Gå til innhold

Dr. Brodsky

Medlemmer
  • Innlegg

    5 454
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Profile Information

  • Kjønn
    Ikke oppgitt

Nylige profilbesøk

55 138 profilvisninger

Dr. Brodsky sine prestasjoner

3,7k

Nettsamfunnsomdømme

2

Hjelpsomme svar

  1. 1. Mulig det er dialekt, men jeg tenkte på steinene lagt i plenen for å gå på. På sørlandet skal det nok gå fint med tanke på tele. 2. Det er godt mulig det ser verre ut på video enn i virkeligheten, men det kan være noe å tenkte på om du sliter med å etablere en god plen. Tipper du kommer til å slite med noen som helst form for reklamasjon med mindre det er inkludert garantivedlikehold. 3. Fjern de. 4. Overkill, men kan uansett kappes i høyden. Ikke veldig viktig om de ikke gnager på barken, men sørg for at de ikke gjør det. 5. Har du betalt for rett linje, bør du kunne forvente rett linje. Hvis ikke ser jeg ikke noe problem.
  2. Jeg er litt usikker på hva du spør om, men jeg har noen råd basert på det jeg så i videoen: Bor du et sted hvor det blir skikkelig vinter og mye tele? Trakkhellene kan komme i konflikt med døren om vinteren. Det er vanskelig å se ut fra videoen, men regn med at hellene ligger noe høyere med tele i bakken. Jorden som er brukt til plenen ser veldig kompakt ut. Dette er vanskelig å se ut fra en kort video, men det ser ut som om jorden var veldig våt da den ble lagt ut, og derfor blitt for kompakt. Den burde vært frest opp og mulig blandet inn litt natursand før etablering av plenen. Hvorfor ligger det steiner i hekken? For meg gir det ikke noe ekstra estetisk, og steinene ligger såpass tett at de vil kunne skade barken på plantene over tid. Hvorfor er stokkene på oppbindingen så mye høyere enn gummien som holder treet? Dette øker sjansen for at stammen eller greinene skader seg mot stokkene. Oppbindingen ser også noe stram ut, noe som kan skade barken og hindre treet i å utvikle nødvendige røtter for å stå støtt i fremtiden. Oppbinding bør være 1/3 av treets høyde, utført slik at oppbindingen ikke gnager på treet, og løst nok til at treet beveger seg i vinden for å utvikle sterke røtter. Er stålkanten vi ser på slutten ment å være så bøyd?
  3. Jeg vurderer å selge følgende: Nikon Z6 Nikon Nikkor Z 28 mm f2.8 Nikon Nikkor Z 24-70 mm f/4 S Nikon Nikkor Z 50 mm f/1.8 S Nikon FTZ-adapter Nikon Nikkor AF-S 20 mm f/1.8G ED Nikon Nikkor AF-S 70-300 mm f f/4.5 - 5.6G ED VR ViltroxDG-Z Extension Tube 12 + 24 mm Fotodiox Pro TLT ROKR tilt-shift + Mamiya 45mm f/2.8 Har også en del annet utstyr som Peak Design kamerastropp, Peak Design Capture Camera Clip v3, trådløs fjernkontroll, 3 blitser, minnekort og annet smått som passer til. Kamerahuset er godt brukt. Øyemuslingen har revnet i gummien, gummilokkene til kontaktene har utvidet seg og henger ikke særlig godt fast, liten ripe i toppskjermen, et hakk under ved stativfestet som jeg ikke vet om bare er et hakk eller faktisk et brudd og minnekortet må presses inn med lokket når det skal lukkes. Ingen av disse manglene er avgjørende for bruken av kameraet og de to første kan fikses for noen hundrelapper (eller mindre om en handler fra eBay), men det er jo klart at en eventuell kjøper ikke vil betale full pris. Nikon Nikkor Z 50 mm f/1.8 S mangler den hvite prikken på toppen. Kan også sikkert kjøpes på eBay. Dette er kun en kosmetisk mangel. Alt annet er i god stand. Jeg må ikke selge, men vurderer det hvis dette faktisk har en verdi. Hva tror dere dette kan selges for, og er det best å prøve å selge samlet eller dele det opp?
  4. Jeg har en NAS jeg manuelt overfører bilder til når det begynner å bli trangt på maskinen. Jeg har også en en ekstern disk koblet til maskinen som automatisk tar backup av det som er på maskinen. I tillegg bruker jeg Jottacloud til automatisk backup av både NAS og maskin. Føler bildene mine er ganske trygge, men det er et litt rotete oppsett.
  5. Jeg jobber med ting og tang, men ikke programmering. Trenger gjerne 2-4 vinduer samtidig, og ett eller to av de er ofte større regneark. De andre på jobben som har fått ny skjerm i det siste har gått for 1 buet, men vi holder alle på med litt forskjellige oppgaver. Jeg liker 2 skjermer, men klarer ikke å like et regneark strukket over begge med en glipe i midten.
  6. Jeg trenger ny skjerm/skjermer på jobb, og er usikker på om jeg burde gå for 2 eller en buet ultra wide. Nå har jeg 2 x 21" 1080p, og får rett og slett ikke plass til alt jeg holder på med på en fornuftig måte i en fornuftig størrelse. Hjemme har jeg en 27-tommers 2560 × 1440, og det er så uendelig mye bedre enn det jeg har på jobb, men ikke helt stort nok om jeg kun har 1. Jobber ofte i flere vinduer samtidig, og ofte med større regneark. Jeg får neppe velge modell, men jeg får nok velge type. Hva foretrekker dere?
  7. I banker med en filial og en person du kan snakke med ansikt til ansikt, kan det være mulig å få dem til å gjøre andre vurderinger, men stort sett er tilgjengelig kreditt det samme som lån.
  8. Jeg vet. Det er nok blitt sånn for å enkelt kunne skille de forskjellige typene, selv om det kan virke forvirrende for de som faktisk har peiling. Sånn er det med mange ting.
  9. Det er vanlig å skille stekepanner inn i stål, karbonstål, støpejern, non-stick og emaljert støpejern. Stål = rustfritt stål, karbonstål = stål som ruster. Støpejern og karbonstål ruster og trenger (innbrent) olje for å forhindre dette. Denne oljen gjør dem også mer non-stick. En (rustfri) stålpanne vil ikke kunne holde på denne oljen på samme måte, og blir da heller ikke like non-stick. Det er fordeler og ulemper med alle typene, og hva som er det beste valget kommer an på personlige preferanser og hvilke type mat man lager. Jeg bruker støpejern og non-stick når det kommer til stekepanner, karbonstål til wok og stål og emaljert støpejern til gryter. Jeg har også en ikke emaljert støpejernsgryte, men den er ikke så anvendelig til det jeg lager.
  10. Kron har fokusert på å gjøre det enklest mulig, samt lave priser. Nordnet har en hel haug med muligheter og produkter Kron ikke kan tilby. Du må velge hva som passer deg. Jeg har fond for langsiktig sparing i Kron, men jeg har også en konto hos Nordnet til de gangene jeg får lyst å ta en Vollvik.
  11. ...og Kron Indeks Global koster 0,15 %.
  12. Jeg ser mer og mer på Polestar 2, men uten å ha studert de i virkeligheten er det vanskelig å se om de har god nok plass innvendig. EQB ser jo helt super ut. Den er også i følge tallene jeg finner et par cm smalere enn Polestar 2. Samtidig er den 7 cm bredere enn bilen vi har nå, og det er mer enn trangt nok sånn vi har det. På en annen side så ha begge naboene bredere biler enn oss, så det er vel ikke sånn at det er vårt ansvar å kjøpe smal bil for at alle skal kunne komme seg ut og inn av bilene...? Lade ofte er ikke noe problem så lenge bilen kommer inn i garasjen (og vi får opp dørene nok til at vi kommer oss ut). Vi kan da lade hjemme og på hytten. Til og fra jobb bruker jeg firmabilen som jeg lader på jobb og på hurtigladere for jobbens regning ved behov. Samboer sykler til og fra jobb vår, sommer og høst. Om vinteren kjører hun, men det er ikke så lang reisevei at det er behov for å lade på jobben.
  13. Hadde tidligere en Ford Kuga, den var helt super...så lenge den ikke sto på verkstedet. Kan klare meg med mindre bakkeklaring enn det, men Aurisen er for lav. Jeg kjører en del på dårlige veier, og det ligger ofte isklumper, steiner, kvist og lignende i veien. Det er greit å kunne kjøre over og slippe og måtte stoppe og gå ut for å fjerne. I tillegg går vi mye tur på steder hvor eneste parkeringsmulighet er i grøften. Også er det hytten på fjellet, da. Det optimale hadde vært noe ala en elektrisk Skoda Octavia Scout. Uten at det er en bil jeg har noe erfaring med.
  14. Jeg har en firmabil som tar hele bredden. Jeg vil være innenfor oppmerkingen, men de vil ikke kunne komme seg ut av bilen etter de har parkert. Kanskje jeg skal prøve?
  15. Bilen vi har nå er 176 cm, det er allerede et problem, men kanskje 180 cm går greit...
×
×
  • Opprett ny...