Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kan overdreven vekttrening styrke veksten?


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

God dag.

 

Jeg er en 17 år gammel gutt på 172 centimeter. Trente en del styrke før i form av vekter, men sluttet på grunn av begrenset med tid. Nå ønsker jeg imidlertid å begynne på igjen, men det jeg lurer på er om overdreven eller mye vekttrening kan styrke og gjøre veksten raskere (Altså i høyden?). Er som sagt 172 centimeter, og har ingen interesse for å bli noe særlig lengre enn det.

 

Takk for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da burde det være lett å grave frem en troverdig en.

 

Så lenge det ikke er veldig hard trening, god teknikk osv. kan selv barn trene styrke uten at det er farlig.

 

 

I Sverige har man blant annet endret til 7 års aldersgrense for styrketrening.
Truls Raastad ved Norges idrettshøgskole har doktorgrad i styrketrening. Han bekrefter at det ikke fins en offisiell anbefaling når det gjelder styrketrening for barn i Norge. - Men vi får spørsmål om det er farlig. Med god teknikk og god progresjon, er det ikke det.
- Skadefrykt var årsaken til 15-årsgrensen. Men det er ikke belegg for dette. Risikoen for å skade seg, er hundre ganger større ved å spille fotball enn ved å drive styrketrening, sier Michail Tonkonogi. Han mener tvert imot at styrketrening er skadeforebyggende, hvis den begynnes i 7-8 års alderen. Skjelettet blir også styrket ved tidlig styrketreningstart, ifølge professoren.
Samt http://www.adressa.no/meninger/blogg/fitnessbloggen/article1488095.ece
Hvem har ikke hørt at styrketrening hemmer den naturlige veksten? Denne påstanden er ikke vitenskaplig forankret. Styrketrening øker nemlig beinmineraltettheten, som kan sikre deg godbeinhelse senere i livet. Man bør likevel unngå å trene for tungt. I flere studier på barn og unge ned i 5-årsalderen ser man nemlig at det å trene ulike øvelser (f.eks armhevninger) med lettere vekt: 10-15 repetisjoner gir størst effekt på styrke og muskelmasse.

 

Lenke til kommentar

Da burde det være lett å grave frem en troverdig en.

 

Så lenge det ikke er veldig hard trening, god teknikk osv. kan selv barn trene styrke uten at det er farlig.

Ingen har sagt noe om at det er farlig for barn å trene styrke, selv med vekter. Og spesielt for barn så er det stor forskjell på styrketrening og styrketrening med vekter, men jeg regner med at du vet forskjellen.

 

Trådstarter spesifiserte, og jeg siterer, "overdreven eller mye vekttrening". Da snakker vi høyfrekvent trening med tunge vekter. Det er en vesentlig forskjell på styrketrening under kontrollerte forhold med innslag av vekttrening, og overdreven vekttrening for barn. Sistnevnte er flere ganger blitt påvist å ha en negativ effekt på høydevekst for barn.

 

Flere studier har vist at barn ikke bør kunne ta 6-8 repetisjoner av en vekt, fordi de allerede da kan få negative helseeffekter av dette.

 

Jeg gidder ikke saumfare hele internettet for kilder som du kan tro på, men legger i alle fall ved to stykker. Hvis du ikke tror meg får du heller søke det opp selv, eller gå rundt i tro om at du vet bedre.

 

http://www.bodybuilding.com/fun/drobson38.htm

http://www.mayoclinic.com/health/strength-training/HQ01010

Endret av nikko_tt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...