Gå til innhold

holdninger til narkotika?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg minner om tråden Marihuana, hasj, cannabis - farlig eller ikke?

 

Jeg er litt usikker på hvordan rollefordelingen eventuelt skulle bli mellom disse to trådene. (Bortsett fra at denne dreier seg om cannabis, mens den nye snakker om narkotika generelt.)

 

Den gamle tråden hadde jo opprinnelig et relativt konkret tema, men er blitt en samletråd for diskusjoner rundt cannabis. Vi hadde vel tidligere en legaliseringstråd også, som er død og borte for lenge siden.

 

Vi er prinsipielt ikke så glad i endeløse samletråder, siden de blir chattetråder for de invidde og ikke inviterer til debatt slik vi ønsker at tråder skal her i politikk og samfunn. Jeg er fristet til å pensjonere den gamle tråden og erstattet den med en tre-fire tråder med konkrete emner.

 

Synspunkter på dette kan sendes undertegnede på PM.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Vel, det er forskjell på å nyte rusmidler og ruse seg på rusmidler. Jeg at i denne sammenhengen går det et klart skille mellom kjemisk fremstilte rusmidler, og mer naturlige rusmidler.

Sterkere stoffer fører ingenting godt med seg. Bare tragedie og faenskap.

Endret av monzilla
Lenke til kommentar

Hva får deg til å tro at det er en forskjell på å ruse seg på rusmidler og å nyte dem? Hva er forskjell på kjemiske og naturlige framstilte rusmidler? Det er bare molekyler.. Naturen har laget mye som er giftig den også. Når du sier at sterkere stoffer bare fører med seg faenskap snakker du implisitt om misbruk. Alkoholmisbruk fører med seg faenskap det også, men å ta seg en drink av og til gjør ikke det. Hvorfor klarer dere alltid å skille mellom alkoholbruk og alkoholmisbruk, men når dere snakker om narkotika så er det bare snakk om misbruk?

Lenke til kommentar

Så med en gang man drikker vin for rusens skyld så er den misbruk? Må man nyte det kun for smakens skyld for at det ikke skal være misbruk? Enten man tilfredstiller smakssansen eller det psykiske, så kan vel begge deler nytes?

 

Heroin kan nytes det også. På samme måte som sprit. Men gjerne ikke for smakens skyld.

Lenke til kommentar

Det er så mye som kan føre til avhengighet. Man trenger ikke å stjele for å få tak i narkotika. Man kan få tak i det på samme måte som man gjør med alkohol eller sigaretter (to ting man kan bli avhengig av) - tjene penger ved å jobbe. De fleste som tar seg en joint iblandt er bare helt vanlige personer som du aldri hadde trodd røyka.

 

Betaler man for narkotika når det er forbudt så støtter man også terrorister, videre og økt produksjon av flere stoffer (umulig å stoppe narkotika ved forbud) og annen kriminalitet.

Lenke til kommentar
Problemet med narkotika er at det oftest fører til avhengighet. Avhengighet fører til kriminelle handlinger (ettersom forbruket må jo finansieres på en eller annen måte) som blir et problem for samfunnet og da er det ikke en "personlig" sak lenger...

8712016[/snapback]

 

Å si at narkotika fører til avhengighet blir feil.

Du tar ekstremt mange forskjellige stoffer under denne påstanden...

Lenke til kommentar
Problemet med narkotika er at det oftest fører til avhengighet. Avhengighet fører til kriminelle handlinger (ettersom forbruket må jo finansieres på en eller annen måte) som blir et problem for samfunnet og da er det ikke en "personlig" sak lenger...

8712016[/snapback]

Problemet med narkotika er begrepet "narkotika" i seg selv. I medisinsk betydning er det et "bedøvende" middel, og omfatter altså alkohol, men ikke amfetamin og kokain. I politisk betydning er det ingen logikk bak; cannabis og khat er to eksempler på rusmidler som ikke "som oftest fører til avhengighet." Ikke alle er enige angående ecstasy, LSD eller fleinsopp heller. Antakeligvis er de ikke avhengighetsskapende.

Endret av kkt1986
Lenke til kommentar

norge er temmelig strengt, men ikke det verste av alle. Cannabis er lovlig å bruke i nederland, men mesteparten av cannabisen på utsalgsstedene er ulovlig importert, for de legaliserte aldri industrien. Det er på grunn av fn-konvensjonene om narkotika.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...