Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Look Both Ways

 

post-30709-1149585505_thumb.jpg

 

En herlig dødsdans som skildrer en harmonisk, men akk så katastrofal helg i en australsk småby. Meryl er en lettere paranoid kunstner som bevitner en persons død og lager sjokkmalerier som terapi. Nick har akkurat fått vite at han har fått kreft i testiklene... som har spredd seg til resten av kroppen. Anna er gravid med et uønsket barn, en togfører sliter med traumer etter å ha kjørt over en gutt og Phil har det ganske bra.

 

Look Both Ways klarer å skildre karakterene fra innsiden og er ganske så emosjonell, på en tiltalende måte. Filmens sjarm fikk meg nesten på gråten ved et par anledninger, og det er et sikkert kvalitetstegn. Den holder seg unna de verste klisjéene og presterer å være nyskapende i flere ledd. Vi får bl.a. kunstner-Meryls tanker presentert gjennom en maleri-tegneserie av dødsscenarioer. Effektivt og flott. Det eneste jeg har å utsette på denne australske godbiten, som har vunnet flere internasjonale priser og blitt tatt godt i mot av publikum og filmkritikere verden over, er skuespillet. Det er en smule skrantende og skaper litt uheldig slapstick-stemning til tider.

 

Alt i alt en god varm film om død. Terningen lander iallefall på fem.

 

Filmen har forøvrig kinopremiere i Norge 30. juni.

Lenke til kommentar

Vampire Hunter D: Bloodlust

 

har litt delte følelser fra filmen,

musikken og animasonene var fantastiske, men jeg hadde håpet på mer blod og gørr, mer hakking av hundervis av badguys. da jeg ikke har sett den føreste filmen eller lest bladene vet jeg ikke så mye om mytologien i dette universet noe som gjør at jeg sikkert mister litt av poenget, men helt klart en severdig film

 

7/10

Lenke til kommentar
Into the Blue:

 

Handling:

De hete actionstjernene Paul Walker og Jessica Alba får lerretet ti å gløde som to sexy, unge dykkere som drømmer om å finne skjulte skatter. Når de tar med noen venner (Scott Caan og Adhley Scott) på et ekstremt vannsporteventyr i et farvann fullt av hai, venter de så avgjort ikke å finne et sjørøverskip so har rykte for å inneholde millioner av dollar i gull. Men det utrolige hellet blir kortvarig, for en hensynsløs gjeng av livsfarlige kriminelle får høre hva de har oppdaget. Deres livs oppdagelse kan koste skattejegerne liver i denne spennende, nye thrilleren fra regissøren bak ”Blue Crush”.

 

Min meining:

To timer med flott underholdning

8/10

 

ganske enig, 2 timer med bra underholdning

 

å Jessica Alba., nyyyyyyyyyyydelig

Endret av Freeman84
Lenke til kommentar

X-Men: The Last Stand

 

post-73595-1149710277_thumb.jpg

 

Så var endelig denne sett, også. Det stod mellom å se denne eller The Omen 666 på kino. Valget falt på Logan og hans venner, og jeg hadde store forventninger etter de to første filmene i "serien". Jeg skal ikke si jeg angret på det å ha valgt denne fremfor The Omen 666...

 

Dette er som sagt fortsettelsen til de to foregående X-Men-filmene, og man bør derfor ha sett de to første for å kunne henge noenlunde greit med. Hvis man har det, blir filmen 1t 45min med kjempeunderholdning. Kommentarene til Wolverine blir bare tøffere og tøffere. Actionscenene er betydelig forbedret, og ikke minst øker spenningen fra de to foregående filmene.

 

Mange av skuespillerne fra de forrige filmene er sentrale i denne også, og fortsetter å imponere (spesielt Hugh Jackman). Jeg må si jeg er imponert over Brett Ratners arbeid så langt.

9/10.

 

Dr. Hank McCoy: Wolverine. I hear you are quite an animal.

Logan: Look who's talkin'.

:!:

Lenke til kommentar

Ônibus 174

 

Denne sterke dokumentaren tar for seg et gisseldrama i Brazil i 2000, hvor en ung mann uten utdanning og jobb tok bussens passasjerer som gisler. Filmen viser hvor vanskelig situasjonen i Brazil er for favelaens barn og hvor korrupt og inkompetent systemet er. Dokumentaren benytter seg av filmatiske virkemidler som å skjule for seeren hva som skjedde for å holde spennningen gående og for å dramatisere hendelsen ytterligere. Dette funker uansett ganske bra fordi det trekker seeren inn og deretter får en til å tenke. Uten å være dømmende klarer filmen allikevel å være tett innpå gisseltakeren og hans bakgrunn, samt gi alle parter sjansen til å si sitt. Informativt, interessant og hjerteskjærende.

 

5

Lenke til kommentar
Flightplan - Ganske underholdende film, men man skjønner så altfor tidlig hva som har skjedd. Er usikker på om det er en sterk firer eller en svak femmer.

6264222[/snapback]

 

Så denne nettopp, så kan likegodt slenge inn en kort omtale:

 

Flightplan handler om en jenteunge som ombord på et fly fra Berlin til USA forsvinner fra moren sin. Hun og mannskapet igangsetter en leteaksjon, uten resultater. Moren blir opprørt, passasjerene urolige og mannskapet desperate etter en løsning. Er ungen bortført eller var hun i det hele tatt med ombord?

 

Jodie Foster spiller bra og filmen klarer til en viss grad å engasjere. Desverre lider Flightplan mye av en tynn historie, enkelte plothull og liten progresjon. Det er tross alt grenser for hvor mye spenning man klarer å få ut av at en mor løper desperat rundt i en flykabin. Derfor mislykkes Flightplan som en god thriller, og det hele føles utilfredstillende til slutt.

 

Terningkast 3.

Lenke til kommentar

The Omen(1976)

 

En ganske så gammel film om Amerikas ambassadør og hans familie. Det viser seg imidlertid at det er noe spesielt med sønnen i familien og spenningen begynner allerede i første kvarter og holder seg utover med mange mystiske og merkelige hendelser. Rollene spilles godt og overbevisende og gjør at dette blir en skrekkfilm som er verdt å se.

 

Sterk firer.

Lenke til kommentar

Alien (1979)

 

Det fins mange filmer som har skremt meg, eller satt en støkk i meg, men ingen slår Alien. Den har definitivt skylden for at jeg ikke kan gå ute om natta uten å være konstant redd og se rundt meg hele tida. Det er noe mystisk med Alien (og forsåvidt oppfølgeren, til en viss grad), og den er nervepirrende. Spesielt mot slutten, da den når sitt klimaks.

 

Selve handlingen i Alien foregår ombord på et digert fraktskip en gang i fremtiden. De er på vei hjem til jorda, da mannskapet på syv plutselig blir vekket opp. De har mottatt noe som tilsynelatende ser ut til å være et nødsignal fra en nærliggende planet. Mannskapet blir enige om å sende ut to folk for å undersøke planeten. Der finner de det som skal bli deres største mareritt, og som dreper hele mannskapet utenom en.

 

Måten handlingen representeres på, er svært god. Skuespillerne gjør en god jobb, og da spesielt Sigourney Weaver i hovedrollen som Ellen Rippley. Lyssettingen er veldig bra, og lager et autentisk bilde som ser veldig bra ut, spesielt fra å være fra 1979. Lyden er også helt godkjent.

 

Alt i alt må Alien sies å være en særdeles god film, og en av de første science fiction grøsserne. Den skumle stemningen, og tanken på et stort romskip med mange korridorer, og et ukjent vesen som ferdes rundt i korridorene, gjør Alien til en sikker slager hvis du vil kose deg med en god gammel grøsserklassiker :thumbup:

 

10/10

Lenke til kommentar
LOL,er vel den daarligste filmen(klippet) jeg noen gang har sett.Denne slaar Crash ogsaa.

6227011[/snapback]

Crash, er ikke den bra da?

6255833[/snapback]

Tenker ikke paa den med Matt Dillon,Sandra Bullock.Den jeg tenker paa er gammel.

Lenke til kommentar
LOL,er vel den daarligste filmen(klippet) jeg noen gang har sett.Denne slaar Crash ogsaa.

6227011[/snapback]

Crash, er ikke den bra da?

6255833[/snapback]

Tenker ikke paa den med Matt Dillon,Sandra Bullock.Den jeg tenker paa er gammel.

6272494[/snapback]

Er ikke den bra da?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-dUuoCe48tm

Det klippet er ganske festelig, men har jo vært oppe før. Godfrey Ho er og blir genial :!: Filmer er jo fabelaktig, alle som ikke har den enda må kjøpe!

Lenke til kommentar

Tsotsi

 

Sør-afrikansk film har jeg ikke sett mye av, men fungerte denna filmen som en innkaster eller utkaster til det sør-afrikanske filmmiljøet? Historien om den usympatiske personen som endrer seg har vi sett utallige ganger før, og denne filmen gjør ikke noe nevneverdig nytt innen det temaet. Å sammenlikne filmen med Cidade de Deus som en kritikk mot samfunnet må bli vagt, ettersom dette ikke var filmens hovedfokus selv om det finnes unntak som scenen med mannen i rullestol og hele settingen i seg selv, men hovedvekten legges ikke på dette. En helt grei karakterforandringsfilm, med vakker musikk og vakre bilder. Innkaster, men uten de helt store nevene.

 

4/3

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...