Gå til innhold

Prosjekt | Renaissance


Anbefalte innlegg

Prosjekt|Renaissance

Header-Sized.jpg

 

Da var man igang igjen. Denne gangen skal jeg ta for meg ikke bare én, men tre maskiner. I tillegg tar jeg kanskje en laptop i samme slengen. Dette prosjektet blir stort, selv om selve moddingen ikke nødvendigvis kommer til å spille like stor rolle. Alle planene er ikke lagt enda, så forslag og inspill mottas med takk ;)

 

 

Om prosjektet

 

Som sagt kjører jeg på med 3 maskiner denne gangen. Alle får hver sin oppgave, og målet er å knytte alle sammen mot en felles filserver. Maskinene som skal 'under kniven' er følgende:

 

  • Arbeidsstasjon
  • HTPC
  • Filserver
  • Laptop

 

Arbeidsstasjon. Denne vil fungere som hovedmaskin, og blir optimalisert for de fleste oppgaver, blant annet foto og spill. Kommer også til å styre filserveren fra denne maskinen. Kabinettet til dette blir det samme som i forrige prosjekt, men med noen små forandringer, derav navnet på prosjektet (Rennaissance - forøvrig også navnet på hovedkortet som brukes i denne maskinen).

 

Her går vi over fra Blått/svart tema til Oransje/svart, og gjør også noen små endringer. Bytter ut det meste av hardware:

 

Hardware:

Foxconn Rennaissance | GTX295 | 6GB DDR3 | i7 920 | SSD RAID0 | Vannkjøling

 

 

HTPC. Denne skal stå ved en TV, og vil fungere som HTPC, selv om jeg ikke kommer til å benytte meg av noe MedieCenter-OS eller program. Velger å droppe dette fordi denne maskinen også vil bli brukt til andre oppgaver. Her blir det kjøpt en enkel HTPC-kasse, og mitt fokus vil bli ryddighet og støydemping. Hardware er ikke bestemt enda, og mye komemr til å bli byttet ut. Men foreløpig står det slik:

 

Hardware:

Asus P5K | GeForce 6800 (passivt) | 2GB DDR2 | C2D E6600 | SSD | Luft/passiv kjøling

 

 

Filserver. Her blir den største utfordringen. Denne skal fungere som ren lagringsmaskin, og huse alle mekaniske disker. Formålet med denne er at flere skal kunne få tilgang til filene gjennom FTP, og å eliminere støy. Denne skal stå i en bod. Å finne et kabinett som egner seg godt, med god plass til disker og slikt, viste seg å være vanskelig. De virkelig gode kassene er dyre, og way out of my league. Derfor vurderer jeg å bygge serverkabinettet fra bunnen av. Det gir meg total kontroll over hvordan dette skal se ut. Her vil det bli fokus på ryddighet og stilrenhet. Tegninger osv kommer :)

 

Når det gjelder hardware, så har jeg ikke oppdrevet et hovedkort enda. Har et BTXkort fra en gammel Dellmaskin, men dette er veldig dårlig egnet. Det jeg mest sannsynlig kommer til å gjøre, er å fikse et m-atx-kort til HTPC'en og ta P5K'et i filserveren. Men det blir hvertfall:

 

Hardware:

Pentium 4 (3.2GHz) | 2GB DDR2 | Lagring | Luftkjøling

 

 

Laptop. Denne blir enkel. Her er det kun å sette inn en SSD som er saken. Mest på grunn av støy, men man sier vel ikke nei takk til den ekstra ytelsen ;) Om jeg faktisk gjør dette gjenstår å se. Kommer ann på økonomi og tid. For tiden står det en 2,5" 250GB-disk i den, og denne blir satt i enten arbeidsstasjonen eller HTPC, som en type buffer-disk.

 

Det mest spennende blir nok filserverprosjektet. Regner med at dette kommer til å ta tid, men håper uansett å levere oppdateringer gjevnt og trutt :) Setter alltid pris på kommentarer og inspill. Det er liksom drivkraften bak prosjekter som dette.

 

Kommentarer, inspill og spørsmål taes i kommentarer.

 

Kommentartråden

Endret av Wikipedersen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prosjekt|Renaissance

- Sponses av

 

 

DustinHome.jpg

 

Dustin Home sponser prosjektet med en CPU og diverse rabatter.

 

 

GSkill.jpg

 

G.Skill bidrar med 6GB DDR3-minne.

 

Noctua.jpg

 

Noctua sponser med rabatter på kjølere og vifter.

 

Tusen takk for alle bidrag!

Endret av Wikipedersen
Lenke til kommentar

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #1

 

Tømming av arbeidsstasjon

 

Første update blir destruering av forrige prosjekt. Arbeidsstasjonen skal plukkes fra hverandre. Det gjorde litt vondt å plukke fra hverandre noe man har brukt så mye tid, energi og penger på, men er glad for å være igang. I denne loggen legger jeg alt av bilder i spoiler, slik at lasting av siden ikke skal ta for lang tid. De som ønsker å se hvordan maskinen så ut i utgangspunktet kan lese siste update av P182 her.

 

Her er hva jeg startet med nå. Sidepanelet med vindu ble raskt bytta ut med det uten. Mer stilrent og classy uten vindu :)

 

 

 

OriginalP182-Sized.jpg

 

Systemet trengte sårt litt vedlikehold. Når dette bygges opp igjen blir det en bedre løsning for fylling/tømming/lufting. Endel luft har lurt seg inn iløpet av året, som dere ser her:

048-Sized.jpg

 

Kun luft i toppen av radiator. Resten så temmelig greit ut.

069-Sized.jpg

070-Sized.jpg

073-Sized.jpg

 

 

 

Før jeg tømte for vann, plukka jeg ut alt av maskinvare som ikke er koblet på vannkjølinga. Sikrere på den måten, skulle man være så uheldig å søle vann. Heldigvis gikk det fryktelig greit.

 

 

 

Startet med å kutte de øvre slangene.

029-Sized.jpg

 

For å unngå søling på maskinvare.

097-Sized.jpg

 

Bøtte for å samle vannet. Jeg sølte ikke en eneste dråpe :w00t:

100-Sized.jpg

 

Tømming.

102-Sized.jpg

106-Sized.jpg

111-Sized.jpg

 

 

 

Gikk veldig greit, men tok lett et par-tre timer. I tillegg må alle blokkene renses og tømmes for vann. GPU-blokka får ny kjølepasta i samme slengen.

 

Til slutt kunne et tomt kabinett settes på vent, sammen med en sliten radiator og et ødelagt hovedkort. Jeg vet ikke med hovedkortet. Det får strøm og alt, så jeg lurer på om det ikke bare er å lodde sammen den ødelagte kretsen. Om noen kan svare godt på dette, rop ut i kommentartråden.

 

 

 

002-Sized.jpg

004-Sized.jpg

Motherboard-Sized.jpg

 

 

 

Videre blir det pakker fra både sponsorer og ChilledPC. Tar også en liten glamour-shoot av hovedkortet, et Foxconn Renaissance. Jeg jobber også med tegninger til filserver-kabinettet. Stay tuned! :)

 

Det er alltid hyggelig om du ytrer hva du syns, enten du hater eller elsker prosjektet, i kommentartråden. Jeg vil gjerne ha litt tilbakemelding på layouten på loggen, og tips til hvordan jeg kan promotere prosjektet. Er det bilder du ønsker å se som mangler? Rop ut, så fikses det in no time. Alle kommentarer og forslag settes stor pris på :)

 

Kommentartråden

Endret av Wikipedersen
Lenke til kommentar

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #2

 

Tegninger til filserver

 

Da var tegningene til filserveren ferdige. Jeg er fortsatt åpen for inspill på dem, og spesielt designet i front vil jeg ha hjelp til. Dette er grovtegninger, og vil nok få noen endringer etterhvert. Det blir en enkel kasse, og prioriteten blir ryddighet og diskplass.

 

Here we go.

 

 

Frontside.jpg

Side.jpg

Backside.jpg

 

 

 

Som dere ser, det blir enkle greier. Jeg dropper CD/DVD-rom. Dette kan jeg koble til ved behov. Det betyr at jeg får en helt flat og slett framside, som jeg kan dekorere som jeg vil. Her vil jeg ha forslag. Det som står der nå er bare et dårlig forslag på hvordan ting kan gjøres. Kommer til å poste flere versjoner ettehvert :)

 

Vurderer å sette inn et ekstra HDD-bur på siden av PSU. Jeg er fortsatt usikker på om jeg skal kjøpe disse, eller lage dem selv. Dersom noen har forslag, rop ut. Dersom det blir aktuelt å lage selv, så blir det nok noe som dette:

 

 

HDD%20rack%202.jpg

Eller

sdc12769.jpg

 

Har ikke bedt om tillatelse til å bruke bildene, så hvis noen føler seg tråkket på, bare si fra.

 

 

 

Tusen takk til skylinepower, som lånte meg bildet av harddiskburet i tre. Vil anbefale å ta en titt innom arbeidsloggen hans :)

 

Jeg skal regne ut hvor mye MDF jeg trenger, så satser jeg på å få en plate i hus til helga. Sier ikke nei takk til et par forslag i kommentartråden :wee:

 

Kommentartråden

Sketch_v1.rar

Endret av Wikipedersen
Lenke til kommentar

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #3

 

Pakke fra G.Skill

 

 

Sponsorpakken fra G.Skill har kommet :) De har bidratt med 6gb DDR3-minne. Nærmere bestemt Trident PC3-12800. Takker for dette.

 

Vel, for å si det sånn, det er ikke noe tull Gskill kommer med. Brikkene virker som skikkelige saker, og de ser nydelige ut. Får se hva vi kan få ut av dem etterhvert :) Bilder? Okai.

 

 

 

Pakken:

129-sized.jpg

 

Godsakene:

079-sized.jpg

070-sized-1.jpg

080-sized.jpg

087-sized-1.jpg

 

 

 

Ser bra ut. Jeg er veldig spent på hvordan disse klokker, og om kjølerne er så effektive som det ser ut til at de er. Tror nok det blir et sett ekstra etterhvert, hvis jeg får tak i det. Jeg må forøvrig nevne at jeg sikler veldig på SSD'er fra Gskill også. These.

 

Mest sannsynlig lander jeg nok uansett på disker fra Intel, som har litt mer plass for omtrent samme pris :)

 

Wut? Flere bilder av RAMen sier du?

 

 

 

114-sized.jpg

111-sized-1.jpg

 

 

 

Fornøyd nå. Nå venter jeg bare på CPU fra DustinHome, og noen småting til kjølinga fra ChilledPC. MDF skaffer jeg denne uka. Tar litt ekstra tid, da jeg skal klargjøre mål osv slik at byggvarehandelen kan kutte den. Har bare Hånd/stikksag tilgjengelig, og det er kjipt å kutte en plate til 500 feil :p

 

Hyggelig med kommentarer, selv om det ikke er mye arbeid å kommentere (yet). Vil også beklage tidvis dårlige bilder. Mye blir tatt i full fart med dårlig utstyr. Enkelte ganger bommer man, men jeg har ikke tid til å perfeksjonere hvert bilde :)

 

Kommentartråden

Lenke til kommentar

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #4

 

Hovedkortet

 

Hovedkortet som skal i arbeidsstasjonen er et Foxconn Renaissance, som for øvrig deltok i valget av navn på prosjektet. Samtidig er jo dette en ny versjon av mitt forrige prosjekt, så derfor er vel ordet Renaissance passende :)

 

Kortet kom i posten for ikke mange dagene siden, så jeg tar en liten glamour-shoot. Ikke viktig i prosjektsammenheng, men man blir vel aldri lei av bilder av pen hardware? :wee:

 

 

 

Kortet:

176-sized.jpg

182-sized.jpg

194-sized.jpg

 

RAM og Socket:

218-sized.jpg

198-sized.jpg

143-sized.jpg

 

 

 

Når det gjelder kjølerne til kortet har jeg hørt endel delte meninger. Personlig syns jeg det ser greit ut. Ikke vakkert, men greit. Vurderte også vannkjøling på NB og spenningsregulatorer, men siden kortet ikke er myntet på overklokking fant jeg gevinsten ved vannkjøling som minimal.

 

Selve kjølerne er utformet som henholdsvis en høytaler og en volum-skrue. Det er noen riper på NBribba som antakeligvis skyldes postens knusemaskin.

 

 

 

NB-Kjøler:

165-sized.jpg

171-sized.jpg

206-sized.jpg

(spenningsregulator/mosfet)

209-sized.jpg

 

SB-Kjøler

162-sized.jpg

149-sized.jpg

 

PCI og Bakpaneler:

223-sized.jpg

229-sized.jpg

228-sized.jpg

 

 

 

 

For min del ser jeg hawtnessen i de sterke fargene, og med oransje vann og litt snadder kan dette blir pent. Tror jeg. :D Bruk gjerne kommentartråden.

 

 

 

Kommentartråden

Lenke til kommentar

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #5

 

MDF i hus

 

Da hadde man fått tak i MDF. Det ble ehm.. litt til overs. Neste blir vel å få kappa hull i bakplata, og satt dem sammen, før det blir HDD-fester som skal bygges. Fikk byggvarekjeden til å kutte, men de er jo evneveike, og klarte å gjøre den ene plata feil. Har dog stikksag osv, så det blir en smal sak å fikse.

 

Bilder:

 

 

 

Alle platene. Noen er kutta feil.

023-r30.jpg

Sideplate.

030-r30.jpg

Front og bunnplate. Litt forvrengt :p

028-r30.jpg

To slike, og en mindre ble til overs :p

035-r30.jpg

 

 

 

Wow, treplater. Blir mer interessant ettehvert, når de settes sammen :p

En liten smakebit på størrelse og volum her:

 

 

 

051-r30.jpg

053-r30.jpg

 

 

 

Så det var enda en sak jeg kan krysse av på check-lista. Har fått en pakke fra Dustin Home og en fra Chilled. Update følger. Beklager noen dårlige bilder her - tatt i full fart.

Forslag, kritikk, kommentarer eller spørsmål?

Kommentartråden

Lenke til kommentar

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #6

 

Nye godsaker

 

Da var noen nye greier på plass. Prosessoren fra DustinHome har kommet, og det samme har en lenge etterlengtet pakke med kabelstrømper og kjøleveske, fra ChilledPC.

Vi begynner med pakken fra DustinHome :wee:

 

DustinHome.jpg

 

 

 

Pakken.

072-r30.jpg

 

Boxeh.

078-r30.jpg

083-r30.jpg

 

Og en crapasskjøler, som ser ut til å være bedre enn den fra E8400 - uansett.

095-r30.jpg

091-r30.jpg

 

Og så vår lille sexy brikke.

110-r30.jpg

139-r30.jpg

133-r30.jpg

135-r30.jpg

 

Og ikke glem det søte lille klistremerket.

099-r30.jpg

 

 

 

 

Jeg gleder meg som en unge til å teste denne. Takk til DustinHome som hjalp meg med dette! :D

Foxconn-brettet mitt er jo ikke supert til overklokking, men jeg skal gjøre et forsøk på litt tyning uansett - siden geg er så badass :ninja:

 

Pakken fra ChilledPC inneholdt oransje kjølevæske, to t-linker og kabel/krympestrømper. Snart er det PSU-sleeving, og det er en helvetes jobb. Men det er helt klart verdt det.

Må prøve å få til noe skikkelige saker til både filserveren og HTPC. Jeg er allergisk mot rot (i maskinene vel og merke).

 

 

 

Fesercoolant. Mulig jeg må spe på med litt frostvæske/batterivann for å få nok.

055-r30.jpg

 

Og sleeves.

065-r30.jpg

 

T-linker. De er helt svarte, men dårlig bilde.

070-r30.jpg

 

 

 

T-linkene skal settes mellom radiator og slange. Jeg tror jeg senker raden litt også, og kjører 45-gradere. Jeg skal teste litt for å se hvordan det blir.

Det vil gjøre fylling og tømming langt enklere, og systemet blir mye lettere fritt for luft.

 

Så vil jeg vise et bilde av PC'en som idag fungerer som HTPC. Den er forferdelig, og hver gang jeg går forbi, får jeg ekstra lyst til å gjøre ting ferdig her.

 

 

144-r30.jpg

 

 

Dette kaller jeg gjennomført jalla, selv om den gjør jobben bra. Hvis noen er interessert i kabinettet, så er det bare å rope ut. Det skal ut for en billig penge.

 

Har også diverse andre greier, blant annet en SSD, RAM og en Raptor, ute på bruktmarkedet. Ta en titt, og send mail eller PM hvis du er interessert ;)

 

Sleng gjerne igjen en kommentar :D

 

Kommentartråden

Lenke til kommentar

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #7

 

Blokk og kasse

 

 

 

Det går stadig framover. Har fått rensa GPU-blokken for gammelt vann og kjip, gammel kjølepasta. Har også fått noe snadder i posten. Fått et søtt lite hovedkort og en (etter min mening) vakker kasse. SATA-kablene som KongKake satte sin sjel og verdighet på spill for å skaffe, kommer i neste update :tease:

 

Vi starter med GPU-blokkene:

 

 

 

Sized-022.jpg

Sized-025.jpg

 

Av med blokka.

Sized-028.jpg

Sized-030.jpg

Sized-039.jpg

Sized-040.jpg

Sized-048.jpg

Sized-043.jpg

 

Rensing.

Sized-046.jpg

Sized-051.jpg

Sized-057.jpg

Sized-063.jpg

 

Sized-064.jpg

Sized-059.jpg

Sized-058.jpg

Sized-066.jpg

 

På med ny pasta.

Sized-068.jpg

 

And done.

Sized-075.jpg

 

 

 

Å plukke hardware til flere tusen kroner fra hverandre er like skummelt morsomt hver gang. Så var det på tide å vise fram litt ny hardware. Har kjøpt et HTPC-kabinett av typen Silverston GD04B. Denne kassa krever hovedkort med m-atx-faktor, så da måtte jeg handle inn det også. Valget falt på et Asus P5G41-M. Fått sansen fo m-atx nå. søtt :p

 

Kassa:

 

 

*gåsehud*

Sized-X-033.jpg

Sized-X-036.jpg

Sized-X-038.jpg

Sized-X-0391.jpg

 

Kabinettet.

Sized-009.jpg

Sized-011.jpg

Sized-001.jpg

Sized-X-053.jpg

 

Let's open her up.

Sized-013.jpg

Sized-X-050.jpg

Sized-X-054.jpg

Sized-X-061.jpg

 

 

Fine muligheter for 2,5" disk.

Sized-017.jpg

 

 

 

Viftene var jeg skikkelig skeptiske til. De viste seg dog å være veldig gode, med tanke på støy, men ikke like gode på luftflyt. Jeg vet ikke om jeg kommer til å bruke dem i kassa, men kommer til å bruke en av dem i en PSU, for å senke støynivået.

Blir spennende å sammenligne med de andre viftene jeg sitter med nå. Viftegrillene var uansett råsexy, og de kommer til å bli brukt :love:

 

 

 

Sized-X-065.jpg

Sized-X-0661.jpg

Sized-X-067.jpg

Sized-X-073.jpg

Sized-X-074.jpg

 

 

 

Har tenkt lenge på denne. Den er stilren og fin, og passe stor. Størrelse blir alltid noe å tenke på, da for lite plass snevrer inn på mulighetene litt. Men som dere så i forrige update, er det meste bedre enn hva som brukes som HTPC nå.

 

Hovedkortet:

 

 

Sized-X-006.jpg

Sized-023.jpg

Sized-X-021.jpg

Sized-023.jpg

Sized-X-0281.jpg

Sized-X-0251.jpg

 

 

 

Liker utseendet på dette kortet. Spesifikasjonene er også veldig OK, og prisen er fin. DustinHome leverte den raskt som F*, på tross av at den ikke var på lager. Imponerende.

Måtte også se hvordan det blir med PSU. Noe må forlenges og noe må forkortes.

 

 

 

Sized-X-080.jpg

Sized-X-078.jpg

Sized-X-081.jpg

 

 

 

Så er det et spørsmål til slutt :) Hvilken vei bør PSU stå. Det er kutta hull og lagd filter i bunnen av kassa. Saken er hvor jeg skal forlenge. Setter jeg den med vifta ned, så blir 10cm mindre å forlenge. Som vist her:

 

 

 

Sized-X-082.jpg

 

 

 

Det er egentlig ikke noe problem, og heller et spørsmål om hva som vil være mest hensiktsmessig med tanke på støy og luftflyt.

 

Legg gjerne igjen en kommentar. Er interessert i å vite om lengden på oppdateringene, kvaliteten på bildene, antall bilder og bildenes relevans er gode nok. Bruk kommentartråden :) Tar til meg alt av kritikk og alle tips :)

 

 

Kommentartråden

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #8

 

Sleeving og Bygging

 

 

Har gjort et par framskritt. PSU-en som skal i HTPC har fått kabelstrømper, og 750-watteren som skal i arbeidsstasjonen har fått en liten oppfriskning. MDF-platene er også satt sammen, med unntak av bakplaten hvor det kreves hull til hovedkortbrett. Bytta vifte i HTPC-PSU, da den som stod i fra før var en 1600rpm-vifte. Overkill, både ytelses og støymessig.

 

Starter med PSU-sleeving.

 

 

072-sized.jpg

058-sized.jpg

005-sized.jpg

038-sized.jpg

017-sized.jpg

021-sized.jpg

022-sized.jpg

023-sized.jpg

- Glemte krympestrømpe på den røde, men det vises ikke i kassa, så orket ikke fikse det.

 

006-sized.jpg

007-sized.jpg

008-sized.jpg

010-sized.jpg

026-sized.jpg

034-sized.jpg

 

 

 

Det kunne vært gjort penere, men jeg er fornøyd med resultatet. Det er bra nok til at det meste kan skjules.

 

Har også en Corsair TX750w som har tjent meg lenge. Den holder enda, og kommer til å bruke den helt til den konker. Sleeva den i forrige prosjekt, men noe har løsnet og falt av, så frisker den opp litt. Bytter vifte i denne også ettehvert, da Yate Loon-viftene ikke er supre på verken ytelse eller støy. Men de er definitivt verdt å kjøpe til bruk med viftekontroller, da de koster nada.

 

 

 

080-sized-1.jpg

088-sized.jpg

090-sized.jpg

086-sized.jpg

 

 

 

Bytta vifte i HTPC-PSU. Erstatta Yate Loon 1600rpm-vifta med en av Silverstoneviftene som stod forhåndsmontert i kasssa.

 

 

 

051-sized.jpg

050-sized.jpg

060-sized.jpg

034-sized.jpg

 

 

 

Fornøyd her også. MDF-jobbing har det også blitt. Satt sammen det meste. Spikra først sammen for å lettere kunne bore hull til skruene. Syns jeg traff bra, så med litt sparkel og pussing tror jeg dette blir bra. Stort nok blir det hvertfall :p

 

 

 

094-sized.jpg

101-sized.jpg

097-sized-1.jpg

106-sized-1.jpg

111-sized-2.jpg

113-sized.jpg

116-sized.jpg

120-sized.jpg

 

 

 

Da gjenstår bare siste plata, men den venter jeg med til hovedkortbrett er i hus. Skal få bestillt de siste sakene i dag, og får nok kjøler, grafikkort, 2,5" disk og en haug vifter snart. Så update om et par dager blir det nok :)

 

Imens kan dere jo bruke kommentartråden for det den er verdt. Alltid kjekt med tilbakemeldinger ;)

Design på filserveren har jeg enda ikke tenkt over. Halp?

 

 

Kommentartråden

Lenke til kommentar

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #9

 

Utvendige slanger

 

Da har jeg montert opp radiaroren, og festa de utvendige slangene. Jeg er ikke 100% sikker på om det er slik jeg kommer til å ha dem, men er fornøyd foreløpig. Her har jeg også fått opp fylling/tømming/lufting-løsninga, som jeg tror vil funke bra. Har ikke montert vifter på radiatoren enda, fordi jeg ikke vet hvilke jeg skal bruke.

 

Skal få opp en skikkelig vifte-test etterhvert, med test av de mest populære og beste viftene. Forslag til hvordan jeg kan teste luftflyt, uten proft måleutstyr?

 

Go pics.

 

 

 

Løsningen for fylling og tømming. Her har jeg mulighet til å fylle fra det

høyeste punktet i systemet, noe som er en stor fordel.

008-r30.jpg

011-r30.jpg

 

I utgangspunktet skulle jeg bruke disse på radiatoren,

men bytta med vanlig+45grader, da jeg syns det så penere ut.

016-r30.jpg

 

Senket raden 10-25cm, for å få rette slanger. Ser greit ut, og tar lite plass.

025-r30.jpg

Også litt classy med mer metall, og mindre gummi :wee:

052-r30.jpg

054-r30-1.jpg

062-r30-1.jpg

 

 

 

Så det var det. Liten update, men mye jobb :p Neste blir pakke-flash og kanskje litt småfiksing på kabinettet. Skal etterhvert også få lagt inn OS og en variasjon programmer på forskjellige typer disker. Så måles hastighet på diverse ting, bare for skøy. Installerer på:

  • Normal HDD
  • 2,5" HDD
  • Raptor X
  • SSD
  • 2xSSD i Raid0

Kan bli morsomt å se :) I tillegg til dette blir det en liten viftetest, og videre arbeid/bygging på systemene. Venter også på pakke fra Noctua :)

 

Kommentartråden

Endret av Wikipedersen
Lenke til kommentar

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #10

 

Pakke fra DH

 

Tar en liten miniupdate. Fikk en pakke fra DH her om dagen. Den inneholdt et par vifter som skal testes, grafikkortet til HTPC, og 2.5" disk. Også den til HTPC.

Da mangler jeg bare pakken fra Noctua, så får jeg gjort HTPC'en ferdig, og kjørt viftetesten min.

 

Pakken:

 

 

058-r30.jpg

060-r30.jpg

055-r30-1.jpg

057-r30.jpg

 

Da mangler det bare små ting før vi er i mål.

065-r30-1.jpg

 

 

Kommer tilbake med flere bilder fra pakken, og forhåpentligvis en Noctuashoot, dersom den har kommet.

 

Forslag, spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentartråden nedenfor :)

 

Kommentartråden

Lenke til kommentar

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #11

 

Bidrag fra Noctua

 

Da var pakken fra Noctua i hus. Har fått rabatter på en C12P cpu-kjøler,NF-P12- og en NF-S12B vifte. Det oser kvalitet av produktene, men ble litt skuffa over støyniåvaet på viftene. Hadde forventa bedre, etter alle godord jeg har hørt. Men flytte luft, det kan dem :)

 

Kjøleren

 

 

001-r30.jpg

005-r30.jpg

010-r30.jpg

018-r30.jpg

020-r30.jpg

017-r30.jpg

025-r30-1.jpg

027-r30.jpg

 

 

 

Viftene

 

 

140mm

031-r30.jpg

037-r30.jpg

 

120mm

041-r30.jpg

042-r30.jpg

043-r30.jpg

050-r30.jpg

053-r30-1.jpg

051-r30-1.jpg

058-r30-1.jpg

 

 

 

Får bare beklage et par begredelig dårlige bilder :p

 

Lurer på om jeg skal bruke 140mm-vifta i PSU'en som brukes i arbeidsstasjonen. Yate Loon-vifta som står i fra før er ikke spesielt god, og bråker endel. Skal sammenligne dem før jeg bestemmer noe :) Begynner med viftetesting og bygging av HTPC idag, så følg med videre!

 

Imens er det alltid hyggelig med tilbakemeldinger ;)

 

Kommentartråden

Endret av Wikipedersen
Lenke til kommentar

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #12

 

Bygging av HTPC (del 1)

 

Da var jeg igang med bygging av HTPC'en. Har gått radig og greit, men har enda ikke fått på plass BD-drev, så den blir ikke helt ferdig på en liten stund til. I tillegg må jeg finne ut hvilke vifter jeg skal bruke, og hvor de eventuellt skal stå.

Deler updaten litt opp her, da det er litt forskjellig som har blitt gjort.

 

Sleeving av kabinettkabler

Kablene til kassa - altså Power/Reset-knapper og PowerLED - vil jeg gjerne også skjule. Trenger ikke noe kutting eller lodding eller noe sånt her. Bare å trekke strømpene over. Fornøyd med resultatet :)

 

 

 

 

27-r30.jpg

28-r30.jpg

29-r30.jpg

30-r30.jpg

 

 

 

Montering av kjøler

 

Kjøleren er (til å stå i en HTPC) enorm. Den dekker desverre over ett minnespor, slik at jeg bare får benyttet 1 Gb minne. Litt synd, men trenger egentlig ikke mer :)

 

 

 

035-r30-1.jpg

09-r30.jpg

23-r30.jpg

22-r30.jpg

21-r30.jpg

20-r30.jpg

19-r30.jpg

 

 

 

Harddiskoppheng

 

2,5" disker bråker omtrent ikke, så strikkoppheng er egentlig ikke nødvendig. Saken er den at montering av diskene var sinnsykt vrient, så da var det bedre å peise opp et par strikker med strips :)

 

 

 

24-r30.jpg

25-r30.jpg

26-r30.jpg

 

 

 

Videre bygging

 

Litt fra monteringen av resten. Flere oversiktsbilder av den ferdige kassa kommer når ting er helt ferdig ;)

 

 

 

Kassa

02-r30.jpg

04-r30.jpg

06-r30.jpg

 

Ut med gammel-pc'en

16-r30.jpg

08-r30.jpg

034-r30.jpg

 

Montering av PSU

03-r30.jpg

05-r30.jpg

 

Hovedkort

12-r30.jpg

14-r30.jpg

15-r30.jpg

 

Skjuling av kabler

10-r30.jpg

 

Grafikkort

07-r30.jpg

01-r30.jpg

 

More or less done

13-r30.jpg

 

 

 

Så så langt er man kommet. Gjenstår å montere BD-drev og å sette på topplokket. Driver på med viftetest for tiden, så får se hvilke vifter som havner hvor. Lurer på om jeg skal poste den i brukertester også, slik at flere får en liten pekepinn på hva viftene duger til :)

 

CPU-temp ved første BIOS-oppstart var veldig fin. 27 grader uten noen vifter er finfint :) Skjekket forresten hvordan HTPC'en klarte seg under stress, passivt med 1 vifte med utblåsning. Fungerte relativt greit det, og etter 4 timer med 100% last lå CPU på 70grader. Dette holder i massevis, da maskinen aldri kommer til å gå med hverken 100% last eller over lang tid.

 

Første oppstart

 

 

17-r30.jpg

18-r30.jpg

 

 

 

 

 

Bruk gjerne kommentartråden til å fortelle hva du syns, gi tips eller komme med spørsmål :)

 

Kommentartråden

Endret av Wikipedersen
Lenke til kommentar

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #13

 

Testing av HW

 

Dette blir en liten teaser-update. Har gjort mye, men reiser bort idag og får ikke tid til å peise alt inn i en update.

Så, denne updaten blir bare et lite bevis på at ting fungerer. Har hatt hovedkortet liggende lenge, men aldri testet det - så jeg har ikke hatt noen garanti for at ting faktisk fungerer. Grafikkortet vet jeg fungerer, så det har blitt utelatt her.

Testoppsett

 

Foxconn Renaissance

Intel Core i7 - 920

G.Skill Trident DDR3 6GB

OCZ Vertex Turbo

Geforce 6800

Corsair TX750

 

 

 

107-r30.jpg

116-r30.jpg

118-r30.jpg

119-r30.jpg

122-r30.jpg

 

 

 

Som dere ser; det funker :fun:

Neste update har jeg ikke tenkt over enda, men stor blir den. Ønsker også litt hjelp ved valg av SSD. Det står mellom Gskill Falcon 64Gb og Intel X25-M 80Gb. Trekk fra 900,- for salg av Vertex Turbo. Jeg er veldig i tvil her, men foreløpig heller det mot Intel - på tross av prisen. Discuss! :)

 

Kommentartråden

Lenke til kommentar

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #14

 

Bygging av arbeidsstasjon (del 1)

 

En noe forsinket update, grunnet sykdom og reising. Fått gjort endel nå, og det gjenstår egentlig bare å fylle vann på herligheten - samt få i hus en SSD. Har bestemt meg for å gå for Intel. Det er vel det tryggeste, siden andre ser ut til å være livredd for alle andre SSD-enheter :p

 

Ellers må jeg sette filserver-bygginga på vent. Dette på grunn av tidsmangel, og vurderinger av andre - mer konstante - prosjekter. Mer om det senere. Denne updaten deles opp i noen seksjoner, så det er bare å pløye gjennom ;)

 

Viftebytte i PSU

 

Bytter vifte i PSUen av støymessige grunner. Bytter fra en sliten Yate Loon 140mm (D14SM-12) til en flunkende ny Noctua NF-P14. Denne har 120mm-fester, så måtte være litt kreativ med monteringen. Den ville heller ikke starte gjennom den vanslige tilkoblingen, så jeg måtte bruke fantasien her også.

 

 

 

PSU

001-r30.jpg

003-r30.jpg

 

Viftene

012-r30.jpg

009-r30.jpg

 

Montering

018-r30.jpg

033-r30.jpg

030-r30.jpg

 

 

 

 

Montering av CPU-blokk

 

Enkel montering. :p

 

 

 

Blokka

127-r30-1.jpg

130-r30-1.jpg

 

HK

126-r30-1.jpg

132-r30-1.jpg

133-r30-1.jpg

 

Med pasta

135-r30-1.jpg

 

137-r30-1.jpg

136-r30-1.jpg

142-r30-1.jpg

 

 

 

Montering av HW

 

Mye av monteringen er jo gjort fra før. Se for eksempel updaten på montering av radiator og utvendige slanger. Her ble det omtrent bare montering av HK, tank, GPU og etterhvert PSU. Flere gode bilder kommer når vann er fylt på.

 

 

 

Først litt småfiksing:

Før:

145-r30.jpg

144-r30.jpg

Etter:

148-r30.jpg

148-r30.jpg

 

Montering

153-r30.jpg

157-r30.jpg

244-r30.jpg

245-r30.jpg

248-r30.jpg

 

Blir 2 Scythe-vifter for kraft, og 2 Noctuavifter for stille idle-operering.

254-r30.jpg

262-r30.jpg

 

 

 

 

Trekking av slanger

 

Dette er den største utfordringen. Med kompressnipler (den typen jeg bruker) må man rotere et sikringsstykke over selve nippelen. Dette gjøre at hele slangen blir rotert - noe som lett kan skape litt trøbbel. God tid og tålmodighet er nødvendig her :p Slangelayouten blir noe annerledes, og jeg prøver her å kjøre inntaket på GPU-blokk fra undersiden. Jeg er spent på hvordan det påvirker temperaturene :) Pumpa blir hengende slik som sist, men skal få litt støtte slik at den blir ben og fin.

 

 

 

164-r30.jpg

154-r30.jpg

171-r30.jpg

172-r30.jpg

168-r30.jpg

182-r30.jpg

 

And done.

214-r30.jpg

 

 

 

 

Fornøyd med resultatene. Nå gleder jeg meg til å få en SSD i hus, så blir jeg ferdig med arbeidsstasjonen. Deretter blir det en liten pause - så få vi se hvor veien går etter det. :)

Bruk kommentartråden ;)

 

Kommentartråden

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Prosjekt|Renaissance

 

Oppdatering #15

 

Fylling og SSD

 

 

066-r30.jpg

 

Påskeupdate :fun: Siste update før vi roer ned. Neste update blir bestående av bilder av den ferdige kassa, før jeg setter prosjektet som ferdig - selv om jeg ikke har kommet i mål med det jeg vil.

 

Har fått på plass SSD, samt fylt vann på herligheten. Ble fornøyd med fargen - og fyllemetoden funka gull. Noen smålekkasjer ble det, men det hadde jeg nesten regna med :p

 

SSD:

 

 

 

074-r30.jpg

071-r30.jpg

 

 

 

Fylling

 

 

 

005-r30.jpg

010-r30.jpg

012-r30.jpg

020-r30.jpg

022-r30.jpg

024-r30.jpg

025-r30.jpg

028-r30.jpg

031-r30.jpg

047-r30.jpg

034-r30.jpg

 

050-r30.jpg

 

 

 

 

 

 

Dett var dett. Skikkelige bilder av kassa som helhet kommer. Kommer også tilbake med ting innimellom - som klokking og resultater. Skal også peise ut noen bilder når jeg får på plass et BD-drev. :)

 

Jeg loker uansett rundt på forumet her, så om noen har spørsmål eller kommentarer kan det stilles i denne tråden, evt taes på PM.

 

 

 

Kommentartråden

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...