Gå til innhold

Informatikk på UiO


kjey

Anbefalte innlegg

Hei, bare lurte på om noen fra informatikk fra UiO kunne fortelle om litt erfaringer derfra. Har nemlig søkt der til høsten, så er ganske spent! Det jeg vil vite er hvordan overgangen er fra videregående og kanskje litt om studentmiljøet. Trivsel i fagene er vel ikke så sentralt i og med at jeg interesserer meg ganske for programmering fra før av og synes matte er allright.

 

Kjempe fint hvis noen kan si noe, samma om det er positivt eller negativt :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du får en bra utdannelse og masse kunnskap, spesielt hvis du selv også gjør en innsats og leker deg hjemme i fritiden. Ikke noe fokus på MS-språk eller programvare. Jeg synes det er ille at de fleste termstuer har fått Windows nå, men jeg tror det skal være valgfritt ved pålogging (lenge siden jeg har vært innom en).

 

Personlig synes jeg IfI tar ibruk for få verktøy når det gjelder koding. Fint å kunne ting fra bunnen av selvfølgelig, men etterhvert ønsker man å lære litt om rammeverk og gode verktøy for skriving av kode---være litt mer effektiv. Dette kommer altfor sent, og kun hvis du tar de rette kursene (har selv vært gjesteforeleser og gruppelærer i et master-kurs hvor de fleste ikke har vært borti noen IDEer eller rammerverk relatert til Java før de tar kurset).

 

Det krever endel å bli god, selv om det finnes mange "idioter" som kommer seg igjennom kursene likevel. Tips (egentlig generelt): Ikke klipp og lim om du ikke vet hva du klipper og limer. Da lærer du ingenting og ingenting vil fungere.

Lenke til kommentar

Men hvordan er det med sammarbeid osv? Møter man for det meste uintresserte mennesker, eller engasjerer de fleste seg? Lite inspirerende og slitsomt og jobbe med folk som ikke jobber og hjelper til litt!

 

Post gjerne flere svar angående det første jeg lurte på :thumbup:

Endret av kjey
Lenke til kommentar

Ja, og så vil jeg presse inn på temaet og stille et spørsmål fra meg selv...Hvordan er det med forskjellsbehandling?...Jeg er ferdig med vgs nå, og utrolig mange av de lærerne jeg har hatt de siste 3 årene var utrolig forskjellsbehandlende.....Enten så fant de noen elever de likte og bare var interessenrt i de, andre ville trekke noen ned i karakteren bare fordi man ikke sa noe særlig i timene?! Hvordan er det med den saken?

Lenke til kommentar

Det er lite med forskjellsbehandling. Man har ikke lærere, men forelesere. Man får typisk ikke noe personlig forhold til foreleserne. Det er gjerne flere hundre studenter som tar grunnleggende kurs, og det er valgfritt om man vil gå på en forelesning eller ikke (noen tusen studenter tar exphil hvert semester). Man får kanskje et mer personlig forhold til gruppelærere, men de tror jeg ikke kan sette karakterer. Jeg ville ihvertfall nektet å sette karakterer som gruppelærer---vil ikke ha ansvaret for en students skjebne. Skriftlige eksamner er alltid annonyme, så det skal litt til å bli forskjellsbehandlet da.

 

Det er ikke noe galt med studentmiljøet på UiO, men man må selv være aktiv hvis man vil være sosial. Det er ikke noe problem å holde seg for selg selv hvis man vil det.

Endret av balletryne
Lenke til kommentar

Har akkurat avsluttet 3. året på informatikk bachelor. Bra studie med mange valgmuligheter!

 

Hvis det er bachelorstudiet du skal ta, så vil jeg anbefale deg å vurdere MAT1100 fremfor MAT1000, siden du vil få et mye større spekter av fag/fagretninger å velge blandt senere. Men MAT1100 skal visst være vanskelig... Gamle eksamensoppgaver finnes på nett:

* http://www.math.uio.no/academics/eks/index...?dir=MA/MAT1000

* http://www.math.uio.no/academics/eks/index...?dir=MA/MAT1100

 

Den beste måten å bli fort kjent med noen er å melde seg på forkurs i matte (som begynner i slutten av juli?), som du kanskje allerede har fått brev om. Her er det lett knytte kontakter. På de første forelesningene i august er dere fort 500++ studenter..

 

Gå på gruppetimer (og forelesninger) selv om ting kan virke enkelt i starten. Ellers kan du (som mange andre) gå på en smell på eksamen :)

 

Og "snart" får du flytte inn på en ny skole (IFI II) - http://www.ifi.uio.no/ifi2/

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Kan jo fortelle litt om mine erfaringer etter et år på Informatikk.

 

Til forskjell fra vgs har du ingen som passer på at du gjør det du skal. Du får ingen lekser, annet en noen obligatoriske innleveringer som må være godkjent for at du skal kunne ta eksamen i faget. Noen klarer denne overgangen bra, andre klarer det ikke i det hele tatt. Selv kom jeg rett fra vgs og var vant til å jobbe mye med skole, så jeg klarte meg bra. Flere jeg ble kjent med derimot falt fort fra, de hadde alle hatt flere friår før de begynte å studere.

 

Mange klager på dårlig studentmiljø på Blindern, men det blir som du selv legger opp til. Mulighetene er der for de som vil.

 

Jeg skal forresten være gruppelærer i INF1000 til høsten. Det er introduksjonskurset til java som alle på informatikk må ta. Kanskje jeg ser noen av dere til høsten

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Hei, bare lurte på om noen fra informatikk fra UiO kunne fortelle om litt erfaringer derfra. Har nemlig søkt der til høsten, så er ganske spent! Det jeg vil vite er hvordan overgangen er fra videregående og kanskje litt om studentmiljøet. Trivsel i fagene er vel ikke så sentralt i og med at jeg interesserer meg ganske for programmering fra før av og synes matte er allright.

 

Kjempe fint hvis noen kan si noe, samma om det er positivt eller negativt  :)

8837554[/snapback]

 

Etter det 3. året på Informatikk Bachelor på UiO så kan jeg dele mine erfaringer.

 

Det er mye opp til deg selv hvordan du gjør din studietilværelse. Det er ingen som holder deg i hånda for at du skal lære nye ting eller noen lærer som booster karakteren din avhengig av trynefaktoren. For universitetet er du bare noen tall i en database, men samtidig vil de at du skal bestå eksamener og lære nye ting.

 

Hvis man ikke har programmert før så kan de første kursene virke veldig veldig tunge, men det er bare å holde fast og møte opp på flest mulig gruppetimer. Forelesningene kan være kryptiske noen ganger, men heldigvis er introduksjonskursene veldig mye enklere å forstå nå enn tidligere. Det første mattekurset kan endog være veldig tungt.

 

Tidligere postere oppsummerte det ganske greit. Du vil oppleve at MANGE faller fra. Kanskje du blir kjent med en håndfull mennesker, men etter noen uker-måneder så faller de fra en etter en. Etter første semester så ser du kanskje ingen du ble kjent med under fadderuken. Hvis du liker studieprogrammet, så ikke la det bli deg! Det er lite obligatorisk man skal gjøre men bare man biter tenna sammen og hører på gruppelæreren (av varierende entusiasme) så går det bra.

 

Som macfjott skriver, så er studentmiljøet og de vennene du får helt opp til deg. Bli kjent med oppegående folk med en gang, kom deg ut på absolutt alle aktiviteter under semesterstartsuken. Det finnes ikke noe bedre enn å sitte på studentkjeller med en duggfrisk øl til 24kr sammen med venner.

 

Dette høstsemesteret skal jeg være gruppelærer i INF1060 (introduksjon til operativsystemer og datakommunikasjon), så kanskje jeg ser macfjott til høsten :)

Blir nok gruppelærer i INF1050 (systemutvikling) til neste vår også, så kanskje jeg ser flere av dere...

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Dette høstsemesteret skal jeg være gruppelærer i INF1060 (introduksjon til operativsystemer og datakommunikasjon), så kanskje jeg ser macfjott til høsten :)

Blir nok gruppelærer i INF1050 (systemutvikling) til neste vår også, så kanskje jeg ser flere av dere...

9081193[/snapback]

Du ser iallefall meg... :p

Jeg skal jobbe med administrasjonen av hjemmeeksamen i INF1060.

Lenke til kommentar

Jeg har tidligere vært gruppelærer i INF101, INF1000 og INF1010 (1. og 2. semester), og har sett utrolig mange gå på trynet det første semesteret på Universitetet. Vi pleide å snakke om at INF1000 hadde en halvveringstid på under 1 semester - bare halvparten av de som begynner går opp til eksamen (og strykprosenten på eksamen er i tillegg veldig høy). Overgangen fra videregående er mye større enn du kan forestille deg, tempoet er veldig høyt, og læringskurven bratt.

 

De fleste som er litt interesserte i faget klarer seg greit, om de klarer å justere seg - de som tryner helt, er de som ikke kan noe programmering fra før av, og ikke klarer å ta ansvar for seg selv. Jeg har også inntrykk av at de flinke finner sammen, og jobber sammen - ingen tvinger deg til å samarbeide med de uinteresserte. ;)

 

Jeg vil anbefale deg å bli med i noen av foreningene på IFI - det er en glimrende måte å bli kjent med folk og skaffe seg et nettverk.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Må si jeg ble litt skremt når jeg leser alt dette.. :dontgetit:

 

Har uansett veldig lyst til å søke meg på 5 årig informatikk master på uio til neste år..

 

http://www.uio.no/studier/program/inf-prof...uerte-systemer/

 

Ser at kravet for å komme inn i år var 51,3 poeng.. Det burde vel være overkommelig om jeg jobber jevnt og godt gjennom hele påbyggningsåret. :)

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

Har gått på UiO i tre uker nå, og kan ikke si det var alt for vanskelig å finne noen å snakke med :) Synes studentmiljøet virker veldig fint, men forelesningene er kjedelige. Liker spesielt ikke INF1040, blir litt for teoretisk. Har vært litt slækt de første ukene nå, men har tenkt til å ta meg sammen og jobbe mye hardere med matten og Digital Representasjonen (INF 1000 er ikke noe nytt for meg enda...).

 

Men det er et lite problem. I INF1040 finner jeg ingen ukeoppgaver jeg kan jobbe med. Ligger bare en flervalgstest på internett, men det er det :nei: Hvordan er det egentlig ment å jobbe i dette faget? Lærer ikke akkurat mye bare ved å lese.

Lenke til kommentar
Har gått på UiO i tre uker nå, og kan ikke si det var alt for vanskelig å finne noen å snakke med  :)  Synes studentmiljøet virker veldig fint, men forelesningene er kjedelige. Liker spesielt ikke INF1040, blir litt for teoretisk. Har vært litt slækt de første ukene nå, men har tenkt til å ta meg sammen og jobbe mye hardere med matten og Digital Representasjonen (INF 1000 er ikke noe nytt for meg enda...).

 

Men det er et lite problem. I INF1040 finner jeg ingen ukeoppgaver jeg kan jobbe med.  Ligger bare en flervalgstest på internett, men det er det  :nei:  Hvordan er det egentlig ment å jobbe i dette faget? Lærer ikke akkurat mye bare ved å lese.

9392384[/snapback]

 

INF1040 er et puggefag ja. Men det man lærer der er essensiellt og danner grunnlaget for videre utdanning i informatikk. Spesiellt om representasjoner av tegn i forskjellige tegnsett og omregning fra binært til desimal, oktal, heksadesimalt osv...

 

XHTML og CSS er også veldig kjekt. Noe man absolutt får bruk for i bla. INF1050 eller hvis man vil drive litt med web på fritiden. (man har jo et hjemmeområde og tilgang til oracle server)

 

Bra å høre at du trives :)

Lenke til kommentar
Men det er et lite problem. I INF1040 finner jeg ingen ukeoppgaver jeg kan jobbe med.  Ligger bare en flervalgstest på internett, men det er det  :nei:  Hvordan er det egentlig ment å jobbe i dette faget? Lærer ikke akkurat mye bare ved å lese.

9392384[/snapback]

 

 

Ligger da flere oppgaver på kursets hjemmesider. Hvis du trykker på detaljertundervisningsplan ( http://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi...isningsplan.xml ) vil du finne disse.

Lenke til kommentar

Aha, takk :D Alle de andre fagene har nemlig en egen link til ukesoppgaver.

 

Men en annen ting jeg lurer på angående IT-utdanning generelt. Jeg aner ikke hva man "burde" spesialisere seg innenfor IT. Er jo programmering jeg er mest glad i, men er da mange forskjellige retninger innenfor programmering også... F.eks. jeg har veldig lyst til å ta faget om operativsystemer hvor du skal i løpet av semesteret ha skrevet en egen kernel, men vet ikke om dette er den lureste veien å gå. Noen som har noe å si om dette?

Lenke til kommentar

Tja. Du har fremdeles tre semestere (inkludert dette) på å velge. Siden alt det andre inntil da er mer eller mindre satt opp for deg. Men hvis du liker programmering så for all del fortsett med det når du skal velge kurs selv.

 

Kurset hvor du (delvis) skriver din egen kernel heter INF3151 (Operativsystemer) og er at av kursene som er et must på IFI etter min mening. Her får man seriøst brynt seg. :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Ok.. jeg har blitt en smule forvirret her nå..

 

Ser på UIOs nettsider at opptakskravene for Informatikk er følgende

Ut over generell studiekompetanse må du i tillegg ha bestått enten 2MX, 2MY eller 3MZ.

 

Så går jeg av nyskjerrighet inn på ett av mattefagene i 1. semester og finner følgende.

Obligatoriske forkunnskaper

 

I tillegg til generell studiekompetanse må du ha bestått enten 2MX, 2MY eller 3MZ, og enten 3MX, 3MY, 3FY, 3KJ, 3BI, eller emnekombinasjonen 2KJ+3BT eller emnekombinasjonen 2BI+3BT fra videregående skole.

 

Hvordan er det mulig å oppfylle kravene til hele studiet, men ikke et av de obligatoriske enkeltemnene?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...