Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

SSD vil ikke å starte opp uten den gamle HDD


Anbefalte innlegg

Som tittelen sier når jeg har koblet den gamle harddisken til så starter den opp fint men hvis jeg fjerner den stopper den på start up etter ( Hovedkort logo der man kan trykke DEL for å komme til bios etc ). Installerte win 7 på SSD så prøvde jeg å fjerne den gamle harddisken men funket ikke.

Prøvde å sette in OS CDen på nytt men stoppet fortsatt på samme sted.

Har også prøvd å putte CD DVD rom som først på booting sequences uten at det hjalp noe.

 

 

Noen som vet hvorfor dette skjer ?

Endret av Truster
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om jeg har skjønt dette riktig.

 

Du har installert windows med begge diskene i, tatt ut den ene, og windows starter ikke.

 

Windows legger oppstartsinformasjonen på den gamle hdden, pågrunn av den står oppført som systemdisk, om du skal ha ssd som systemdisk (windows) og den gamle til programmer så må du koble fra den gamle hdden under installasjon.

 

 

EDIT

 

En annen måte som skal funke er å reparere oppstarten med windows dvd.

Endret av arjato
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er det også ikke en fordel å sjekke at SSD disken er tilkoblet SATA port 1 og snurre disken tilkoblet SATA port 2 før installasjonen av Win 7? Har en mistanke om at TS har hatt snurredisken på SATA port 1 og SSD disken på STA port 2, da vil det nok skape problemer når han fjerner den gamle disken som har bootloader.

 

Jeg for min del har aldri hatt problemer under installasjoner av Windows fordi jeg alltid setter den nye disken i SATA port 1. Under siste Win 7 installasjon hadde jeg 1 SSD disk og 4 snurredisker, gikk helt fint.

Lenke til kommentar

Hvilken port man bruker skal ikke ha noe å si. Det gjorde kanskje en forskjell for en del år tilbake, men med en moderne BIOS har det ingen betydning.

Det er uansett Windows installasjonsprogrammet som ser etter om det allerede finnes en System partisjon (i tilfelle installasjon av flere Windows (dualboot)).

Installasjonsprogrammet for Win7 oppfører seg noe anderledes enn det gjorde for XP.

 

Hvis man vet hva man gjør og hva som kan gå galt så er det kurant å ha alle diskene tilkoblet mens man installerer. Men for å unngå at den uerfarne gjør en feil så er det tryggest å koble de fra.

Lenke til kommentar

Jeg fikk en ny SSD for en tid tilbake, og plugget den inn og installerte W7 på den. Ingen av mine andre disker hadde da Windows installert.

 

Men når jeg tok ut disken som stod i port 1 på HK, startet ikke W7. Når jeg plugget disken inn igjen, startet det.

 

Så tydeligvis har det blitt installert noe på den disken, til tross for at SSDen ble valgt som systemdisk. Men pytt pytt. Slikt fikses lett :p

Lenke til kommentar

Mulig det ikke har noen betydning hvilken port disken settes i med dagens BIOS, men med mindre man forandrer rekkefølgen på hard diskene i BIOS, vil Win 7 installere system filer på første disk, mistenker i TS sitt tilfelle at det var snurredisken, og Windows på SSD disken. Fjernes så snurredisken, vil ikke Windows boote.

Dermed oppstår det problemet TS har, med mindre jeg dummer meg helt ut da. :innocent:

Lenke til kommentar

Hvis alle diskene er tomme, så vil installasjonsprogrammet installere system på samme disken du velger å installere Windows på. Og det trenger ikke være disk 1 i BIOS. Om du har en eller flere disker spiller ingen rolle.

 

Men hvis installasjonsprogrammet finner en disk som allerede har system installert, så beholdes denne. Problemet er at den ikke sier noe om dette, det er automatisk. Antagelig fordi denne prosessen skal være så enkel som mulig.

Lenke til kommentar

:hmm: Da har muligens TS hatt Windows installert på den gamle snurredisken, og så ble det rot da han installerte Win 7 på SSD disken fordi snurredisken var system disk også. Ser poenget ditt Hårek.

 

Men hvis TS har Win 7 på den gamle disken, er det mulig for han å klone fra snurredisken til SSD disken? Det skulle muligens fikse boot problemet, men da blir det vel tull med Windows aktiveringen. Jeg har aldri prøvd dette selv, har kun klonet mellom snurredisker.

Lenke til kommentar

Kloning er kurant. Det finnes en del diskusjoner rundt dette, f.eks https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1264019

 

Har en del erfaring med akkurat dette problemet, har gjennomført forsøk for å gjenopprette system i slike situasjoner.

Med XP kunne det være vanskelig, og bortimot umulig hvis man bare hadde Utvidet partisjon.

Med Win7 viste det seg å være relativt enkelt ved å kjøre Startup Repair fra DVD'en. Win7 install lager dessuten bare Primærpartisjoner.

 

 

Lenke til kommentar

Ja, det er en klassiker. Jeg advarer alltid om at man må koble vekk alle andre disker når man reinstallerer Windows.

Men Startup Repair bør fungere på Win7.

Jeg gjorde akkurat dette idag før jeg installerte OS på SSD'en men når jeg putter inn sata kabelen på den gamle HDD'en så blir den ikke oppdaget av windows. Har hørt noe om å putte Sata kabelen inn mens windows kjører, vet du om en eventuell løsning?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...