co2 Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 (endret) Hvor finner jeg denne(Lacoste, style in play): Er ikke å finne i en eneste butikk, i denne lille skitbyen. Endret 6. februar 2006 av co2 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Hvordan klarer resturanter (Peppes, Dolly etc) å lage så god bunn på pizzaer? Jeg tviler på at stenbunn er hele hemmeligheten. Det må være noe med deigen også og evt noe de smører på kantene? Noen som har en oppskrift? Lenke til kommentar
834HF42F242 Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 (endret) De har ovner som kjører på høyere temperatur og med jamnere varme som er godt fordelt. Å bruke stenbunn er ikke nok, vil jeg tro, men det hjelper på om man kjøper en stenplate som man kan legge pizzabunnen oppå og sette inn i en vanlig omn. Med temperatur opp mot 300 grader c, blir resultatet meget bra. Edit: Deigen bør knas hardt veldig, veldig, veldig lenge. Det er det aller viktigste å tenke på når man lager deig. Endret 6. februar 2006 av anth Lenke til kommentar
AiKi Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Siden dere alt snakket om egg, er det skummelt å spise for mye egg? De siste 2 ukene har ca 24 egg tatt veien ned i magen, enten via pannekakerøre eller speilegg. Hørte noen sa at man ikke burde spise mer enn 2 egg i uken, jeg ligger "litt" over det forbruket akkurat nå. 5558867[/snapback] Kolestrol har innvirkning på blodtrykk og slikt, men det spørs om du dør av det. Men spørs om du ikke bør bremse litt ned nå, spesielt om du har planer om mye mettet fett (rødt kjøtt f.eks.) Lenke til kommentar
bortevekk Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 (endret) Hvor finner jeg denne(Lacoste, style in play):Er ikke å finne i en eneste butikk, i denne lille skitbyen. 5561812[/snapback] Du kan blant annet kjøpe den her edit: pokker da, fikk feilmld på siden! men søk på "parfymer" i google, du får opp en del butikker som selger på nett Endret 6. februar 2006 av Hanne:) Lenke til kommentar
co2 Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Hvor finner jeg denne(Lacoste, style in play):Er ikke å finne i en eneste butikk, i denne lille skitbyen. 5561812[/snapback] Du kan blant annet kjøpe den her edit: pokker da, fikk feilmld på siden! men søk på "parfymer" i google, du får opp en del butikker som selger på nett 5562395[/snapback] Uuuh, men de er da alle i fra utlandet - Er lacoste red det samme som "style in play"? - Heter bare Lacoste red mange plasser, iiallefall samme flaske. Lenke til kommentar
834HF42F242 Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Synøve Finden sier "God smak i 100 år", men har dette foretaket eksistert så lenge? Jeg mener å huske at Synøve Finden kom på markedet for få år siden. Noen som kan oppklare dette? Lenke til kommentar
Jernlov Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Synøve Finden sier "God smak i 100 år", men har dette foretaket eksistert så lenge? Jeg mener å huske at Synøve Finden kom på markedet for få år siden.Noen som kan oppklare dette? 5563062[/snapback] Kan ha vært basert på en oppskrift som er så gammel. Lenke til kommentar
Lollapalooza Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Sier de ikke "God smak i _over_ hundre år"? Lenke til kommentar
834HF42F242 Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Mulig det, men jeg meners å huske at dette er stemplet på alle produktene deres? Lenke til kommentar
Frank Drebin Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Synnøve Finden (1882-1957)Synnøve Finden fikk tidlig et innblikk i gårdsarbeid og prøvde seg som budeie. I september 1899 dro Synnøve til Jæren for å utdanne seg til meierist, da var hun knapt fylt 18 år. Dette var ganske uvanlig på denne tiden og tyder på at Synnøve var ei jente med tiltakslyst som tidlig gikk sine egne veier. Da Synnøve som eneste i søskenflokken på ti var ferdig med utdannelsen, reiste hun inn til hovedstaden. Og slik starter eventyret om budeia som dro til Kristiania for å friste lykken. Synnøve fikk tjeneste hos en grosserer, og tok arbeide i både butikk og meieri. Men hele tida drømte hun om å starte for seg sjøl. Og så hadde det seg slik at hun møtte Pernille Holmen fra Hedmark som hadde både penger og handelsbrev. I 1928 åpnet Synnøve Findens Ostefabrikk på Kjelsås i Oslo. Hvis man regner fra fabrikken ble startet, har den gode smaken bare eksistert i 78 år. Lenke til kommentar
co2 Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Litt morsomt at de framstiller henne som en blond, nærmest arisk kari nordmann. Mens i virkeligheten var hun en diger, mindre pen lesbe Lenke til kommentar
834HF42F242 Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 (endret) Har jeg lov til å alltid skrive innleggene mine med denne fargen og skrifttypen. Endret 6. februar 2006 av anth Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Hvordan klarer resturanter (Peppes, Dolly etc) å lage så god bunn på pizzaer? Jeg tviler på at stenbunn er hele hemmeligheten. Det må være noe med deigen også og evt noe de smører på kantene? Noen som har en oppskrift?5561902[/snapback] De har ovner som kjører på høyere temperatur og med jamnere varme som er godt fordelt. Å bruke stenbunn er ikke nok, vil jeg tro, men det hjelper på om man kjøper en stenplate som man kan legge pizzabunnen oppå og sette inn i en vanlig omn. Med temperatur opp mot 300 grader c, blir resultatet meget bra. Edit: Deigen bør knas hardt veldig, veldig, veldig lenge. Det er det aller viktigste å tenke på når man lager deig. 5561920[/snapback] 300'C? Da må den jo bli svidd utenpå og rå inni. Det kan da ikke stemme? Men hva med oppskriften på deigen. Det må da være noe med ingrediensene. Ikke bare knaingen. Hvordan får de f.eks den sprø men likevel myke skorpa på kantene? Smører de kanten med vispet egg og salt eller noe sånt? Noen som vet? Lenke til kommentar
834HF42F242 Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Det passer kanskje ikke for tykk bunn. Er litt usikker på det, men ekte pizza stekes iallefall på veldig høye temperaturer. Lenke til kommentar
Demonfudge Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Da jeg jobbet på Egon så hadde de en pizzaovn til 100 000,- eller noe sånt. En sånn man kunne putte 3 pizzaer inni på en gang osv. Pizzabunnene var ferdig laget, og lå på kjølerommet. Nå har ikke jeg smakt pizzaen hos Egon på evigheter, men de lager den muligens på samme måte hos Peppes? Lenke til kommentar
Forumforumforum Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 oh, pizza hos egon = er lei pizza fra peppes.. bortsett fra heavy heaven (det den heter ja ? ;P) Lenke til kommentar
Lightningwolf Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Yonas i Tromsø har best pizza Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Yonas i Tromsø har best pizza5563558[/snapback] Det synes jeg også (nr 2), men lokalet er tragisk. Forøvrig så synes jeg bunnen på pizzaene hos Yonas, Egon og Peppes er ganske like. Det er så lenge siden sist jeg spiste Dolly-pizza så der husker jeg ikke hvordan bunnen deres var men tror det er noe lignende. Poenget er: Fyllet er ikke noe problem å lage bra, men bunnen et er mysterium. Om noen har en skikkelig bra pizzabunn-oppskrift som man kan lage hjemme og der resultatet blir resturant-kvalitet så hyl ut. Lenke til kommentar
DurinVIII Skrevet 6. februar 2006 Del Skrevet 6. februar 2006 Bunnen er en ting, men jeg lurer på oppskriften til Peppes' rømmedressing Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg