Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

[quote name=Bilet' date='12/10-2006 :

Eller Matrix for den saks skyld. Når begynte Patrioten å ligge i 10/10 kategorien? Åja, Mel Gibson spiller i den, da må den jo være bra! Å nevne Patrioten før Gladiator når man snakker om 10/10 filmer er ren blasfemi.

7059024[/snapback]

 

Jeg syntes Patrioten er mye bedre enn overhypede Gladiator.

 

Men samma faen...

 

Siste filmen jeg så var James Bond-debuten Dr.No med Connern i hovedrollen :dribble:

 

Klassisk film, der vår venn Bond drar til Jamaica for å etterforske mordet / kidnapping på en i deres egen bransje. Men folk har skumle hensikter, og James Bond får ikke gå i fred noe sted. Klassisk Bond mao. Høydepunktet er da Bond og hans kompis drar til øya til Dr.No og Ursula Andrews kommer inn i bildet :dribble:

 

Rett og slett en herlig film, en av de bedre Bond-filmer, som satte standarden. + For tidenes Bond-dame :)

 

8.5/10

Endret av NightKeeper
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvorfor det, da?

7061932[/snapback]

 

Hvorfor spør du ikke han som nevnte det motsatte da?

 

Men OT; Jeg syntes Gladiator blir for sentimental på slutten, for mye sippefilm og jeg mener Ridley Scott er litt på jordet der. Patrioten liker jeg bedre fordi jeg syntes slagscenene er bedre, den er patriotisk, men den er herlig. Liker historien også godt, miljøet, måten Mel rekrutterer på. Holder dette eller?

Lenke til kommentar

Down by Law

 

Skal ærlig talt innrømme at jeg ble litt skeptisk da jeg hørte at Jim Jarmusch var regissøren til denne filmen jeg ble bråinvitert til. Coffee ünd Cigarettes hadde ikke akkurat overbevist meg om mannens filmatiske geni. But heck, Tom Waits, John Lurie og Roberto Benigni er et av de beste trekløvrene jeg har sett. Filmens karakteristiske åpning understreker Jarmuschs forkjærlighet for musikk og estetikk, noe jeg ikke har problemer med i det helet tatt. Denne stilen går gjennom hele filmen, og der den i Coffee aldri kunne bli helhetlig siden det egentlig ikke var noen spillefilm, kommer det mer til sin rett her. Historien er søt og glimter stadig vekk til med morsomheter. Filmen kunne lett ha blitt kjedelig, men bare roen ved å sitte og se på noe vakkert, lytte til god musikk eller se på helsprø gimmicks, får en til å verdsette film. Noen ganger haler muligens regissøren ut tiden litt for mye, men ikke til noen stor plage. Enjoy!

 

5 (av 6, ja)

Lenke til kommentar

Lucky Number Slevin

 

Satte meg ned for å se denne filmen, uten noen som helst forventninger. Filmen er etter min mening så genialt lagd, med mange vrier at jeg så den to ganger etter hverandre, bare for å få med meg alt som skjer. Satt bare å koste meg hele tiden. Selv om alle skuespillerene er knallbra så synes jeg Lucy Liu hadde den beste rollen. Utrolig bra :wee:

 

9.9/10

Endret av Edge
Lenke til kommentar

The Last of the Mohicans

 

 

Mann lager bare solide filmer, tror han må være min favoritt regissør.

filmen har fantastisk musikk veldig gode skuespillere og den beste svartkrutt røyken jeg kan huske.

Filmen viser også hvor duste brittene kan være uten å overdrive det som the patriot gjør. Den er også litt spesiell da den man tror skal drepe hovedfienden ikke gjør det.

Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

last.JPG

last2.JPG

last3.JPG

last4.JPG

last5.JPG

last6.JPG

last7.JPG

last8.JPG

last9.JPG

last10.JPG

Filmen viser også hvor duste brittene kan være uten å overdrive det som the patriot gjør. Den er også litt spesiell da den man tror skal drepe hovedfienden ikke gjør det.

 

8.9/10

Endret av gunfreak19
Lenke til kommentar

lotm24s111.jpg

 

The Last of the Mohicans

 

Husker jeg så denne som guttunge. Da ble jeg virkelig imponert over kampscenene (spesielt slutten). Filmen imponerer fortsatt med et mektig soundtrack, som virkelig får fram dybden i filmen. Fotografien er helt fantastisk, og du får sett veldig mange majestetiske naturlandskaper i tillegg til mektige slagscener. Daniel Day Lewis gjør en god figur som den adopterte indianersønnen "Hawkeye", og det er vel ikke uten grunn at denne fyren har en Academy Award. En utførelse som også er verdt å nevne er han som spiller den virkelige siste mohikaner: Russell Means. Han gjør seg godt som en gammel ringrev.

 

Konklusjon: Det er ikke uten grunn at dette virkelig var gjennombrudds filmen til Mann. Filmen fortsetter å imponere den dag i dag. Se den! Dette er en film for både gutter som liker action og jenter som vil ha en dose kjærlighet.

Endret av Mr.SS
Lenke til kommentar

Fritt vilt

 

post-73595-1160774919_thumb.jpg

 

Så kom endelig Roar Uthaugs "Fritt vilt" på kino. Den har fått god kritikk i de aller fleste aviser. Jeg forventet rett og slett å få servert en liten godbit under kveldens kinovisning.

 

Handlinga er den at 5 personer drar opp i fjellet for å stå på snowboard. Midt under nedkjøringen faller en av personene, og brekker benet. Telefonene har ingen dekning. Plutselig oppdager de et hotell til nede i fjellsiden, og klarer å få dratt seg ned dit. De drar i gang en hyggelig stemning på hotellet. Idyllen holder seg til de oppdager at de kanskje ikke er helt alene...

 

Filmen blir tidvis preget av dårlig skuespill fra enkelte, mens andre mestrer jobben i skuespillerdebuten. Det som er litt synd, er at det klarer å dra seg inn noen klisjeer her og der. Noe blir rett og slett for forutsigbart. Allikevel, selv om man har sett det før, klarer denne filmen å skremme. Man ser tydelige likhetstrekk med blant annet "The Shining" og "Villmark", noe som i og for seg er et meget godt utgangspunkt.

 

Det som traff meg rundt filmen, var spenningen da personene trasket rundt i gangene, uvitende om hva som ventet etter neste skritt. Kamerabruken er akkurat slik den skal være, og regien sitter. Filmen for som nevnt trekk for tidvis dårlig skuespill, og forutsigbarhet. Samlet sett synes jeg "Fritt vilt" holder en høy standard.

7,5/10.

Lenke til kommentar

Mystic River (imdb)

 

mystic-river.jpg

 

Regi: Clint Eastwood

Screenplay:Brian Helgeland

 

Plot: Filmen handler om tre nabogutter som opplever en barndomstragedie, som forandrer dem for alltid. Når en av de tre guttene, som nå er menn, mister sin datter, blir de gjenforent under høyst spesielle omstendigheter.

 

Skuespillet:

Det er virkelig ingenting, eller lite, å utsette på skuespillet her i Mystic River. Sean Penn, Tim Robbins og Kevin Bacon imponerer særlig. Penn gikk videre til å vinne en Oscar for sine prestasjoner her i filmen (beste mannlige hovedrolle), det samme gjorde Tim Robbins (beste birolle).

 

Selve filmen: (hvordan alt stemte/handlingen og så videre):

Handlingen i Mystic River, hvordan historien blir fortalt, sammen med det gode skuespillet gjør denne filmen meget bra. Dette var første gang jeg så den, og jeg må si at det var synd at denne gikk meg hus forbi (når den faktisk gikk på kino). En flott film, godt skuespill, bra dybde og historien blir fortalt på en skikkelig engasjerende måte.

 

Vurdering: 9,0/10 Nær perfekt, anbefales..

Endret av Xtra
Lenke til kommentar

Paparazzi

 

Grei film. Bo er kjendis og derfor jager paparzzi rundt han og familien hans. En dag skjer det en ulykke som setter sønnen i koma. Bo er sikkker på at det er paparzzien sin feil. Derfor bestemmer han seg for å ødelegge livet til de som "skapte" ulykken. Filmen er tøff, kan gradivs være kjedlig men en grei film der vi for en fin slutt.

 

5/10

 

Leif. Er trøtt

Endret av brd
Lenke til kommentar

Heat

 

Av en eller annen merkelig grunn har jeg aldri fått sett denne klassikeren fra 1995. En årsak kan være at jeg alltid har forestilt meg Heat som en overvurdert actionflikk, som kun lever på at dette er den første virkelige filmen hvor Pacino og De Niro spiller sammen. Så feil kan man ta.

 

Det som overrasket meg mest med Heat er tempoet. Dette er absolutt ikke en film som hopper fra den ene actionscenen til den andre. Istedenfor tar den seg lang tid til å bygge opp karakterene og gi seeren et nært forhold til hva som faktisk foregår på skjermen. Det som i utgangspunktet kan virke som en klassisk good-guy jakter bad-guy film, viser seg utover i filmen å være en dypere skildring av hva som driver og motiverer både de kriminelle og politiet.

 

Og når dialogen, karakteroppbyggingen og historien sitter veldig bra, er det en ekstra bonus at actionsekvensene er såpass vellagde. Den legendariske skytesekvensen i byen er verdt å nevne, men min personlige favoritt er faktisk den siste scenen. Visuelt nydelig og en verdig avslutning på en god film.

 

Heat overrasker til tross for all den gode forhåndsomtalen. Og filmen er enda et bevis på at Robert De Niro og Al Pacino tilhører den ypperste klassen blant tidenes skuespillere.

 

9/10

Lenke til kommentar

Da er en vakt overstått, noe som vanligvis tilsier at et par møkkafilmer er unnagjort for å få tiden til å gå.

 

 

The Art Of War

 

 

En hemmelig agent for FN roter seg opp i endel problemer som involverer kinesere. Wesley Snipes er vel det som populært blir kalt "hardtslående" i denne filmen som er så sinnsyk forutsigbar selv om den faktisk prøver å være ufortutsigbar. Dette er et langt gjesp.

 

4/10

 

 

Total Recall

 

Guvernør Arnold spiller i en fremtidsfiksjon hvor opprør på Mars er tema. En forelsket kar har rare drømmer og ønsker å reise til Mars. Han drar på "ferie" ved å få implementert minner fra Mars, men det hele går skeis når det oppdages at minnet hans tidligere har vært slettet. Med ett prøver alle han kjenner å drepe han. Eller gjør de det? Kanskje alt er en drøm?

 

Filmen prøver nå å leke med publikum men lykkes ikke særlig med det. Men det er nå alltid kjekt å se Arnold da.

 

5/10

Lenke til kommentar
Total Recall

 

Guvernør Arnold spiller i en fremtidsfiksjon hvor opprør på Mars er tema. En forelsket kar har rare drømmer og ønsker å reise til Mars. Han drar på "ferie" ved å få implementert minner fra Mars, men det hele går skeis når det oppdages at minnet hans tidligere har vært slettet. Med ett prøver alle han kjenner å drepe han. Eller gjør de det? Kanskje alt er en drøm?

 

Filmen prøver nå å leke med publikum men lykkes ikke særlig med det. Men det er nå alltid kjekt å se Arnold da.

 

5/10

7069282[/snapback]

 

Jeg må si meg litt uenig i karakteren du har satt på denne filmen, Dotten. Denne filmen tar utgangspunkt i en historie fra Phillip K. Dick ("We Can Remember It For You Wholesale") som er veldig bra. Filmen er løst basert på denne historien og gjør egentlig en veldig bra jobb med det. Anbefaler folk å lese den historien, og se filmen igjen. Det blir med ett litt bedre.

For min del er dette en av Arnolds beste filmer.

 

Jeg vil sette karakteren til 7,5/10

Endret av T-Solberg
Lenke til kommentar

Filmen skal jo kunne stå på egne bein da, spesielt når filmen ikke har samme navn som boka, og heller ikke gir uttrykk for å være basert på noe som helst. En kan jo ikke si "boka var genial, så da blir automatisk filmen det også!". Daredevil er en tøff superhelt, men det stopper ikke filmen fra å være en katastrofe.

Endret av Hr. Jenssen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...