Gå til innhold

Junifest 2011 - kaian - Gatefoto, stort sett


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Meningen var god i hvert fall...bedre forslag? Fornærmet jeg noen? Det var ikke meningen. :no:

Jeg tror overhodet ikke du fornærmet noen som helst. Men jeg må si jeg sliter litt med å komme med en god måte i si det på. Kidza i dag hadde bare slengt i fra seg en "IRL" (in real life) ...

Lenke til kommentar

liker følge med i tråden. Gatefoto er noe jeg neppe hadde trodd skulle være så kult. Sitter sammen med en nevø (8) og kikker. Vi har diskutert bildene dine, og begge liker paraplymannen best.

Oi, så kult! Både at dere sitter og ser på og prater om bilder i det hele tatt, og at dere liker mine! Hils ham og si takk fra meg. Fortell ham at jeg synes du er heldig som har ham å diskutere bilder med! :)

Lenke til kommentar

Jeg har vært dårlig til å kommentere, ser jeg, selv om jeg har vært innom tråden din og Flickr flere ganger og beundret.

 

Bildene dine oser av virkelighet og varme. Vanskelig å plukke ut noen favoritter, jeg synes det er veldig jevnt og at når jeg nå ser et nytt bilde, så kan jeg liksom se at det passer inn i tråden, og at det er Kaian som har tatt bildet.

 

Jeg kan legge til at min lyst på X100 bare øker av tråden din, jeg kan liksom levende se for meg at jeg ville trives med et til både gatefoto og som veskekamera.

 

Har du fått mye positiv oppmerksomhet fra fremmede pga kameraet når du går rundt og gatefotograferer? :)

Lenke til kommentar

Takketakk for hyggelige ord Tomsi og Bykatt

 

@Bykatt: Ingen(?) har spurt om eller kommentert kameraet, såvidt jeg kan huske i farten. Det har vært noen kommentarer, men ikke når det har vært i bruk, mer sånn når det ligger ved siden av meg på kafebordet el.l. Da har det vært et par som har spurt om det er digital- eller filmkamera.

 

Jeg følte jo igrunnen at folk responderte greit på E-P1 da jeg brukte det. Men jeg er blitt flinkere til å gå nærmere, for nå er det det eneste som fungerer hvis jeg skal ha noen interessant på kortet når jeg kommer hjem. :) Jeg tror ikke det er noe i tråden her som ikke kunne vært gjort med E-P1/GF-1 (eller søsken) og 20/1.7 eller 17/2.8. Hovedpoenget har vel egentlig vært å kvitte seg med alt unntatt den vide normalen, trur eg. :hmm:

Lenke til kommentar

Flotte saker du har kommet med på Juni-festen! - Må si meg mektig imponert over hvor bra du mestrer gatefotografering.

Det siste bildet ditt var meget fint og du har klart å få frem personligheten til bonden på veldig god måte :)

Gleder meg til mer thumbup.gif

Lenke til kommentar

Bildene dine oser av virkelighet og varme.

Den setningen der varmet veldig! Jeg har kjent endel på den, og -takk! :yes:

 

Takk til Randi og Breni for veldig hyggelige kommentarer også :)

 

 

I dag ble det litt ymse, og jeg var litt usikker på hva jeg ville komme til å velge fra brikken, men etter å ha sett igjennom dagens fangst på pc, så ble det dette fra Grønland:

 

 

post-116334-0-49406700-1308753790_thumb.jpg

 

På flickr: What's he photographing?

Lenke til kommentar

Jeg er så glad for at jeg tok med den "-for det meste" formuleringen i valg av utfordring... Jeg ville ha vært ute for lenge siden dersom jeg ikke hadde gjort det. I dag ble det ikke noen gate, men da det hølja ned som verst tok jeg med kamera og paraply ut i veien her, satte kamera i tulipan og 5bps, og etter mye hardere redigering enn vanlig fikk jeg en liten nødløsning. Det er vel mitt første dråpebilde, tror jeg :)

 

 

post-116334-0-61221700-1308842492_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Jeg hadde ikke så mye energi for å komme i gang i går, men jeg bestemte meg for å gjøre et forsøk, håper å få gjort siste uka uten flere nødløsninger.

 

Jeg bestemte meg for å forsøke gateportrett, altså be om lov til å ta portett av ukjente. Videre bestemte jeg meg for å konsentrere meg om menn, siden jeg synes det er vanskeligere å kontakte menn enn kvinner på denne måten. Og etter et par nei, fikk jeg et par ja, og jeg synes de begge ble bra :)

 

Han her traff jeg utenfor Nationalteateret, der han stod og studerte ornamentikken på bygningen mens han ventet på noen. Jeg foreslo at han gjennopptok det, kikkingen på ornamentikken altså, og dette ble veldig likt den posituren han hadde da jeg fikk øye på ham. De fikk kortet mitt begge to, håper de liker bildene like godt som jeg gjør :)

 

5868839278_b74cbd3822_z.jpg

På flickr: Waiting, II

Lenke til kommentar

Dette var et... hva er ordet jeg er ute etter...? - salig! portrett!

 

Gjør du noe spesielle innstillinger i svart/hvitt-konverteringen?

 

Hvordan er du fornøyd med fargeversjonen av disse, vurderer du å poste dem i stedet i blant?

Takk :o)

 

Jeg fremkaller jo i kameraet, stort sett. Jeg liker sort/hvitt med gult filter, gir fine hudtoner. Øker gjerne kontrasten i jpeg-fila på pc'n, samt skarper opp litt forsiktig.

 

Jeg kunne godt ha postet alle i farger, jeg synes fargene i disse filene er helt suverene. Men jeg fikk inspirasjon til å sette i gang i s/h av Kenta F/1.8 da vi var i København, og liker det, (for) lenge siden sist. Nå liker jeg at det er en rød (grå!) tråd igjennom utfordringen, og i tillegg liker jeg abstraksjonen sort/hvitt gir.

 

 

Flotte grånyanser på det port-bildet, fin stemning. :yes:

Takk for det Randi, setter pris på det! :)

 

 

Her er dagens bidrag, utdrikningslag for en jente som gifter seg med en franskmann (opplagt egentlig, når man ser flaggene)

 

post-116334-0-38953900-1309009862_thumb.jpg

 

Og for de som lurer på det med flaggene, eventuelt fargene sånn generelt:

 

 

post-116334-0-50945400-1309009853_thumb.jpg

 

 

 

Puh. Bare to igjen nå, så er festen over! :)

 

 

edit: sirkveleif

Endret av kaian
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...