Nei, det gjør det ikke.
Om du går tilbake og ser på eldre versjoner av loven og forarbeidene til bestemmelsen så brukte man tidligere betegnelsen døgn og uke i det som i dag er 10-4 (1). Det kommer helt klart frem at det er snakk om arbeidsdøgn og arbeidsuke. Dette støttes også opp av Pettersen og Johansen sin utgave av aml med kommentarer hvor det fremkommer at bestemmelsen regulerer "..normalarbeidsuke og normalarbeidsdag". Arbeidstilsynet bruker også de samme betegnelsene:
Om man skulle forstått bestemmelsen slik du hevder så vil man aldri kunne ha varierende arbeidstid innenfor samme uke uten at det utløser overtid. Og om man jobber nok overtid så vil det også i seg selv utløse overtid neste dag igjen. Det er ikke det som er intensjonen bak lovbestemmelsen og det er heller ikke slik det fungerer i praksis.
Nei, og da hadde vært en forklaring på hvorfor man ikke kan møte. Men det går an å medvirke på andre måter enn møte også, for eksempel per telefon, sms, epost, teams og så videre 🙂
Som flere allerede har sagt så har de plikt til å følge opp og du har plikt til å medvirke. Du er sykemeldt fra arbeidsoppgavene, ikke fra dialog med arbeidsgiver. De har ikke krav på å få vite hva som feiler deg, men de har krav på å få vite hva funksjonsnivået ditt er og hva du kan utføre av oppgaver. Men i ditt tilfelle burde det holde med å si at det ikke passer med møte nå og at du helst ser at de lar deg være i fred inntil videre. Krysset legen av for at fraværet er relatert til arbeidet?
Det stemmer at arbeidsgiver kan kreve at du gjør jobben din ordentlig, men innenfor de rammene du har tilgjengelig.
Jeg står for det jeg foreslo i forrige innlegg. En god leder går foran som et godt eksempel.
Arbeidsgiver plikter å gi deg nødvendig opplæring. Jeg ville bedt sjefen komme og gå igjennom og vise deg hvordan du skal rengjøre på en tilfredsstillende måte innenfor den tiden du har til rådighet. Kanskje hadde sjefen fått seg en aha-opplevelse? Det kunne jo vært litt morsomt om det kom flust med klager på sjefens renhold 🙂 Om ikke så kunne det kanskje bidratt til at du hater jobben din litt mindre.
Har de fraktet søppel og demonstranter fra Brasil til Norge for å demonstrere?! Kunne de ikke fått frem poenget med lokalt søppel og lokale demonstranter?
Små stillinger er nok en del av problemet ja. Samtidig er det vanskelig å få en turnus til å gå opp når mange/alle har 100 % stilling siden det betyr mere helgejobbing og det er sjelden populært. Det ideelle i forhold til å få turnus til å gå opp og akseptabel mengde helgearbeid er nok flest mulig ansatte i rundt 80 %.
En annen ting som spiller inn er retten til redusert stilling i en del situasjoner. Frivillig deltid bidrar ofte til mer deltid. Dessverre.
En erfaren sykepleier med 10 års erfaring ligger omtrent på gjennomsnittslønn for landet. Turnus tillegg kommer oppå det. Hva mener du er et fornuftig lønnsnivå og hvor mye skatt er du villig til å betale for å komme dit?
Bemanningsbyråene betaler høyere lønn her og nå, men pensjonsopptjeningen er elendig. I tillegg må man akseptere å flytte rundt på seg. For enkelte er det sikkert en fin ordning, men det passer ikke nødvendigvis for alle.