Gå til innhold

Sier du gulost eller hvitost?


Even.

Heter det hvitost eller gulost?  

2 040 stemmer

  1. 1. Heter det hvitost eller gulost?

    • Gulost
      982
    • Hvitost/kvitost
      1003
    • Annet...
      54


Anbefalte innlegg

Det ER rasjonelt å kalle en gul ost for gulost. Selv om det altså går an å kalle den noe annet, ER dette et brukbart argument, og sterkere enn disse "han og han sier at".

Vi gulostinger kunne sikkert funnet tusen "eksperter", kjendiser og fabrikker som sier "gulost", men vi skjønner at dette rett og slett ikke er noe argument siden en persons subjektive ordbruk ikke er noen fasit uansett hvem denne personen måtte være.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det er fake, jeg lover deg :p

Gulostiger = ignorante jævler.

6385642[/snapback]

 

Det er hvistostinger som er arrogante. Alle argument for gulost preller av som vann på gåsa, til tross for at det ikke finnes noe som taler for hvitost.

6385656[/snapback]

Ok, gi meg TO gode grunner til at det heter gulost.

6385667[/snapback]

 

Trenger ikke to, har et, hvitostingene har ingen. Litt er uendelig mye mer enn ingenting.

 

Edit: Brunost er egentlig mysost, ikke geitost, selv om det også kan lages av geitemelk.

Endret av superseven
Lenke til kommentar
Trenger ikke to, har et, hvitostingene har ingen. Litt er uendelig mye mer enn ingenting.

Motargument: osten er hvit.

6385792[/snapback]

 

Osten er gul. Det er til og med flere hvitostinger enige i. Denne tråden handler ikke om brie, eller tilsvarende ikke-gulost, men om vanlig gulost – vanlig, fast, gul, gulost.

 

Å diskutere med enkelte hvitostinger er som å diskutere med fanboys og CS-fjortisser; alle argument, uansett hvor gode de er preller av.

Lenke til kommentar

Motargument: osten er hvit.

6385792[/snapback]

Osten er gul. Det er til og med flere hvitostinger enige i. Denne tråden handler ikke om brie, eller tilsvarende ikke-gulost, men om vanlig gulost – vanlig, fast, gul, gulost.

Hva er det som skiller den hvite mozarellaen fra den gule Norvegia-en?

Lenke til kommentar

Motargument: osten er hvit.

6385792[/snapback]

Osten er gul. Det er til og med flere hvitostinger enige i. Denne tråden handler ikke om brie, eller tilsvarende ikke-gulost, men om vanlig gulost – vanlig, fast, gul, gulost.

Hva er det som skiller den hvite mozarellaen fra den gule Norvegia-en?

6385828[/snapback]

 

Farge, fasthet, og bruksområde, først og fremst.

Lenke til kommentar

Har en sterk mistanke om at noen oppretter MANGE brukerkontoer, bare for å få sitt syn nærmere 1000 stemmer ... Litt rart at hvitskallene plutselig akslererer så nærme målstreken, uten at gulosten gjør det samme. De har tross alt ligget svært nærme hverandre siden tidenes morgen.

 

Og for de som tror vi har en vinner når tusen stemmer er nådd, så dream on! For det første er det ikke stort nok skille mellom dem til at man kan utrope en vinner. For det andre, kommer ingen til å konvertere til verken gulost eller hvitost bare fordi den ene siden kom først til tusen poster - være seg hvitost eller gulost. Denne diskusjonen vil pågå evig uansett hva slags resultat vi får.

 

Lenge leve gulosten :love:

 

Goscinny ;)

Endret av Goscinny
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147
Jeg lurer på en ting. En del har sagt i tråden at de ikke engang hadde hørt "hvitost" før de leste det i tråden. Hva kaller dere de hvite ostesortene (f.eks. mozzarella) for da? Gulost? :p

6385804[/snapback]

 

For Gulostingene eksisterer bare "gul ost", og den er det bare Synnøve Finden som produserer. De tusener av andre oster har de hverken sett, eller hørt om. Og hvis noen vennelige medmennesker prøver å tipse dem om disse, reagerer de med kollektiv hjerneblødning med påfølgende irrasjonelle angstutbrudd.

 

Kan du tenke deg hvor avanserte osteparties disse fjolsene arrangerer ...Meny: Synnøve gulost, gulrøtter og appelsinsaft ...festeligere enn dette blir det ikke.

 

Jeg tror jeg dauer. :)

Lenke til kommentar
Jeg lurer på en ting. En del har sagt i tråden at de ikke engang hadde hørt "hvitost" før de leste det i tråden. Hva kaller dere de hvite ostesortene (f.eks. mozzarella) for da? Gulost? :p

6385804[/snapback]

 

For Gulostingene eksisterer bare "gul ost", og den er det bare Synnøve Finden som produserer. De tusener av andre oster har de hverken sett, eller hørt om. Og hvis noen vennelige medmennesker prøver å tipse dem om disse, reagerer de med kollektiv hjerneblødning med påfølgende irrasjonelle angstutbrudd.

 

Kan du tenke deg hvor avanserte osteparties disse fjolsene arrangerer ...Meny: Synnøve gulost, gulrøtter og appelsinsaft ...festeligere enn dette blir det ikke.

 

Jeg tror jeg dauer. :)

6385873[/snapback]

 

Osten her i Norge er som regel gul, eller brun. Noen oster er beige (f.eks. nøkkelost), men svært få er hvite.

Lenke til kommentar
Osten her i Norge er som regel gul, eller brun. Noen oster er beige (f.eks. nøkkelost), men svært få er hvite.

Tvert imot, det er mange hvite oster her, men du, som den gulostingen du er spiser vel bare ost fra Synnøve Finden.

6385960[/snapback]

 

Nei, jeg spiser bare gul ost, som f.eks. Jarlsberg. Hvite oster er et sjeldent syn i kjøledisken i dagligvare-butikken. Gule, brune, og til dels beige oster er vanlig.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147
Jeg lurer på en ting. En del har sagt i tråden at de ikke engang hadde hørt "hvitost" før de leste det i tråden. Hva kaller dere de hvite ostesortene (f.eks. mozzarella) for da? Gulost? :p

6385804[/snapback]

 

For Gulostingene eksisterer bare "gul ost", og den er det bare Synnøve Finden som produserer. De tusener av andre oster har de hverken sett, eller hørt om. Og hvis noen vennelige medmennesker prøver å tipse dem om disse, reagerer de med kollektiv hjerneblødning med påfølgende irrasjonelle angstutbrudd.

 

Kan du tenke deg hvor avanserte osteparties disse fjolsene arrangerer ...Meny: Synnøve gulost, gulrøtter og appelsinsaft ...festeligere enn dette blir det ikke.

 

Jeg tror jeg dauer. :)

6385873[/snapback]

 

Osten her i Norge er som regel gul, eller brun. Noen oster er beige (f.eks. nøkkelost), men svært få er hvite.

6385903[/snapback]

 

Lurer på om vrangforestillingen kan henge igjen fra barndommen, når mamma forklarte Gulostknoten at Månen var en gul ost (merk: gul ost, ikke gulost).

 

Nøkkelosten er beige ...? Nå er du enda en gang i grøfta. Kan du være så elskverdig, og komme deg opp på veien?

Lenke til kommentar
Jeg lurer på en ting. En del har sagt i tråden at de ikke engang hadde hørt "hvitost" før de leste det i tråden. Hva kaller dere de hvite ostesortene (f.eks. mozzarella) for da? Gulost? :p

6385804[/snapback]

 

For Gulostingene eksisterer bare "gul ost", og den er det bare Synnøve Finden som produserer. De tusener av andre oster har de hverken sett, eller hørt om. Og hvis noen vennelige medmennesker prøver å tipse dem om disse, reagerer de med kollektiv hjerneblødning med påfølgende irrasjonelle angstutbrudd.

 

Kan du tenke deg hvor avanserte osteparties disse fjolsene arrangerer ...Meny: Synnøve gulost, gulrøtter og appelsinsaft ...festeligere enn dette blir det ikke.

 

Jeg tror jeg dauer. :)

6385873[/snapback]

 

Osten her i Norge er som regel gul, eller brun. Noen oster er beige (f.eks. nøkkelost), men svært få er hvite.

6385903[/snapback]

 

Lurer på om vrangforestillingen kan henge igjen fra barndommen, når mamma forklarte Gulostknoten at Månen var en gul ost (merk: gul ost, ikke gulost).

 

Nøkkelosten er beige ...? Nå er du enda en gang i grøfta. Kan du være så elskverdig, og komme deg opp på veien?

6385979[/snapback]

 

Ok, beige med svarte prikker.

 

Hvitostinger bør komme ned på jorden igjen, og innse at her i Norge er det ikke vanlig med hvit ost. Å si at vanlig gulost er hvit, blir som å s at elefanter er rosa, at grantrær er blå med gule prikker, eller at himmelen lilla med grønne striper.

Lenke til kommentar
Trenger ikke to, har et, hvitostingene har ingen. Litt er uendelig mye mer enn ingenting.

Motargument: osten er hvit.

6385792[/snapback]

 

Osten er gul. Det er til og med flere hvitostinger enige i. Denne tråden handler ikke om brie, eller tilsvarende ikke-gulost, men om vanlig gulost – vanlig, fast, gul, gulost.

 

Å diskutere med enkelte hvitostinger er som å diskutere med fanboys og CS-fjortisser; alle argument, uansett hvor gode de er preller av.

6385815[/snapback]

 

Spiser du BARE Synnøve Finden du da? Siden det er bare det meieriet som produserer det dere kaller gul-ost. Norvegia er nemmelig en hvit-ost produsert av tine, og du finner den under hvite-oster på hjemmesiden deres.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...