Gå til innhold

Snedige ting du lurer på


danilovic

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvorfor kan ikke tremenningen til moren min være i slekt med meg? Ifølge moren min så er jeg ikke i slekt med tremenningen hennes, men sønnen/datteren til vedkommende, hvor jeg da blir firemenning. Men hvorfor kan ikke firemenningen min sin forelder være i slekt med meg?

Lenke til kommentar
Hvorfor kan ikke tremenningen til moren min være i slekt med meg? Ifølge moren min så er jeg ikke i slekt med tremenningen hennes, men sønnen/datteren til vedkommende, hvor jeg da blir firemenning. Men hvorfor kan ikke firemenningen min sin forelder være i slekt med meg?

5754653[/snapback]

Du er i slekt med henne, men det har vel ikke noe formelt navn.

Lenke til kommentar

Jeg tror det løsner allerede ved nedfrysning. Grunnen er nok at det stive materialet ikke passer i hop med det bløte materialet ved temperaturendring, og derfor skjer det et brudd i "deigforbindelsen". Hvis man fukter skorpen med vann før man fryser brødet, skiller ikke skorpen seg fra selve brødet. Det underbygger teorien...

Lenke til kommentar
Jeg tror det løsner allerede ved nedfrysning. Grunnen er nok at det stive materialet ikke passer i hop med det bløte materialet ved temperaturendring, og derfor skjer det et brudd i "deigforbindelsen". Hvis man fukter skorpen med vann før man fryser brødet, skiller ikke skorpen seg fra selve brødet. Det underbygger teorien...

5755723[/snapback]

Interessant.

 

Jeg går ut fra en en da fryser brødet i pose, ikke sant?

 

Når jeg tiner brødet, gjør jeg det langsomt ved å ta det fra frysern og legge det i kjøleskapet. Da løsner ikke skorpen. Dette tyder på at skorpeproblemet da oppstår under (rask) tining.

Lenke til kommentar
Hvor hardt må man komme borti en vegg/bil osv  for at kollisjonsputen skal blåses opp ?

5757682[/snapback]

 

 

hardt nok til at sensorene løser ut putene.. det kan variere etter vinkel på åssen du treffer, hvor du treffer osv..

5757750[/snapback]

 

Og ikke minst til hva produsenten har bestemt seg for.

 

Men ville vel ikke være utenkelig at det er en minstestandard eller noe på dette...

Lenke til kommentar
Jeg tror det løsner allerede ved nedfrysning. Grunnen er nok at det stive materialet ikke passer i hop med det bløte materialet ved temperaturendring, og derfor skjer det et brudd i "deigforbindelsen". Hvis man fukter skorpen med vann før man fryser brødet, skiller ikke skorpen seg fra selve brødet. Det underbygger teorien...

5755723[/snapback]

Interessant.

 

Jeg går ut fra en en da fryser brødet i pose, ikke sant?

 

Når jeg tiner brødet, gjør jeg det langsomt ved å ta det fra frysern og legge det i kjøleskapet. Da løsner ikke skorpen. Dette tyder på at skorpeproblemet da oppstår under (rask) tining.

5757550[/snapback]

Skorpen løsner ikke fra brødet her i huset. I alle fall ikke fra det brødet vi lager selv. Brødene får stå til dagen etter, før de legges i fryseren innpakket i plastposer. Plastposene er ikke lukket på noen måte.

Tyder vel på at det varierer mellom forskjellige brød(typer).

Lenke til kommentar

Lys er fotoner, og det vil sendes ut et foton når et elektron går fra en høyere energitilstand til en lavere. Dersom en energitilsetning klarer å få mange elektroner til å gå opp i en høyere bane, samt at de ikke faller ned igjen med en gang, vil gjenstanden kunne sende ut lys ganske lenge. En måte å få elektroner opp i en høyere energitilstand er å lyse på den. Dette er den typen gjenstand som lyser i mørket på grunn av at den har blitt lyst på.

 

Det finnes også kjemiske reaksjoner som skaper lys, disse kan jeg ikke så mye om, annet enn at de finnes.

Lenke til kommentar

Jeg og noen andre var på isfiske i dag. Vi brukte maggots som agn, de fleste som har isfisket vet vel hva det er for noe. Etterhvert som vi satte på agn merket vi at noen av maggotene helt nederst i maggot boksen var helt røde (en slik liten boks fyllt av sponflis). Dette utviklet seg senere til en liten konflikt :D.

 

Mitt argument var at maggoten som var røde var døde. Maggotene som var røde var også mye kortere men like kraftige som de andre levende, men de beveget seg ikke og var helt stive.

 

De andres forklaring på fargen var at maggoten ikke var en død maggot men et maggot egg! De mente at de andre maggote måtte ha paret seg og så lagt de røde eggene. Og nå vil jeg ha et svar. Er de døde eller bare et egg? For meg virker det veldig usansynnelig at de i hele tatt legger egg og i tillegg var de røde ganske store i forhold til å være egg...

 

Jeg håper noen som har peiling kan gi meg svaret :)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...