RaymondK Skrevet 17. juli 2017 Del Skrevet 17. juli 2017 Er det noen her som driver med spiring av bønner og slikt? Jeg har forsøkt meg på litt forskjellige spirer i det siste. Har hatt stor suksess med kikerter, reddik og linser. Har nå forsøkt meg på "rosecoco beans" fra den lokale "eksotisk mat" sjappa. Jeg bløtla dem i vann over natta, og har i ca to dager oppbevart dem i et dørslag og skylt dem grundig med vann noen ganger for dag. Det er ingen tegn til spiring, men dem har begynt å få blåe flekker. Nesten slik som utvalgte sopper får når dem blir skadet. Noen som vet hva det er eller hvorfor det oppstår? Regner med det vil være ok å spise dem etter koking!? Lenke til kommentar
vidor Skrevet 17. juli 2017 Del Skrevet 17. juli 2017 De ser fine ut. Hadde vel plukka ut de få bønnene som er misfarga og bare kokt dem. Det er ikke alt som spirer og gror. Noen ganger er det alderen og andre ganger så er det behandlet, andre ganger igjen feilbehandling. Har erfart det samme med Chia solgt i butikk. Generelt lønner det seg å følge gode guider for å velge ut hva du vil spire og følge metodene. Litt hydrogenperoksid på sprayflaske forhindrer oppvekst av sykdomsfremkallende bakterier. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå