Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Barry Lyndon (Spoilers)

 

vlcsnap186461.png

 

Holy motherfucking shit... Når du forventer at dette skal være den kjedeligste filmen av Kubrick hittil, så ser det ut til at det blir motsatt.. tror jeg.. Tre timer kostymedrama.. og Kubrick gjør det til en nervepirrende, fantastisk og perfeksjonert film.

 

Foto.. genialt.. Kubricks zooming i denne filmen er helt fantastisk. Er ikke noe mer å tilføye.

 

Stanley Kubrick, du er verdens beste filmmaker. Det er helt sikkert nå. I Barry Lyndon følte jeg at jeg ble testa av Kubrick. De først 10-15 minuttene var "Jaja.. en grei film, men skuff til Kubrick"... Også akkurat som Mr. Stanley hørte dette, så feide han på med 2,5 timer perfeksjonering etter hva jeg sa de første minuttene.

 

vlcsnap214843.png

 

Men hva gjør denne filmen, og alle hans andre filmer så helvetes bra? "Can you please stop smoking?" Barry blåser røyken i ansiktet på kona si. Kubrick holder oss på kanten av stupet i tre timer. Barry Lyndon slår sin stesønn hardt foran masse mennesker. Masse ekle karakterer med koselig og "vent...se hva som skjer"-musikk i bakgrunnen. Duellene. "You're not gonna die.. you're not gonna die". Etter disse ordene er det et raskt kutt til en begravelse. KUBRICK. "Yes, a new son!" *hug wife* -> Neste scene: rask klipping, sitte og kline med horer. Kubrick, i loooooove yoou.

 

vlcsnap202132.png

 

Den scenen jeg likte mest som var "drøyest" (sammenlignet med disse over) er når Herr Lyndon (kongen før Barry) får hjerteattack (eller noe lignende), og mens han sitter der og har det vondt, så begynner fortelleren å snakke om døden hans. Når og hvor han døde. Mens han sitter der. Fortelleren snakker om døden til en karakter når han enda ikke har død. Fikk seriøst frysninger.

 

Også opening creditsa da.. med den musikken.. fy faen. Denne fyren eier jo faen meg i alle sjangre.

 

Karakter: 9.5 eller 10. Skal tenke over natten.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skyr selv kostymedrama filmer, men Amadeus og Barry Lyndon er meget gode, kanskje jeg ikke skyr dem allikevel?

Hak se wui (2005) aka "Election"

Director: Johnnie To

 

Forventningene var halveis da denne ble satt på. Ville teste litt lyd og bilde på den nye tven min, så regnet med at Jonnhie To film var ett perfekt valg. Tiden var sen og forventet en spennende film. Spennende film var det ikke, hadde jeg visst det, så hadde jeg ikke skrudd den på... Absolutt ingen dårlig film, men hadde totalt feil forventninger til filmen. Kjedet meg dog ikke, men skulle ønske litt mere spenning. Fete drapsscener var det tho.

6.5/10

Ulykken (2009)

Director: Marcelino Martin Valiente

 

Nesten litt flaut å si at jeg har sett denne, men sånn kan det gå. Satte vel denne på bare pga mesteparten var filmet i byen jeg bor i. Har også en liten kjennskap (men ikke stor) til en som var med på å lage filmen. Tror ihvertfall han var det. Faen for en forferdelig film, utrolig dårlig skuespill, utrolig dårlig historie osv osv. Var heldigvis ikke kjedelig, da filmen hadde sin underholdningsverdi pga man lo av alt det latterlige dårlige.

2/10

 

Monsters vs Aliens (2009)

Directors: Rob Letterman, Conrad Vernon

 

Igjen en film til å teste lyd og bilde. 1080p var ekstremt lekkert på tven, og filmen var i det minste underholdende. Bringte tho ingenting nytt på bordet, filmen var så og si en kopi av alle animasjons filmene ute, og prøvde hardt å være bedre enn The Incredibles. Filmen hadde noen morsomme øyeblikk, og jeg koste meg ihvertfall under hele greia.

6/10

New York Stories (1989)

Directed By:

Woody Allen (segment "Oedipus Wrecks")

Francis Ford Coppola (segment "Life without Zoe") (as Francis Coppola)

Martin Scorsese (segment "Life Lessons")

 

3 kortfilmer fra 3 forskjellige regissører. Scorsese åpnet med den fantastiske Life Lessons med Nick Nolte i hovedrollen. Coppola fortsettet med den latterlig dårlige "Life without Zoe". Fyfaen for noe søppel, null historie, dårlige bortskjemte barn i hovedrollen. Heldigvis avsluttet Woody Allen med den meget gode "Oedipus Wrecks" med seg selv i hovedrollen. Pluss for ett lite glimt med Larry David.

 

Life Lessons: 9/10

Life without Zoe: 2/10

Oedipus Wrecks: 8.5/10

Lenke til kommentar

Helt enig i karakterene Mr.BadSmile når det gjelder New York Stories. Scorsese sin film er fenomenal, Allen leverer slik han skal levere og Coppola er horribel. Tror jeg aldri har sett noe så dårlig fra en annerkjent regissør. Fortjener ikke noe annet enn 1/10.

Endret av tjalla
Lenke til kommentar

State of Play

 

Alt er galt med denne filmen. Hele manuset er invadert med crap. Historien ror og ror og mister til slutt årene. Den var aldri interessant i starten en gang, så roinga kom aldri langt, den bare var der. Filmen er totalt blottet for god kamerføring. Nada fine overganger, alt er bare ei suppe. Dialogene er uinteressante og kunstige. Det må selfølgelig være ei teit og ynkelig kjerring med som godeste Crowe må ta seg av.

 

Det beste var rulleteksten (ok, den var faktisk litt pent laget).

 

Jeg wasta rett og slett 2 + timer på eye trash.

 

2/10

Lenke til kommentar
Jeg har kun sett den en gang og jeg likte den ikke særskilt. Av en eller annen grunn ser jeg også paralellen til Amadeus som jeg heller ikke likte. Tror jeg skyr kostymedramaer, sett bort ifra Marie Antoinette.

Amadeus regissert av Kubrick = Barry Lyndon = Awesome movie.

 

Barry Lyndon (Spoilers)

Helt enig! Pistolduellen på slutten er nesten Leone-nivå.

Ja, den hadde ikke den magiske Morricone-musikken og Close-ups'a som Leone bruker, men scenen var så fordømt lang at den gjorde meg nervøs rett og slett. På en måte satt jeg og venta på at det skulle bli ferdig, for jeg ville se hvem som skjøt hvem, men selvfølgelig likte jeg denne spenningen som Kubrick mekka her også. Så ja, scenen er fantastisk.

Lenke til kommentar

Forbrydelsens Element

 

Lars Von Triers debutfilm fra 1984. Her er det definitivt mange tanker å samle. Filmen bærer sterkt preg av å være skapt av en ung, ivrig og stilbevisst regissør som liker å referere sine egne idoler. Stilmessig er filmen definitivt veldig interessant; vi ser klare nikk til både Tarkovsky og film noir. Mise-en-scene er veldig gjennomført og skaper en mørk, våt og forstyrrende atmosfære.

 

Filmen starter i kairo hvor hovedpersonen dysses inn i hypnose av terapeuten sin. Fra dette punktet begir vi oss inn i hovedpersonens subjektive verden, en meget dystopisk og skremmende versjon av europa. Herlig, suggerende saker. Konstant natt. Symboltung og vanskelig narrasjon. Likevel gav slutten meg et følelsesmessig stikk.

 

83/100

Endret av Speik
Lenke til kommentar

This is England (2006) - IMDb: 7.9

 

thisisengland11.jpg

 

En gripende historie verdt å se. Litt lik American History X, bare at filmen er bedre fordi filmen fokuserer mest på unge Shaun - 12 år i filmen - som gjør en kjempebra rolle. Filmen tar opp tema som rasisme, patriotisme, nasjonalisme, you name it. Rebelske maniacs frasom vil rense England for "pakkis-cunts". Og mer og mer trekkes Shaun inn i dette brainwashing-helvete av en ideologi. Likte den godt, og en spesielt godt en scene mot slutten hvor det virkelig kjennes inni kroppen. 9/10 (svak)

 

edit: endret til 8/10.

Endret av CypheroN
Lenke til kommentar

Ja, det er bra film. Mye stygge karakterer der(utseendemessig) som igrunn går godt med settingen.

 

Takk for tipset fra dem som nevnte Coen brødrenes Fargo(1996). God spenning, god dialog. En av de beste filmene jeg har sett i år.

Og folk fra det området av USA i filmen har en helt utrolig morsom dialekt, nesten grunn nok til å se filmen i seg selv. "Jaaa. Jaaa. Ja. Okey. Jaaa. :)

Endret av -sparks-
Lenke til kommentar
Ja, det er bra film. Mye stygge karakterer der(utseendemessig) som igrunn går godt med settingen.

 

Takk for tipset fra dem som nevnte Coen brødrenes Fargo(1996). God spenning, god dialog. En av de beste filmene jeg har sett i år.

Og folk fra det området av USA i filmen har en helt utrolig morsom dialekt, nesten grunn nok til å se filmen i seg selv. "Jaaa. Jaaa. Ja. Okey. Jaaa." :)

Jeg så den her om dagen og skrev om den (x), så hvis det er meg du mener, takk. :)

 

"Yeah"-bruken er dritmorsom.

Endret av CypheroN
Lenke til kommentar

Vegas (2009)

 

uikeejn9-497x211.jpg

 

Var i ettermiddag på førpremieren til Gunnar Vikenes tredje spillefilm Vegas, med dertilhørende Q&A med Gunnar og en av hovedrolleinnhaverne. Det eneste jeg visste om var filmen var plakaten og en markedsføring som ikke ligner grisen. Dette ble selvfølelig påpekt under spørrerunden etterpå. Hvem tenker ikke billig underholdningsfilm som Switch når en ser plakaten? Det skal også sies at en god venn av meg, så den for noen dager siden som også likte den. Forventningene var derfor steget noe.

 

Uansett, filmen tar sted i Bergen og handler om tre vidt forskjellige ungdommer, som av tre vidt forskjellige årsaker blir plassert på samme fosterhjem. Thomas og lillebroren vokser opp i en blokkleilighet hvor stefaren mishandler moren. Barna blir plassert i hvert sitt fosterhjem. Terje kommer tilsynelatende fra en velstående familie, men hvor moren dør på en absurd måte helt i begynnelsen av filmen. Tapet preger familien, spesielt faren som går i oppløsning og fornekter sin egen sønn. Marianne har derimot vært en kasteball innad i psykiatrien og barnevernet som kommer fra det ene hjemmet til det andre. Likegyldighet og faenskap preger jenta. Disse tre møtes i fosterhjemmet og på papiret kan dette låte som en blåkopi av The Breakfast Club. Personer som blir tvunget sammen, som ikke vil forholde seg til hverandre men som senere går ifra situasjonen noe klokere - tjah.

 

Kollektivt mangler de tre hovedkarakterene et driv - jeg følte ikke at kjemien tre i mellom stemte helt, så jeg hadde i grunn likt det bedre hvis de tre historiene hadde vært isolert for seg selv. For det er nettopp hvor de tre er i hvert sitt hjemlige element at det funker så bra. Skuespillet av de tre amatørskuespillerne er top notch til å være i en norsk film. Spesielt Thomas (Jørgen Hausberg Nilsen) overbeviste meg virkelig hvor han spiller på alle strenger, noe som sjeldent pleier å fungere i norsk film. Han framstår på ingen måte som en type, men derimot som en helt vanlig ungdom. Muligens overveldende snill og ansvarsfull men likefullt en person man finner i virkeligheten. Marianne og Terje er på sin side litt mer typer og spesielt Marianne kan bli litt voldsom i hennes spontanitet og utfoldelser. Uansett, fantastisk bra til å være en debutfilm. Dialogmessig er den altså god - det sitter rett og slett. Det er mulig det er bergenserdialekta som i likhet med svensk og dansk har et kraftelement i seg som fungerer godt på film. Kan ikke se for meg at den hadde fungert om den hadde vært lagd av noen klokkerene østlendinger.

 

Tematisk tar den opp et noe uaktuelt tema - barns rolle i familien. Ikke vanlig at det lages film om det. Om ikke en modig film, så var det uansett gøy å se en film som klarte å skape en troverdig ramme rundt familieproblematikk. At man har klart å snike med Helge Jordal inn i rollen som fosterforelder er jo også herlig. Som skapt for rollen.

 

Som en film som tar for seg ungdom, mener jeg dette er en sterk 7/10

Endret av tjalla
Lenke til kommentar

Jeg har hatt influensa siden tirsdag og har derfor sett litt film.

 

Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Nest-dårligst i serien, men likevel interessant fordi det er første møte med universet. Gjengen er 12 år gamle er derfor litt vanskeligere å forholde seg til enn i de senere filmene. Boken kom ut i '97 da jeg var omtrent like gammel, og derfor var den perfekt i bokform. Alt i alt er det en grei innledning til universet, men ikke en film jeg kommer til å se igjen med det første.

6/10

 

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Uten tvil den dårligste i serien. Jar-Jar og Shortround får selskap i bikarakterhelvete av Dobby, en karakter skapt for å irritere. Historien her er uinteressant, det skjer ingenting kritisk i forhold til den totale historien og man kan egentlig hoppe over denne.

4/10

 

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Knallgod. Rett og slett knallgod. Her er det noen utrolige skuespillerprestasjoner (Oldman, Thewlis og Rickman har en virkelig fantastisk scene sammen inni et tre), en fantastisk mørk stemning og karakterer som oppfører seg menneskelige. Den er faktisk til tider direkte skummel.

8/10

 

Harry Potter and the Goblet of Fire

Også veldig god, jeg tror man tjente veldig mye på å fjerne Chris Columbus. Han fungerte greit til barnefilmene, men HP-bøkene hadde faktisk en mye bredere appell enn de filmene han laget ga inntrykk av. Denne filmen er forresten stappfull av blåkledd jailbait, hvis man er interessert i sånt. Noe jeg er.

7/10

 

Harry Potter and the Order of the Phoenix

Småirriterende film fra Harrys side, men veldig stilig filmet. Problemet her er rett og slett at Harry blir utrolig selvopptatt og sutrete, noe som blir veldig kjedelig etter to timer. Umbridge trekker også veldig ned, da hun er veldg ensformig og trasig, selv om budskapet filmen har om å gjøre opprør mot fascisme er ganske underholdende, med tanke på hvor mange unge sinn som kommer til å se filmen. Luna Lovegood er forresten endelig med, og for et fantastisk lite menneske hun er. Til å forelske seg i gang på gang.

6/10

 

Big Trouble in Little China

Utrolig stupid. Hva faen drev dere med på 80-tallet?

4/10

 

Doubt

Fantastisk film som jeg gjerne skulle sett "live" på scenen. Her har vi funnet vår tids beste skuespiller med tidenes beste skuespillerinne, og det er rett og slett fantastisk. Her spilles det på så mange lag og med så overbevisende blikk at det er umulig å vite hvem eller hva man skal tro. Amy Adams er også fantastisk, en dame jeg virkelig har fått sansen for. Anbefales.

8/10

 

Twilight Zone: The Movie

Ikke noe særlig, spesielt Spielbergs del er trasig. Filmen er delt opp i fire deler der den første er god, den andre er utrolig trasig, den tredje er interessant men også på grensen til kjedelig og den fjerde er en klassiker. Problemet her er at de fleste skremmescenene er basert på monsteransikt som rett og slett ikke er overbevisende. Sammenlign Mulholland Drives skvetteøyeblikk med den fra Twilight Zone og man ser at de kostymene de brukte på 80-tallet rett og slett ikke fungerer i moderne dager. Da kan man heller gå for en enklere løsning.

5/10

 

Smokey and the Bandit

Artig liten film som jeg sannsynligvis har sett før, uten at jeg husket så mye av den grunn. Lett å glemme, men interessant nok mens den foregår. Burt Reynolds er forresten en gigantisk douche, men det er lov.

6/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...