Gå til innhold

Emmy Awards 2011 - Generell diskusjon


Anbefalte innlegg

emmy-602x3981.jpg

 

Det er klar for den gangen i året, den gangen i året da TV-industriens største egen prisutdeling går av stablen i Los Angeles.

 

Utdelingen blir sendt natt til mandag, søndag kveld lokal tid. Programleder blir Jane Lycnh fra Glee og Party Down.

 

Prisutdelere blir blant annet William H. Macy (Shameless US), Anna Torv (Fringe), Minka Kelly (Charlies Angles), Bryan Cranston (Breaking Bad), Anna Paquin (True Blood), Will Arnett (Up All Night) med mange flere. Prisutdelerne kan leses om her.

 

Beste drama:

Boardwalk Empire

Friday Night Lights

Dexter

Game of Thrones

The Good Wife

Mad Men

 

Beste komiserie:

Modern Family

30 Rock

Glee

The Office

The Big Bang Theory

Parks and Recreation

 

Beste dramaskuespillerinne:

Julianna Margulies, The Good Wife

Elisabeth Moss, Mad Men

Mariska Hargitay,Law & Order: SVU

Kathy Bates, Harry’s Law

Connie Britton, Friday Night Lights

Mireille Enos,The Killing

 

Beste komedie skuespiller:

Steve Carell, The Office

Alec Baldwin, 30 Rock

Jim Parsons, Big Bang Theory;

Matt LeBlanc, Episodes

Louis C.K., Louie

Johnny Galecki, Big Bang Theory

 

Beste dramaskuespiller:

Jon Hamm, Mad Men

Steve Buscemi, Boardwalk Empire

Kyle Chandler, Friday Night Lights

Michael C. Hall, Dexter

Hugh Laurie, House

Timothy Olyphant, Justified

 

Resten av de nominerte for 2011 Primetime Emmy Awards

 

De 6 mest nominerte seriene

21: Mildred Pierce (HBO)

19: Mad Men (AMC)

18: Boardwalk Empire (HBO)

17: Modern Family (ABC)

16: Saturday Night Live (NBC)

13: Game of Thrones (HBO), 30 Rock (NBC)

 

EW: Serier som skulle vært nominert i år

 

Diskuter, jeg oppdaterer tråden litt utover dagen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Håper egentlig at Game of Thrones stikker av med prisen for beste drama, men er vel mer trolig at Mad Men stikker av den.

 

Beste komiserie ville jeg gitt til The Big Bang Theory, ingen annen komiserie som gir meg samme gleden og får meg til å le så mye.

 

Når det gjelder prisen til skuespillere har jeg ikke noen spesiell mening, men håper at Michael C. Hall tar hjem prisen for beste dramaskuespiller.

Lenke til kommentar

Jeg håper ikke The Big Bang Theory går av med prisen til beste komiserie, Parks And Recreation burde heller få den. Men sikkert noen andre enn de to og som får den til slutt.

 

Beste komiskuespiller burde lett gå til enten Louis C.K eller Steve Carell. Ikke disse TBBT-gutta, eller de andre.

 

 

Beste drama burde gå mest til Mad Man. Game of Thrones var bra, men Mad Men var bedre. Også en mulighet for at Boardwalk Empire kan vinne, selv om serien ikke gikk opp til sitt fulle potensiale i første sesongen. Boardwalk Empire har allerede fått 7 Emmy-priser. Personlig håper jeg på at Friday Night Lights vinner.

 

Beste dramaskuespiller, Jon Hamm nå som Cranston ikke er nominert siden det ikke har gått noen nye episoder av Breaking Bad i 2010-2011 sesongen.

 

 

Tror det er klokka 3 i natt den blir sendt. For de som har canal digital så er det mulighet å se den på Starz-kanalen. Men usikker hvor den ligger, etter kanal 30 noe.

 

Kommer til å legge til streaming-linker etterhvert.

Endret av Mahavishnu
Lenke til kommentar

Sikkert mange som lurer litt på hvordan nomineringsprosessen fungerer, men det er relativt enkelt og systematisk. Relativt. :p

 

Først må skuespillerne og de andre potensielle nominerte melde seg på Emmy-racet for å kunne være med på stemmeseddelen (Charlie Sheen valgte i år å ikke melde seg på, for eksempel). Dette koster penger og ofte må kanalene bestemme seg om de vil støtte en nominasjon til talentet sitt. Deretter stemmer de 16000 medlemmene av ATAS (Academy of Television Arts and Sciences) på de som har meldt seg på, slik at det gjenstår seks nominerte i hver kategori. Medlemmene er også delt inn i grupper slik at de stemmer bare innenfor sitt felt av ekspertise; skuespillere på skuespillere, regissører på regissører. Disse kalles «peer groups». Alle gruppene kan stemme på Beste Komiserie og Dramaserie dog.

 

Etter de nominerte er annonsert, blir det sendt inn en episode hver for de nominerte skuespillerne som skal vise det beste arbeidet deres av sesongen. Disse får «peer» gruppene i posten og må se seks episoder fra deres kategori. I de store kategoriene Komiserie og Dramaserie sender hver nominerte serie inn seks episoder som skal vise et helthetlig bilde av sesongen deres. Her blir alle medlemmene av ATAS delt i tre, hvor to episoder blir sett fra hver serie, altså tolv for hele kategorien. Det er dog aldri helt sikkert hvor mange medlemmer som har faktisk sett episodene før de har stemt.

 

Kommer tilbake litt senere med analyse i de store kategoriene :D

  • Liker 1
Lenke til kommentar

The Lonely Island annonsert som pauseunderholdning.

 

The-Lonely-Island_320.jpg

 

Andy Samberg fra gruppa har allerede vunnet Emmy i år under Creative Arts Emmy`s for beste sang med denne:

http://www.youtube.com/watch?v=Pi7gwX7rjOw*

 

 

Annet pauseinnslag blir også av Ed Helms (The Office/The Hangover) og Maya Rudolph (Saturday Night Live/Up All Night) med flere.

http://www.youtube.com/watch?v=2NvEtG0Quvk

 

 

Også en gruppe kalt "Emmingtons" skal introdusere flere priser. Med i gruppa er Joel McHale fra 'Community', Taraji P. Henson fra 'Person of Intrest' og Zachary Levi fra 'Chuck'.

 

BONUS: Zachary Levi og Mandy Moore under oscar.

 

http://www.youtube.com/watch?v=lCGr0YqO-8A

 

 

Et tredje annonserte pauseinnslag blir av

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Outstanding Drama Series

Her har Mad Men absolutt overtaket over alle de andre ettersom serien har valgt ut seks svært sterke episoder, deriblant mesterverket «The Suitcase». Det Mad Men kan slite med derimot er det at AMC har ikke hatt en sterk kampanje for serien i år, og det at serien ikker returnerer før 2012 kan gjøre at serien ikke er på Emmyenes radar like mye som tidligere år. Det er kanskje også illevarslende at Mad Men ikke var nominert for regi kategorien, noe som er ofte en viktig kategori å ha støtte i. Men som sagt, hvis medlemmene har faktisk tatt sg tid til å se episodene så kommer Mad Men til å vinne nok et år, garantert.

 

Boardwalk Empire derimot har sendt inn de seks beste av sesongen, men serien er enda mer serialisert og litt for saktegående kanskje. Serien har dog sendt inn både den regi-nominerte piloten og de to siste episodene av sesongen. Det hjelper også at serien går på HBO, og fikk mange priser i de tekniske kategoriene i forrige helg. Serien er på mange måter det nye leketøyet til Emmyene, så ville ikke vært overrasket eller skuffet hvis Terrence Winter og castet står på podiumet i kveld for å motta prisen.

 

The Good Wife kan vinne hvis Emmy-stemmerne har lyst å hedre de store nettverkene igjen. Den siste gangen dette ble gjort var i 2006 med den femte sesongen av 24. Episodene sendt inn var gode, men mangler kanskje den dramatiske tyngden av Mad Men og Boardwalk Empire. De skulle ha sendt inn sesongfinalen. Det at serien ikke var nominert i regi eller manus-kategoriene var ganske sjokkerende egentlig, og kan også være et tegn på at serien ikke har støtten som AMC og HBO har.

 

Det hadde vært fantastisk om Friday Night Lights hadde vunnet for dramaserie, etter alle disse årene den har vært oversett av Emmyene. Serien ble nominert for seriefinalen «Always i manus-kategorien, og har ellers sendt inn seks veldig gode episoder. Det var også lurt at de sendte inn hele den siste halvdelen av sesongen, og ikke blant de første. Det hadde vært et flott øyeblikk om underdogen vant, men det ser dessverre ut til at serien må bare være fornøyd med nominasjonen sin og la det være en seier i seg selv.

 

Game of Thrones er en fantasy-serie. Den går på HBO, noe som er et pluss, men det er allikevel en serialisert fantasy-serie som inneholder drager og magi. Dette liker ikke Emmyene i det hele tatt. Episodene var bra valgt, og serien har blitt nominert i både manus og regi-kategoriene. Men igjen som med Friday Night Lights hadde det gledet meg om serien vant i kveld, men det er et mirakel i seg selv at serien var nominert.

 

Dexter har absolutt ingen sjans i helvete å vinne denne kategorien ettersom sesong 5 var generelt en veldig svak sesong av serien. Episodene sendt inn inkluderer forresten sesongfinalen som var svært skuffende.

 

Jeg håper og tror Mad Men vinner, men det hadde vært fint om Friday Night Lights fikk prisen. Forresten så hadde det ikke gjort meg noe om noen av disse seriene vant, bortsett fra Dexter, som stjal plassen til Justified og Fringe i kategorien.

 

 

Outstanding Comedy Series

Modern Family er nesten garantert seier her, med alle hovedskuespillerne nominert og flere nominasjoner i manus og regi-kategoriene. Selv synes jeg som kritikerne at sesong 2 var svært svak og hadde heller sett Parks and Recreation, 30 Rock eller til og med The Office ta prisen. Men til tross for at serien var veldig inkonsistent har serien sendt inn 5 av de beste episodene sine (jeg mislikte sesongpremieren sterkt, som er den sjette episoden sendt inn).

 

Det kommer rett og slett an om Emmy-stemmerne ser episodene eller ikke. Hvis de gjør det, så er Parks and Recreation garantert prisen. Dette hadde gledet meg stort ettersom sesong 3 av serien var en av de beste sesongene av en komiserie på lang tid. Emmyene har tidligere vist at de ser episodene med å ha gitt prisen til 30 Rock, The Office og Arrested Development før de ble «main-stream». Dette ville vært det hippe valget, men tror Modern Family er en såpass tradisjonell komedie at den tar prisen nok en gang.

 

Glee er en serie jeg absolutt hater og etter Amerikanske kritikere å dømme var sesong 2 relativt dårlig. Serien har også fått mindre nominasjoner i år, så jeg tror Emmyene er litt over Glee. Glee vant derimot Golden Globen før i år, så man vet nå aldri.

 

30 Rock er en serie som hadde en veldig sterk femte sesong, faktisk blant sine beste, så en triumf i denne kategorien hadde absolutt ikke vært en tragedie. Men samtidig føles det litt som 30 Rock har ikke like mye buzz som Modern Family og Parks and Recreation har, så det hadde overrasket veldig om 30 Rock faktisk vant.

 

Det samme med The Office, som har Steve Carrell sin siste sesong å skilte med. Sesong 7 var absolutt en forbedring over elendige sesong 6, men ikke såpass at den fortjener å vinne her.

 

The Big Bang Theory har blitt en serie jeg har gått rett og slett lei av. Jeg føler karakterene er blitt så forutsigbare og spøkene likeså, at jeg undrer litt over hvorfor Emmyene valgte å nominere serien i det hele tatt, ettersom serien har relativt lite buzz for tiden. Det er derimot pågrunn av at serien er en multi-kamera, latterboks serie som gjør at den er nominert, ettersom dette er et format mange av medlemmene av ATAS har jobbet i, for 20-30 år siden. Serien mottok også en nominasjon for Johnny Galecki denne sesongen, så virker som Emmyene liker The Big Bang Theory, overraskende nok.

 

Jeg håper selvsagt at Parks and Recreation vinner prisen, men forventer uheldigvis at Modern Family får seieren nok et år.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Outstanding Actress in a Drama

Det er fire ting som gjelder når de velger den som har beste prestasjonen av året: skuespillervidde, innvirkning, sympati og emosjon. I tillegg til skjerm-tid som er også viktig å ha mye av.

 

Her står det mellom to flotte skuespillere, Julianna Margulies for The Good Wife og Elisabeth Moss for Mad Men. Jeg sliter litt med å bestemme meg for hvem jeg helst vil se vinne prisen ettersom begge to fortjener den.

 

Julianna Margulies sendte inn en flott episode «In Sickness» hvor hun får både være sint, sjokkert og lei seg, får vise dybden og vidden i prestasjonen sin, og fremstår særdeles sympatisk ut. Hun har kanskje mest tid på skjermen også. Hun skulle også ha vunnet prisen i fjor, så alle forventer nok at hun tar prisen i år i stedet.

 

Elisabeth Moss får også vise et stort vidd i skuespillet sitt i episoden «The Suitcase». Jeg lurer dog litt på om hun kanskje blir overskygget av Jon Hamm som har også sendt inn samme episode, spesielt ettersom det er han vi får mest innvirkning av. Det hadde vært flott om hun vant, men det føles rett og slett som om det er Margulies sitt år.

 

Hvis det skulle forekomme en tvist i kveld, kan det hende at Kathy Bates tar prisen for Harry's Law. En svært middelmådig prestasjon i en dårlig serie, men Emmyene elsker å gi ut priser til Oscar-vinnere, og de elsker David E. Kelley serier som Harry's Law, så hadde ikke blitt overrasket om Bates tok prisen. Komplett ufortjent er det derimot.

 

Connie Britton skulle ha vunnet årevis siden for rollen hennes i Friday Night Lights, men jeg tror det får bare være en ære at hun ble nominert i det hele tatt. Hun sendte inn seriefinalen «Always» hvor hun får vise mange av egenskapene man burde ha for å vinne. Problemet er at den episoden er veldig fokusert på mange karakterer, så det er bortimot en halv time hvor hun ikke er på skjermen. Hadde vært herlig om hun vant dog.

 

 

Jeg endte opp med å mislike The Killing etterhvert som sesongen gikk, men jeg skal ikke nekte for det at Mireille Enos var en god skuespiller. Hun valgte en god episode «Missing» hvor hun leter etter sønnen sin, og viser både sympati og emosjon i episoden. Jeg synes hun var litt vel anonym og kjedelig til tider i sesongen dog, så jeg lurer litt på om Emmy-stemmerne føler litt av det samme kanskje.

 

Mariska Hargitay er nominert nok et år, og jeg kan ikke tilføye noe annet enn at jeg håper ikke hun vinner. Det virker ikke som episoden hun har valgt var så imponerende heller, men Kyra Sedgwick stjal prisen fra Margulies i fjor, så det hadde vært litt rart/morsomt hvis Hargitay klarte å overraske alle i år.

 

Bottom-line: Moss eller Margulies vinner. Jeg håper på Connie Britton derimot. Alle andre enn Bates og Hargitay, please.

 

 

Lenke til kommentar

Outstanding Actor in a Drama

Steve Buscemi har gode muligheter for å vinne i natt. Han er Oscar-nominert og Boardwalk Empire sendes på HBO. Det som kan være et hinder for han er at han ikke får vise like stort vidd i prestasjonen sin som Hamm eller Olyphant gjør. Han var veldig god i sesongfinalen «Return to Normalcy», men jeg ville ikke ha stemt på han med denne konkurransen. Hvis han vinner vil det i så fall være fordi at Emmyene vil belønne navnet hans, mer enn prestasjonen hans (som er som sagt god, men ikke fantastisk).

 

Jon Hamm håper jeg vinner, hands down. THAT'S WHAT THE MONEY IS FOR! I «The Suitcase» er han full, kjefter og gråter. Det hadde vært et stort sjokk hvis han ikke vinner, og hvis han ikke gjør det med denne episoden kan jeg ikke tenke meg at han kan vinne noensinne.

 

Kyle Chandler sendte også inn seriefinalen «Always», og får kanskje litt mer å gjøre enn Britton. Allikevel føler jeg at han ikke har en sjanse å vinne, men skulle ha ønsket det.

 

Timothy Olyphant kan overraske alle med å ta prisen og det hadde absolutt vært fortjent. Han sendte inn en episode hvor han skal hevne drapet av en slektning. Her får han være sint, samtidig som han fremstår som sympatisk.

 

Jeg skjønner meg rett og slett ikke helt på hvorfor Hugh Laurie og Michael C. Hall er i denne kategorien i år. De skulle ha vunnet årevis siden, men det føles som de ikke har godt nok materiale til å vinne nå. C. Hall skulle ha sendt inn sesongpremieren, men ettersom han ikke gjorde det har han ingen sjanse til å ta seieren.

 

Jeg håper og tror Jon Hamm vinner.

Lenke til kommentar

http://www.hitfix.com/galleries/all-christina-hendricks-all-the-time-on-the-2011-emmys-red-carpet

 

The Associated Press photographer on the Emmys Red Carpet was so excited to see Christina Hendricks that he snapped more pics of the "Mad Men" star than of any other attendee.

 

We can't blame him, so we've compiled all of them in one gallery. Choose your favorite!

Lenke til kommentar

Glad for at Julie Bowen vant, submitta en god episode, så var bra hun vant. Bedre enn at Jane Lynch eller Betty White skulle ende opp å vinne.

 

Ty Burrell! :D

 

God start så langt, selv om Nick Offerman eller Pamela Adelon ikke ble nominert, så ble hvertfall de riktige for min del fra MF vinnerne. Eric Stonestreet og Tyler Fergerson(eller hvahansnavn) har vært så dårlige i år.

Endret av Mahavishnu
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...