Gå til innhold

Kjennemerke for Akamister? (Avstemninger avsluttet, og bestemmelsen tatt)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Er det så vanskelig? Vi som poster her på akam er altså tape-fotografer. Og er grønne. :)

 

Får sette på noe grønt noe på både bag og kamerarem. :)

De grønne taperne med andre ord? Eller kanskje man må si teiperne så det ikke høres så ille ut. ;)

 

 

Angående det med stemmetall og flertall. Dere som mener at om man legger sammen pin og button for å bevise (osv), dere har nok ikke stemt når dere ikke vet at det var flervalgmuligheter i den delen av avstemmingen. Selv stemte jeg både pin og button, og jeg er kun en person mens jeg teller som to i måten dere vil telle på.

Lenke til kommentar

Ja det var mogeleg å stemma på fleire val, sjølv stemte eg også på både pin og button. Registrerer at fleirtalet av dei som har stemt heller vil ha tape. Greit det, så får fleirtalet ut å kjøpa seg tape, så får vi som var i mindretal finna ut om vi vil merka oss med noko grønt, eller gi blaffen. Sjølv endar eg nok opp med det siste.

 

Ellers så synest eg at akam.no godt kunne ha lage litt profileringseffektar som kunne blitt delt ut på treff ol. F.eks. caps, kamerareim (av god kvalitet :cool: ), pin, button etc....

Lenke til kommentar

Det er vel så enkelt at vi ikke har prioritert å bruke penger på sånt. Budsjettene våre er relativt små, og vi har tradisjonelt brukt omtrent alt på redaksjonelle utgifter til lønn, honorar til frilansere, presseturer (ja, vi betaler dem selv nå) og slikt.

Men jeg ser jo absolutt det positive i at masse mennesker går rundt med Akam-logo :-)

 

Nå som de økonomsike tidene tar seg litt opp, skal vi ha det i bakhodet, og se om vi ikke kan få til noe gøy på dette feltet etter hvert.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg håper da virkelig at det er buttons som blir kjennetegnet, har ikke lyst til å grise til fotoutstyr til flerfoldige tusen med klistrete teip.

 

Føler et kjennetegn også bør se profesjonelt ut, i samsvar med standarten man har i kamerabaggen. Derfor er teip lite ønskelig fra min side og håper de som har stemt teip faktisk forstår at de skal plassere det på utstyret sitt også og at det neppe vil se bra ut.

 

Nå vet jeg ikke hvilken kamerabag du har, men koster den flerfoldige tusen? Evt så vet jeg heller ikke hvilken kamerareim du har, men jeg tviler virkelig på at den koster så utrolig mange tusen.

 

Sent svar grunnet ferie.

 

Under tidspunktet jeg skrev dette var det snakk om å plassere eventuell teip på solblender og objektiv. Om resultatet av et flertall til teip endte med at man skulle teipe på objektiver og blendere foretrakk jeg heller type pin da jeg mente det sto mer i stil i forhold til innholdet i kamerabag i form av kamera og objektiv. Jeg tenkte ikke på plasseringen av teip på kamerabag når jeg skrev det, jeg trakk kamerabag inn fordi folk jo har utstyr til flerfoldige tusen i kamerabagger. Jeg kunne aldri tenke meg å teipe en grønn ring ved siden av min røde ring på et L objektiv.

 

Nå som avstemningen er over går det jo også opp for meg at det er smarte steder å plassere teip. Personlig ser jeg nå at en teipbit på kamerareimen er en god plassering, men det var heller plasseringen av teip på objektiv jeg skrev innlegget om.

Lenke til kommentar

Kopi av tekst lagt til i første post:

 

Beklager sen respons etter siste avstemning, men jeg har vært på ferie i 3 uker, og bare vært innom med mobilt bredbånd og lest litt når jeg har hatt mulighet. Tittel i førsteposten er nå oppdatert.

 

Jeg har kjøpt meg grønn teip på Clas Ohlson (fikk med 5 andre farger, men det kan vel brukes til noe det også). Når jeg har fått gått gjennom feriebildene mine, skal jeg lage en liten bildeserie med eksempler på hvordan teipen kan brukes. Tar det for lang tid, så gi meg en påminnelse her i tråden. :) Er en del jeg skal gjøre fremover, så det kan gå i glemmeboka.

Lenke til kommentar

Grønn tape på objektiv er jo strengt tatt en særdeles dårlig farge å velge. Pentaxfolk kan jo motvillig bli akamfolk :p

 

Grønt er valgt fordi det er fargen i Akam-logoen. Og å evt sette teip på et objektiv er ikke noe jeg selv vil gjøre. Men jeg vurderer å sette på solblendere og på kamera-vesker/bager/sekker.

Lenke til kommentar

Her er noen bilder på hvordan grønn teip ser ut på 3 forskjellige ting.

 

På et kamera.

 

post-31358-1282682226,1255_thumb.jpg

 

Jeg har satt teipen lengst inn på solblenderen. Kunne egentlig tenkt meg å lage den smalere, men det er vanskelig, selv med skjærebrett og ordentlig skjærekniv.

 

På en monopod som er slått sammen. Full bredde på teipen som er kjøpt på Clas Ohlson.

 

post-31358-1282682227,2209_thumb.jpg

 

Og til slutt en liten fotobag med plass til et kamera pluss et objektiv.

 

post-31358-1282682228,7883_thumb.jpg

 

post-31358-1282682231,0825_thumb.jpg

 

Legg merke til at teipen nesten ikke synes rett forfra. Full bredde på teipen er brukt.

 

Du kan selvfølgelig velge selv hvor du plasserer det grønne, enten det er teip, hårstrikk, borrelås-strimler, tøystrimler eller hva du nå finner på å bruke.

 

Jeg har merket nesten alt, egentlig, siden det er forskjellig hva jeg har med meg hvor og når. Noen ganger har jeg bare kamerahus med objektiver på. Andre ganger har jeg en eller annen fotobag/sekk/veske, og ikke kamerane ute i det hele tatt, og får fortsatt vist at jeg er Akam-bruker.

 

Så lista over ting jeg har merket, er:

Alle solblendere

Monopod

Tripod

Liten veske (1 på bærehåndtaket)

Mellomstor sekk (1 foran og 1 på skulderstroppen)

Stor sekk (1 foran i stativholder-stroppen, og en på hver skulderstropp)

Lenke til kommentar

Jeg kommer ikke til å merke utstyret mitt (Meg om det, er vel flere akamister helsa mi ikke har godt av å treffe en hustrig høstkveld, enn det som er godt for helsa) men generelt sett syns jeg det er hyggelig at personer med felles interesse stopper opp for å ta en prat om de ser meg fotografere.

 

Har flere ganger stått på strender med gråfilter og tatt 20min eksponeringer og kjedet livet av meg mens bildet taes, men folk har kommet opp til meg å slått av en prat.

 

Er jeg opptatt så blir ikke samtalen så interessant, men generelt sett syns jeg ikke det er noen sak at "hobbykolleger" tar kontakt med hverandre, mulig jeg er en av de få.

 

Må ikke være fra Akam for å kunne snakke om foto.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...