Gå til innhold

Hvilket HK merke/brikkesett (Var: 478 br.sett)


amundsf

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har ikke helt holdt meg oppdatert når det gjelder hovedkort de siste par årene.

 

Og nå har HK'et mitt kræsja. Fikk akkuratt svar fra Komplett om at returen min var godkjent. Men de hadde ikke erstatningsvare, så blir kreditert i stedet.

 

Lurer altså på om 478-brikkesettet fortsatt blir solgt i dag?

 

Litt surt å måtte kjøpe ny CPU pga. dette...

 

- Amund

Endret av amundsf
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror ikke jeg gidder å begynne med å kjøpe brukt.

 

Da får det vel bli nytt HK + CPU på meg :hrm:

 

Noen som har noen tips de har lyst til å komme med?

 

Noen "tanker" rundt hva jeg trenger (dette komm litt brått - fikk mailen fra komplett for en time siden, så har ikke tenkt noe over dette...):

 

1. Ikke MSI HK. Har hatt mange MSI kort nå. Syns det stort sett alltid har vært problemer. Så nå har jeg lyst til å prøve noe annet. Asus? ABIT?

 

2. PCen brukes mye som en lagringsPC, og også en del videoredigering.

 

3. Bør kunne spille på den - men svært skjeldent. Så ikke villig til å legge mye i dette.

 

4. Lavt strømforbruk er selvsagt bra.

 

5. Hvis HKet har AGP-port er dette et pluss. Muligens får jeg bytte skjermkortet, i så fall betyr det jo lite. Men hvis jeg ikke får det hadde det jo vært fint med AGP - ellers må jeg kjøpe nytt skjermkort og :mad:

 

Regner forøvrig med at det kanskje er en Core 2 duo CPU som kan være egnet?

 

 

Skal se om jeg kommer på mer etterhvert.

 

Tips til HK + CPU altså. Må bestille snart, og har ikke tid til å sette meg ordentlig inn i dette akuratt nå. Så derfor jeg hadde håpa på litt hjelp.

 

 

Også en annen ting:

HKet tok altså kvelden og Komplett har betegnet det som en garantisak. Jeg får altså tilbake pengene for kortet. Men jeg har ikke rett på å få erstattet CPUen også? Den blir jo som følge av at HKet har tatt kvelden verdiløs for meg nå, eller ikke verdiløs: Den koster meg en del penger fordi jeg må kjøpe ny. Dette selvsagt forutsatt at nytt HK av socket som CPUen har ikke kan skaffes...

 

Er vel ikke akuratt overbevist om at jeg har noen rettigheter her, men tenkte det var verdt forsøket å spørre...

 

- Amund

Endret av amundsf
Lenke til kommentar

Regner vel egentlig med det ja.

 

Men reint moralskt så syns jeg den er på kanten. Ikke at den er overbevisende i rettning at man bør få erstatning, men på kanten...

 

Og når det er sagt: Måtte jo vært HK-produsent og ikke CPU produsent som dekka beløpet selvsagt (komplett hvis reklamasjon vil jeg anta?). Men problemet er vel at det ikke vil fungere i praksis fordi folk vil påstå at den og den delen satt i PCen som røyk... Og dermed utnytte muligheten.

 

Men samtidig så er det jo surt da å få en kostnad på flere tusen når det er PRODUKTfeil...

 

Men nytt HK må jeg leite etter selv skjønner jeg :ph34r::mad:

 

EDIT: Fint hvis noen i alle fall kunne sagt om

1. Core 2 Duo antakeligvis er det som passer meg? Hvilken annen "modell" er eventuelt interessant? Blir trolig til at jeg kjøper Intel.

2. Hva er hovedforskjellen på hovedkorttypene P965, G965 og nForce? Har forstått at disse skal fungere med Core 2 Duo. Stemmer?

 

- Amund

Endret av amundsf
Lenke til kommentar

Tror liksom ikke helt på at det ikke er noen som kan gi meg svar på disse spørsmålene her. Så kom igjen nå! :thumbup:

 

1. Hvilket brikkesett vil passe for meg? nForce, P965 eller G965? (Se bruksomsråde i en av de første postene over her). Forutsatt at det er Core 2 Duo som er prosessoren "for meg".

 

2. Ettersom jeg stort sett kun har hatt MSI HK før er jeg litt blank på de andre merkene. Nå har jeg altså lyst til å prøve et annet (se post over her et sted). Noen som kan si noe om de andre merkene er kjent for noe? God kvalitet? Dårlig kvalitet? "Driftsikkerhet"? Etc. etc. Asus, ABIT, Gigabyte, ECS, Gigabyte...

 

 

 

Når det gjelder annen hardware så blir det jo en del nytt da, men dette er status pr. nå:

 

1. Skjermkort: AGP, men håper å få bytta det ettersom kjøpte det rett før HKet tok kvelden. Uansett regner jeg med at hvis det blir nytt HK med socket 775 så blir det nytt skjermkort og (av typen PCIe). Så da regner jeg med at ikke det blir noe problem...

 

2. RAM må jeg vel også kjøpe ny. Gamle DDR-DIMM'en funker vel ikke på de nye HKene... Så en DDR2 av et eller annet slag, er vel det som er standard på P965 brikkesettet i alle fall? Litt usikker på hvilken hastighet enda.. Trolig 1024MB, i alle fall ikke mindre.

 

3. Systemdisk: Raptor 74gb

 

4. Andre disker: To fulle slike. De er nye, så står enda som vanlig oppsett, men skal etterhvert opp som RAID-1 bare jeg får tid... Koblet opp via 4 slike. Så fint med noen vanlige PCI porter også, men nytt HK har jo flere SATA-kontakter så da forsvinner sikkert noen av de. Forutsatt at HKet sine SATA-kontakter kan settes opp i RAID-1, og det syns jeg det har sett ut som om de fleste kan?

 

Ellers 1 IDE-disk, så fint om har en IDE kontakt. Men ikke absolutt must.

 

5. 2 BenQ DVD-brennere som settes opp via overgang til SATA (hvis jeg får tak i det). Hvis ikke får til den løsningen flyttes brennerne til en annen PC, og setter opp en enkel CD-brenner via USB. Men altså fint med 1 (gjerne 2) ekstern SATA i tilfelle blir overgang fra IDE til SATA...

 

6. bZerk 500W strømforsyning.

 

 

Håper dette gjør at noen kan komme med noen tips... Selvom det vel egentlig kun sier at alle "avgjørende deler" blir nye, slik at de fleste HK kan passe. Men håper dette kan si noe mer om hva som kan passe...

 

Først og fremst forskjellen på brikkesettene altså, og merke. Det andre klarer jeg forsåvidt å leite meg til selv :) Men hvis noen har lyst til å komme med et konkret tips takker jeg selvsagt ikke nei :tease:

 

- Amund

Endret av amundsf
Lenke til kommentar

Hvis noen skulle komme innom denne tråden her igjen er vel denne egentlig avsluttet. (Admin må gjerne stenge den om de ønsker det). Oppsettet av ny PC er nå satt opp i denne tråden.

 

I post 1 er beskrivelse av hva jeg ønsket. Skrevet for en del dager siden - men ettersom jeg ikke fikk noe svar laga jeg tråder i hvert enkeltforum.

 

Post 2 er slettet, mens i post 3 står oppsettet jeg pr. nå har kommet frem til. Kom gjerne med innspill! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...