Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Det er et omtrent like relevant bidrag til diskusjonen som å prøve og overbevise motparten gjennom argumentasjon om at hans subjektive opplevelse av filmen ikke er det den er.

Det er nesten merkelig at man må stave det og mate det inn med teskje før de ser dette poenget som burde være klart som dagen. :). Det kan også virker som man tror "!!!" virker overbevisende.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

The Departed (2006)

 

At dette er en bra film er det ikke tvil om. Det overrasket meg at den handlet fra nyere tid. Har bare sett begynnelsen før, og trodde det var noe fra 30 tallet eller noe sånt.

 

Det var mange røffe dialoger her som tok oppmerksomhet. Ikke minst hos politiet. Prater de sånn til hverandre i Amerikansk politi?

Hadde de gjort det i politiet i Norge, ville det nok vært sparken på timen. De skjelte hverandre regelrett ut åpenlyst, og til og med blekte til hverandre midt på arbeidsplassen.

 

Men handlingen var god, men veldig røff. Kanskje i røffeste laget til å være helt realistisk. Trodde ikke det var sånne mafia bander av den sorten der i Usa lenger.

 

7/10

Lenke til kommentar

Tower Heist

En ransfilm som minner litt om Oceans 11, bare langt mindre glamorøs. Mer jordnært, som gjerne er typisk for en New York-film. Eddie Murphy er en god skuespiller, men skjønner ikke hva han gjør i denne filmen. Han er like feilplassert som Jamie Foxx var i Horrible Bosses. Merkelig nok er rollene her veldig like.

 

Ben Stiller er en ræva komiker, og skuespiller for den slags skyld. Han trekker liksom alle filmer han er med i, ned på et nivå som minner om Full House osv. Waldorf Astoria er et legendarisk hotell, med mange kjennemerker de kunne tatt med, for å bedre miljøskildringen. Men det har de ikke gjort. Filmen blir dermed generisk.

 

Noen scener er tildels orginale. Men Hollywoods evne til å bruke naivitet som et virkemiddel i en seriøs historie, gjør det vanskelig å vite hvordan man skal nyte filmen. Er det en komedie eller er det en eventyrfilm?

 

Terningkast 3

Lenke til kommentar

The Tree of Life

 

the-tree-of-life-trees.jpg

 

Etter mye positiv kritik og folk som har kalt den en film ala "2001: A Space Odyssey", måtte jeg bare anskaffe meg den og oppleve den her hjemme. Spesielt etter at jeg, tidligere i denne uka, hadde en drøm om denne filmen. Nå fikk jeg endelig se den i går kveld, og kan si jeg fikk en blandet følelse til slutt. Den er absolutt ikke i nivå med "2001: A Space Odyssey" eller noe av de andre mesterverkene til Kubrick, og noen ganger føler jeg det blir litt pretensiøst, men en meget god fornøyelse var den.

 

Mitt favoritt-øyeblikk, som helt sikkert er det som helt sikkert overbeviste the Academy til å nominere denne her til Best Achievement in Cinematography. (Den har allerde vunnet flere kritiker-priser innenfor denne kategorien). Filmen inneholder en vakker 20-minutters lang sekvens om begynnelsen av universet, jorda og livet. Jeg så "Melancholia" for første gang for noen uker siden, og den fungerer nesten som en motpol for denne filmen. Da den handler om depresjon, hvordan livet er meningsløst og livets ende, handler denne her om skapelsen av livet og en stor og religiøs mening med det. Denne filmen er meget poetisk og rik med symbolske bilder, som også er fantastisk fotografert. Dette er en film du simpelthen må slå av subtitles (pleier ikke å ha det uansett), bare for å nyte det du får innenfor rammene på TV-skjermen/lerettet.

 

Filmen følger familielivet til Jack, eldstesønnen i en søskenflokk av tre. Han sliter med forholdet til både faren, som representerer en retteferdig og kontroversiell farsfigur med en annen filosofi enn moren. Han er en autoritet som naturens makt i denne filmen og mren er en godhjertet og kjærlig mor som viser stor medfølelse og tror på Guds tilgivende kjærlighet. Hun er vår representasjon av dette. Nåden og medfølelsen kan du også finne i den utrolige segmenten med skapelsen av alt, hvor en sulten dinosaur (velociraptor om jeg ikke tar feil) holder på å knuse hodet til en annen dinosaur som ligger ved elvebredden. Han tenker litt mens han har de store klørne over det lille ansiktet til den andre dinsauren. Han er usikker på hva han skal gjøre før han lar dinsauren være og går videre. Filmen er også full av bilder med froskeperspektiv som peker mot sola. Sola er veldig ofte portrettert, sammen med rennende vann. Alt dette representerer selvfølgelig livet. Og videre mot slutten finner du et siste tema; at man må akseptere døden som en del av livet.

 

Filmen kan kanskje litt for bibelsk, men jeg mener du ikke en gang trenger å være religiøs for å se den. Denne filmen stiller mange store spørsmål og om du er fascinert av det, så kan du sikkert gi denne her en sjansen. Jeg ble usikker etter de første ti minuttene, men etter å ha kommet igjennom den fascinerende univers-sekvensen og ble emosjonelt investert i livet til sønnene.

Jeg må virkelig se denne filmen en gang til på et senere tidspunkt.

 

 

-

 

Har sittet og lest mye mer om denne filmen her. Veldig interessante saker. Blir nesten litt inspirert til å se noen Lost-episoder igjen, da jeg fant noen liknende temaer. "Across the Sea" frister veldig akkurat nå.

Endret av Choekaas
  • Liker 2
Lenke til kommentar

The Thing (2011)

 

Morsomt å se en utenlandsfilm som er så norsk. Filmen blir til tider litt latterlig egentlig, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg elsker konseptet. Filmen var spennende fra start til slutt, og da er jeg godt fornøyd.

 

Dette er ikke noen film som vil skrive filmhistorie, men hvis du ikke har sett den første er ihvertfall dette en film vel verdt å se etter min mening.

 

 

6.5/10

Lenke til kommentar

Synes den fortjener en 7/10 og den "berømte oppskriften" følger vel alle filmer for sin sjanger nå til dags med særdeles få unntak.

En veldig stemningsfull og god film i mine øyne selv om den selvfølgelig bærer preg av sin sjanger. Likte også slutten.

 

Absolutt en god opplevelse som ga litt av filmgleden tilbake i denne sjangeren. Mye som føles som dårlig kopier av kopier i raskt tempo om dagen.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

HUGO

 

Denne filmen hadde gått meg hus forbi om ikke en liten kusine av meg hadde overtalt meg med på kino for en liten stund siden. Og om dere måtte lure, så var ikke dette i Norge. Her hjemme har den premiere i mars.

 

Hugo handler om en foreldre løst gutt som bor på en togstasjon i Paris på begynnelsen av 1930-tallet. Han overtar en liten mekanisk gutt som inneholder en hemmelig beskjed fra sin far.

 

Herligt å se Ben Kingsley i en rolle som, etter min mening, passer perfekt til han. Også fint å se Sacha Baron Cohen i en noe mer avlorlig rolle. Jeg må også trekke fram hovedrollen, Asa Butterfield, som leverer det eksta lille til filmen.

 

Filmen endte jeg med å like veldig godt. Martin Scorsese har igjen laget en bra film, spekket med eventyr, drama, litt kjærlighet og masse underholdning. En god film for både unge og gamle og ikke minst lære alle om litt god gammel filmhistorie for dem som ikke kjenner til det.

 

4/5

Lenke til kommentar

Hugo

 

Martin Scorsese er variert, det skal han ha. Det er da en ganske orginal dramaturgisk modell i denne filmen?

 

Jeg så den bare i 2D, og er usikker på om alle de flotte bakgrunnene er tegnet eller ikke. De så ikke helt ekte ut i hvert fall. Også litt rare roller her. Det er noe unaturlig over at Hugo plutselig kom på talefot med hu jenta, og at det virket som de kjente hverandre fra første øyeblikk.

 

Men absolutt flott eventyr. Men virker nesten som filmen er skreddersydd for å smiske med Oscar-akademiet. Jeg sliter også med å verdsette den gamle filmkunsten fra begynnelsen av 1900-tallet, på samme måte som Scorsese gjør. Det ser jo helt ræva ut. Det er sånn filmfaginteresserte mennesker bryr seg om. Ikke Transformers-generasjonen.

 

Terningkast 4

Lenke til kommentar

Og da er det jo "synd" at det er Transformers-generasjonen som går på kino så filmen flopper, mens de som verdsetter den gamle 1900-talls filmkunsten støver ned på gamlehjemmet og ikke gjør noenting.

 

Og et par sære 30-somethings med fettete halvlangt hår, brun cordfløyelsjakke og palestinaskjerf.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Hugo

 

Årets største skuffelse! Jeg merker jeg er sint, så dårlig var denne filmen. Sjekket sikkert 20 ganger hvor lenge det var igjen av filmen, ekstremt fristende å slå den av, men det gjør jeg av prinsipp aldri.

 

Mitt største problem med filmen er den EKSTREMT trege og keitete replikkvekslingen. Samtlige av de ellers så gode skuespillerne når i denne filmen sine personlige lavmål av hva jeg har sett. Etter hver eneste klumsete replikk følger det flere sekunder med awkward silence før neste like jævlige replikk. Det må ha vært en total mangel på kjemi mellom skuespillerne.

 

Den verste skuespilleren er dessverre hovedrolleinnehaveren, lille Asa Butterfield som har som oppgave å bære hele denne filmen på sine skuldre. Dette var han tydeligvis ikke moden nok for. Jeg kan ikke huske om han hadde like mange irriterende ansikts-spasmer og nervøse rykninger i The Boy in the Striped Pajamas, men jeg likte han hvertfall mye bedre i den enn i Hugo.

 

Jeg er egentlig en stor fan av Chloe Moretz, men dette var en rolle jeg skulle ønske jeg ikke hadde sett henne i, får prøve å glemme det.

 

Jeg opplevde også handlingen som veldig lite engasjerende, rett og slett kjedelig og alt for lite troverdig, selv som barnefilm å regne. At Martin Scorcese har klart å skrape dette tynne uoriginale plottet ut over 2 (laaange) timer er helt utrolig.

 

Subplotet mellom Borat og Emily Mortimer og de to gamlingene med bikkjer var også HELT idiotisk unødvendige og tilførte ikke filmen en dritt. Waste of time.

 

Trøstepoeng for Christopher Lee som ikke var irriterende og har kul stemme.

Enda noen trøstepoeng for et par korte, men visuelt pene scener som f.eks fra biblioteket.

 

Jeg håper ikke denne filmen vinner en eneste Oscar.

 

3/10

 

(alt under 5 på min karakterskala uttrykker i hvor sterk grad jeg misliker en film)

Lenke til kommentar

Kort et godt (sa morra di i går):

 

J. Edgar

Jeg visste ikke en pøkk om denne filmen før jeg så den, bortsett fra at Leonardo hadde hovedrollen (kvalitetsstempel nok for meg). Leo overbeviste stort! Filmen er rimelig bra, men kan bli litt treig til tider. Dette er nok sjangerens feil, så kan hende jeg var litt utålmodig. Anyways, ETTER jeg hadde sett filmen så jeg at det var selveste Clinter'n som hadde regissert filmen.

 

God film, selv om kritikken har vært så som så.

 

Nesten enig med IMDB: 7/10 :)

 

Real Steel

Er du allergisk mot klisjeer bør du holde deg et godt stykke unna denne filmen. Den gir action på lik linje med Transformers, men er rimelig forutsigbar. Effektene er faktisk imponerende gode, og skuespillet er så godt det kan være i en sånn film. Alt i alt en ganske god underholdning, spesielt hvis du skal ha filmkveld med barn/unge ungdommer.

 

7/10 :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...