Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

1 2 3 4


834HF42F242

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Den eneste gangen jeg virkelig kan huske å ha opplevd ordentlig søvnparalyse var for et par år siden, da jeg bodde på hotell en periode. Jeg hadde vært ute med noen kollege og spist en alt for stor middag alt for sent, det var sikkert det som gjorde utslaget. Uansett, det er som beskrevet, jeg våknet og følte en intens frykt for et eller annet, uten å være i stand til å røre meg, jeg kunne bare titte rundt i rommet. Etter hvert gikk det faktisk opp for meg at "hei, dette er jo søvnparalyse, dette har jeg aldri vært med på før. Kult." Så våknet jeg og sovnet søtt i visshet om at det ikke var noe å være redd for.

Lenke til kommentar

Bra tråd! :) Kan fortelle litt om min erfaring med dette fenomenet. Dette har jeg opplevd mange ganger. Første gang var da jeg gikk Grunnkurs på Videregående. Det føltes ut som om jeg sovnet på vanlig måte, men så våknet jeg igjen. Eller, bevisstheten våknet men ikke resten av kroppen. Først kjentes det ut som at jeg satt på en berg og dalbane. Adrenalin rushet gjennom hele kroppen og jeg måtte nærmest knyte alt jeg fikk til av musker (selv om kroppen var lam). Når øynene var åpen, gikk adrenalinet litt bort. Men så fort jeg hadde dem igjen, kom dette rushet igjen. Jeg fikk uansett omsider til å flytte meg på ryggen og det var da alt det merkelig begynte å skje.. Først ble jeg oppmerksom på en radio som stod på en stol ved siden av sengen. Denne radioen spilte svenske visesanger.. Greit nok, høres ikke så rart ut, men poenget er at jeg verken hadde en stol der eller en radio! Så kom Norsklæreren min inn døra og spurte om jeg hadde gjort ferdig Norskleksen! Så hørte jeg masse stemmer på stua. Dette var en blanding av tromming (jeg er trommis), gitarspilling, synging, slossing, brøling og latter. Alt i en merkelig suppe av lyder. I alt dette styret blir alt brutt ved at romkompisen min sier "hei'" på helt vanlig måte uten noe form for ekstra trykk. Bortsett fra at lyden var ekstremt høy! Jeg "bråvåknet" og reiste meg i senga av dette og kom da til meg selv.

 

Dette gjorde meg jo utrolig redd logisk nok og begynte å sjekke nettet etter stoff om det. Fant da fort ut at det var snakk om søvnlammelse. Tenkte ikke mer over det. Men etter som årene har gått siden den gang, har jeg lært meg å takle det og faktisk styre det også til min fordel! :cool:

 

For det første, så hos meg kommer det kun når jeg har sovet middag etter jobb for å så legge meg i normal tid på natta. Det skjer også som oftest når jeg ligger på ryggen. Dette er det flere som har fortalt. Men dette er noe jeg kan unngå om jeg ønsker det. Det andre er det at jeg føler det på kroppen når skal prøve å sove at det kommer. Noen ganger sovner jeg helt normalt og våkner dagen etter helt vanlig. Mens andre ganger sklir jeg inn i denne greia igjen. MEN det som er så kult er det at man kan bevisst prøve å styre det. Er bare å se for deg at du styrer det, så får du det til! Selv pleier jeg å "gå ut av kroppen" ved å på en måte la tankene vandre på et scenario jeg liker. Da dukker jeg plutselig opp i midtbyen i Trondheim. Varierer litt dette da, men da pleier jeg å fly bortover Munkegata, hoppe opp på toppen av Olavstatuen og litt forskjellig. Er ganske kult! Og det føles ut akkurat som en drøm, bare at jeg husker det mye bedre neste morgen. Utrolig merkelig, men nøkkelen for min del har ihvertfall vært å ikke vær redd for det. Er kanskje litt lettere sagt enn gjort, men mulig er det! :) Nå for tiden er det sjeldent at det kommer til meg da, men opplever det i små doser nå og da fortsatt. Men aldri noe svære greier som de første gangene!

 

Dette er ihvertfall min teori om fenomenet. Det som skjer er at kroppen sover og drømmer på vanlig måte, bortsett fra at bevisstheten eller "hodet" er våkent. Dermed skjer en del rare ting. Jeg ser på det som om at hodet "defragmenteres" samtidig som at man visuelt ser det som skjer. Dermed ser man det man har tenkt eller sett for seg i hodet tidligere osv. Eller ting man har gjemt i hodet. Kort og godt, alt som befinner seg i hodet av ting og tang kan dukke opp. Kjæresten min har også opplevd dette en gang og da så hun en mann uten ansikt (så ihvertfall ikke noe ansikt) med en hette over hodet som gikk inn i rommet hennes. Hun prøvde å rope etter hjelp, men til ingen nytte. Han forsvant omsider når hun kom til seg selv. Men ganske creepy alikevel.

Lenke til kommentar

Ja, utrolig merkelig at det skal ha noen innvirkning. Men tydeligvis gjør det det. :)

 

Edit: Ofte når dette har skjedd til meg, har jeg ikke fått til å sove. Føler at jeg sliter lenge med å få bort dette adrenalin-rushet som på en måte er "inngangen" til det hele. Så når jeg kommer til meg selv igjen, føler jeg at jeg har lugget i timesvis med dette. Men så har det bare gått 15 minutter og sånn! :wow:

Endret av Randy Sledgehammer
Lenke til kommentar

Ganske merkelig ja...Men jeg kan ikke akkurat si at jeg har opplevd dette, bortsett fra noen ganger rett før jeg skal til å våkne!

jeg sover helt vanlig men akkurat idet jeg skal til å våkne så er det akkurat som at jeg ikke får puste! Jeg prøver å bli våken,men til ingen nytte!

Jeg ligger der og prøver å puste , uten å kunne røre meg(!) Og plutselig, så våkner jeg, og er da litt andpusten...Lurer på om det er noe av det samme?

Men det har bare skjedd når jeg var mindre, og det var ikke akkurat noe særlig creepy, men det som er skremmendes er jo at jeg ikke klarer å våkne, jeg ligger liksom og vrir meg i søvne og vet at jeg ikke klarer å puste....Utrolig merkelig...Men det er nok det samme som søvnlammelse, bortsett fra at det er rett før jeg våkner....

Lenke til kommentar

Rett før jeg sovnet en gang så hørte jeg noen åpnet døra til soverommet mitt.

Plutselig fikk jeg følelse av at det var en annen person i rommet så jeg åpnet øyene. Da jeg ser det... Var en skikkelse som var hvitaktig som lente seg over senga mi og smilte på en måte. Første jeg sa nå jeg såg skikkelsen var

'' SATAN der ståkk eg'' pga jeg trodde det var en bekjent.

Så begynner skikkelsen og si noe men jeg greier ikke å høre hva, så ler det og går i oppløsning!

Jeg slår på lyset og alt er som ingenting har skjedd. Så måtte jeg le. =P

Men jeg var ikke paralysert, og var helt våken etter hendelsen...

Morsomme greier ihvertfall.

Lenke til kommentar
Hvis du er en av dem som aldri har hørt om dette før, er risikoen for å oppleve det nå enda sterkere. Hjernen din er nemlig nå blitt klar over fenomenet, og drømmefantasier er vanskelige, om ikke umulige, å kontrollere. Ikke skyld på meg hvis du opplever dette i natt, du ble advart tidligere.

9269773[/snapback]

Hvis jeg opplever hun gamle heksen blir jeg redd :(

 

Men tror ikke dette kan skje med meg heldigvis, har bra døgnrytme.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...