Gå til innhold

Stvg9124

Medlemmer
  • Innlegg

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stvg9124

  1. Han som gikk ut til media tenker seg lite om. Noe så dumt? For det første ser eventuelle bedrifter at "Oi, her har vi en troublemaker". Vips så kan han glemme jobb for evig tid. For det andre, så står det klart og tydelig på nettsidene til Nortrain at man ikke er garantert jobb dersom man ikke har den rette bakgrunnen. Heller ikke med den rette erfaringen er man sikret noe som helst

     

    Er det et problem å være trøbbelmaker.....?

     

    Han går jo ut fordi han har en ganske god sak og er blitt lurt. Det er ikke arbeidgiverne han skylder på.

     

     

    Hvilken sak mener du han har? Det står på nettsidene til nortrain at de IKKE garanterer noen jobb. Man får også et "advarselsbrev" hvis man ikke er innehaver av et mekanisk/industrifagbrev og/eller 5 års relevant arbeidserfaring som sier at man kan ha problemer med å få jobb etterpå uten dette. Dette må godkjennes og returneres signert. Så her har vedkommende ødelagt veldig for seg selv. Si at arbeidsgiver googler navnet hans, og noe sånt dukker opp. Aldri om han får jobb.

  2. Hei!

     

    Jeg skal begynne på Nortrain til høsten, selv om jeg vet at nåløyet er trangt. Jeg har ikke fagbrev, men noen få års yrkeserfaring. Men heller ikke all verden. Å få jobb i disse tider er ikke bare bare, men innimellom kommer det nye kontrakter - og da må selskapene ha folk, kjapt. Se foreksempel på Deepwell som nylig fikk kontrakt med StatoilHydro. Vips, så trenger dem hundre mann++.

     

    Min tankegang:

     

    Tar du kurset, har du i alle fall en mulighet for å komme deg ut. Tar du ikke kurset, er du 100% sikker på ikke å komme ut.

     

    Jeg har fått "minimumsstøtten" hos lånekassen, og den er på 71000,-. Kurset koster 80 + evt 10 hvis du vil ha G20 kran og truckfører i tillegg. Feriepenger osv kommer jo snart, så det går nok i boks for min del. Det er jo ikke allverden med lån heller spør du meg, og man får sikkerhetskurs og hele pakken. Sikkerhetskurset har en varighet på 4 år før det må fornøyes, selve brønnteknikk biten varer vel evig.

     

    - Marius

  3. Hei!

     

    Jeg er klar over at det er vanskelig å få jobb, men jeg ser på det på en litt annen måte. Hvis han har kursene som er nødvendig, har man en viss kjangs til å få jobb. Har man derimot ikke kursene, er man 100% garantert til ikke å få jobb. Sikkerhetskurset har en varighet på 4 år, og selve kurset og eksamenene er gyldig i evig tid. Og noe som er helt sikkert, er at det går opp og ned i oljebransjen - det har det gjort lenge, og det vil det nok alltid gjøre.

     

    Så, jeg har meldt meg på med oppstart i August. Får jeg ikke jobb, vel - da er det bare å finne seg noe annet og håpe på bedre tider :)

     

    Han som gikk ut til media tenker seg lite om. Noe så dumt? For det første ser eventuelle bedrifter at "Oi, her har vi en troublemaker". Vips så kan han glemme jobb for evig tid. For det andre, så står det klart og tydelig på nettsidene til Nortrain at man ikke er garantert jobb dersom man ikke har den rette bakgrunnen. Heller ikke med den rette erfaringen er man sikret noe som helst

  4. Hei!

     

    Kort om meg:

     

    - 18 år gammel

    - IKT-Servicefag lærling (gått 1 år nå)

    - VG1 Medier- og Kommunikasjon, VG2 fag som privatist (norsk, engelsk, samf)

     

    Jeg vurderer Nortrain til høsten i Stavanger, Grunnleggende Bore- og Brønnteknikk.

     

    Hvordan er mulighetene mine for jobb nå fremover? Ser det er en del gamle poster, men ting forandrer seg hele veien.

     

    OG: Har jeg mulighet til å bli lærling innen noe etter et slikt kurs? Med tanke på at man tar akkuratt samme eksamener som VG2 Brønnteknikk tar. Da er det vel litt enklere å komme seg ut muligens.

  5. Hehe fant sånn halveis svar, inne på de offentlige sidene. Men der er det så ufattelig dårlig forklart, på "statlig skrivemåte". De får det ut til å høres ut som det å sitte i kassen på rimi er like krevende som å være hjernekirurg, så det er jo umulig å få noe av det de skriver til å stemme med det praktiske vi faktisk driver med!

  6. Hei!

     

    Prøvde å søke litt men fant ikke noe spesielt av interesse.

     

    Jeg er lærling innen IKT-Servicefag, og lurer på hva jeg egentlig skal kunne ved endt læretid? Kort og greit, en liten pensumliste forklart enkelt :-)

     

    Takker!

     

    - Marius

  7. Hei!

     

    Vanskeligt historie dette her, men skal prøve å gjøre den kort ;)

     

    Det hele begynte med at jeg gikk på Medier og Kommunikasjon VG1 i fjor (altså 2007-2008). Søkte meg over på IKT-servicefag, som man kan velge uansett hva man går på. Planen var å gå lærling i dette i 2 år og få fagbrev.

     

    Det endte ikke sånn. Jeg fikk tilbud om 3årig lærlingplass, og tok denne. Godt betalt, oppimot dobbelt av hva jeg egentlig skulle hatt - så jeg klager ikke. Men er veldig ensformig arbeid. Har lurt litt på å søke en fulltidsjobb et eller annet sted uten å vær lærling.

     

    Men, kan jeg ta påbygg som privatist? Jeg tar fagene i år som privatist, dvs Norsk engelsk og samf.

     

    Kan jeg jobbe fulltid et eller annet sted, og gå opp til eksamener i fagene jeg i utgangspunktet skulle hatt i VG3? Dvs få generell studiekompetanse. Ser det finnes privatistmuligheter for de over 22 osv hos Sonans, men hva med meg? Jeg blir 18 i neste mnd, og skulle gått VG2 IKT-servicefag nå.

     

    Takker for svar :)

  8. Det billigste alternativet som jeg har fått foreslått er kanskje litt umoralskt, men dog; Stikk på Elkjøp å kjøp en slik dvd-spiller/VHS-spiller slik at du kan brenne VHS rett fra kassetten over til plate med DVD-spilleren (innebygd brenner). Når du er ferdig med den stikker du å leverer den på Elkjøp og får pengene tilbake (30 dagers full returrett). Så putter du DVD-en i mac'en, overfører den til iMovie (eller hva du nå enn bruker) og redigerer.

     

    Slike kunder synes jeg fortjener et skikkelig tupp i rævva eller andre kroppsdeler...

     

    Tror ikke vi skal gå i dybden på det. Var et lovlig forslag. At det er bare tullinger som gjør det blir noe annet...

     

     

    Hehe.. Jeg jobber på elkjøp til daglig, så jeg må bare si at akkuratt den løsningen der er veldig uaktuell ;)

  9. Hei.

     

    I dag skjedde det noe litt irriterende på jobb. Jeg jobber i en butikk, hvilken er ikke så farlig.

     

    Jeg satt en pc opp på disken, gikk ut på lageret for å hente noe, når jeg kom tilbake var pcen borte. Overvåkingskamera viser en utlending som la pcen i en bag, og sprang av gårde.

     

    Sjefen var selvfølgelig ikke fornøyd med dette, jeg var ganske forbannet selv. Bedre blir det ikke av at han trekker meg 5000 i lønn for å dekke pcen.

     

    Det jeg lurer på, har han rett til å gjøre dette? Jeg vet jo jeg ikke burde latt pcen stå ubevoktet i et par minutter, men jeg var stresset pga arbeidsmenge. Jeg er dessuten lærling innen IKT-Servicefaget..

     

    Jeg jobber 2-3 timer overtid hver dag, og får ikke en krone får det. Har fastlønn. Jeg har heller aldri gjort noen tabber før, så dette gjør meg mildt sagt veldig forbannet. Vil ha noe å slenge i bordet, dersom jeg har loven på min side..

  10. Kan forsåvidt skrive inn her jeg også :-)

     

    (Gratulerer med mac Steffen, var på tide! Du har sikla hele året!)

     

    Jeg kjøpte med Macbook i februar 2007, noe jeg var vanvittig fornøyd med. Som alle over her skriver, alt var så utrolig enkelt! Jeg endte opp med å selge Macen min allerede i august, da vi fikk Dell XPS via skolen - et råskinn av en maskin, i teorien.. Jeg og trådstarter (klassekompis) har irritert oss grønne over Dell hele året, der jeg kan nevne blåskjerm, knapper som detter av ved vanlig bruk, batteritid på 20 minutter, treg som sirup - dette på en maskin til nesten 25.000 kroner. Det er SYKT det, og det skjedde mer enn en gang at den nærmest var på vei ut av vinduet i 2. etasje :p

     

    Med andre ord, en ganske trist overgang. Men ettersom det nærmet seg skoleslutt, og jeg skulle flytte hjem igjen (tok et år utenbys) - gikk jeg til innkjøp av en stasjonær pc med windows. Merket var forresten Compaq. Jeg kjøpte også en 32" Philips som jeg skulle bruke som skjerm. Satt i en uke ca, med konstant hodepine da skjermen ikke ble skikkelig stilt inn, UANSETT hva jeg gjorde. Tenkte for meg selv, at nok er nok! Gikk tilbake med pcen (elkjøp, 30 dagers returrett).

     

    Tenkte at nå var det på tide å kjøpe meg Mac igjen, og valget falt på Mac mini. Med studentrabatten ble det ikke værre enn 4200,- for den billigste utgaven, noe som holder plenty for mitt bruk. Jeg koblet macen til Tven, og var klar til å stille den inn. Men neida, der var bildet klart som blekk :-)

     

    Mac er helt utrolig!!!!!!!!!!!!!!

  11. Hei!

     

    Jeg har en sak som plager meg både natt og dag, som jeg håper noen her inne klarer å løse..

     

     

    Jeg hadde hundrevis av mailer, både firma og privat - i Outlook Express. Etterhvert fikk jeg mac, og eksporterte mailene mine i .pst format. Nå får jeg verken import mailene på macen, i microsoft outlook eller outlook express. 2 sistnevnte på en windows pc...

     

    Cluet er da; Hvordan får jeg mailene frem igjen i det hele tatt? Helt i MS Outlook, da jeg har et program som konverterer outlook mailer over til Mail i OSX.

     

     

    Hadde vært SUPERT om noen visste dette, og kan forklare. Jeg er evig takknemlig :)

     

    Edit: Er det seriøst ikke mulig å importere til outlook express via pst fil? Hvorfor i huleste går det ann å eksportere til PST, men ikke importere? Jeg finner iallefall ikke alternativet her..

  12. Studerte mediekunnskap når jeg gikk på videregående, fikk sansen for journalistikk da, endte opp med toppkarakter både på eksamen og standpunkt. Er nokså interessert i medier utenom også, så skal ta det du sier litt til etterettning :). Men føler det kan være greit med litt utdanning ihvertfall, slik at man ikke er helt blank.

     

    Absolutt! Men send litt forespørsler rundt om, hvor du beskriver din lidenskap og hvor mye du ønsker å jobbe med dette. Klarer du å ha en jobb på sì, er du mye trolig godt sikret når du er ferdig utdannet :-)

  13. Jeg er anleggsgartnerlærling. Læretiden min er 3 år (har gått allmenn og tatt vk1 anleggsgartnereskamen som privatist). Jeg begynte på 101 kr i timen og stiger hvert år. I tillegg vil jeg stige når jeg blir 21. Husker ikke hvorfor, men er noen andre regler for lærlinger over 21 og greier.

     

    Hvor mye jeg stiger vet jeg ikke. Har akkurat jobbet i ett år, så jeg får se på neste lønnsslip.

     

     

     

    Når det er sagt så tror jeg egentlig du må høre med opplæringskontoret/bedriften angående lærlinglønn. Virker som den varierer veldig.

    Ja, det kan man si. 101 Kr er ikke dårlig i start da.. Starta selv på 65.. Men stiger som alle fram til jeg er fagarbeider, og selvfølelig da også :)

     

    Edit: Leste en gang til og så at du skrev at du steg hver år. Er det normalt med 3-4 års lærlingtid?, siden man ellers stiger hvert halvår?

     

    Man får en del mer lønn når man er over 18, enn når man er under. Så det er der det ligger at "Arbakadarbra" begynte såpass høyt.

     

    Jeg er usikker på hva jeg får, men det er vel rundt 50 lappen - hvor de fleste under 18 begynner :-)

  14. Dette er som nevnt fullt mulig :)

     

    Jeg har nettopp fullført VG1 Medier- og Kommunikasjon, men vil over på IKT. IKT er som du sikkert vet VG2 - men da jeg er møkklei av skolen, har jeg fått meg lærlingplass i Ementor. Da 3 år istedenfor 2. Må ta noen av fagene, men regner med at det skal gå greit ettersom jeg styrer mitt eget tempo!

     

    Lykke til ;)

  15. Jeg vil tro det er et pluss å studere Medier og Kommunikasjon hvis du liker journalistikk, og ønsker en fremtid i dette yrket. Men for meg virker det mer som folk i journalistbransjen har en brennende lidenskap for faget, og er nokså selvlærte.

     

    Personlig synes jeg Radio er interessant, og det er mye i samme bransjen. Jeg har etter ca 2 år med jevnlige mailer og søknader, fått meg deltidsstilling som Tekniker v/ Utesendinger og lignende i Radio 102. Etter hvert kan det bale på seg, og hvem vet - kanskje ender jeg opp som heltids programleder etterhvert?

     

    Jeg snakket litt med sjefen i Haugesunds Avis, som er en veldig stor regionavis. Han fortalte om en kar som hadde møtt opp på kontoret hans, og bedt om lov til å vise hva han kan. Sjefen ga han en kjangse, og han leverte flotte sommerreportasjer med tekst, bilder og intervjuer - og jobber den dag i dag som journalist i avisen ;)

     

     

    Det kan være lurt med skole, men prøv å hold kontakten med aviser, lokalTV og lignende. Husk, du kommer ingen steder i denne bransjen uten å stå på, og mase - rett og slett!

     

    Ikke helt det du var ute etter sikkert, men fikk litt skrivekløe..

     

    Lykke til :)

×
×
  • Opprett ny...