Gå til innhold

5 egg, farlig?


Anbefalte innlegg

Etter trening i dag så drakk jeg 5 egg. Fortalte dette til kompisen min og han fikk "sjokk" og bare "shit det var mye da". Mente også at det var nesten farlig. Men han han ikke noe begrunnelse på hvorfor eller hva som kunne skje. Så hadde vært greit med litt fasit. Hva er en god mengde egg etter trening og hva er "farlig?"

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke farlig i det hele tatt nei. Man kan spise 6 egg hver dag, året rundt, uten å måtte bekymre seg noe av den grunn. Jeg vil heller si at man burde ha god samvittighet når man spiser egg. Proteinene er av høyeste kvalitet og egg inneholder så mye vitaminer og mineraler at mange kaller egg for naturens vitaminpille. Så bare fortsett med 5 egg etter treninga du :)

Endret av Geir M
Lenke til kommentar
Etter trening i dag så drakk jeg 5 egg. Fortalte dette til kompisen min og han fikk "sjokk" og bare "shit det var mye da". Mente også at det var nesten farlig. Men han han ikke noe begrunnelse på hvorfor eller hva som kunne skje. Så hadde vært greit med litt fasit. Hva er en god mengde egg etter trening og hva er "farlig?"

Nei det er ikke farlig, det er heller ikke mye :)

Men det er bare tull å ta disse rå. Fakta er at tarmen klarer bare å ta opp ca 50% av proteinet i rå egg. Så du bør absolutt steke eventuelt koke det.

Lenke til kommentar
Etter trening i dag så drakk jeg 5 egg. Fortalte dette til kompisen min og han fikk "sjokk" og bare "shit det var mye da". Mente også at det var nesten farlig. Men han han ikke noe begrunnelse på hvorfor eller hva som kunne skje. Så hadde vært greit med litt fasit. Hva er en god mengde egg etter trening og hva er "farlig?"

Nei det er ikke farlig, det er heller ikke mye :)

Men det er bare tull å ta disse rå. Fakta er at tarmen klarer bare å ta opp ca 50% av proteinet i rå egg. Så du bør absolutt steke eventuelt koke det.

 

 

Er det ikke bare til å fyre nedpå med 10 egg isåfall da?

Lenke til kommentar
5/6 egg om dagen er farlig, da plommen inneholder mye kolestrol som kan føre til masse farlige ting som jeg ikke husker akkurat nå hva er.
Bullshit. Det er forskjell på "bra" og "dårlig" kolesterol.

Ja, i tillegg til at kolesterolnivået i maten har lite eller ingenting å si for kolesterolnivået i kroppen. Man får ikke høye kolesterol verdier av mat med mye kolesterol, man får dette blant annet av mat med mye dårlig fett.

Lenke til kommentar
Er det ikke bare til å fyre nedpå med 10 egg isåfall da?

Får å få i seg antall gram proteiner fra 5 egg, så må du doble dette ja, hvis du ikke velger å steke\koke.

Men hva med å spise en omelett når du kommer hjem fra trening?

 

Ja, i tillegg til at kolesterolnivået i maten har lite eller ingenting å si for kolesterolnivået i kroppen. Man får ikke høye kolesterol verdier av mat med mye kolesterol

Helt riktig, det vi spiser har ingenting å si for kolesterolet i kroppen. Det er faktisk viktig å spise kolesterol pga det er dette som Testosterone blir lagd av. Så gutter, spis egg!! ;)

 

man får dette blant annet av mat med mye dårlig fett.

Og ikke minst pga folk går rundt med konstant høyt bloodsukker!

Endret av kengdal
Lenke til kommentar

Ekspertene er litt uenige i eggdebatten. Men et moderat inntak på 1-2 egg i uka er utvilsomt positivt. Mange hevder at en kan spise mye mer også - ca et egg om dagen! Dette gjelder dersom du ikke har noen lipidforstyrrelser (høyt kolesterol) fra før. Dersom du spiser svært mye mettet fett (hardt fett fra dyr som pølse, smør, fløte etc) har du større sjanse for å få økt kolesterol og bør dermed være forsiktig. Ekstremt høyt inntak av kolesterolrike matvarer er heller ikke bra, selv om kroppen kan regulere nivået av blodkolesterol selv via nedsatt egenproduksjon. Dersom man får for høyt kolesterol i blodet vil man få økt risiko for å få hjerte -og karsykdommer

Lenke til kommentar
5/6 egg om dagen er farlig, da plommen inneholder mye kolestrol som kan føre til masse farlige ting som jeg ikke husker akkurat nå hva er.
Bullshit. Det er forskjell på "bra" og "dårlig" kolesterol.

Hmm. Jeg leste en undersøkelse som hevdet at luktesansen faktisk kan øke kolesterolnivået i blodet...

 

Men kok eggene i stedet for å drikke dem rå. Som allerede nevnt så utnytter man dem dårligere i rå form, samtidig som man kan risikere en del skumle sykdommer av rå egg. Norge er vell egentlig et av de aller siste stedene i verden hvor det å spise rå egg ikke er en russisk rullett med salmonella som premie. Men det spørs hvor lenge det varer. Tror nok ikke det går lenge før man ikke kan spise rå egg i Norge heller.

Lenke til kommentar
Ekspertene er litt uenige i eggdebatten. Men et moderat inntak på 1-2 egg i uka er utvilsomt positivt. Mange hevder at en kan spise mye mer også - ca et egg om dagen! Dette gjelder dersom du ikke har noen lipidforstyrrelser (høyt kolesterol) fra før. Dersom du spiser svært mye mettet fett (hardt fett fra dyr som pølse, smør, fløte etc) har du større sjanse for å få økt kolesterol og bør dermed være forsiktig. Ekstremt høyt inntak av kolesterolrike matvarer er heller ikke bra, selv om kroppen kan regulere nivået av blodkolesterol selv via nedsatt egenproduksjon. Dersom man får for høyt kolesterol i blodet vil man få økt risiko for å få hjerte -og karsykdommer

Hvilke eksperter er dette?

Det finnes ikke noe vitenskaplig bevis på at det er skadelig med flere egg om dagen hos et friskt menneske.

 

 

Am J Clin Nutr. 1982 Oct;36(4):617-25. Related Articles, Links

 

 

Eggs, serum cholesterol, and coronary heart disease.

 

Dawber TR, Nickerson RJ, Brand FN, Pool J.

 

The Framingham Study has investigated the effect of host and environmental factors on the development of coronary heart disease since 1949. Serum cholesterol level was determined to the one of the risk factors for coronary heart disease. The nutrient intake, in a subsample of the study population, was determined in 1957. A review of this material has permitted an estimate of egg consumption on each of 912 subjects. The serum cholesterol distribution curves of the subjects according to tertile of egg intake were almost identical, and no relationship between egg intake and coronary heart disease incidence was found. It is concluded that within the range of egg intake of this population differences in egg consumption were unrelated to blood cholesterol level or to coronary heart disease incidence.

 

 

Egg consumption and coronary heart disease: an epidemiologic overview.

 

Kritchevsky SB, Kritchevsky D.

 

Department of Preventive Medicine, University of Tennessee Health Sciences Center, Memphis 38105, USA.

 

Serum cholesterol has been established as a modifiable risk factor for coronary heart disease. Experimental feeding studies show that saturated fat and cholesterol increase serum cholesterol levels; thus, dietary recommendations for lowering the risk of heart disease proscribe the intake of both substances. Recommendations have also included limits on the intake of eggs because of their high cholesterol content. In free-living populations, diet reflects a pattern of associated choices. Increases in one food may lead to changes in the consumption of other foods that may modulate disease risk. Epidemiologic data are helpful in assessing the importance of foods and nutrients in the context in which they are actually consumed. We review epidemiologic data relating dietary cholesterol and eggs to coronary disease risk. Cholesterol intake was associated with a modest increase in the risk of coronary events. The true magnitude of the association is difficult to estimate because most studies fail to account for potential confounding by other features of the diet. When a full-range of confounding factors was considered, the association between cholesterol intake and heart disease risk was small (6% increase in risk for 200mg/1,000kcal/day difference in cholesterol intake). Several studies have examined egg intake and its relationship with coronary outcomes. All but one failed to consider the role of other potentially confounding dietary factors. When dietary confounders were considered, no association was seen between egg consumption at levels up to 1 + egg per day and the risk of coronary heart disease in non-diabetic men and women.

 

The impact of egg limitations on coronary heart disease risk: do the numbers add up?

 

McNamara DJ.

 

Egg Nutrition Center, Washington, DC 20036, USA. [email protected]

 

For over 25 years eggs have been the icon for the fat, cholesterol and caloric excesses in the American diet, and the message to limit eggs to lower heart disease risk has been widely circulated. The "dietary cholesterol equals blood cholesterol" view is a standard of dietary recommendations, yet few consider whether the evidence justifies such restrictions. Over 50 years of cholesterol-feeding studies show that dietary cholesterol does have a small effect on plasma cholesterol concentrations. The 167 cholesterol feeding studies in over 3,500 subjects in the literature indicate that a 100 mg change in dietary cholesterol changes plasma total cholesterol by 2.2 mg/dL. Today we recognize that dietary effects on plasma cholesterol must be viewed from effects on the atherogenic LDL cholesterol as well as anti-atherogenic HDL cholesterol since the ratio of LDL:HDL cholesterol is a major determinant of heart disease risk. Cholesterol feeding studies demonstrate that dietary cholesterol increases both LDL and HDL cholesterol with little change in the LDL:HDL ratio. Addition of 100 mg cholesterol per day to the diet increases total cholesterol with a 1.9 mg/dL increase in LDL cholesterol and a 0.4 mg/dL increase in HDL cholesterol. On average, the LDL:HDL ratio change per 100 mg/day change in dietary cholesterol is from 2.60 to 2.61, which would be predicted to have little effect on heart disease risk. These data help explain the epidemiological studies showing that dietary cholesterol is not related to coronary heart disease incidence or mortality across or within populations.

Lenke til kommentar
Etter trening i dag så drakk jeg 5 egg. Fortalte dette til kompisen min og han fikk "sjokk" og bare "shit det var mye da". Mente også at det var nesten farlig. Men han han ikke noe begrunnelse på hvorfor eller hva som kunne skje. Så hadde vært greit med litt fasit. Hva er en god mengde egg etter trening og hva er "farlig?"

 

Det er ikke farlig, men hvorfor på liv og død dette med rå egg? Er det så vanskelig å bare koke/steke dem?

Lenke til kommentar
Det kan også være en fordel å hvertfall innimellom velge økologiske egg, da disse har et mer balansert forhold mellom fettsyrene (mer omega 3), samt at innholdet av fettløselige vitaminer og mineraler er noe høyere

Helt enig, dette er dog litt dyrt med bare økologisk i lengden og synd er det.

Når jeg skal flytte i skogen og bygge meg hus, skal jeg ha egne høner som jeg skal hente ferske egg fra hver dag. :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Tingen med å steke/koke er at det tar unødvendig lang tid, selv om det er bare snakk om minutter. Tar så kort tid å ta rå egg. Derfor er det så greit.

Prøv og tenk større kvanta. Kjøp deg stor pakke med egg og kok mange egg i slengen. Putt deretter eggene i kjøleskapet, klar til bruke senere dager. :)

Endret av Matias
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...