Gå til innhold

Diskusjonstråd: Seriøse/Avanserte/Entusiast Kompaktkameraer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Oppdatering:

 

Skal sende inn dette bildet til JP og få det printet i 60*40cm får å sjekke kvaliteten, normalt holder jeg meg til 30*20cm.

Meget bra kvalitet på de bildene jeg fikk fra japanphotoxxl.no

 

Jeg har ingen problemer med å bestille flere utskrifter av bilder som er tatt med kompaktkameraene mine. 60*40cm med hvit ramme rundt er lekkert.

 

Bilder av utskriftene:

 

 

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Fristelsen ble for stor :blush:

XZ-1 er klar for henting. Auto Lens cap + adapter tube til XZ-1 ligger på PiB'en.

Må vell komme med noen greie bilder iløpet av helgen.

 

 

 

Prisen kom på 3507kr. eks. kjøring.

 

 

Edit:

 

Kameraet er på lading. XZ-1 virker meget bra, men LX5 er et bedre "redskap". Litt for mye meny-surfing på XZ-1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De første testbildene kan sees i tråden Akambrukerenes bilder - Mai 2011, TRYKK PÅ LINKY :)

Endret av Kenta F1.8
Lenke til kommentar

Jeg synes du gjør veldig god reklame for XZ-1 Kenta! Jeg trenger noe vanntett på den nye båten (den er VÅT), og har sett litt på de supervanntette, men vurderer å kjøpe XZ-1 med uv-hus i stedet.

 

 

Ellers er jeg travelt opptatt med å bli kjent med X100, kan skrive litt om det snart. Men jeg kan jo røpe at jeg er fornøyd foreløpig :yes:

Endret av kaian
Lenke til kommentar

Godt å høre at du er fornøyd :)

 

Hvor kjøpte du den?

Har du solgt alt av MFT utstyr?

 

 

Jeg vurderer faktisk å selge NX systemet, trur jeg kommer til å klare meg med kompaktkameraene mine. Synes det er utrolig lettvint å slippe å drasse med meg optikk og diverse utstyr. Bakdelen er at jeg vil savne NX100 når jeg skal ta bilder i en mørk stue, f.eks. på julaften. Det er der X100 kan hjelpe på :p

 

Kjøpe, kjøpe, selge, selge...

Lenke til kommentar

Jeg driver og selger unna, men det er ikke uten en sterk følelse av at jeg skal tilbake til µ4/3 om en stund.

 

X100 er på mange måter en utfordring til meg selv; "med så stramme begrensninger - gå ut, gå nærmere, -ta interessante bilder!"

 

Så får vi se etterhvert...

 

 

Men, får du ikke brukbare stearinlysbilder med XZ-1? Har du prøvd? Dame, rødvin og shoot! :o)

Lenke til kommentar

Da har jeg fått lekt med X100 i noen dager, og jeg er storfornøyd! Menyene fikk gjennomgå her i Akams test, og jeg er enig i at noen av valgene er merkelige, men layouten er helt fin etter min mening. Autofokusen imponerer vel ikke, spesiellt ikke når du nærmer deg nærgrensa i dårlig lys, men dette lever jeg veldig fint med, jeg hadde ingen forventninger om at autofokusen skulle være på høyde med den i speilrefleksen. X100 går ikke ned i noen (bukse)lomme, men det blir garantert med på flere turer enn speilrefleksen, størrelsen bidrar bra til godfølelsen ved å håndtere det. ISO-egenskapene imponerer meg. Jeg har ingen personlig sammenligning med noen av de nyere speilrefleksene (7D, D7000), men tester har vel vist at det er helt der oppe. JPEG rett ut fra kameraet med støyreduksjon på standard/default er veldig bra! Fast brennvidde har jo sine opplagte begrensninger, men med CROP-funksjonen i kameraet tar det ihvertfall bare 10 sek å lage et annet utsnitt, uten omkringliggende ting man ikke ønsket å få med.

 

Jeg har satt auto power off til 5 minutter, og når minuttene har passert og kameraet skrur seg av så får du ikke liv i det igjen uten å skru powerknappen av og på igjen, det våkner ikke av et trykk på utløseren f.eks. Bug eller som tenkt? Hvis du skrur over på makromodus, knipser et par bilder og trykker play for å kikke på de, så har kameraet glemt at du er i makromodus når du går ut av avspillingsmenyen igjen. Dette er vel bare ett eksempel på at kameraet kan glemme hvor du sist var i menyen osv.

 

Det er min lille erfaring med det så langt. De mange småtingene som er påpekt her og der er ingen grunn til å ikke kjøpe kameraet IMO. Det kommer vel flere fastvareoppdateringer i tiden fremover, men selv med de feilene det har nå er det pansermoro å bruke og gir meget god bildekvalitet. Den totale pakken med utseendet, bildekvaliteten, de manuelle hjulene osv osv er en vinner i mine øyne.

 

Edit: Kremt, nærgrensa er visst 80cm, og jeg har helt klart vært innafor den på en del av "testene"... Så glem den. Kan ikke huske å ha erfart trøbbel med ting på lengre avstand. Hastigheten er jo som venta et stykke bak et speilrefleks.

Endret av Axl@hw
Lenke til kommentar

...

Flott rapport, Axl@hw.

Post gjerne bilder tatt med X100.

 

 

Vurderte litt å selge unna Samsung NX100 og heller gå for X100, men det er ikke verdt det for min del. Får heller legge litt penger i ny optikk og håpe på at Samsung kommer med en ny og bedre søker til NX100.

Lenke til kommentar

Jeg kan jo vise fram et par jeg er fornøyd med fra X100:

 

5719854922_87159212a9.jpg

Top of the Opera by Kai A, on Flickr

 

 

5720967043_6f79c6d625.jpg

Heads by Kai A, on Flickr

 

 

5721525902_5cc031a857.jpg

Playground by the old prison by Kai A, on Flickr

 

Det er enda noen få til på flickr-konten min.

 

 

Kameraet er veldig som forventet, -etter å ha lest forhåndsomtaler og tester siden nyåret (kjennes det ut som) så er det ikke så mange overraskelser. Og det er bra, for dette er et sært kamera. Godt man er litt sær :p

 

Det er ikke et kamera jeg vil anbefale mange, og jeg har en misstanke om at det vil dukke opp eksemplarer på bruktmarkedet om ikke veldig lenge fra folk som enten bare ville ha tidlig og egen erfaring med et mye omtalt kamera, eller som rett og slett ikke ble venn med det.

Lenke til kommentar

Det er ikke et kamera jeg vil anbefale mange, og jeg har en misstanke om at det vil dukke opp eksemplarer på bruktmarkedet om ikke veldig lenge fra folk som enten bare ville ha tidlig og egen erfaring med et mye omtalt kamera, eller som rett og slett ikke ble venn med det.

Tror du kan ha rett der.

 

Må jo innrømme at innerst inne, så fikk jeg litt lyst på en slik en :)

Endret av tomsi42
Lenke til kommentar

En av de, om ikke den, beste gjennomgangen jeg har lest.

 

The X100 is an exasperating conundrum of a camera, combining excellent image quality, solid build and a superb viewfinder with sluggish operation and eccentric, buggy firmware. If you're prepared to put up with its numerous oddities and faults then it will repay you with superb results.

 

Ligner vel i grunnen ganske godt på Akams anbefaling, vil jeg si. Men ikke si det til Tor.

 

 

De aller fleste av firmwarefelene/-tåplighetene som man kan ønske seg fikset spiller liten rolle for meg, men her er de jeg gjerne ser fikset:

 


  •  
  • AutoISO inn som et valg på ISO-skalaen
  • ND8 på fn-knappen skulle bare bytte mellom ND8 på/av1
  • RAW-knappen må få være fn2
  • ISO-valg gjelder globalt
     

 

 

1gjelder allle funksjoner med to, tre verdier: ikke sende opp menyvalget på skjermen for valg og bekreftelse, bare bytt til neste i serien

Lenke til kommentar

XZ-1 virker som et fabelaktivt godt kamera og ligger som klar favorit til kjøp. Men hvordan er dette i forholdt til Samsung NX100 og Olympus E-PL1 som jeg også har kikket såvidt på. Er det noe vesentlig store forskjeller på bildekvalitet generelt og under krevende lysforhold spesielt? Og/eller ligger det mest på funksjonalitet mtp antall knapper og manuelle justeringer?

Lenke til kommentar

XZ-1 nok det beste du får av kompaktkamera, men selv den må se seg slått av de to andre du nevner, først og fremst når lyset forsvinner. Når det er sakt, så vil du få fine bilder med XZ-1 inne om kvelden.

 

Så hvis det er et lite og kompakt kompaktkamera du ønsker deg, så er XZ-1 en vinner. Hvis det er best mulig bildekvalitet i en relativt liten pakke du ser etter, så vil jeg anbefale at du går i butikken og prøver de to andre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...