Gå til innhold

GeForce RTX 20** tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Da har artikkelen på Anandtech kommet ut: https://www.anandtech.com/show/13282/nvidia-turing-architecture-deep-dive/7

 

Vi ser nå hvorfor RTX 2070 ikke har NVLink-støtte, kortet bruker nemlig TU106.

Dette forklarer også hvorfor vi ikke kan kjøpe RTX 2070 med en gang.

 

TPU oppdaterte sin GPU database med den informasjonen for flere dager siden. Det blir spennende å se om de har rett om RTX2060 også. I følge dem heter chip'en TU116, og har også RT og Tensor cores.

Lenke til kommentar

Har de drivere ennå da?

 

Ja... "NVIDIA 411.38 drivers."

 

"The numbers in this guide are only a reference for further benchmarking. It is probably an important thing to say that those numbers are should not be taken very seriously."

 

"The graphs are based on values (framerate/scores) provided by NVIDIA for their recommended titles. Yes, the word recommended is rather important here too."

Endret av Knutgrus
Lenke til kommentar

Det er jo ikke så ille med tanke på prisen

 

:confused:

 

1080Ti MSRP = $699

2080Ti MSRP = $999 = 42,9% dyrere.

(Skjønt foreløpig og reellt i Norge: Billigste 1080Ti = 6999,- vs billigste 2080Ti = 11490,- Altså ~64,2% dyrere...)

 

Witcher 3: 2080ti 36.84 % raskere enn 1080ti = Mindre ytelse økning i %, enn prisøkningen i %. Ytelse per krone går ned i dette spillet.

 

Utregningen er forøvrig litt merkelig. BF1: 4K SDR 2080Ti = 48,3% raskere, men 4K HDR RGB4:4:4 = 40,3%. Igjen; ytelse per krone går litt ned i dette spillet med en innstilling, og litt opp med en annen. Og da er vi til og med så urealistiske at vi forholder oss til en foreløpig kunstig lav MSRP for 2080Ti... Men de tok også med seg 57,1% høyere ytelse for 2080Ti med 4:2:2 Chroma Sub Sampling... For de talløse som har en 4K HDR 144Hz monitor som Asus PG27UQ til ~26000 Kr. Hvorfor de med slik monitor skulle velge lavere fargeoppløsning for å få 144Hz på et spill som likevel bare gir average 88fps er en annen sak. :p

 

Folk ser også ut til å glemme at 2080Ti = 6% fabrikkoverklokket. Har de sammenliknet mot et 6% overklokket 1080Ti? Neppe.

 

Så slapp av, bare en uke igjen til den virkelige fasiten kommer. Den får vi ikke med Nvidias anbefalte spilltitler med et overklokket kort, mot et som mest sannsynligvis ikke er det.

 

Og bare sånn til sammenlikning:

 

980Ti MSRP = $649

1080Ti MSRP = $699 = 7,7% dyrere

 

Mens ytelsen var ~85,2% høyere...

Endret av Gabri3L
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvorfor har Nvidia valgt å ta med HDR* tall? Er det for å stille Pascal i dårligst mulig lys?

Får ta dette med en neve salt. Er fremdeles Nvidia som har servert tallene.

 

(*Vega blir ikke påvirket nevneverdig av HDR)

 

Som Nizzen er inne på, så er ikke dette tall som Nvidia har ment skal serveres til forbrukere. Vi må huske på at det finnes kanaler på nettet som serverer videoer som dette. Fyren klarte det kunststykket å nesten bokstavelig talt ikke avlevere en eneste korrekt setning om hvordan bygge PC (Og er vel verdt å se for enhver PC bygger som har lyst på en latter, eller å felle en tåre, alt ettersom.). Men så har de likevel over 2 millioner subs... Så om Nvidia ønsker å nå ut til disse 2 millionene, men nå vet at de som driver kanalen kan fakk all om PC'er, hva gjør Nvidia da? Jo, de sender kortet/ene med en "Review guide", slik at selv nolduser som disse kan kjøre et par benchmarks og selge noen flere skjermkort for Nvidia. Og det er altså en slik Review guide som nå er lekket. Selvfølgelig tipser ikke Nvidia om titler der de vet at de nye kortene ikke gjør det bra. Så det er sånn sett å forvente at de forsøker å vise frem den beste siden til de nye kortene.

 

Blant de første slide'ene vi så for et par uker siden var ihvertfall noen av dem med ytelses tall kun for 4K HDR. Og det var da selvsagt fristende å tro at Nvidia gjorde det med vilje for å stille RTX kortene i et så godt lys som mulig... Til og med kunstig godt lys. Men i flere av disse nye slide'ene i Review guiden, så har de oppgitt tall for både SDR, og 2 typer HDR, og det kommer greit frem at det er forskjellig ytelse på Pascal kortene mellom de forskjellige modus'ene, som ikke er ihvertfall i nærheten av like ille på RTX kortene. Men da kan vi uansett ikke lenger anklage Nvidia for å forsøke å skjule det, når det står svart på hvitt i deres egen guide?

 

Men ja, salt er uansett nødvendig frem til den 19. :)

 

Edit: Jeg håper ingen i denne tråden trenger hjelp til å se hva som er så galt med PC bygger videoen jeg linket til over. Men om det er, så kan dere se på denne videoen i tillegg, og se en gjennomgang av mange av feilene som ble gjort. Men faktisk ikke alle. Fyren monterte bl.a. PSU med viften inn mot veggen, og skrudde 4 cm lange skruer gjennom radiatoren uten at Science studio fyren påpekte det. Det var vel bare rett og slett for mye. Selv var jeg overbevist første halvdel av videoen om at det måtte være ironi eller satire, en intern vits eller noe. Men nå har de faktisk fjernet alt av kommentarer på videoen, som for eksempel tips fra J2Z himself om å lære seg selv "how to" før man lager en video om "how to"... :p Og når jeg så videoen hadde den 1000 likes, og 2000 dislikes, men counteren av det er også på mystisk vis forsvunnet. :p

Endret av Gabri3L
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...