-
Innlegg
1 443 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Nylige profilbesøk
5 605 profilvisninger
AnnonymG sine prestasjoner
998
Nettsamfunnsomdømme
1
Hjelpsomme svar
-
AnnonymG begynte å følge Prolaps , Gallestein - press/trykk ved galleblæren - erfaringer? , Frostasaken sjokkerende,og utan sidestykke ? og 6 andre
-
Dersom gallesten gir gjentagende plager og smerter, er dette grunn til operasjon. Steinen vil sansynligvis ikke løse seg opp, og du kan derfor risikere svært langvarig plager. De som ikke opereres er det som har påvist stein uten plager, eller påvist stein med hvor operasjon er alt for risikabelt - for eksempel eldre mennesker med flere kroniske sykdommer. Dersom du får feber og galleblærebetennelse, så vil man operere dette akutt.
-
Hvis man ikke opplever eller forstår at man er blitt misbrukt, så må man også stille spørsmål til - når er man blitt misbrukt og finnes det noen klar definisjon når man ikke en gang vet det? Jeg ville tenkt at dersom en pasient opplever en gynekologisk undersøkelse som ubehagelig i en emosjonell/mental sammenheng, og stadig får tilbakevendende tanker om undersøkelsen, så ville jeg tenkt at legen kan ha trådd over en grense, og situasjonen er gjenstand for å melde videre. Dersom man gjennomfører en gynekologisk undersøkelse, og man opplever dette profesjonelt, så hvorfor skal man egentlig lure på om man er blitt misbrukt? At èn fastlege nå har vist seg å ha gjort dette, er en sjeldenhet vi ellers aldri ser blant de mange tusen fastleger. Som alle andre profesjoner, må vi velge å stole på den profesjonelle eller ikke. Verden er ikke så perfekt som vi kan ønske, det vil være mennesker som ikke gjør jobben som de skal i alle typer yrker - dessverre. Sånn er det og sånn vil det alltid være. Vi må passe på oss selv i denne verden på alle fronter, men i Norge er det stort sett trygt - heldigvis.
- 8 svar
-
- 2
-
Hvis han har holdt på med dette i 25 år, så kan man bare tenke hvor mange pasientkontakter han har hatt på denne tiden. Det er mange mange tusen. En fastlege ser gjerne 20 pasienter pr dag. Jobber du 4 dager i uka blir det 80/uke, så kan man gange opp for 25 år. Da blir 90 personer veldig få, og kanskje ikke nok for å vekke mistanke? Det er forøvrig helt forferdelig.
- 8 svar
-
- 1
-
Detter er HELT VANLIG. Gjennom natten har vi søvnsykluser - som startet med lett soving (REM-søvn), deretter går man ned i dyp søvn. En syklus varer ca 45-60 min. Når man er i REM-søvn, sover man "lettest", og det er her man får spontane ereksjoner. Når man våkner av seg selv, våkner man i REM-søvn, derfor er det mange som opplever at de våkner med ereksjon. Dette er et helt normalt fysiologisk fenomen.
- 24 svar
-
- 1
-
Fastlegen din gjør det helt riktige her med å følge opp med blodprøver, rådfører avvikende lab-resultater med magetarm-medisiner, og deretter tar stilling til videre gang. Ikke sikkert at økt ALAT/ASAT er relatert til medisinen heller.
-
Ja der fikk du sagt det. 100% enig. De som har en gammel lokalavis fra 50-tallet, kan kanskje lese om den gangen barn fikk kusma, meslinger og poliomyelitt som var relativt vanlig. Vi vet ikke lenger hva det er.
- 22 svar
-
- 2
-
Det er egentlig veldig merkelig at vi er kommet til en tid der vi er mer skeptiske til vaksiner enn noen gang. Barn som vokser opp i Norge i dag vil aldri se meslinger, kusma, røde hunder, poliomyelitt og koppeviruset, difteri, stivkrampe - pga vaksiner. Tilfeller av livmorhalskreft går stadig ned etter massevaksinering mot HPV-virus. Det er ingen barn i Norge som dør av kikhoste etter vaksinering. Akkurat vaksinene har gjort oss mennesker en helt enorm tjeneste. Det lever fortsatt noen eldre mennesker i dag som fikk poliomyelitt som liten, og fortsatt lever med senskadene. Jeg er sterkt for vaksiner, potensiale for å unngå alvorlige sykdomsforløp er formidabel.
- 22 svar
-
- 10
-
Det du har tatt print-screen av er et spørsmål stilt i Svelic, jeg siterer hele spørsmålet: "Fråga: Spørsmål vedrørende søvn og eldre, også pasienter med demens. Vår kliniske erfaring tilsier god effekt av lave doser Remeron til eldre med søvnforstyrrelser, gjerne i doser ned til 7,5mg. Det er sett doseavhengig effekt av medikamentet slik at høyere doser gir dårligere effekt av søvn igjen. Finnes det dokumentasjon på forskrivningen? Spørsmål fra sykehjemslege.". Kilden du refererer til omhandler eldre mennesker med demens, og jeg regner med du ikke går inn i den kategorien. I samme kilde står det også "...Vi vil nevne at Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer ikke anbefaler bruk av antidepressiver ved insomni". Man kan selvfølgelig gi 7,5mg, men det er utenfor indikasjon og ikke vanlig. Forum er ingen god kilde for medisinsk praksis forøvrig, men kliniske veiledere.
-
Nei dette er ikke riktig. Remeron er et antidepressiva som har noe sederende effekt, og kan brukes som sovemedisin spesielt om man også har depressive symptomer. Ingen tilvenning, og man må ta dette fast over tid. 7,5mg er halvparten av laveste dose, og tviler på man oppnår særlig effekt.
- 22 svar
-
- 1
-
Ingen får beskjed om at du står på venteliste. Den dagen fastlegen får ledig plass, får du automatisk plassen. Du får ingen "er du sikker på at du vil bytte fastlege?"
- 35 svar
-
- 1
-
Alle klumper i bryst skal utredes med brystdiagnostikk. Det er ingen som kan si hva dette er før det er gjort en undersøkelse, fortrinnsvis ultralyd og røntgen. Man kan gjette seg til hva det er, se på statistikk, men det endelige svaret får du først ved en slik undersøkelse. Jeg hadde sjekket det ut. Kan godt være fibroadenom, som ikke er helt uvanlig, men det skal klareres.
- 3 svar
-
- 1
-
Prolaps går stort sett tilbake av seg selv med tiden. Dersom du har en tung og fysisk krevende jobb, kan det hende du opprettholder plagene med stadig overbelastning av rygg. Jeg vill sterkt vurdert en karrierevei der helsen styrer retningen. De fleste blir også bra av prolaps. Det handler om tid. Ift til vurdering i spesialisthelsetjenesten så vil de primært vurdere om det er grunn til å operere eller ikke, det er ikke noe annet man kan gjøre rent medisinsk sett mot en prolaps. Man vil jo aller helt unngå operasjon, ikke alle blir bra heller, men er det god grunn til å gjennomføre et kirurgisk inngrep - så er dette kanskje det eneste rette. Hvis du tidligere har tatt MR-bilde og fått bekreftet et prolaps med avvik som passer med dine plager, er det ingen grunn til å ta nye bilder, prolapsen er der fortsatt. Det er plagene dine som styrer hvilken behandling du skal ha. Du er ung, jeg vil tro dette kommer til å bli bra hvis du finner en livsstil som unngår de harde tunge fysiske belastningene, som kan forverre plagene dine. Uføre er ingenting å sikte etter, du får luselønn, og ekskluderes fra arbeidslivets mestringsopplevelser og kollegiale samvær.
- 10 svar
-
- 1