Gå til innhold

En aldeles fortreffelig whiskytråd


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jepp, det er tydelig at det er mange bartenderne som ikke har særlig peiling på hvordan man skal servere whisky. Jeg skulle ha en Laphroaig på slutten av kvelden, men det ble ødelagt, for før jeg fikk stoppet dama bak disken, hadde hun helt en halvkilo med is i tumbleren. Frekt.

Endret av JoeSchmo
Lenke til kommentar

Jeg vil tro brune barer/puber er bedre, der har de gjerne gammle kjenninger som er innom flere ganger i uka og skal ha det samme hver gang, sikkert mange som da skal ha en god single malt neat, sikkert noen som skal ha de i tulipan glass også.

 

 

Anyway, I dag måtte jeg og stefaren min først til min bestemor, hente hennes veldig gammle komfyr, dra den opp på elkjøp slenge den på spesial avfall der, hente en spesial mobil laget for folk med dårlige hender og øyne.

Dra til min andre bestemor(stebestemor) der vi henter en to seters soffa, drar den opp til et sykehjem der hun har havnet, kjøre gjennom dritt vær, være hos henne, lære henne den nye mobilen, spise vassen og ekelt vinerbørd, dra tilbake til bestemor nr. 2 hente hennes ovn, og dra den tilbake til første bestemor som nå arver bestemor nr. 2s ovn da hun ikke trenger den på sykehjem.

Dra med bestemor nr. 1 til foreldrene mine, og feire hennes 90 års dag, komme seg hjem og se ferdig TNG.

 

Nå er det endelig kveld og skal bli godt med et STORT glass Lagavulin.

Men jeg drikker det i et oldfashon glass, syns det er lettere å drikke fra det.

Har fremdeles ikke fått spart opp til Highland park da.

Lenke til kommentar

Vel la meg si det slik, en sløkkis som jobba med meg i Nycomed slutta for å bli bartender, uten noe som helst utdanning om emnet.

Så det sier vel sitt om nivået på mange bartendere der ute. De ser det bare som en vanlig jobb å stå og tappe øl og lage enkle drinker etter oppskriftsboka.

Lenke til kommentar

Huff!

 

Jeg fikk nylig en flaske med Laphroaig 10 av min far siden han var innom taxfree'en på vei hjem fra en tur.

 

Jeg har lenge ønsket å prøve en skikkelig Islay whisky, og Laphroaig er den jeg har hørt mest positive ting om.

 

Men for et sjokk! Denne var skikkelig vanskelig å få ned, jeg er vaneligvis vandt med blends som Johnny Walker Red og Black og kanskje en gang ibland Jack Daniels, men denne røykfyllte Islay'en ble litt mye for meg!

 

Vurderer nå om jeg ikke skal kjøpe meg en Jack Daniels Single Barrel flaske, noe jeg synes er ganske godt!

Lenke til kommentar

Dette så ut som tråden for meg!

 

Jeg begynner freidig med en liten historie:

 

For noen år siden, skulle min daværende kjæreste og samboer på harrytur til Sverige. Hun drakk ikke sprit selv, så på vei ut døren roper hun, litt over skulderen "Skal jeg kjøpe noe sprit til deg?". Jeg svarer jo da "Jo, en flaske whisky kanskje?". "Hva slags da?" spør hun. "Eh, ta en flaske som ser litt kul ut!" sier jeg. (Jeg forsøker gjerne nye whiskyer, har vært gjennom mesteparten av basisutvalget til Vinmonopolet allerede).

 

Anyway. Dagen går jo uten at jeg tenker mer over det (Vi bodde i Trondheim, hun skulle til Åre. Tar noen timer, det), men til slutt kommer hun da hjem, og overrekker flasken hun syntes passet. Ut av posen kommer en Glen Moray 16 years! Da må jeg si at jeg ble litt mo i knærne. Dette er en whisky som jeg ikke har sett at Vinmonopolet fører (ikke en gang på bestillingslista), men jeg har drukket noen flasker av 8-åringen, og liker den svært godt. (Glen Moray er Speyside).

 

Legger et bilde av flaske og futteral i spoilertag:

 

glen-moray-16-year.jpg

 

 

Jeg må jo si at jeg var noe forventningsfull når jeg sprettet flasken og skulle ta den første sip'en, og den smakseksplosjonen man får i munnen, er helt vanvittig. Dette er en whisky som smaker i flere minutter etter at man har svelget. Man blir rent andaktig. Jeg har en kompis som selv er whiskydrikker, og når vi av og til får kloa i en slik flaske, så har vi følgende regler:

- Kun to glass hver, og ikke etter at annet alkoholinntak har oversteget 4 enheter (vi drikker gjerne pils ved siden av)

- Whiskyen skal sist inn i munnen (altså: Pils først, så whisky)

- ALDRI ALDRI drikk når man kommer HJEM fra byen.

 

Så, det var min lille historie om en andaktig whisky-opplevelse.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg leste akkurat den artikkelen.

 

Finn én feil:

Maltwhisky er whisky fra ett enkelt brenneri som lages i henhold til strenge tekniske betingelser. Dette produktet er derfor dyrere enn den mer vanlige «blended whisky», der maltwhiskyer fra flere brennerier blandes med såkalt grain whisky.

 

Ikke har de noen forfatter av artikkelen man kan skrive til, slik at de får rettet opp i rotet sitt heller. :wallbash:

Lenke til kommentar

Mamma skal til Budapest til uka, og har sagt hun kan kjøpe med en flaske whisky til meg (regner med det er billig der...). Noen tips til hva hun kan kjøpe med?

Tenker med en gang på Lagavulin eller Laphroaig, men noen andre tips?

Endret av olsen_st
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...