Gå til innhold

Kommentartråd: drbos nye PC med komplett ...


Anbefalte innlegg

Føler meg beæret over å ha fått navnet mitt skrevet i arbeidsloggen din :D Det var virkelig hyggelig

 

Gratulerer med gjennomført PC-prosjekt! Anser vel denne som omtrent ferdig nå som du har fått gang i beistet, men som du selv sier gjenstår det jo litt småplukk som kabelorganisering. Alltid drittjobbene til slutt :p

 

Må bare nok en gang påpeke at det er en syk front du har!

- Minnekortleser

- DVD-brenner (tipper jeg)

- Vanntank

- Viftestyring

- En brakett med med 8 LEDs til prisen av 795,-

- og fire helt unødvendige slots... eller hva er de for noe? :p

 

Har bare ett ord: Overkill2k! Respekt hehe.

 

Men jeg savner et skikkelig oversiktsbilde. Sist gang jeg så et var av et tomt kabinett 10. september. Hadde gledet mange sjeler å få sett hvordan det hele ser ut.

 

 

Nydelig, absolutt nydelig. Stå på!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pent :cool:

 

Men det er ikke lett å gjemme kabler i Kandlaf LCS kabinettet nei :(

 

Selv har jeg løst litt av problemene med å feste hddene baklengs, slik at alle kontakter er bak, helt inntil fronten av kabinettet. Det ser veldig ryddifg ut i teorien, men dessverre har jeg IDE brenner og en IDE hdd, så det ødelegger liksom alt :p

 

EDIT: Men det kan jo ikke du gjøre, pga. hdd kjølerne :p

 

Uansett, det jeg gleder meg til er å se temperaturer ;) De bør være ganske fine med en så god radiator, og god flow som du sier, og gode blokker på det meste ;)

 

Hvordan er støyen? støyer pumpene noe særlig?

Endret av _Zeke
Lenke til kommentar

Hei igjen,

 

oversiktsbilde kommer når det er noe å ta bilde av, sammen med skikkelige testresultater.

 

Akkurat nå banner jeg over styringen. :thumbdown:

 

Det kan se ut som om min minimale vannlekasje kan ha hatt en vis negativ effekt der. Eller så kan jeg ha koblet noe feil. Men det er noe dritt, trangt å jobbe med er det også. Kommer tilbake med update når dette er fikset ...

 

I og med at styringen er ute av synk, så er det bare omtrentlige tall jeg kan komme med. Men det ser ut som om jeg har en flow på 58l/h med en pumpe i drift og 73-75l/h med begge i drift.

 

Viftene går på fullt foreløpig. Og da er temp på CPU 22-25 ved idle (ca33-37 på kjernene) og 55-57 (68-74 på kjernene) ved full stresstest i Everest. Vanntemperatur ca. 26-28 grader.

 

EDIT: Under full stresstest flytter vannkjølingen 82W ut av kabinettet, 30W på 120.1 rad og 52W på 120.3 radiatoren. Men dette er kun stressing av prosessor. Skjermkort lå på ca 40-43 grader. Kommer tilbake med flere kjøledata når også skjermkortet stresses.

 

Som dere skjønner er jeg fortsatt på stock hastighet med min QX6850 ... må ha kontroll på kjøling og slikt før jeg starter med klokking ...

 

Pumpene er nesten lydløse, men viftene høres på full speed ...

Endret av drbo
Lenke til kommentar

Det ser ut som at jeg berget aquaeroen. Det var displayet som fikk litt mer kjøleveske enn det hadde godt av. ... :blush:

 

Men etter å sjekket med aquacomputer sine hjemmesider at nytt display kun var 24€, så begynte jeg å demonterte hele displayet (jeg kan leve med å eventuelt ødelegge for 250.-) :ph34r: .

 

Fikk tørket opp alt og satt det sammen igjen :cool:

 

Etter dette funket det , det ble ikke helt perfekt bilde, men bra nok ... :thumbup:

 

 

Mer info ikveld ...

Endret av drbo
Lenke til kommentar

Dette blir bra drbo, stå på! :thumbup:

 

Jeg gleder meg til å se hvilke temperaturer du får og hvor langt du kan kan klokke din QX6850 med akseptable temperaturer. Selv kommer jeg til å kjøre min QX6850 på 3.5 GHz (10*350), da er den dønn stabil med 1.35 VCore. For å klokke høyere enn det stabilt så må jeg opp mot 1.6 VCore og da stiger temperaturen så mye at det ikke er verdt det for 24/7 bruk.

Lenke til kommentar

Har nå testet, og har funnet ut at det er feil med en av pumpene og det ene kontrollerkortet. Har en mistanke om at kontrollerkortet har gjort noe med pumpen. Tar kontakt med butikken, får drifte med en pumpe så lenge ...

 

Når det gjelder klokking, så er jeg også spent.

 

Kjøpte CPUen brukt, og forrige eier har hatt den på over 5 med ekstrem kjøling, og mener jeg skulle greie 3,6-3,8 som stabil 24/7 som jeg er interessert i.

 

Jeg er også spent på hvordan hovedkortet opfører seg mht klokking (ASUS P5E3 delux wifi) :cool:

Lenke til kommentar
Har du tenkt å ha noe lys i den? Pimpe den litt med farger?

 

Takker for komplimenter! men du synest ikke det er nok overkill enda ... :hmm:

 

Men joda, er ikke ferdig enda. Det gjenstår enda noe, men jeg trengte PC-en for å få unna noe arbeid, så derfor en liten pause ...

 

Har planer for UV-katoder (trenger flere enn de to jeg har), samt noen UV-dioder, alt skal styres vha multiswitch. Skal også ha el-wire til SATA diskene og DVD ...

 

Og så har jeg en ide til en custom RAM-blokk, men det blir et eget prosjekt.

 

Men først må jeg få pumpe og kontroler tilbake, så må jeg ferdisgstille USB-huben. Det viste seg at kvaliteten på ledningen ikke var god nok, så jeg fikk noen brudd ved kontakten. Men det er heldigvis relativt enkelt og fikse ...

 

Akkurat nå installerer jeg software på PC-en. :fun:

 

Så følg med ...

Endret av drbo
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Da har ny pumpe og kontroller ankommet posten, så da kan det bli oppdateringer og kanskje ferdigstillelse til helgen. Men venter fremdeles på DVD brenner ... (RMA). Bruker derfor en IDE DVD leser for tiden, men denne må være på utsiden av kabinettet, da IDE kabelen ikke er lang nok.

 

PC-en er oppe og går, har klokket stabilt til 3,75 ... og 3DMarks på 13500. Men da lå idle temp på 30 (50 på kjernene), og var på nesten 50 (rett under 70 på kjernene) ved full load. 40 på hovedkortet ... :D

 

Har valgt 3,6 som min 24/7 klokk foreløpig. Da er temp 25 (35-38) ved idle og 30 (45-50) ved full load. 33 på hovedkortet. Da kjører minnet på stock - DDR3 1600@7 7 7 20@1,9V, og 3DMarks på 13450. :cool:

 

Ved begge tilfellene er Skjermkortet klokket til 848/888, med idle på 40 grader (70 på VRM) og load på 70 (115 på VRM).

 

Romtemperatur har faktisk også vært høy, 23-25 grader. (men har få problemer med å komme ned mot 0-5 om jeg ønsker det ... kanskje til klokking av AMD riggen i vinter ...

 

På 3,6 så kan jeg kjøre viftene på 33% samtidig som jeg holder temperaturen, og boksen er i praksis lydløs (måtte opp i 55% på 3,7).

 

Radiatorene og viftene imponerer STORT, de er svært effektive! og lager lite støy. På det meste har jeg flyttet over 150W.

 

Jeg har også lagt merke til at 120.3 flytter mer enn 3x varmen som 120.1 flytter. Tror dette er en skalaeffekt, men det kan også være at siden vannet er noe varmere i 120.3, samt luften noe kaldere over 120.3 enn 120.1, at dette også spiller inn ...

 

Kommer også til å gi opp elwire på SATA av flere grunner ... da blir det de røde SATA kablene fra ASUS ...

 

Mer info kommer de neste dagene ...

Endret av drbo
Lenke til kommentar

Fikk en PM fra The Ghost hvor han viste meg at tre kjøleribber på skjermkortet var montert feil. Stor takk til ham :love: . Feilen er nå rettet.

 

Dette synliggjør på en bra måte hvorfor arbeidslogger er bra, mange kompetente øyne som ser det en selv ikke alltid ser ... :cool:

 

Hva som ble gjort, finner dere i arbeidsloggen her ...

Lenke til kommentar

Utrolig imponert over det arbeidet du gjør drbo, jeg skal selv til å sette opp vannkjøling snart og derfor finner jeg stor nytte i din og andres worklog :) Fint når man kan lære av hverandre :)

 

Hvilken CPU er det du har? er den klokket? virker kjølingen som du forventet?

Endret av vargaz
Lenke til kommentar

Har justert og testet litt mere.

 

Har bootet på 4,25GHz. :!:

 

Høyeste stabile klokk (30 min OCCT + 3DMark'06) er 3,915 GHz.

 

Da ble 3DMark'06 13622. Skjermkortet, Sapphire HD2900XT, var da klokket til 848/1776 (stock 745/1650). Minnet ble da DDR3 1740@8-8-8-24/2,0V (stock DDR3 1600@7-7-7-20/1,9V). Temperaturene lå da på 30 (45-50 på kjernene) ved idle og 37-40 (57-62 på kjernene) ved full last. Vanntemp 23-28, romtemp 20. :cool:

 

Tror jeg enda kan stramme minnet opp en del ... tror også at hovedkortet og cpu har mer å gi ...

 

Øker også fra 2 til 4GB RAM straks ...

 

Skal også åpne vinduet en natt, for å se hva det fører med seg ... :cool:

Endret av drbo
Lenke til kommentar
Høres veldig bra ut! Jeg prøver å få tak i en QX6850 også, som du kan lese om i kommentartråden min (ja, trenger litt liv der :p)

 

Men 4,25GHz er ganske ekstremt! Samme er 3,915GHz. Er den lett å clocke synes du?

 

Hvor ekstremt det er vet jeg ikke, og som sagt, jeg har bare bootet på 4,25 - OCCT feilet.

 

Har heller ikke klart å reprodusere feilfri OCCT på 3,915 ... men da jeg gjør dette litt systematisk, så kan det ta litt tid før jeg finner ut hvor høyt jeg kommer

 

men så har jeg kun det ene forsøket med en multipler på 10 (4,25) ...

 

I følge Stoolman, som jeg kjøpte CPUen av, så er 3,9 på vann svært bra. Og jeg vet at CPUen er bra, den har vært godt over 5 med ekstrem kjøling ... det er kun kjølingen som avgjør påstår han ..., så med åpent vindu en kald natt! Kanskje 4,5?

 

Selv har jeg funnet ut jeg kjøre r på 3,6 for 24/7. da har jeg et lydløst sytem. Så dår jeg heller leke med åpent vindu i juleferien ... :whistle:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...