Peat Skrevet 6. juli 2011 Del Skrevet 6. juli 2011 (endret) Fikk bare plutselig en ide om en slik kombinasjon :!: Hva tror dere? Blir det for mektig? For mye av det gode? Har kanskje noen allerede laget en sånn blanding og har synspunkter/erfaringer? Brownieskaken erstatter naturligvis bunnen til en typisk 3-lags marsipankake (bløtkake med marsipanlokk) med krem og jordbær, sånn at ikke kaka blir uvanlig høy. Edit: It's good! Se post 13 for resultetbilder Endret 8. juli 2011 av Peat Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165 Skrevet 6. juli 2011 Del Skrevet 6. juli 2011 Vanskelig å forstå, skal du ha en brownies med marsipan trekk, eller skal du lage en tradisjonell marsipankake med flere lag, bare med brownies istedenfor bløtkake? Lenke til kommentar
Peat Skrevet 6. juli 2011 Forfatter Del Skrevet 6. juli 2011 Brownies blir bunnen til hele kaka, deretter lagvis syltetøy/krem/sukkerbrød som på en tradisjonell bløtkake (vanligvis 3 lag sukkerbrød, her 2, kanskje bare 1.., siden brownies går som det nederste laget). Deretter marsipanlokk over hele kaka. Hmm...blir kanskje litt voldsomt med marsipan? Lenke til kommentar
Thyristor Skrevet 6. juli 2011 Del Skrevet 6. juli 2011 Dette hørtes rett og slett bare dritdigg ut. Ordene "for mektig" virker ikke på meg lenger i denne sammenhengen Lenke til kommentar
Peat Skrevet 6. juli 2011 Forfatter Del Skrevet 6. juli 2011 Prøv Jeg blir nok pent nødt til det nå som marsipanen er kjøpt inn Lager brownies nå - poster resultatet i morgen! :!: Er veldig spent! FØrste gangen jeg skal "håndtere" marsipan(lokk). Lenke til kommentar
*F* Skrevet 6. juli 2011 Del Skrevet 6. juli 2011 Høres ikke så bra ut, men prøv det ut Lenke til kommentar
Kakeshoma Skrevet 6. juli 2011 Del Skrevet 6. juli 2011 Prøv Jeg blir nok pent nødt til det nå som marsipanen er kjøpt inn Lager brownies nå - poster resultatet i morgen! Er veldig spent! FØrste gangen jeg skal "håndtere" marsipan(lokk). Pass på at den ikke for hard da Blir vanskelig å spise. Lenke til kommentar
evenandreas Skrevet 7. juli 2011 Del Skrevet 7. juli 2011 Kan bli veldig likt Oreo kake i hvor mektig den er. Blir små kvalm etter 2 stykker Gleder meg til å se resultatet! Lenke til kommentar
daruu Skrevet 7. juli 2011 Del Skrevet 7. juli 2011 Tror det blir vel mye, men spent på å høre resultatet! Ta gjerne bilder av ferdig produkt også! Lenke til kommentar
-ssi Skrevet 7. juli 2011 Del Skrevet 7. juli 2011 Tror det blir godt. Har selv laget "kompromisskake" flere ganger, dvs sjokoladekakebunn delt i to med sjokoladekrem mellom, og så krem og marsipan utenpå. Kalles kompromisskake fordi jeg elsker sjokoladekake og gubben liker best marsipankake. Lenke til kommentar
Kakeshoma Skrevet 7. juli 2011 Del Skrevet 7. juli 2011 Det hørtes ut som en kake hvor en skje holder... Lenke til kommentar
Peat Skrevet 8. juli 2011 Forfatter Del Skrevet 8. juli 2011 (endret) Bedre sent enn aldri! Jeg tok bilder underveis av skapelsen Brownies med avkutta ender jorbær som har ligget over natta i litt sukker Kliner vanlijekrem over browniesbunnen. Jeg la ikke jordbær her for jeg var litt urolig for hvordan kaka skulle henge sammen med bunnen.. Jeg hadde visst glemt å ta bilder like etter å ha tatt på kremfyllet og den andre delen av sukkerbrødet Fortsettelsen følger: Oh - jeg hadde visst også glemt å ta bilder under "konstruksjonen" av marsipanlokket:( Målebånd og enkle matematikkunskaper ble brukt veldig flittig, men som dere ser på resultetet glemte jeg å ta med overhead i beregningene. Kaka var også ikke helt kvadratisk, så det hjalp også til resultatet. Til info så gikk det cirka 350g marsipan til det lokket. Den kunne vært tynnere, men jeg turte ikke siden det var ille nok å få den løs som det var (uten å revne..). Til tross for det amatøriske utseendet (egentlig var planen om å dekke sidene helt, slik at bunnen ble skjult) ble dette veldig bra! Første gangen jeg lagde marsipanlokk også *stolt* Dama ble også veldig fornøyd - med tanke på at jeg cirka aldri baker Endret 8. juli 2011 av Peat 4 Lenke til kommentar
Kakeshoma Skrevet 8. juli 2011 Del Skrevet 8. juli 2011 Herlig Takk for at du delte med oss, ja bilder i hvert fall... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå