Gjest medlem-77217 Skrevet 30. august 2006 Del Skrevet 30. august 2006 (endret) Hei! Tenkte å lage en tråd om hverdagens små å store retter og delikatesser! Helst skriv hvilken rett det er ( ) og et bilde. En regel guide: #1. Retten må ha et navn.#2. Det må skrives dosen av en ingrediens. #3. Det må være med en framgangs måte. #4. Det er lov å ha flere forskjellige måter til å lage samme ting. #5. Vær sporty å si en ekte oppskrift. #6. Det bør være med bilde (valg fritt) En forkortnings guide: TS - Te-SkjeSS - Stor Skje 1/4 - En fjerde del 1/2 - En halv 1/8 - En åttendel DL - Desi liter ML - Milli liter L - Liter STK. - Stykker G - Gram KG - Kilo gram For å finne en rett kan du bare bruke "Tråd-søkingen" nederst på siden. Får vel begynne! Vaffler! Denne retten tar ca. 1 time å lage, og den holder til ca 10 plater. Margarin - 50 gram Egg - 2 stk. Melk - 6-7 dl Hvetemel - 5 dl salt - 1/4 ts Sukker - 3 ss Smelt og avkjøl margarinen. Visp eggene sammen i en bolle, før tar du i sukkeret. Ha halvparten av melken, alt melet og alt saltet. Visp røren sammen til den er jevn og fri for klumper. Hell i resten av melken. Ha i smeltet margarin. Varm vaffeljernet og smør med litt margarin før du heller i røren. LINKER TIL FORSKJELLIGE RETTER ------------------------------------------------ Aioli Heilsteikt kalkunbryst med eplesaus Laugenstangen Omelett Vafler Endret 1. september 2006 av medlem-77217 Lenke til kommentar
D4NY Skrevet 30. august 2006 Del Skrevet 30. august 2006 (endret) sry for off-topic, men hadde det ikkje vert lurt å skriva korleis ein lager tinga og? Endret 30. august 2006 av DanielKorshar Lenke til kommentar
Gjest medlem-77217 Skrevet 30. august 2006 Del Skrevet 30. august 2006 sry for off-topic, men hadde det ikkje vert lurt å skriva korleis ein lager tinga og? 6770453[/snapback] Lagrer oppskriften? Start -> Run -> notepad.exe Kopier Teksten og lim den in i Notepad File -> Save as og lagre den hvor du vil. Lenke til kommentar
D4NY Skrevet 30. august 2006 Del Skrevet 30. august 2006 sry for off-topic, men hadde det ikkje vert lurt å skriva korleis ein lager tinga og? 6770453[/snapback] Lagrer oppskriften? Start -> Run -> notepad.exe Kopier Teksten og lim den in i Notepad File -> Save as og lagre den hvor du vil. 6770489[/snapback] Korleis du skal mekke samen ingrediensa til å bli noko etandes Margarin - 50 gramEgg - 2 stk. Melk - 6-7 dl Hvetemel - 5 dl salt - 1/4 ts den forteler meg ikkje korleis eg lager vaffler Lenke til kommentar
kjetil_b Skrevet 30. august 2006 Del Skrevet 30. august 2006 Mener han ikke "bland sammen margarin og egg i...osv" ? En beskrivelse av hvordan det lages Lenke til kommentar
jojo123 Skrevet 30. august 2006 Del Skrevet 30. august 2006 Laugenstangen:1 kg Mehl 2 Würfel Hefe 2 Tl. Salz 1/2 l Wasser 100 g zerlassene Butter Der teig muss weich und klebrig sein 2 x gehen lassen etwa 20 Teile machen Jedes mit mehl ausrollen und dann zur Stange rollen. nochmals gehen lassen 1 Tl. natron in 1/4 l Wasser kochen Stangen damit bestreichen oder ins kochende Wasser tunken 20 min. bei 220-230 backen Bilder og framgangsmåte, se signatur. Lenke til kommentar
KissaMcDuck Skrevet 30. august 2006 Del Skrevet 30. august 2006 Aioli 1 eggeplomme 2 fedd hvitløk 1 ts Dijon-sennep (ikke ett must, men blir best med) 2 dl virgin olivenolje 1-2 ss sitronsaft Salt Bruk helst stavmikser. Bland eggeplomme, hvitløk og sennep og kjør til en jevn konsistens. Tilsett olje litt etter litt. Smak til med sitron & salt. Vær forsiktig med oljen, spesielt hvis du håndvisper . Begynn med noen få dråper, og hell deretter inn oljen langsomt i en tynn stråle. Mmmmmm sweet Lenke til kommentar
SumSar Skrevet 30. august 2006 Del Skrevet 30. august 2006 Vaffler: 400 g mel(valgfri type) ca. 100 g sukker(kan varieres veeeeldig etter smak) 1 1/2 ts bakepulver 1 1/2 ts vaniljesukker 120 g smør 6 dl melk 2 egg. _________________________________________ Smør settes på smelting. I mens blander du alt det tørre godt i en bolle. Ha i melken under konstant røring for å unngå klumper. Bland så inn det smeltede smøret, og til sist eggene. Steikes uten smør i vaffeljernet hvis du har jern med teflonbellegg, hvis ikke brukes smør som "smurning" på øvre og nedre plate på jernet. Endelig en slik tråd, Har ventet lenge. Mat er en av mine store kjærligeter her i livet. Lenke til kommentar
Shulgin Skrevet 30. august 2006 Del Skrevet 30. august 2006 Jeg har opplevd å få en del skryt for pannakakene og vaflene mine, men jeg kan aldri huske å ha brukt en oppskrift, utenom skolen da. Det er mye gøyere (og kanskje bedre) å ta noe på sparket, spesielt når det så retter (en fordel å huske de viktigste ingrediensene, kanskje). Jeg vet man ikke skal pirke på språk, men ettersom jeg spår at denne tråden vil få et ganske langt liv, foreslår jeg at du finner en vei om orddelingen i tittelen, samt dropper den særdeles unorske genitivsformen. («Busees tråd for oppskrifter» lyder kanskje best.) God kokking alle sammen. Lenke til kommentar
Lemkin Skrevet 30. august 2006 Del Skrevet 30. august 2006 Omelett: Du trenger: -3 eller 4 egg -litt vann -salt Fyll (her kan du egentlig bare slenge i det du har lyst på, det meste går an) -Ost? -Skinke? -Bacon? -Tomat? -Løk? Varm opp en plate, trenger ikke så mye varme. Jeg pleier å ha den på 8 (av 12). Visp egg og litt vann (er vel noe slik som 1 SS vann pr egg) til røra er gul sammen med bittelitt salt. Hell litt olje eller smør i panna, tøm røren oppe i panna. Vent til omeletten er ca 50% gjennomstekt og hell på med det du ønsker av fyll. Finn så fram en stekespade og vipp halve omeletten over den andre, slik at den ser ut som en god saftig halvsirkel. La den stå litt til slik at all røra får bli stekt (dette tar som regel ikke så lang tid). I mens skjærer du opp brød som du legger klar på et fat. Flytt så omeletten over fra pannen over på brødene som ligger på fatet. Det går som regel 2 brødskiver på 1 omelett, så du kan kunne omeletten i to nå. Slå av platen (ja, dette er faktisk viktig!) og spis mens maten enda er varm! Dette er en omelett med sopp (første jeg fant på google): Lenke til kommentar
D4NY Skrevet 30. august 2006 Del Skrevet 30. august 2006 Heilsteikt kalkunbryst med eplesaus Du treng: 1 kalkunbryst, ca. 500 g 1 ms olje 1/2 ts salt 1 krm peper Til Eplesausen: 1 pose bearnêssaus 3 dl eplemost 1/2 dl kremfløyte Også: Eldfast form... Skal steikast på 160C i ca. 40 min midt i ovnen! What to do, what to do: Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten): 1: Pensl kalkunbrystet med olje og gni det inn med salt og peper. 2: Legg dei i ei eldfast form og stikk eit steikjetermometer inn i den tjukkaste delen. 3: Steik kalkunbrystet i steikje ovnen til kjernetemperaturen er 70-72 C, va 40.min 4: La kjøtet kvile i mist 15 min før du skjer et i 1/2cm tjukke skiver! 5: Pisk sausepulveret ut med eplemost og fløyte. Kok opp under omrøring! Server kalkunbrystet med eplesaus saman med ris, druer og hermetiske aprokosar.Poteter og kokt brokkoli kan også brukast! Happy eating Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 30. august 2006 Del Skrevet 30. august 2006 (endret) Aioli 1 eggeplomme 2 fedd hvitløk 1 ts Dijon-sennep (ikke ett must, men blir best med) 2 dl virgin olivenolje 1-2 ss sitronsaft Salt Bruk helst stavmikser. Bland eggeplomme, hvitløk og sennep og kjør til en jevn konsistens. Tilsett olje litt etter litt. Smak til med sitron & salt. Vær forsiktig med oljen, spesielt hvis du håndvisper . Begynn med noen få dråper, og hell deretter inn oljen langsomt i en tynn stråle. Mmmmmm sweet 6770761[/snapback] Hva passer denne kalde sausen best til? Edit: Har sans for at du er raus med hvitløken Endret 30. august 2006 av Bruker-95147 Lenke til kommentar
Snorre Skrevet 31. august 2006 Del Skrevet 31. august 2006 Jeg lufter så ideen at man linker til rettene i førstepost, der linken er navnet på retten. Slik vil man letter finne det en vil ha? Lenke til kommentar
Gjest medlem-77217 Skrevet 1. september 2006 Del Skrevet 1. september 2006 Jeg lufter så ideen at man linker til rettene i førstepost, der linken er navnet på retten. Slik vil man letter finne det en vil ha? 6780008[/snapback] Ikke dumt... Skal se på det..! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå