Gå til innhold

Kommentar: – SOPA kan skade internett for alltid


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

La oss lage en bulletinn liste da:Selvfølgeligheter:

  1. Myndighetene gir seg selv immunitet
  2. De som behandler orderen får også immunitet vis orderen er illegitim
  3. Reklameselskapene, bankoverføringsysteme og alt det andre skal under ingen omstendigheter holdes ansvarlig

Angående piratselgere og juggel:

  1. Det er en del som handler om piratsalg... Men for å sitere gjelder det bare "materials bearing a counterfeit mark"
  2. For disse sidene med piratmateriale så vil betalingselskaper, reklameselskaper, og lignende bli nødt til å totalt kutte all pengesirkulasjon ditt, samt linker dit.
  3. Og for piratselgere vil få beskjeden av leverandørene, mest sannsynlig domeneorganisasjonen.
  4. Den som blir anklaget må oppgi all personlig informasjon under prossesen. Det må være en av de som holder sidne oppe(den som registrerte, den som eier eller den som driver den)
  5. Men vis det viser seg at anklagen er falsk, så skal de betales for "skader". Men dette kan først gjøres etter anklagene har laget skade ved dommenblokkering og finansblokkering, og må gjøres via retten i stede for å sende et brev tilbake til representanten som behandlet den orginale saken. Selv om dette virker som et lite problem, så påstår kilder jeg finner via å google "the cost of a court case" at for sivile saker så blir det vanligvis kostnader på en plass fra 10.000kr til 50.000 kr, det kan fort bli flere ganger dette....
  6. Vis de ikke finner noen personer involvert med domenet, så skal det gjøres på per rettsgang basis(i praksis så velger de en av de 2-3 dommene som vil bli felt, og følger dem)

Angående salg av ulovelige medisisnke preparater:

  1. Mer eller mindre det samme som ovenfor... Siden skal blokkeres på alle tenkelige vis
  2. Krav om at Kongressen skal få en rapport angående saken, 2 års tidsfrist
  3. Grensekontroll, beslag, sørge for at diverse lovopphåndende og relevant statelige organisasjoner får beskjed
  4. Vis siden er utenlandsk så er tidsfristen på rapporten 6 måneder, og skal inneholde en analyse av sidens ringvinkninger innover i den lovelige industrien

 

Nevermind, nettsiden besteme seg for å drepe letemellomlagret som Bozzeye linket.

 

Edit:

Men vis vi skal gå etter oppsummeringen så er rettsgangen følgende:

  • De KAN sende et brev til "Attorney General" for å få saken til retten, uten at motparten skal møte
  • Derimot er det intresange at de som "lider skader" av dette kan i stedefor velge å sende brev/mail til f.eks VISA, for å be dem stanse alle strømning av penger til sidne
  • Men skan gjøre nøyaktig det samme til Domeneorganisasjonene, reklameselskapene, sider som linker til siden, etc etc etc.
  • Og etter at dette er utført skal de gi beskjed til den "anklagede", som nå kan skrive et "motbrev" tilbake til service provider, som kan bestemme seg for å følge det
  • Anklagede har rett til å saksøke anklageren for skader vis svarsbrevet får medhold
  • Anklagede har ikke rett til at all blokkering oppheves ved svarsbrev.
  • Samt at anklageren har rett til å saksøke service provider vis de ikke følger SOPA brevet, for all skade
  • Forutsetningen er at Service Provider, DNS redistributør, Bankene og alt det andre er innenfor USA selvsagt
  • Ved å skrive et motbrev godtar du at du er dekket av Amerikansk jurdiskjon under rettsaken...
  • Merk at det er ingen krav til skadeerstatning vis Service Provider ikke klarer å videresende brevet til anklagede, selv om det er fult mulig
  • Dette gjelder for Intellectual Property, noe som vil si at det antagelig også er gyldig for f.eks tullepatenter, f.eks Intel blokkerer et mindre selskap for noe de kanskje rører litt borti. Er selskapet utenlandsk har de rett til å erklære varene deres for "piratvare" for å bli tollkonfiskert blandt annet

Endret av del_diablo
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Jer baserer mine ting på utsagn hentet fra linken i den første tråden: http://www.hardware.no/artikler/-_sopa_kan_skade_internett_for_alltid/104742 og ting jeg leser der.

 

De skal gå etter det de selv omtaler som «rogue websites».

 

Bak SOPA står en samlet musikk- og filmindustri, legemiddelindustrien og handelskammeret.

 

Det legges rammer for at informasjonen du konsumerer kan kontrolleres – uavhengig av plattform.

 

Et godt eksempel er om du legger ut en lenke på din blogg eller i kommentarfeltet til VG.no som peker til en uheldig versjon av en Michael Jackson-sang.

 

Mulig jeg leser teksten feil, men jeg leser det som at sopa er rettet mot rogue websites og at ikke bare film og musikkindustrien delta.

 

Rogue websites fortelles det om her http://mpaa.org/contentprotection/roguewebsites

 

Rogue websites traffic in stolen movies, TV shows, and music or even counterfeit prescription medications and other goods.

 

Med andre ord, det dekker falske medisiner og klær, klokker osv i tillegg til piratkopiert musikk og film.

I eksempelet som ble brukt så tolker jeg det slik at om man med 3 i promille finner ut at det er en god ide å kle seg naken og finner ut at noen har tatt bilder av dette og lagt det ut på en nettside kan man kreve dette fjernet..mao en variant av slettmeg.

Hovedbiten er nok rettet mot musikk og film, det er vel det som piratkopieres mest. Utestenging av sider og personer som sprer piratkopier rammer vel kun de som piratkopierer.

 

Ut over det er det mange sider på dette. Vil sopa føre til at ting bygges inn i os, antivirusprogrammer osv slik at ting sperres der, har man noe begrep om hvor mange sider som sprer piratkopier og defineres som rogue websites og ser man for seg at man setter en fyr som skal gjøre dette noen timer i uka. Vil dette kjøres via nsa? Er det kun brudd mot amerikanske selskap og artister som skal tas eller er det en generell krig? Gjelder det kun amerikanske nettsider elelr kan de gjøre det samme med en .no side? Vil sopa knyttes sammen med wga, dld og nsa og det som finnes av bokstavkombinasjoner eller er det separate løsninger? Hva skjer om systemet hackes og hackerne tar ned f.eks amazon, yahoo, google, og diverse andre med et partre tastetrykk?

 

Jeg synes forøvrig at saken med at usa tolker hacking som et krigsangrep og kan svare med raketter er noe mer alvorlig og skjønner ikke at det ikke har fått mer oppmerksomhet. Om en tolvåring hacker feil amerkikansk sted så regner det amerikanske raketter på hus og nabolaget. Kan jo bli spennende....

Lenke til kommentar

Ankh: Du fikk med deg den biten om at det er 2 måter å gjøre det på ja?

Du kan sende brev til en statelig aktor, som vil dra i gang en rettsak, uten at tiltalte får beskjed, og så kan man gjøre motrettsak etterpå. Dette er i seg selv "greit nok", på sine måter.

 

Eller du kan gjøre som man gjør med DMCA brevene i dag, men en viktig forskjell: Du sender til noen som yter en tjeneste til nettsiden, og etter å ha mottat brevet skal de blokkere alle tjeneste de yter(vis det er teknisk mulig) samt gi beskjed til anklagede. Loven sier at tjenesteleverandør MÅ gi etter for brevet fra anklager, og at motbrevet fra anklagede ikke har samme tyngde.

Nå.... så vis motbrevet ikke fungerte er du nå adskilt fra alle betalingstjenestene du brukte, alle linker til siden fra google, og du må på en eller annen underlig måte skaffe nok penger til å gå til retten mot anklager for falske anklager....

 

 

La oss heller ikke glemme at man allerede har rett til å gå til retten mot "piratsider", og at rettsordre kan videresendes til alt som SOPA allerede dekker. Så SOPA svekker rettstaten, og intet mer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Joda, men tenker mer på hva som skal til for f.eks statlig aktor å dra igang en rettsak. Tror som sagt at fokuset er mot piratkopier og åpenbart ulovlig innhold. Med andre ord, om en side åpenbart distribuerer overgrepsbilder kan siden stenges uten at de som driver den får varsel eller kan protestere. Om den som driver nettsiden ønsker kan han gå til motrettsak, men tviler på det er aktuelt om det er åpenbare lovbrudd det er snakk om. Legger også til grunn at anklagene skal være ekte, dvs at falske anklager ikke tas hensyn til. En klesprodusent kan ikke kreve at en konkurrent som selger klær utestenges, men han kan kreve at en som lager piratkopier kan utestenges. Produsenten av canada goose klærne kan f.eks kreve at disse 300 nettsidene stenges, og man skal ha et rimelig bra forsvar for å få lov til å selge piratkopierte klær.

 

I omtalen av sopa høres det ut som om freia sender en sms til en tjenesteleverandør om at nidar selger sjokolade, og så fjernes nidar fra nettet uten videre. Det er ikke slik jeg forstår sopa, men selvsagt...jeg kan ta feil.I loven så legges det vel opp til flere alternative straffer: Innholdet på siden kan redigeres (dvs det ulovlige innholdet fjernes), pengestrømmen kan stoppes (inntekter på grunn av kriminell aktivitet er vel forbudt uansett), og man kan fjerne siden. Her er det altså snakk om ulike grader av straffer. Om en pornonettside har 5 overgrepsbilder blandt hundre milliarder lovlige bilder, holder det nok å fjerne de 5 ulovlige. Altså redigere nettsiden. Om man samler inn penger til f.eks å leie en morder til å ta livet av en tegner som har tegnet muhammed, vil nok både pengestrømmen kuttes og nettsiden fjernes. Her så man at pengestrømmen til wikileaks ble kuttet uten sopa også, så den biten finnes mer eller mindre i dag allerede. Å kutte pengestrømmen går vel mest på å kutte pengestrømen til kontoer eid av kriminelle, terrorister osv. uavhengig av nettside. Fjerning av nettsider er vel kun de mest alvorlige og går vel bl.a på sider som utelukkende distribuerer piratkopier uansett om det gjelder klær, medisiner, musikk, film eller andre ting. En interressant sak der er jo at bl.a europris selger JWS produkter hvor både logo og navn åpenbart er en kopi av JVC. Samme med andre produkter som åpenbart velger navn og logo så nærme originalen som mulig. Det er fortsatt ikke piratkopier, da de ikke gir seg ut for å være ekte men synes generelt det er i en gråsone. Når man med f.eks kun en enkelt jakke har minst 300 nettbutikker som selger piratkopier så for jo de som skal jakte på slike nettsider nok å gjøre. Det kan jo også bli interressant om USA stenger ned millioner av kinesiske nettsider fordi kina selger mye piratvarer, om kina godtar det og om det blir sett på som et vestlig overgrep.

 

Jeg vil ihvertfall tro at man starter med de enkleste sakene, dvs at man stenger ute de mest åpenbare ulovlige sidene. Så vil det komme vanskeligere og vanskeligere saker etterhvert, og da har man klagerett. Med store erstatningskrav tviler jeg på at man stenger ned sider man risikerer gigantkrav mot seg på. Det blir jo også intr. å se om de tør å fjerne sidene til f.eks hells angels og tilsvarende organisasjoner.

Lenke til kommentar

Om en pornonettside har 5 overgrepsbilder blandt hundre milliarder lovlige bilder, holder det nok å fjerne de 5 ulovlige. Altså redigere nettsiden. Om man samler inn penger til f.eks å leie en morder til å ta livet av en tegner som har tegnet muhammed, vil nok både pengestrømmen kuttes og nettsiden fjernes.

Hvordan påvirkes dette av SOPA? Hvordan er praksisen i dag, kontra etter SOPA?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg prøver fortsatt å forstå hva barneporno og terror har med SOPA (musikk- og filmindustriuen) å gjøre...

 

Barneporno biten var det Lamar (Han er vell en headcrab egentlig? Forklarer vell hans mangel på forståelse) og kompani som forsøkte å hevde at Google støttet siden de var imot SOPA.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Bak SOPA står en samlet musikk- og filmindustri, legemiddelindustrien og handelskammeret.

 

De skal gå etter det de selv omtaler som «rogue websites».

 

Slik jeg leser det er det ikke bare musikk og film sopa er rettet mot, men generelle rogue websites. Igjen, slik jeg leser loven så skal de fange bredt mot enhver nettside som bryter lover med tanke på innhold uansett om det gjelder piratkopier eller annet innhold.

 

Her har vi sannsynligvis ulik oppfattelse av hva rogue innebærer. Et kjapt google søk viser fort at definisjonen av rouge også innebærer google selv (siden de linker til sider som kan spre malware eller inneholder porno og piratkopier) og pornosider med overgrepsbilder.

 

JEG ser på dette som et tiltak for å stenge ned sider som sprer malware, spammer, inneholder overgrepsbilder, sprer piratkopierte ting (ikke bare musikk og film), sider knyttet til terror og kriminalitet osv osv altså et generelt verktøy/filter/lov som brukes vidt for å ramme generelt ulovlig innhold.

Dette har man allerede gjort og gjør, bl.a ved å stenge overføringer til wikileaks, innføre slettmeg osv. Nå får man en felles løsning som dekker i praksis hele verden.

 

Faren, slik jeg ser det, er at hackere tar kontroll og sletter "alt" i koordinerte aksjoner. Om banker, børser, etater, amazon, apple, google, facebook, youtube, yahoo, microsoft, osv osv fjernes i et hackerangrep så våkner mange til et nett ganske tomt for innhold. Antar også noen lager noe som sletter "alt" så konsekvensene ved hackerangrep kan øke enormt. Ut over det er jeg ikke så bekymret.

Lenke til kommentar
SEC. 102. ACTION BY ATTORNEY GENERAL TO PROTECT U.S. CUSTOMERS AND PREVENT U.S. SUPPORT OF FOREIGN INFRINGING SITES.

 

(a) Definition- For purposes of this section, a foreign Internet site or portion thereof is a `foreign infringing site' if--

 

(1) the Internet site or portion thereof is a U.S.-directed site and is used by users in the United States;

 

(2) the owner or operator of such Internet site is committing or facilitating the commission of criminal violations punishable under section 2318, 2319, 2319A, 2319B, or 2320, or chapter 90, of title 18, United States Code; and

 

(3) the Internet site would, by reason of acts described in paragraph (1), be subject to seizure in the United States in an action brought by the Attorney General if such site were a domestic Internet site.

Kilde: http://thomas.loc.gov/cgi-bin/query/z?c112:H.R.3261:

 

18 USC 2318 - Trafficking in counterfeit labels, illicit labels, or counterfeit documentation or packaging

18 USC 2319 - Criminal infringement of a copyright

18 USC 2319A - Unauthorized fixation of and trafficking in sound recordings and music videos of live musical performances

18 USC 2319B - Unauthorized recording of Motion pictures in a Motion picture exhibition facility

18 USC 2320 - Trafficking in counterfeit goods or services

Chapter 90 - Protection of Trade Secrets

Kilde: http://law.onecle.com/uscode/18/index.html

 

Redigert: Fikset en lenke.

Endret av Bozzeye
Lenke til kommentar

Det ble utsatt på grunn av ferieavvikling.

 

Redigert: Kilde: Washington Post

The House Judiciary Committee confirmed Tuesday that it will delay continuing debate on the Stop Online Piracy Act until after Congress returns from its winter recess.

 

Dette sto vel også i artikkelen du lenket til. Leser du ikke dine egne kilder?

Endret av Bozzeye
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...