Gå til innhold

q6600 eller e8600?


FWD

Anbefalte innlegg

Heisann

 

Jeg sitter på 2 cpuer om dagen, en q6600 b3 som jeg kjører på 3,6 ghz og en e8600 som kjører på 4,5 ghz. Jeg har ikke bruk for begge, så planlegger å selge en av dem.

 

Min generelle oppfatning av det jeg har lest om saken er at en e8600 vil gi bedre spillytelse enn en q6600 siden den kjører på mye høyere frekvens, men jeg har testet litt og ikke merket stort til dette. Med min e8600 får jeg ca 20 500 poeng i 3dmark 06, mens med q6600 får jeg omtrent 18 500. I vantage derimot får jeg over 1000 poeng mer med quaden enn duoen. I crysis virker det også som at spillbarheten ved høye grafikkinnstillinger er minst like god med q6600 som med e8600.

 

Det jeg lurer på er hvilken cpu jeg bør beholde? Pcen brukes primært til spilling, surfing og lett multitasking. Jeg har for tiden et ati 5850 skjermkort, og har planer om å skaffe et til på nyåret for å kjøre crossfire. Hvilken av cpuene vil i minst grad være en flaskehals for dette systemet? Kan forøvrig nevne at jeg hadde planlagt å beholde dette systemet i minimum halvannet år til før det byttes ut.

 

På forhånd takk for hjelpen:-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv i dag har helt nye spill problemer med quads og man må mikke og styre i konfigfiler for å tvinge det til kun å bruke 2 kjerner etc. Jeg har irritert meg mye over det bare siste 3 mnd. Ergo, jeg ville beholdt E8600 inntil du skal kjøpe noe nytt.

 

Skal du hovedsaklig drive med spill vil E8600@4,5GHz gi deg minst trøbbel og mest morro til du skal kjøpe noe nytt. En Q6600 er uansett ikke spesielt fremtidsrettet da LGA1156 kommer med mye flott og LGA1136 snart kommer med sekskjerne osv.

 

Men vurder dette ift. hvor lenge du tror det er til du skal kjøpe nytt utstyr. Hvis i løpet av 2010, behold E8600, den vil også egne seg bedre til å flytte over i en HTPC ol. senere.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

av de 2 så mener jeg quaden, men det er min mening.

Har brukt quad lenge nå og flere forskjellige, har ikke hatt noe trøbbel som jeg kan si er cpuen sin feil og jeg spiller mye.

Men dette er noe alltid en kan diskutere..det med quad vs. dual altså.

Nå sier han også han skal ha systemet i 1 og 1\2 år;)

Endret av Amanita Muscaria
Lenke til kommentar

At du har erfaring med quads betyr ikke at mange nye spill ikke har kjente problemer ift. quads.

 

EDIT:

Ok.

 

Men personen får bare google seg litt rundt på spilltitler som er releaset og som han tror han vil spille og se om de har problemer med Quads. Jeg mener også en Q6600 er en varmeovn med mindre gjennbruksverdi til andre formål enn E8600.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Vet at folk har hatt problemer, jeg sier JEG har ikke opplevd det;)

Og jeg spiller det meste som komemr ut som er verdt og spille, har fremdeles tiol gode og oppleve en quad bugge til for meg.

men jeg vet at andre har opplevd det ja.

Og det kan jeg egentlig slenge tilbake også, selv om du har opplevd trøbbel betyr ikke det automatisk at andre får det.

Men beste er som du sier og google og gjøre opp sin egen mening:)

Endret av Amanita Muscaria
Lenke til kommentar

Takk for hjelpen begge to:-) Når jeg tenker meg om kjenner jeg meg selv alt for godt til å inbille meg selv at jeg kommer til å vente i halvannet år før jeg oppgraderer :-P Dette er nok kanskje mer økonomisk ønketenkning fra min side...

 

Uansett, alt dere har sagt vil vurderes, og så skal jeg google litt selv og vurdere utifra de resultatene jeg finner for aktuelle spill ;-)

 

Igjen, takk for hjelpen:-)

Lenke til kommentar

Jeg hadde sagt E8600 siden det er en B3 stepping Q6600 og E8600'n frister mer på cache siden som ser ut til å slå ut ganske bra i spill tester.

Hadde det vært en Q9550 vs E8600 så hadde det hele stillt seg annerledes men singeltråd ytelse er fortsatt greit å ha.

 

Personlig når det gjelder Quads så har jeg merket at med Quad i for eksempel Far Cry 2, så var FPSen lik min E8600... MEN! Loading tidene var drastisk kuttet i halvparten med Quaden på lavere frekvens enn E8600'n.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...