Gå til innhold

Hvordan forvalter du dine gold?


Anbefalte innlegg

Står generelt veldig lite om hvordan folk på forumet bruker, tjener og forvalter sine gold. Er litt interessert i å vite hvordan dere andre tjener gold og få evt. ideer til å tjene noen ekstra kroner selv. Har du gode proffesions eller satser du på å være en daytrader? Håper at mange vil dele sine "yrker" og hemmeligheter! En liten mal sånn at tråden blir lettere å lese for andre:

 

Kapital:

10k gold + 20k mats

 

Hovedinntekt:

Er mye på AH for å finne billige enchanting mats. Disse lager jeg enchants av som blir satt på wellums. Kontrollerer stort sett det meste av high-cost enchanting markedet på Burning Blade (H). Har ikke tjent veldig mye gold enda, siden jeg dinget 80 på fredag etter en LANG pause med WoW og en ny account. Sterk server økonomi har gjort at jeg har tjent store summer med gold helt fra level 20. Har også mining 450, men for meg er ikke dette profitabelt med tanke på income/hour.

 

Framtidsplaner:

Har en bank, alt, med 4 guild tabs, og de fleste er fylt til randen med enchanting mats. Nå skal jeg prøve å bli kvitt alt sammen slik at jeg bare sitter igjen med gold til Cata. Vil tro at 5k Infinite Dust ikke kommer bra med når Cata er ute og nytt enchanting "støv" er ute. Jeg trenger ikke lenger farme noe som helst ettersom jeg har alt jeg trenger og økonomisk frihet til å kjøpe det jeg vil ha. Dette betyr ikke at jeg sløser med å kaste bort penger på Battered Hilt og lignende, men at jeg kjøper det jeg vil av enchants, gems, mounts ol.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tenk om folk hadde satt seg like godt inn i økonomien i virkeligheten, det hadde vært noe.

Er nok ikke like inne i den virkelige økonomien, men leser litt populærøkonomi som NA24 og Forbes :-)

 

Nagina; blir du ikke reportet siden du ikke kontribuerer noe til BGen og laget ditt?

Lenke til kommentar

Er bare å fyre på bot som går over natta i BG

Bots er vel neppe helt lovlig ;)

 

Jeg har egentlig aldri tenkt så veldig mye på min egen "Wow-økonomi". Jeg har, uten å skryte, meget god styring på min egen økonomi IRL, men i Wow har det vært nedprioritert. Det betyr at jeg sitter med ca 1200g på min level 70 karakter. Jeg farmer litt leather nå og da, og prøver å levle opp mining. Dette, og diverse items, selger jeg på AH. Også kjøper jeg det jeg vil ha og trenger, og har egentlig aldri følt at jeg har behov for å styre wow-økonomien så veldig mye bedre. Men nå når jeg er i Northrend har jeg på følelsen at jeg bør begynne å tenke litt mer på sånne ting.

 

Men det er én ting jeg ofte gjør. Hvis jeg skal selge f.eks mithril ore, og noen har lagt noen ut til ekstremt lav pris, så kjøper jeg de inn for å "presse" prisen litt opp før jeg legger ut mine (og de jeg nettopp har kjøpt). Fikk vel det tipset her inne et sted for en stund siden, og regner med at de fleste gjør dette. Som i går presset jeg prisen for en stack på 20 fra noen-og-tretti til rett under 100 fordi jeg kjøpte et titalls ores som var lagt ut til rett over 1g pr. stk. Mulig de hadde blitt solgt allikevel, men jeg tjente jo samtidig på de jeg kjøpte inn billig og solgte til normal pris.

Lenke til kommentar

Jeg kjøper cardinal rubys/ametrine uncut og venter til onsdagen, så cut+legge på AH = profits. Samt å selge diverse orbs etter jeg har fått badge gear har jeg tjent mye på.

 

Er nok mere gull fra emblems om man kjøper Ametrine's og cuter / selger igjen.

I forhold til orbs liksom :)

Med unntak av primodinal saronites(ignore typo).

De vil du nok tjene mer fra enn gems en liten stund til:P

Endret av Alejoz
Lenke til kommentar

 

 

 

Framtidsplaner:

Har en bank, alt, med 4 guild tabs, og de fleste er fylt til randen med enchanting mats. Nå skal jeg prøve å bli kvitt alt sammen slik at jeg bare sitter igjen med gold til Cata. Vil tro at 5k Infinite Dust ikke kommer bra med når Cata er ute og nytt enchanting "støv" er ute.

 

Det kan faktisk kanskje økonomisk lønne seg å spare duste til godt uti Cataclysm.

No er det overflod av Infinite Dust. Dei ligger vel for under 1g pr stk på AH. Tenk 6 månadar ut i Cataclysm, når Infinite Dust er mangelvare for de som vil levle enchanting forbi Wotlk nivå. Då kan du hive inn litt og litt Infinite dust til kanskje 100g per stack igjen. Så er det og det med kor mykje 100g om 1 år på Wow, er i forhold til 100g idag. I Cataclysm vil kanskje epic gems ligge for 250+g på AH?

 

Mining kan vera verdt å beholde når me nærmer oss expansion. Du vil tjene sinnsjukt med gold på ores. Enten prospecte, eller selge. Folk har så mykje gold no, at å få maxet profession først vil vere populært for mange. Så dei nye første ores du finner kan du nok få 10-50g pr ore, 1000g pr stack osv. you never know!

Lenke til kommentar

Tenk om folk hadde satt seg like godt inn i økonomien i virkeligheten, det hadde vært noe.

I wow handler man med virtuelle penger, og det gjør ikke noe om man taper litt på å eksperimentere.

 

I virkeligheten er det noe helt annet, har du råd å tape penger fordi du vil prøve ut noen økonomiske triks?

 

Svaret gir seg selv hvis du tenker etter.

Lenke til kommentar

Tviler hardt at infinite dust går opp i pris i catalysm, må huske at enchanting i dungeons kom midten av WOTLK og da ble jo all enchants fucked big times... abyss crystals gikk jo 90-150g stk en stund, men har sunket helt til 25-35g nå.

 

Greens dropper som aldri før på heroics/dungeons så hver eneste vil få enn del av dem hvis de faktisk har spilt wow en stund, prisene vil være nede uansett.

Ikke rart våres guild bank er fullt av infinite dust, er jo ikke verdt å selge dem heller, så har lite tro at de vil slå ann i catalysm.

 

Gems derimot, dem er utrolig ganske høyt priset enda, de vil nok gå opp med tanke på at alle guilds, spillere vil få ny gear på det nye instances osv, joda de trenger enchants også men tviler sterk at de vil gå opp i pris med tanke på at det er nesten alltid enchanter med i en eller annen heroic.

Endret av nagina
Lenke til kommentar

Det kommer jo alltid nye gems som er bedre og derfor vil nok ikke prisene der forandre seg så mye viss man tenker å få solgt gems til folk som får nytt gear. Markedet blir vel flyttet til det fåtallet som tar opp JC etter cata.

 

EDIT: Tenk på hva som skjedde med TBC epic gems. De ligger nå ute på AH for vendor pris. Jeg forventer at gems faller stort.

Endret av kreppsen
Lenke til kommentar

Den gangen jeg spilte WoW, som er pre WOTLK så klarte jeg å bygge meg opp en grei beholdning i banken. Jeg craftet stuff folk trengte, spellthread var det den gangen, samt at jeg farmet motes til den store gullmedalje. Nå er det nok helt andre ting folk behøver, men i prinsippet så er det ikke værre enn at man farmer noe folk trenger. For det første får man masse crap i bagen, som gir income, pluss at man får solgt stuff på AH i stacks til gode penger.

 

Jeg var vel herbalist den gangen og plukket blomster som var verd gode penger. Solgt på AH til late spillere. Slike ting kan man enten fly seg en runde og farme, eller bare plukke opp når man passerer dem. Tjente meg rik på å plukke blomster i villmarka og sy klær til folk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...