Rosario Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 (endret) "There is no association between animal protein and cancer mortalitity in the Chinese population" Hørte jeg rett? 20:00 ut i video http://www.youtube.com/watch?v=2fdnDoiqvUY Endret 24. november 2012 av Rosario Lenke til kommentar
Forca Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Ja du hørte rett! 1 Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Når det slås stort opp i norske aviser at nye undersøkelser har vist at rødt kjøtt gir kreft så kan man jo lese artikkelen også. Og et typisk eksempel er at de som spiser mye hamburger eller pølser har 30% økt kreftrisiko, mens de som spiser mye rent rødt kjøtt, som biff, har 2% økt risiko. Og da tviler jeg jo litt på at det er det røde kjøttet som gjør utslaget. 2 Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Jeg tror ikke noe særlig på at kjøtt skal være så veldig usunt. I gamledager så levde folk på flere kilo kjøtt i uken og de tok ikke noen særlig skade av det. Kjøtt er en viktig proteinkilde for folk flest og det vil bli hysterisk å ikke spise kjøtt på grunn av noen forskningsresultater. Og ja... Du hørte rett! 2 Lenke til kommentar
Mephisto- Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Har ikke satt meg godt inn i saken, men de folka har vel et poeng? Folk som spiser mye rødt kjøtt spiser gjerne mye annet som ikke er bra også. Så det er en sammenheng mellom kreft og kjøtt, men det betyr nødvendigvis ikke at kjøttet er skyldig? 2 Lenke til kommentar
Rosario Skrevet 24. november 2012 Forfatter Del Skrevet 24. november 2012 (endret) Gary Taubes sier i video at man fikk ikke kreft av tradisjonell mat. Kreft er noe nytt. Den påstanden synes jeg er interessant (jeg selv er ingen krefttilhenger) Endret 24. november 2012 av Rosario Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Hva kan man ikke få kreft eller noen helseproblemer av for tiden? Risikoen er der for alt. 7 Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Ja, man kan jo får kreft av solen så... Bare stek kjøttet godt så går det sikkert bra med folk flest 1 Lenke til kommentar
festen Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Det er nok spesielt pølser, og andre greier med mye konserveringsmidler. Lenke til kommentar
Rosario Skrevet 24. november 2012 Forfatter Del Skrevet 24. november 2012 (endret) Bare stek kjøttet godt så går det sikkert bra med folk flest Proteiner ødelegges med høy temperatur under tilberedning. Sunt fett blir usunt fett med sterk oppvarming. Stekte egg er ikke slik vi får de sunne proteinene og det gode kolesterolet i oss. Eggene skal være minst mulig kokt. Selv om det idag ikke er noe lov mot "smultstekte" poteter på snackbarer (slik som vi skulle forvente i kjølvannet av helsekampanje)... er det ikke noen plikt for oss å spise dritten. Endret 24. november 2012 av Rosario Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Man trenger nødvendigvis ikke å steke det på høy temperatur. Man kan f eks steke det på en lavere temperatur over lengre tid Lenke til kommentar
festen Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Dette har jeg hørt snakk om når jeg har vært i utlandet: http://en.wikipedia.org/wiki/Potassium_bromate Lenke til kommentar
Rosario Skrevet 24. november 2012 Forfatter Del Skrevet 24. november 2012 Jeg vet fra før av at man skal unngå REMA og RIMI mat. Hva slags mat inneholder "potassium bromate"? Lenke til kommentar
fenele Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 (endret) Det dere ikke ser er at det er forskjell mellom rødt kjøtt. Et rent stykke biff er mindre skadelig enn behandlet kjøtt som pølser, salami, bacon og lignende. Men selv om man spiser "rent" kjøtt eller ikke inneholder all rødt kjøtt karsinogener som kan være skadelig for oss. Det er ikke nok forskning og studier som kan bekrefte/avkrefte dette men mange studier viser at folk som spiser rødt kjøtt daglig har større risiko for blant annet tarmkreft enn de som ikke gjør dette. Som andre har nevnt gir det å steke kjøttet på høy varme høyere risiko enn å steke på lav varme/koking. Dette gjelder også hvitt kjøtt som kylling. "Potassium bromate" har E-nummer 'E924' og brukes i brødbakst. Liten korreksjon til Rosario om eggprotein og steking: Når man steker egg øker man den biologiske verdien og dermed opptak fra +-50% til +-80-90% enn rått egg. Det å steke/koke egget for lenge endrer fettet i plomma som du sier. Jeg kan finne kilder på dette hvis du er intr. Endret 24. november 2012 av eleNerf 1 Lenke til kommentar
Hardrocktarzan Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Trådstarter når du mener at påstanden "kjøtt er sunt" er idiotisk så er det på samme måte idiotisk som påstanden "himmelen er blå". Altså påstanden er helt korekte men, de er så åpenbare at de ikke er verdt å nevne. Eller har vi med en grønnskålling å gjøre? Lenke til kommentar
festen Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Ser denne, vet ikke om det brukes sukker eller korn sukker i brus og slik i Norge jeg? Lenke til kommentar
Hotel Papa Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 (endret) Sålenge man er lykkelig og fornøyd med livet sitt, så ser jeg ingen grunn til at man skal gjøre drastiske endringer i kostholdet sitt. Alt med måte så klart. Og om jeg da lever et par år kortere, er det kanskje like greit når man likevel råtner på et gamlehjem i Norge. Endret 24. november 2012 av Hotel Papa 3 Lenke til kommentar
Rosario Skrevet 24. november 2012 Forfatter Del Skrevet 24. november 2012 (endret) Trådstarter når du mener at påstanden "kjøtt er sunt" er idiotisk så er det på samme måte idiotisk som påstanden "himmelen er blå". Altså påstanden er helt korekte men, de er så åpenbare at de ikke er verdt å nevne. Gary Taubes kommuniserer at rødt kjøtt er sunt (man finner så mye man orker av han på youtube) Sålenge man er lykkelig og fornøyd med livet sitt, så ser jeg ingen grunn til at man skal gjøre drastiske endringer i kostholdet sitt. Alt med måte så klart. Og om jeg da lever et par år kortere, er det kanskje like greit når man likevel råtner på et gamlehjem i Norge. Jeg mener det største problemet er at dersom 1 av 3 eller 1 av 2 blir demente på sine gamle dager (levende døde), vil det true staten økonomiske fundament . Demens koster for mye. Gary Taubes linker demens til kosten. Endret 24. november 2012 av Rosario Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Proteiner ødelegges med høy temperatur under tilberedning. Sunt fett blir usunt fett med sterk oppvarming. Stekte egg er ikke slik vi får de sunne proteinene og det gode kolesterolet i oss. Eggene skal være minst mulig kokt. Kroppen kan nytte meir næring av varmebehandla egg enn rå. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Sålenge man er lykkelig og fornøyd med livet sitt, så ser jeg ingen grunn til at man skal gjøre drastiske endringer i kostholdet sitt. Alt med måte så klart. Og om jeg da lever et par år kortere, er det kanskje like greit når man likevel råtner på et gamlehjem i Norge. +1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå