Gå til innhold

Skuffende lyd i nye ørepropper


Sati

Anbefalte innlegg

Hei, da mine gamle AKG k340 tok kvelden gikk jeg til innkjøp av et par Shure SE315.

 

Komfortable å ha på, men lyden er ekstremt skuffende. Det som merkes mest er mangelen på bass, hadde forventet at et par ørepropper til 1400kr hadde mer bass enn et Steelseries Siberia v2 headset som jeg bruker til den stasjonære PC-en.

 

Etter å ha googlet litt leste jeg at ørepropper blir bedre over tid, men hvor stor forbedring er det egentlig snakk om og over hvor lang tid? Har brukt de i en uke nå uten å ha merket noe særlig bedring og angreretten varer jo kun i 14 dager.

 

Skal også sies at jeg ikke akkurat er noen lydekspert, så hvis det er noen triks for å bedre lyden settes det pris på.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde jeg vært deg, hadde jeg levert de inn igjen, og derretter kjøpt noen nye hodetelefoner!

Hodetelefoner er definitivt best! Du får ikke vondt i øret av å ha de på eller noe.!

Kjøpe KOSS hodetelefoner! koster ca 500 lappen. Det er det beste du kan få! Og bassen er SUPER på koss sine hodetelefoner ;)

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte for ikke lenge siden et sett Beyerdynamic DTX 101, og den lyden som kom ut av dem var UTROLIG skuffende. Grøtete mørk lyd, gikk nesten ikke an å høre volaker, og bassen var skikkelig tung og unøyaktig. Jeg lastet ned et lite program som sendte rosa støy i intervaller på 30/20 min over natta, og plutselig var de myyyye bedre. Prøv det.

Husker ikke helt hva programmet het, men du kan også laste ned vanlige lydfiler og spille de av i ønsket avspillingsprogram. La dem spille over natta, men husk intervaller. Ikke anbefalt å stresse dem i for lange perioder.

Lenke til kommentar

Nå skal jeg ikke si for mange godord om koss heller, de hadde en god del bra på gang en gang i tiden, nå for tiden er nok ikke det tilfellet

 

Jeg bare sier at jeg syntes koss er veldig bra ;) Men selvfølgelig! Alle har forskjellige meninger! :D

 

 

Skal brukes en del til å slacke på sofaen med laptop og da er ikke hodetelefoner det ultimate for komfort :p

 

jeg syntes det er ubehagelig i lengden å ha ørepropper i ørene, så derfor syntes jeg at koss hodetelefoner er best til komfort! men selvfølgelig! Alle har forskjellige meninger ;) Som jeg sa over :)

Lenke til kommentar

Hvilket Koss-headset er det egentlig du refererer til? Det vanlige PortaPro-settet?

 

Er vell det..

Det nyeste portapro settet ja.. ;) Men alle har jo forskjellige meninger... SÅ kan godt hende jeg liker det, men at du ikke er like fornøyd med det :)

Jeg fikk det somsagt til jul i fjor og er stor fornøyd! ;)

Lenke til kommentar

Har virkelig ikke sansen for koss, standard setta er egentlig helt latterlige, oppskrytt i hue og ræva.

 

Stemmer at propper skal spilles inn noen timer før de gir maksimalt utbytte, men hvis du har brukt de såpass lenge så skal det egentlig ikke oppstå noen problemer.

 

Hvis du har muligheten til å bytte på en eller annen måte, ville jeg anbefalt å gå til innkjøp av sennheiser, a-jays eller AKG.

Endret av Muffinss
Lenke til kommentar
Som med alle ørepropper er man helt avhengig av at silikonproppene man fester på tuppen av proppene, er passe store. For store og de kommer ikke langt nok inn i øret, for små, og de demper ikke godt nok. Det følger med silikonpropper i ulike størrelser, prøv deg frem til balansen i lyden er på sitt beste. De spiller ikke like gnistrende som de dyrere SE535. Men balansen i lydbildet er meget god. Bassen er mektig, kontant og går dypt, i den andre enden er diskanten mer avslappet, men ikke så mye at mellomtonen lider. Vokaler og instrumenter i mellomtonen lyder litt mørkere på SE315, det er heller ikke samme grad av detaljrikdom her. Og smådetaljer kommer ikke like godt frem.

Sammenlignet med billigere ørepropper fra Jays, er det først og fremst langt heftigere bass her. De høres mer ut som store hodetelefoner enn ørepropper. Samtidig kan de spille høyt uten å låte skingrete eller ubehagelige. Velbalansert er det, uansett lydvolum, og godt i stand til å skille mellom instrumenter selv når man spiller høyt.

Med litt innspilling blir diskanten åpnere og tydeligere, og bassen strammere og litt dypere. Så det er ingen grunn til å fortvile om man synes de låter litt slapt, rett ut av esken. De kommer seg betraktelig etter noen dagers spilling. Som alle hodetelefoner og ørepropper som regel gjør

 

Fra Lyd og Bilde sin test av nevnte ørepropper.

 

De skal altså være temmelig gode, så da vil jeg nesten tro at de ikke passer helt til øret ditt, eller at du har fått et defekt eksemplar.

Lenke til kommentar

Som allerede nevnt så kan ørepropper spille seg litt inn over tid og gi bedre lyd, samt at tuppene du bruker kan ha ganske stor innflytelse på lyden og spesielt bassen (jeg har Shure sin SE-serie selv og kan bekrefte dette).

 

Om bass har vært en av dine største prioriteringer så har du dessverre valgt feil modell. SE315 har én såkalt "balanced armature" element til å produsere lyden og disse er kjent for å være litt tynne i bassen. Balanced armature er kort sagt en annen type høyttaler enn de "vanlige" dynamiske elementene. Om du er ute etter bass i denne prisklassen så er vel Monster Turbine, Klipsch Image S4 og evt Shure SE215 alle sammen et bedre valg ettersom alle disse har dynamiske elementer. Skal du ha noe med trøkk i bassen som har balanced armature design må du opp i de dyrere modellene som har puttet flere elementer i proppene for å oppnå mer bass.

 

Kort oppsummert: prøv forskjellige tupper, det kan hjelpe litt. Om smaken din fortsatt tilsier at du mangler bass så bør du nok pakke dem inn og bruke angreretten og heller se etter noe annet.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...