Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
En ting er med høye/lave forventninger, det er nå greit og kan ikke gjøres noe med, men at man forventer en annen film enn den man får se og lar forskjellene trekke ned er jo litt trist.

8044305[/snapback]

Ja, derfor har jeg latt det gå sport i å vite minst mulig om en film før jeg ser den.

8045532[/snapback]

Enig i det, blir som regel mer interessant historie av det også.

Lenke til kommentar

Employee of the month

 

employee-of-the-month-poster-1.jpg

 

Handler om en lagerarbeider på kjøpesenteret som tar opp kampen med månedens ansatt for å vinne den nye kassedama

 

Konklusjon:

 

Jessica Simpson ser bra ut... men film burde ho holde seg langt unna (Nå skal det sies at Dukes of hazzard var en god film)

Andy Dick er litt morsom i rolla si..

 

3 / 10

 

 

The Butterfly Effect

 

s1803680.jpg

 

Evan Treborn sliter med blackouts og husker ikkje viktige hendelser i barndommen. I voksen alder oppdager han en måte å få minne tilbake på

 

Konklusjon:

 

Ashton Kutcher leverer varene bra... En slags psykologisk drama thriller som fungerer godt

 

8 / 10

 

Children of men

 

Konklusjon:

 

En utrulig film med fantastiske enkelt scener. Denne såg jeg uten noe som helst forventninger.. og fekk meg litt av en filmopplevelse

 

9 / 10

Lenke til kommentar

Har også sett en del filmer i det siste, men dette heller gamle filmer :)

Police Academy 2,3,4,5 & 6

police-academy-poster-0.jpg

Syntes alle filmene er like gode, og holder likt nivå. Morsomme søndagskveldfilmer, men ikke noe mer enn det.

6/10

 

Rush Hour 1 & 2

rush-hour-2-p.jpg

Liker veldig godt Rush Hour filmene. Syntes det er morsomt å se Jackie Chan sloss, og liker utrolig godt Chris Tuckers kommentarer, og ikke minst feilklippene, noe som jeg gleder meg til hver gang jeg ser en film med Jackie.

 

Sitat:

Politiman: Show me you badge!

Feil sitat:

Politiman: Show me your ass!

Chris Tucker: Show you my ass??

:!: :!: Utrolig morsomt!

7/10

 

Jackass Number Two

jackass-2.jpg

Utrolig morsom og syk film. Noe av tingene Knoxville & co gjør er jo helt uforsvarlig, men desverre utrolig morsomt :)

 

8/10

 

Slik blir det når man har venner på besøk, blir som oftes gode gamle komedier som man har sett utallige mange ganger før, men som aldri går ut på dato :)

 

Noen andre som har hatt problemer med å se seriøse filmer med spesielle venner?

Noen venner kan jeg se seriøse filmer med, mens med noen andre blir det baare tull.

 

EDIT:

 

Sykt lave scores Police Academy har på IMDb :dontgetit:

:whistle:

Endret av MrJones89
Lenke til kommentar

tidligere idag har jeg sett filmen Blodsbånd på en lukket førpremiere. Jeg vil si dette har vært den beste filmen jeg har sett på svært lenge. Det overasker meg egentlig at den i det hel etatt er norsk med hensyn til det gjennomgående høye nivået den holder. Jeg vil iallefall gi den et terningkast 5, kanskje tilogmed en 6'er.

 

løp og se alle sammen

Lenke til kommentar
Gjest member-101642

The Deer Hunter

sjff_01_img0129.jpg

Finner sted på 60- og 70-tallet i USA og i Vietnamkrigen. Forteller historien om en liten kompisgjeng med unge menn, og hvordan krig kan ødelegge forholdet mellom mennesker. Utrolig sterk og stemningsfull film med skuespill i øverste klasse. Robert De Niro og Christopher Walken gjør en glimrende jobb.

 

10/10

Lenke til kommentar

The Sixth Sense (1999)

 

Bruce Willis ... Dr. Malcolm Crowe

Haley Joel Osment ... Cole Sear

 

untitled2as0.jpg

 

Jeg har lenge hatt lyst til å se filmen, men har aldri tatt meg tid til det.

I går hadde jeg tid, og jeg angrer ikke på det.

Filmen handler om Cole Sear. Han bor med sin mor, og har en mer eller mindre uforklarlig sykdom. Han ser døde mennesker.

Malcolm Crowe spilt av Bruce Willis er barnesykolog. En kveld blir han skutt av en tidligere pasient. Noen måneder senere får han en ny pasient, Cole Sear.

De to danner et spesielt bånd sammen. En dag forteller Cole om sin lille hemlighet.

Crowe tviler på Coles åpenbaring, men da han en dag finner motsiende beviser forandrer alt seg.

Jeg har alltid likt M. Night Shyamalan, og at jeg ikke har sett denne filmen før nå er bare latterlig. Dette var ren glede å se på. Haley Joel Osments skuespiller presentasjon er utrolig. Måten filmen er satt sammen gjør den til en av mine favoritter. Hele tiden sitter man med følelsen av godhet og bitterhet.

De små skremningsmomentene er herlige, og samspillet mellom skuespillerene er fantastisk. Likte spesieltsScenen med Donnie Wahlberg, den er utrolig realistisk.

Fortjener alt den har vunnet av priser.

 

8/10

Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082

Firefox (1982)

 

Det skjærer gjennom luften i seks ganger lydens hastighet, er usynlig på radar og spytter død - skyter ut og styrer raketter ganske enkelt etter pilotens tanker. Det er MIG-31, den mest ødeleggende krigsmaskinen som noensinne er bygd, med kodenavnet "Firefox".

 

Men "Firefox" tilhører russerne. For å opprettholde maktbalansen i verden må Vesten stjele det.

 

Tja, gode gamle Clint har har regi og spiller også hoverrollen i denne filmen. Handler da om Clint som spiller Mitchell Gant som skal stjele Firefox fra Sovjet for de har funnet en helt ny teknologi som spiller en stor rolle i krig.

 

Synes ikke filmen var så spesielt spennende, plottet var også utrolig dårlig. Skuespillet var også utrolig dårlig. Effektene av flyet i luften var praktisk talt elendig. Greit at filmen er gammel, men så nå på alien som er enda eldre film, og den filmen har mye bedre effekter.

 

Men ellers en helt grei film for de som vil se noe annet en fotball på tv.

 

3/10

Lenke til kommentar

The Last Kiss (2006)

lastkissposterwt4.jpg

Jeg har gledet meg til denne filmen en stund, og jeg hadde faktisk helt glemt den før jeg oppdaget den igjen ved en tilfeldighet. Traileren virket svært lovende og med Paul Haggis som manusforfatter antok jeg at denne filmen ville bli ganske stor. Jeg tok altså svært feil, da denne filmen kom og forsvant uten at den dukket opp på radaren hos folk flest (dette blir f eks den første anmeldelsen på dette forumet), og dette er svært synd.

 

Filmen har et utgangspunkt svært ulikt romantiske filmer flest, da denne ikke handler om å få jenta, men å ha jenta og lure på om det er henne man ønsker. Den kan minne om Woody Allens nydelige Match Point til tider, men denne føles kanskje mer ekte og sannsynlig. Jeg savner flere slike romansefilmer, jeg føler at sjangeren er blitt til den kvinnelige versjonen av Seagal/van Damme-filmer med Hugh Grant i spissen. Det er så utrolig mye å vise og fortelle om kjærlighet og de mørkere sidene, og hvordan man kan vite at det man gjør er feil og likevel slite med å gjøre det riktige.

 

Braff er som alltid perfekt, Rachel Bilson er ulovlig sexy og hvis man tillatter seg litt sympati for en som har vært utro så vil man oppdage at hver sak virkelig har to sider. Jeg storkoste meg ihvertfall med denne, og har ingen problemer med verken å anbefale den sterkt til alle som likte Garden State eller Match Point, eller å gi den karakteren:

8/10

Lenke til kommentar

Raging Bull

 

200px-Raging_Bull_poster.jpg

 

Ok, nå satt jeg meg ned med det som av mange regnes som 80-tallets beste film. En film fra 80-tallet jeg ikke har sett. Eller, strengt talt har jeg sett den, men det var på den tiden jeg kunne to engelske ord: "Autobots transform" (etterfulgt av merkelige lyder). For en liten guttepjokk var den kjedelig, så nå var det på tide å få med seg den siste av Scorsese sine filmer som ikke er sett i voksen alder. Jeg er ingen guttepjokk lenger, men de femti første minuttene er dørgende kjedelig. Det eneste som holder stakkaren (meg) våken er De Niro sine fantastiske egenskaper som skuespiller.

 

Etter det bedrer filmen seg, det blir endel spenning og enkelte scener som engasjerer. Filmen er over og man sitter igjen med et litt over middels inntrykk. Dessverre er det gått fem timer siden jeg så filmen og intrykket blir bare dårligere og dårligere for hver time. Hvor skal jeg begynne?

 

Dette er en film basert på bokseren Jake LaMotta sitt liv. Denne karen er en paranoid tulling med et hode av granitt. Og at karen er paranoid er noe regissøren vet å påpeke i hver bidige scene med karen gjennom to timer. Irriterende? Ja så absolutt. Teskjemodusen er frustrerende. Konen, en forferdelig kjedelig karakter, er spilt av Cathy Moriarty. De Niro er kjent for å legge på seg opp mot 30kg i denne filmen her for å spille den siste halvdelen av filmen (når LaMotta er eldre). Også dette passer Scorsese på å fø oss med teskje. I tilfelle man er blind så får man høre hvor feit han er og man vet å fokusere på magen hans.

 

Jada, fantastisk at en skuespiller legger på seg for en rolle. Men vær nå så snill, filmen handler mer om å vise oss at han er paranoid (vi skjønner dette allerede etter fem minutter), at De Niro er feit uten hjelp av pute skjult under skjorten og at kamper er blodig, enn noe annet. Ja for der er det siste. Scorsese vil tydeligvis vise oss hvor blodig og brutal kampene oppleves fra bokserens synspunkt og ikke som tilskuer (a la Rocky). Så her skal det selvfølgelig også inn med teskje, så noen har tydeligvis hatt som jobb å stå med en bøtte med falsk blod og hive rundt. Det fungerer ypperlig med Tarantino, men ikke i denne typen film. Det blir bare for billig for min smak og selv Rocky ser mer brutal ut.

 

Historien er jo stort sett sann og ikke noe nytt, sett det tonnevis av ganger før. Filmen var i sin tid ganske nyskapende og brutal, ikke det at det hjelper meg noe særlig når jeg opplever den i 2007. Den er oppskrytt for mitt vedkommende og jeg har allerede donert bort DVD'en til en kamerat. Kanskje det bare er meg som heller foretrekker fantasi og eventyr fremfor en så morbid og traust film som dette. Men så har jeg jo kost meg med alle andre Scorsese filmene. I det siste har jeg sett rundt tredve 80-talls filmer som jeg har sett før. Raging Bull havner langt nede på den listen.

 

En skikkelig skuffelse og det er regien sin feil. Å sitte i to timer og høre De Niro lire av seg idiotiske paranoide spørsmål er lite givende. Filmen har et fantastisk element og det er De Niro. For en skuespiller, sier jeg bare. Men det er jo ikke akkurat noe nytt, den mannen kan spille Obelix sin bautastein troverdig og levende.

 

Men ellers så fungerer Raging Bull ikke for meg. Så jeg er misunnelig på de som har den på topp, for jeg vet det er mange. Det har nok litt med at problemstillingene og den samfunnskritiske fokusen filmen har ikke engasjerer meg. Det er De Niro og Joe Pesci som står for poengene for denne her. Jeg får dele ut de før inntrykket daler enda mer jo mer jeg tenker på filmen.

 

4/10 - Jeg forventet et mesterverk men fikk to timer med paranoide spørsmål.

Lenke til kommentar

American Beauty (1999)

 

american-beauty.jpg

 

Jeg har faktisk ikke sett denne filmen før nå, og jeg ble helt lamslått av denne filmen.

 

Måten denne filmen tar opp temaer som lykke, konformitet og det å verne seg ifra sannheten er uten sidestykke (av de filmene jeg har sett).

 

Brukeren the-evil-cult fra Australia, hadde en meget god user comment som jeg legger i spoiler, han har helt klart reflektert over filmens dypere innhold på en velformulert måte. Dog er jeg ikke helt enig i vurdering hans (10), hvor jeg velger å gi en 9/10.

 

 

Of the 250+ films I've seen and rated on IMDb, only one other (Schindler's List) is as good as American Beauty. A film like this not only entertains while you're in the theater but also drops subtle questions in your head about the nature of human behavior and the gulf between fantasy and reality. After watching this movie, viewers will think long and hard about their own lives as well as the lives of people around them. The movie spells out the social disillusionment phenomenon everyone experiences but can't really grasp.

 

American Beauty reminds us that, like Lester, we really have no idea what we really want. We're not rational creatures as economists assume we are. Our instinct might lead us to perform one action, yet our brains might tell us to perform the complete opposite. We may lust after material belongings, yet how do we know we will still treasure those material belongings once we obtain them? Lester may lust after Angela, yet once he feels her in his hands and finds out the truth about her sexuality, an entirely different feeling comes over him.

 

Ricky Fits, the drug-dealing boy next door, is able to look beyond conventional notions of attractiveness and find beauty in non-promiscuous, solemn girls as well as in plastic bags floating in the wind. When many criticize the movie, they say, "Where's the beauty in a plastic bag?" And that's the point. We live in a world of aesthetic subjectivism. What one person finds attractive, another may find repulsive, yet the urge is there for people to assume aesthetic absolutism. "It's just a plastic bag! How can there be beauty in it?" Well, a human being is just an aggregation of tissues, bones, and blood. How is that attractive? It depends on how you look at it. Reality is shaped by perspective.

 

Some people criticize the Ricky Fits character because he records his life experiences on tape and doesn't actually experience them. But time moves inexorably in one direction. Time cannot be stopped. In a physical sense the past and the future don't exist. We are only conscious in the present. Everything we do, everything we achieve, every bit of happiness we experience -- they are all eventually buried in the past by time. Recording subjective beauty is a means by which one can attempt to salvage beauty from the past into the present because time eventually destroys all beauty. If you don't believe me, walk into a pre-school and then walk into a nursing home. Remember that all the old men and women in the nursing home were once little kids.

 

Another profound element of American Beauty is in the tag line: look closer. An individual's behavior is not independent of his environment. Humans are conformists by nature, and humans will modify their behavior to assimilate into existing social categories. If any individual dares to stray from the category to which he has been assigned, he is shouted down and ostracized. No one can resist the urge to conform, so why bother? Everyone is nice in public, yet on the streets they blare their horns, scream, and swear. Some boys I know pretend to hate American Beauty because on the surface it seems like a "chick flick." They force themselves to watch gory horror movies and show off to others how they can stomach intense violence and excessive sex scenes. In American Beauty, Angela acts like a total slut, as many girls seem to be nowadays. In the end, however, she is not what she makes herself out to be. Colonel Fits tries to act like such a man, yet in the end it's all just a giant facade. Civilization is but one giant movie, and members of society must start acting their parts if they want to belong to this civilization. Otherwise, they're outsiders. Try walking into a job interview without a tie. You'll be thrown out. That is the power of convention.

 

What if I asked you this question: What do you want in life? Most people would say, "happiness." But is happiness worth deluding yourself for? Carolyn Burnham shields herself from sadness by adopting a positive-thinking philosophy, a philosophy of self-affirming mantras and harsh self-discipline. Positive thinking may help you attain your goals, but positive thinking also blinds you from reality. Is it wise or moral to change the channel when you hear about mass starvation in Africa so you can enjoy moments of fleeting happiness from a cheap romance movie? Self-help is just a euphemism for self-deception. All humans need some complex fraud to distract them from the harsh and nihilistic realities of life, whether it's religion, money, or even love.

 

In spite of American Beauty's greatness, there are problems. Characters are stereotypical, but viewers will hardly notice unless they're ultra-critical. Anyway, exaggeration is essential in satire so that certain points are made obvious to viewers. Furthermore, Alan Ball's original screenplay is slightly edited. The ending is more optimistic.

 

Problems aside, Sam Mende's debut movie is one of the greatest I've seen. Not only is it entertaining but it is also filled with interesting ideas. It's an important film for society because there's so much society needs to learn. One boy I knew refused to watch American Beauty because, as he said, "I'm not gonna watch a movie with a name like that!"

 

Look closer

 

10/10

 

Lenke til kommentar

The Guardian

Kevin_Costner_og_Jo_104941o.jpg

 

Hadde blandede forventninger om denne filmen, og må si at jeg ble mektig imponert. Hadde jeg aldri felt en tåre før, ville dette vært filmen å gjøre det i.

 

Filmen handler om Fischer (Kutcher) som må gjennom skolen for å bli life-coast-guard ting. Opplæringslæreren er den "tidligere" life-coast-guard mannen Randall.

Dette var veldig kort. :p

 

Men alt i alt en utrolig bra film, som jeg anbefaler til alle!

 

8/10

Lenke til kommentar

Little Miss Sunshine

 

En verdig Oscar-kandidat? Neppe. Men dette er likevel en småvittig, velspilt og underholdende roadmovie. Et lite pluss for hyggelig musikk og et lite minus for en litt svak slutt.

 

7/10

 

 

 

The Hunt For Red October

 

Fikk endelig sett denne ubåt-klassikeren fra 1990 og jeg angrer ikke. Etter å ha fått summet meg fra at russerne plutselig byttet til engelsk aksent, begynte jeg å interessere meg for det spennende og troverdige plottet. Likevel ser man hele tiden hvor historien vil hen og småtteri som noen dårlige effekter og upassende one-linere trekker ned. Men alt i alt var dette gode saker.

 

7/10

Lenke til kommentar

Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

 

En til dels humoristisk gladfilm, men den faller dessverre ned fra toppsiktet, på grunn av en middels interessant handling. Ei heller synes jeg at den utmerket seg spesielt på noen av dem andre områdene.

 

6/10.

 

 

Tidligere i dag så jeg gjennom noen artige kortfilmer. Clive Owen spiller hovedpersonen i samtlige av disse BMW-reklamene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...