Zeph Skrevet 6. oktober 2016 Del Skrevet 6. oktober 2016 Glemte en ting: - Brunt sukker (hvitt rafinert sukker, nei takk) Forskjellen på brunt og kvitt sukker er bortimot ikkje-eksisterande og ubetydeleg. Lenke til kommentar
Vox_populi Skrevet 6. oktober 2016 Del Skrevet 6. oktober 2016 Forskjellen på brunt og kvitt sukker er bortimot ikkje-eksisterande og ubetydeleg. Dei lagar brunt sukker ved å tilsetje sukkerkulør og skrur opp prisen. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 6. oktober 2016 Forfatter Del Skrevet 6. oktober 2016 Ja, det er vel eit lag med sirup rundt eller noko sånt. Ganske smart faktisk. Lenke til kommentar
zeebra Skrevet 6. oktober 2016 Del Skrevet 6. oktober 2016 (endret) Forskjellen er gigantisk. Brunt sukker er råsukker og er ikke rafinert. Du kan smake forskjellen. Hvitt sukker er gift. Endret 6. oktober 2016 av zeebra Lenke til kommentar
Eriksendrul Skrevet 6. oktober 2016 Del Skrevet 6. oktober 2016 (endret) Forskjellen er gigantisk. Brunt sukker er råsukker og er ikke rafinert. Du kan smake forskjellen. Hvitt sukker er gift. Brunt sukker og Råsukker er ikke det samme. Brunt sukker er vanlig hvit sukker tilsatt melasse og er da enda mer "rafinert" en vanlig hvit sukker Råsukker er saft fra sukkerrør som er presset og tilsatt lime for og balansere Ph og lime renser også råsukkeret,etter det blir noe av vesken fordampet fra råsukker-saften slik at det blir en masse som ligger igjen, dette blir igjen kjørt igjenom sentrifuger slik at resten av fuktigheten forsvinner og man ender opp med krystaller, også kalt Rafinering. Deretter pakket og solgt. Helsemessig så er det så marginale gevinster at det ikke har noe og si for menneskekroppen om du får i deg hvit,brunt eller råsukker, Miljømessig er det gevinst siden råsukker krever mindre rafinering som igjen er bedre for miljøet Rafinering kan være mange forskjellige ting. Det kan være rensing av et produkt eller og konvertere et produkt til et annet.. Hvis det betyr noe så er faktisk brunt sukker "Sunnere" en hvit sukker, Melasse som man tilsetter for og lage brunt sukker inneholder mineraler og gjør derfor brunt sukker til et bedre alternativ, men det er så marginalt lite at det er like greit og bare gå etter smak og hva man liker best, helsegevinsten er så liten at den like greit kunne være ikke-eksisterende. Endret 6. oktober 2016 av Eriksendrul 2 Lenke til kommentar
Eriksendrul Skrevet 6. oktober 2016 Del Skrevet 6. oktober 2016 Forskjellen på brunt og kvitt sukker er bortimot ikkje-eksisterande og ubetydeleg. Dei lagar brunt sukker ved å tilsetje sukkerkulør og skrur opp prisen. Brunt sukker er hvit sukker tilsatt Melasse, ikke sukkerkulør, det er to forskjellige ting. Lenke til kommentar
Vox_populi Skrevet 6. oktober 2016 Del Skrevet 6. oktober 2016 Brunt sukker er hvit sukker tilsatt Melasse, ikke sukkerkulør, det er to forskjellige ting. Jada, jeg var fullt klar over at det var sleivete sagt, men sukkerkulør er noe alle vet hva er. Og er det så nøye, da? Synes du jeg bør påpeke at melasse er et appellativ (fellesnavn) og dermed ikke skal skrives med stor M? Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 6. oktober 2016 Del Skrevet 6. oktober 2016 Moderatormelding Tråden er splittet ut fra Deilige, supre og fantastiske råvarer (mest alsidig, best, sunnest, ting du ikke kan leve uten). Tilbakemeldinger på moderering tas på PM. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå