrykk av at det syndes en del mot hovedtariffavtalen der det passer seg for den enkelte kommune, så tviler ikke på at dette skjer titt og ofte slik du sier, uansett om hovedtariffavtalen åpner for det eller ikke.
  6. Ok, om de følger hovedtariffavtalen så er det 8530 og du er i kapittel 5. Det er svært begrenset med muligheter for særforhandlinger for ansatte i kapittel 5, så eneste stedet å ta dette er de årlige forhandlingene. Seniorrådgiver er egentlig ikke en stillingskode som finnes, men mange kommuner har laget sine egne avarter av de offisielle stillingskodene og seniorrådgiver er en slik avart mange har. Med mindre de står i fare for å miste han så har hverken han eller arbeidsgiver forhandlingshjemmel i hovedtariffavtalen. Med unntak av når man blir ansatt så forhandler aldri den enkelte på egne vegne. Om man er organisert så forhandler fagforeningen på dine vegne. Om man ikke er organisert så må man ta til takke med det arbeidsgiver velger å gi. Alternativet er å bytte arbeidsgiver. Alt jeg sier ovenfor forutsetter at vi snakker om hvilken som helst kommune i Norge, bortsett fra Oslo.
  7. Hvilken stillingskode har du og hva er begrunnelsen din?
  8. Nei, det gjør det ikke. Om du går tilbake og ser på eldre versjoner av loven og forarbeidene til bestemmelsen så brukte man tidligere betegnelsen døgn og uke i det som i dag er 10-4 (1). Det kommer helt klart frem at det er snakk om arbeidsdøgn og arbeidsuke. Dette støttes også opp av Pettersen og Johansen sin utgave av aml med kommentarer hvor det fremkommer at bestemmelsen regulerer "..normalarbeidsuke og normalarbeidsdag". Arbeidstilsynet bruker også de samme betegnelsene: Om man skulle forstått bestemmelsen slik du hevder så vil man aldri kunne ha varierende arbeidstid innenfor samme uke uten at det utløser overtid. Og om man jobber nok overtid så vil det også i seg selv utløse overtid neste dag igjen. Det er ikke det som er intensjonen bak lovbestemmelsen og det er heller ikke slik det fungerer i praksis.
  9. Nå leser du loven bokstavelig. Med 24 timer og 7 dager menes arbeidsdøgn og arbeidsuke. Dette utløser ikke overtid.
  10. Noen ganger er det også åpenbart unødvendig med oppfølging. Men det vet man ikke uten å ha snakket sammen først.
  11. Nei, og da hadde vært en forklaring på hvorfor man ikke kan møte. Men det går an å medvirke på andre måter enn møte også, for eksempel per telefon, sms, epost, teams og så videre 🙂
  12. Som flere allerede har sagt så har de plikt til å følge opp og du har plikt til å medvirke. Du er sykemeldt fra arbeidsoppgavene, ikke fra dialog med arbeidsgiver. De har ikke krav på å få vite hva som feiler deg, men de har krav på å få vite hva funksjonsnivået ditt er og hva du kan utføre av oppgaver. Men i ditt tilfelle burde det holde med å si at det ikke passer med møte nå og at du helst ser at de lar deg være i fred inntil videre. Krysset legen av for at fraværet er relatert til arbeidet?
  13. Om du har fleksibel arbeidstid og merarbeidet ikke er pålagt men noe du har funnet på selv, så er ikke dette overtid.
  14. Det er fordi måneden ikke er over ennå. Først når du kommer til siste dag i måneden vil fastleddet bli riktig.
×
×
  • Opprett ny...