myhken Skrevet 5. januar 2015 Del Skrevet 5. januar 2015 (endret) Jeg har alltid vært glad i litt sterk mat, og mine gode venn kajennepepper er vel alltid med om det er en omelett eller en gryte jeg lager. Har kjøpt fersk chili der det passer, men har liksom ikke beveget meg noe utover hva min lokale Meny butikk har å tilby. Så var jeg i India i høst, og der fikk jeg kjøpt med meg litt chili av en helt annen kaliber. Var på en krydderfarm, og kjøpte noen pakker med veldig små chilier. Som jeg nå har funnet ut er African Bird's Eye Chili med Scoville Units: 100.000 ~ 225.000. Og det har jeg merket når jeg har malt dem i morteren, for det er jo som å bli sprayet med pepperspray. Men den gode hete opplevelsen av litt av dette i maten, sendte meg på jakt etter mer, og mer fant jeg. chilliesontheweb er en side som har et rikt utvalg av chili og krydder, og prisene er virkelig ikke ille. Og bruker du ebay.co.uk kan du legge ting i "handlevogn" og da kan du kjøpe nokså mye før du må betale mer enn 30 kroner i frakt. Veldig kjekt, særlig med den nye 350 kroners grensen. Så nå er følgende chilier på vei: Navn - Gram kjøpt - Scoville skalaen. Ancho Chilli Powder - 70 - 1500 Pasilla Chilli Powder - 20 - 2000 Guajillo Chilli Powder - 70 - 3000 HABANERO CHILLI POWDER - 150 - 200.000 CAROLINA REAPER CHILLI POWDER - 50 - 2.000.000 Spanish Paprika 250 NAGA BHUT JOLOKIA CHILLI POWDER - 50 - 1.000.000 Chipotle Morita / Smoked Jalapeno - 150 - 10.000 De Arbol Chilli Powder - 50 - 65.000 New Mexico Red Powder - 150 Piquin Chilli Crush - 50 Red Jalapeno - 50 - 8000 Burmese Amber Nectar - 50 Birdseye - Piri Piri - 100 - 225.000 Scotch Bonnet - 100 - 350.000 7 Pot Red - Fabled Caribbean Chilli - 50 - 1.200.000 Spesielt CAROLINA REAPER CHILLI POWDER og NAGA BHUT JOLOKIA CHILLI POWDER blir det jo spennende å se hvor mye jeg trenger av før det blir for sterkt. 2 millioner og 1 million på Scoville skalaen er til å spøke med. De anbefaler faktisk ansiktsmaske og hansker når du håndterer det, særlig pulver. I tillegg har jeg kjøpt et par av disse for oppbevaring og bruk av chilien: Kostet ca 200 kroner stykket (med frakt), og er en bra pris ut i fra hva jeg har sett på rundt om kring i butikker her i Larvik i dag. PS! Jeg har oppgitt Scoville tallene som max tallet de kan ha. Noen varierer veldig (sikkert ut i fra sesong, vekstvilkår osv) Endret 5. januar 2015 av myhken 5 Lenke til kommentar
InsertNumLock Skrevet 6. januar 2015 Del Skrevet 6. januar 2015 Takk for info. Er veldig glad i sterk mat selv. Har i lengre tid laget mat med currypaste, ikke like kruttsterkt som ren chilli, men en herlig tilsetning til maten. Lenke til kommentar
madammim Skrevet 6. januar 2015 Del Skrevet 6. januar 2015 Takk for tipset. Har du link til oppbevarings-"treet"? Lenke til kommentar
Starbuck Skrevet 6. januar 2015 Del Skrevet 6. januar 2015 Bhut Jolokia har jeg testet flere ganger. Den river godt. Funker fint til matlaging; du trenger ikke mye for å skape krutt. Takk for tips til side. Lenke til kommentar
Bruker-163290 Skrevet 6. januar 2015 Del Skrevet 6. januar 2015 Det fine med chili i matlaging er den gode aromaen som kommer med styrken. Om du er mest fysen på å brenne deg i munnen kan jeg anbefale både bensin og sleike på et 12v batteri :-) 2 Lenke til kommentar
myhken Skrevet 6. januar 2015 Forfatter Del Skrevet 6. januar 2015 Takk for tipset. Har du link til oppbevarings-"treet"? Her er linken... £13,99 + £4.99 i frakt per stykk. Ellers takk for tilbakemeldinger. Jeg har ikke brukt Currypaste, men Chilipaste (salem oelek) til det meste. 1 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 6. januar 2015 Del Skrevet 6. januar 2015 Jeg er også glad i (litt) sterk mat, men har funnet ut at det er bedre med store mengder svak chili enn små mengder kruttsterk chili. Jeg kan sitte og knaske i meg hele banana peppers når jeg får dilla. De skal vist være enkle å dyrke selv og blir søtere og mindre sterk desto mer de modner. Lenke til kommentar
myhken Skrevet 6. januar 2015 Forfatter Del Skrevet 6. januar 2015 Jeg har hatt veldig god kommunikasjon med de som driver den Chili siden, og det de sier er at det er de ulike smakene de ulike chiliene gir som gir prikken over ien. Så å bruke store mengder av f.eks svak chili, vil sette en veldig smak fra Chilien. Mens om du bruker sterkere chili, kommer de andre smakene mer frem, mens man fortsatt for heten fra chili. Mens de svakere chili typene bruker man mer av, for å sette smak på retten, uten at den blir for sterk, så topper man den heller bare med litt av de sterkeste chiliene. En ting er sikkert, skal bli spennende å prøve meg frem. Blir mye chili con carne (fått dilla på den) fremover, men ulike typer chili sammensetninger for å finne den ultimate blandingen. For sikkerhesskyld har jeg jukset litt, og kjøpt en ferdig Chili Con Carne blanding fra samme firma (ikke den krydder pakken). Men skal uansett prøve meg litt frem. Men nattens siste kjøp, venter jeg nå 18 ulike Chili typer inn døren i løpet av et par uker, samt noen typer paprikapulver (spansk, røkt, og eike røkt), samt Mexikansk oregano, to typer organisk hele svart pepper, ingefær pulver, koriander pulver, cumin pulver og sennepsfrø. Tok litt av, men så bruker jeg mye krydder fra før av, og da er det jo greit å bytte ut butikk krydderet med litt mer eksotiske varer. Lenke til kommentar
myhken Skrevet 9. januar 2015 Forfatter Del Skrevet 9. januar 2015 Fikk første pakke i dag: De hadde bommet litt på en av samlepakkene jeg hadde bestilt ( Tex Mex pakken) og sendte meg hele chilier og ikke ikke pulver, men det tok 5 minutter og så skulle de sende meg rette produkt i dag. Og jeg kunne selvsagt beholde det jeg hadde fått. Så kjempe service av chilliesontheweb. Alt er pakket i plast, forseglet og alt. Men skal si at det river i nesen bare å gå forbi bordet der det ligger nå, samme når jeg hentet pakken. Vil vel tro det er de to sterkeste med 2 millioner og 1 million på skalaen som gjør dette. Fått link til masse gode chili oppskrifter også, så nå skal det bli mye chili fremover 1 Lenke til kommentar
vidor Skrevet 9. januar 2015 Del Skrevet 9. januar 2015 Har ikke tall på hvor mange liter Tabasco Habanero det har gått med de siste årene. Synes den sausen er fantastisk på smak og støtter tanken på mye svakere chili over lite sterk p.g.a smaken. Bananpepper på Subway'en er et must. Lenke til kommentar
myhken Skrevet 9. januar 2015 Forfatter Del Skrevet 9. januar 2015 Da venter jeg bare på krydderstativene før jeg kan få dette på plass på kjøkkenet. Merkemaskin er kjøpt inn, og alt skal merkes med type og styrke. (og trolig dato) Bare litt kjipt at de med krydderstativene, slo sammen de to enkelt pakkene jeg hadde bestilt til en pakke, så ender vel opp med å måtte betale over 200 kroner ekstra. Men har sagt i fra at det får de dekke på en eller annen måte. Lenke til kommentar
Sylar Skrevet 9. januar 2015 Del Skrevet 9. januar 2015 Den Bhut Jolokia kalles også Bih Jolokia - "bih" betyr gift... Lenke til kommentar
myhken Skrevet 9. januar 2015 Forfatter Del Skrevet 9. januar 2015 Ja, om jeg hiver innpå en 50g pakke med slikt pulver, så er det nok dødelig eller ikke veldig langt unna. De fleste videoene ang spising av slike sterke chilier handler jo om at en person (eller flere) spiser EN chili. Pulver er jo en god del mer, opptil 10x i forhold til fersk chili i forhold til vekten. Lenke til kommentar
Horrorbyte Skrevet 9. januar 2015 Del Skrevet 9. januar 2015 (endret) Fått link til masse gode chili oppskrifter også, så nå skal det bli mye chili fremover Noe du vil dele? Endret 9. januar 2015 av Horrorbyte Lenke til kommentar
process Skrevet 9. januar 2015 Del Skrevet 9. januar 2015 Var borti denne sjokoladen nylig: http://www.firebox.com/product/5520/Instant-Regret-Chilli-Chocolate Hevder å ha chili-ekstrakt med 6.4 millioner scoville. Jeg tok meg ikke en bit selv, men de som gjorde det angret virkelig.. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 9. januar 2015 Del Skrevet 9. januar 2015 (endret) Lager ofte en en slags hot grytesuppe.1-2 gulrøtter1 rød løk3 tomater1/4 purreløk1/4 broccoliEn neve brunrisEn neve linser2 spiseskjeer Cocosa kokkosolje1 Spiseskje ghee (klarnet smør)1 misoterning evt 1 ts misoKrydder etter smak:ChiliIngefærTørket gressløkTimianOreganoGurkemeieHvitpepperCurryRosmarinBasilikumDill Edit: Hvis du vil ha en mer kremete konsistens så kan du tilsette østens fløte. En halv boks kokosmelk gjør seg godt. Endret 9. januar 2015 av vidor Lenke til kommentar
Bruker-163290 Skrevet 9. januar 2015 Del Skrevet 9. januar 2015 Den suppa der er god. Ingefær er sørenmeg tingen! Lenke til kommentar
myhken Skrevet 9. januar 2015 Forfatter Del Skrevet 9. januar 2015 Fått link til masse gode chili oppskrifter også, så nå skal det bli mye chili fremover Noe du vil dele? http://chilliesontheweb.co.uk/ så se på siden Chilli Recipes Lenke til kommentar
myhken Skrevet 10. januar 2015 Forfatter Del Skrevet 10. januar 2015 (endret) I dag måtte jeg prøve Carolina Reaper chilien i en pastarett jeg laget. Tok 0.5 ml (en halv krydderskje), Pastaen besto av 400 g kjøttdeig, en boks med hakka tomater + et glass med Jacobs homestyle pastasaus (bruker den som base når jeg bare skal lage noe kjapt). så altså ca 800 g med saus. Og det ble sterkt nok det for å si det slik. Vil likevel nok prøve å gå for en full krydderskje (1 ml) neste gang, men er redd for at det kan bli i sterkeste laget. Så futt i de sakene der. 2 millioner på skalaen er ikke til å tulle med. Endret 11. januar 2015 av myhken Lenke til kommentar
Christrr Skrevet 21. januar 2015 Del Skrevet 21. januar 2015 Dette så unektelig veldig spennende ut. Bestilte en gavepakke og noe greier fra Chilipepper Pete i fjor og var veldig fornøyd med leveringstid og innhold (men ble dyrt da, betalte ca 50% av kjøpesummen i frakt). Fikk bl.a. en chilisaus som skulle ha 6,4m hvis jeg husker rett, og bare bittelitt på tuppen av en teskje i spaghettisausen gjorde den kruttsterk. Er selv litt over middels interessert i chili, men får ikke brukt det så mye i matlagingen da madammen ikke er like glad i heten. Har derfor plantet mine egne, litt mindre sterke chili (Cayenne long slim og Lombardo) nå i år, så jeg kan bruke disse i større grad. Har spesielt lyst å røyke en batch for så å bruke i chiligryte for å få litt røyksmak, noe som vissnok skal gjøre underverker for chilien. Hvis årets avling går bra så investerer jeg nok i litt frø fra nettet til januar neste år Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå