A E S T H E T I C Skrevet 21. september 2011 Del Skrevet 21. september 2011 Hey, er det noen som eier en god oppskrift på kebab som dere kan poste her? Hvilken dressing bruker dere? Lenke til kommentar
Flying Skrevet 23. september 2011 Del Skrevet 23. september 2011 Hei! Jeg kom over en blogg som linket til denne shawarma oppskriften som jeg prøvde og var særdeles fornøyd med. Lenke til kommentar
Marste Skrevet 14. november 2011 Del Skrevet 14. november 2011 (endret) Hei! Denne oppskriften har jeg mikset sammen selv med litt informasjon fra mange forskjellige sider. Ingredienser til kebabkjøtt: 400-500g kjøttdeig 11/2ts chilikrydder 11/2ts garam masala 1ss koriander (malt) En klype salt En klype pepper Fremgangsmåte: Finn fram en bolle og ha kjøttdeigen nedi den. (Rå vel og merke). Kna den til den får en deig-aktig konsistens. Hell så over alt krydderet. Kna den mer og bland krydderet godt inni kjøttet. Stek så i stekepanne med en ganske generøs mengde olje eller smør. Den skal liksom små-friteres litt. Siden jeg ikke er så glad i den røde sausen, har jeg bare eksperimentert med den hvite. Ingredienser i hvit kebabsaus: 1,5dl naturell yoghurt 0,75dl majones 11/2ts persille (jeg bruker ikke fersk da. Bare sånn på glass) 1/4ts chilikrydder Hvitløk etter hva du liker. Jeg bruker 2 fedd. (Jeg har ikke hvitløkpresse, så å finhakke går helt greit faktisk) Litt melk Fremgangsmåte: Bland alle ingrediensene til sausen godt sammen til det ikke er noen klumper. Spe eventuelt ut med litt melk til den konsistensen du vil ha den i. Sett i kjøleskapet i et par timer. Dette fordi at hvitløken og krydderet skal virkelig sette seg til melkeproduktene. Ta den ut 20 min før servering. Dette fordi at den ikke skal være iskald da du tar den på kjøttet. Da blir maten lunken, og det er ikke så godt. Da er det eneste som gjenstår pitabrød. Jeg anbefaler de fryste fra hatting. Denne oppskriften er nok til 6 pitabrød på størrelse med de fra hatting. NB!! Hvis du vil ha litt sterkere kebab enn dette, så legg til litt mer chilikrydder i kjøttet. Etter det jeg har forstått er det dette som gjør noe med styrken. Håper den faller i smak! Redigert: Oi, glemte visst salat og mais + andre grønnsaker jeg. Men det er jo en selvfølge. Har brukt mange sider som jeg ikke husker, men disse er de jeg i hovedsak har brukt: http://www.matprat.n...bab-i-pitabrod/ http://www.kebabnett...elt&aktuelt=697 http://no.wikibooks....k/Innhold/Kebab Endret 28. mars 2012 av Marste 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå