Gå til innhold

Huawei U8800 / Ideos X5


jevel

  

132 stemmer

  1. 1. Er du fornøyd med din U8800 / Ideos X5?

    • Ja
      100
    • Nei
      32


Anbefalte innlegg

Hvordan roote og installere custom ROM på Huawei U8800/Ideos X5

 

 

Obs, obs: Les gjennom hele denne posten før du begynner, da blir det kanskje litt lettere å unngå problemer i prosessen

 

Den følgende guiden er for dem som enda ikke har lastet 2.3-oppdateringen fra Huawei. Dersom du har lastet ned denne oppdateringen vil ikke den beskrevne fremgangsmåten fungere. For instruksjoner om hvordan du går frem for å roote og installere ROMs på telefoner oppgradert til Android 2.3, følg denne guiden.

 

Før du begynner; Denne guiden forutsetter at du har et micro-SD kort. Pass gjerne på å ha ledig plass på minnekortet. Dette for at du skal ha plass til å ta backup av dine applikasjoner, samt stock ROM. Det kan også være lurt å ta backup a bilder etc. til PC før du begynner, slik at man slipper å ergre seg om noe forsvinner.

 

Dersom du har lastet ned en firmwareoppgradering fra Huawei, har du også en mappe kalt "dload" på roten av minnnekortet. Du må slette denne før du begynner, ellers vil telefonen forsøke å installere filene i denne mappen ved oppstart av recovery-modus.

 

 

1. Last først ned 3 filer: z4root.apk, perfect recovery 4.0.0.5, og en .zip-fil med ønsket ROM(her MIUI).

 

Z4Root.apk legges på roten av sd-kortet på telefonen (dvs. ikke legg filen i noen undermappe). Det samme gjelder Miui.zip. (eller en annen ROM etter eget ønske).

 

Perfect recovery lastes ned til en mappe PCen.

 

2. Under instillinger-applikasjoner huker du av for å tillate installasjon fra ukjente kilder. Huk også av for USB-debugging.

 

3. Finn deretter .apk-filen i utforskeren på telefonen, åpne den og velg installer. Z4root installeres - åpne appen og velg permanent root. Etter litt venting er telefonen rootet. Start telefonen på nytt.

Du vet at telefonen er rootet dersom appen "Superuser" er installert når telefonen har startet på nytt.

 

4. Last ned appen titanium backup og ta backup av alt du har på telefonen. Pass også på å synkronisere kontakter etc mot din gmail.

5. Skrur telefonen av og hold inne volumknappene mens du skrur på telefonen. Du får en rosa skjerm. Koble så telefonen til PCen mens skjermen er rosa. I utforskeren på PCen finner du -zip filen med perfect recovery som du lastet ned i trinn 1 - åpne den og finn filen recovery.img.

 

På telefonen har du en fil med navnet recovery.img fra før av. Finn denne og bytt den ut med den nye recovery.img-filen (ta dog gjerne backup av den gamle).

 

6. Når dette er gjort kobler du fra telefonen, tar ut batteriet, setter det inn igjen og starter telefonen på nytt mens du holder volum +. Det verste er nå overstått :)

 

Du kommer nå inn i Clockworkmod recovery. Bruk volum knappene til å navigere deg ned til backup, velg med power-knappen (du kan trykke tilbake med den kapasitive tilbake-knappen) og velg backup for ta ta backup av din eksisterende ROM.

 

Når backup er ferdig - wipe data og wipe cache. Du mister alt som er lagret andre steder enn på sdkortet, men det meste kan gjenopprettes takket være titanium backup senere. Wipe dalvik cache (du finner denne under advanced).

 

Gå tilbake til hovedmenyen i CWM, velg install zip from sdcard - choose .zip from sdcard og finne den aktuelle ROM'en på sd-kortet. Ny ROM installeres.

 

7. Velg reboot system now. Om alt har gått bra vil telefonen nå starte opp på nytt med en ny ROM. Det kan være greit å starte telefonen på nytt i recovery og ta backup av den nye ROMen også.

 

Når dette er gjort må du gjennom førstegangsoppsettet på telefonen på nytt. Du kan reinstallere det meste fra Titaniumbackup, men avhengig av hvilken ROM du bruker, kan det bli vanskelig å gjenopprette alt, backup er derfor alfa og omega.

 

Hele prosessen tar kanskje 15 - 30 min første gang om du ikke har gjort det før, hvorav mesteparten av tiden går med til venting. Vær dog klar over at ting alltid kan gå galt, så det gjøres på eget ansvar. Når det er sagt - så lenge man får startet opp i CWM recovery kommer man alltids ut av klemma.

 

Edit: ser at Z4root kommer opp som en trojaner i MSE. Jeg forsøkte å kjøre appen etter å ha fjernet den skadelige filen - programmet klarte da ikke lengre å roote telefonen, så jeg antar at exploiten er en nødvendig del av applikasjonen.

Dersom noen får problemer med å laste ned overnevnte filer gjennom den innebygde nettleseren på telefonen; last først ned astro, trykk meny-tasten, velg preferences og "enable browser download" (på enkelte telefoner er dette ikke nødvendig dog).

Endret av CptAwesome
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ehhh, etter lenge om så har jeg roota telefonen, men allerede etter reboot så får jeg ikke bruke trådløstnett lenger, prøver å huke opp trådløst, men det kommer bare opp "FEIL" hele tiden.

 

Noen tips?

 

EDIT: brukte Superboot

EDIT2: Bestemte meg til slutt å bare prøve meg på oxygen, var noe HERK! da jeg måtte bruke min gammlebærbare maskin med minnekort leser å overføre ALT av backup og alt annet fra 32GB kortet i sneilefart, formatere-legge inn oxygen, fordi fikk bare Bad fil fra .zip vist ikke, så etter installere på mobilen,også var det å overføre alt inn på minnekortet igjen i SNEILEFART. Men da var oxygen oppe å gikk.

 

Veldig bra! kan endelig skrive meldinger uten super delay! og litt overclock gjorde seg faktisk i noen spill. eneste er at den har etter mindre en 1 time brukt 10% strøm og da har jeg bare sendt 6 meldinger.

 

Men hvordan oppdateres oxygen? laste ned ny versjon fra data og inn på SD kort, eller er det en intern update klient inni Rom`en ?

Endret av Høybusk
Lenke til kommentar

Glem alt det skitet at apper ikke fungerer, mobilen er jo nesten ubrukelig nå, da root plutselig ikke fungerer lenger! tror det er etter oppdatering av superuser, ingen versjoner av z4 fungerer, nyeste funksjon sier jeg er roota og kan re-roote eller slette, trykker jeg sletter, så sletter den, men når går inn og ut av Z4 så er den roota likevell, reroot står bare å sviver i 5-6 timer (prøvde jeg) uten fremgang. Titanium kan ikke brukes, dropbox kan ikke installeres.

 

Prøvd reinstall av oxygen, prøvd downgrade og upgrade av superuser, ingen ting funker, og jeg har prøvd superboot, men når jeg bytter ut "boot" filen så henger mobilen seg ved den hvite huawei start skjermen.

 

Hva kan jeg gjøre for å roote igjen!?

Endret av Høybusk
Lenke til kommentar

z4root funker ikke bra med Android 2.3.x, lagd for 2.2 ;) Hvis du har så mye problemer ville jeg ha installert den offisielle firmwaren til u8800 igjen (b136), skjekk facebook sida. Jeg kjører smertefritt på oxygen nå, så du har nok vært uheldig..

 

edit. ..og selvfølgelig installert oxygen/miui på nytt! :thumbup:

Endret av skifyr
Lenke til kommentar

Ble til å downgrade til orginal 2.2, roote, også flashe til oxygen igjen, fungerte ganske greit, men har mistet alle backup av div ting i hele prosessen med problemer jeg fikk første gangen....

 

jeg lastet ned første gangen z4root fra en ukjent side, fikk da beskjed av telefonens anti-virus at dette var en infeksjon i filen, installerte den derfor ikke, men lastet heller ned Z4 fra xda forum, denne fikk jeg IKKE virus meldinger av.

Endret av Høybusk
Lenke til kommentar

så vidt jeg skjønte bruker man det interne minnekortet til å installerer ROMen på, husker ikke om man brukte hele eller bare 1,5gb. Det er stabilt ja, men husk at du må ha en eldre versjon av cm7, fra 09/10 + bruke eldre recovery. Jeg har det ikke lenger, mest pga du ikke får særlig bruk for det + upraktisk. ROM-ene deler jo ikke data. Men det var kult å se at det funket :thumbup:

Lenke til kommentar

Har roota min X5, og installert oxygen 2.3.7, dette fungerte fin-fint helt til telefonen plutselig reboota selv idag. Dette førte til at jeg også måtte teste ut Miui.

 

Dette leder meg til noen spørsmål.

 

 

1. Hvilken ROM foretrekkes av folket og hvorfor? Oxygen el. Miui?

 

2. Ser det ligger en 2.2 .._r4 versjon av oxygen ute, er dette oxygen basert på android 2.2?

 

3. For å oppdatere Miui online, må man da registrere seg? Koster dette noe?

Lenke til kommentar

 

1: Min erfaring er at de begge er glimrende ROMs. Oxygen er veldig grei om man vil ha den rene Android-opplevelsen, mens MIUI er for dem som ønsker seg et enda mer oversiktlig og (i mine øyne) penere grensesnitt. Oxygen scorer bedre i Quadrant hos med enn hva MIUI gjør, men animasjonene i MIUI gjør likevel at min telefon oppleves raskere i daglig bruk. MIUI har også veldig gode tilpasningsmuligheter mht utseende o.l. i form av temaer, ulike lockscreens mm, noe Oxygen ikke har.

 

2: Aner ikke

 

3: Hvilken versjon av MIUI er det du tenker på? (Det ligger i hvertfall 3 ute til U8800). selv har jeg brukt Stockwell sin versjon, som er den mest populære. Denne kunne man oppdatere enten gjennom ROM manager, eller gjennom MIUI update - ingen av delene krever registrering eller koster noe. Stockwell har imidlertid sluttet å jobbe med denne, så det blir spennende å se hva slags oppfølgning den får videre.

Endret av CptAwesome
Lenke til kommentar

Andre som kjører oxygen og har force-close problemer når man forsøker å trykke på maps-resultater i google-søk-appen? Noen løsning? får process.-feilmelding om jeg skriver f.eks en bedrift i søkevinduet, får foreslåtte resultater fra maps og trykker på dem. Andre resultater(apps, nettsøk, kontakter) går fint.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...