Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

L.A Confidential (1997)

 

vlcsnap150555.png

 

I noen filmer klaffer alt bare helt perfekt, og det kunne omtrent ikke blitt bedre. Legger man da på en rolleliste som smaker bedre enn reker og majones, plusser på at den foregår i Los Angeles i de herlige 1950-åra, fantatisk musikk, småtvister og dritkule actionscener, ja, da har du denne filmen. Filmen gjorde meg interessert helt fra starten, da denne filmen mest sannsynlig har en av de beste åpningene ever. Voice-over av Danny DeVito mens vi studerer Los Angeles, og får alt servert fort og med en gang. Det blir ikke akkurat verre med Kevin Spacey, Russell Crove, Guy Pearce og Kim Basinger på rollelisten.

 

Trodde ikke jeg kom til å like denne så mye som jeg gjør. Trodde det skulle være en slags vanlig detektivfilm som ikke var helt der oppe, men dette gikk over det meste av forventninger! Lett på topp 5 underholdningsfilm, aldri kjedelig i 2t 10 min; The Dark Knight er Satantango for Bay-elskere i forhold ^^

 

Blir nok en 9/10. Ser ut som jeg har gitt denne karakteren mest i det siste, er vel blitt ganske god til å velge filmer jeg liker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Black Hawk down(Blu-ray)

 

En veldig god krigsfilmen som holder seg hovedsaklig tro mot virkligheten, filmen er litt se så kule delta force er osv. men nå er det slik at delta force er skikkelig kule, så det gjør ikke så mye.

Det ble nevt her om dagen at filmen var rasistisk noe som er tull, den viser en side av hendelsen og gjør det bra.

Det eneste jeg egentlig har å si er at filmen ikke nevner den malaysiske soldaten som faktisk døde mens de rettet amerikanerne, greit nok å ikke vise at han døde, men på slutten ville det ikke være vansklig å nevne at sammen med de 19 amerikanerne som døde døde deg også en malayser som døde, ser ikke hvorfor de ikke nevnte det.

Men selve filmen er veldig bra og den eneste som virklig viser hvordan moderne urban krigføring er.

 

9/10

 

 

Saving private Ryan

 

Jeg har vært hard mot denne filmen før, og det er egentlig ikke filmens skyld men at folk går rundt å tror den er den ultimate krigsfilmen, når den egentlig bare såvitt kvalifiserer som krigsfilm, og er mer i banene action film, satt til krig. Som Kellys heroes eller guns at navarone.

Bortsett fra en ca. realistisk versjon av Normandie landingene er resten fantasi som filmene nevt over.

Når det er sagt er det fremdeles en veldig god film, om noe senimental.

Action delen er upåklaglig fantastisk lyd og effekter. Filmen er er langt bedre action film enn "krigs" film og filmen er egentlig en action film laget for å hedre amerikanske veteraner, men det som er viktigere er at Spielberg tørte å vise grov men realistisk vold på et nivå ikke sett før, dette ledet til krigsfilmer som Black Hakw Down, we were soldiers, flags/letters og viktigst av alt band of brothers.

 

Som film og action film 8.5/10

Som krigsfilm lang lavere.

Lenke til kommentar

Jeg er syk, så har lite å gjøre.. Enda en film ble sett i dag..

 

Fargo (1996)

 

fargp.jpg

 

En utrolig morsom film, en svart komedie, som det heter. Jeg lo flere ganger av karakterenes ville dialoger, og man merket at det er en Coen-film. Dette er altså min fjerde Coenfilm, og dette er nok en av de beste. Et sinnsykt plott, og trolig kule Coen-ish karakterer (som selvfølgelig kan dø en brå død når som helst i filmen)! Jeg liker det kalde miljøet, snøete og jævlig. Selv om plottet kanskje ikke er det sterkeste (samme med NCFOM), så blir dette helt glemt når alt det andre i filmen er så bra. Derfor gir jeg filmen 8/10, og klapper for Coen atter en gang.

Lenke til kommentar
District 9

 

Skjønner egentlig lite vitsen med å lage noe så elendig som dette. Filmen var et eneste stort gjesp.

2,5/10

 

Denne meldinga fekk meg faktisk til å gå og sjå filmen i dag. Ikkje fordi meldinga var velskriven, men eg vart interessert i å sjå korleis du og andre kunne ha så totalt ulikt syn på den.

 

Eg må seia du tek feil i omtrent alt du skriv.

 

Eg likte apartheidreferansane, ironien i måten dei svarte omtalte aliens på, relevansen til behandlinga av innvandrarar i Sør-Afrika i dag (og andre land), den karaktersvake "helten" etc. "One prawn, one bullet" = "One settler, one bullet", f eks..

 

Mockumentarystilen kler materialet godt, eg skulle gjerne sett dei gjera endå meir ut av det.

 

5.5/6

Lenke til kommentar
Blir litt feil og si at han "tar feil" i anmeldelsen sin, han hadde tilsynelatende en helt annen opplevelse av District 9 enn du.

 

Den er ikkje fyrst og fremst inspirert av Cloverfield.

Det som vert kalt 'urealistisk' vert forklart godt i filmen.

Det er ein ordentleg film sjølv om den nyttar ulike sjangergrep.

Det er ikkje ein parodi på nyheitsmedia, men bruk av verkemida deira.

Endret av magnusbe
Lenke til kommentar

Tenkte å ta meg en liten Jim Henson dose. Skriver disse i rekkefølge som jeg så de.

 

 

Jack and the Beanstalk: The Real Story (2001)

 

Ok, effectene er svært dårlig her, typisk for TV. Du ser bakgrunner skiller seg ut, det er en merkelig "blur" mellom CGI og virkelighet kontrastene osv.

 

Men her er det en virkelig interesant vri på den klassiske Jack and the Beanstalk. Har vi blitt fortalt den virkelige historien? Eller er den historien vi har gått rundt og fortalt manipulert? Tenk om Jack ikke var så "snill", og da han tok høna og Harp (vet ikke hva det er på norsk) hvilkne konsekvenser hadde det?

 

Dette er eventyrfortelling i stor still! Som The Jim Henson Company alltid gjør i sine fortellinger, blir det gitt en god og solid bakgrunn av hovedpersonen. Vi forstår personen, vi føler for han. Joda, dette resulterer i at det tar litt lang tid før vi kommer til "godsakene", men takket til smart plassering av historiens bakgrunn blir vi matet litt og litt i en bra temo som holdt meg interesert.

 

Det hele oser av en "remake" av Back to the Future 2 i perioder, og likhetstrekkene mellom dem er ganske tydlige i min meining.

 

Skuespillingen varierer kraftig. Hovedpersonen gjør en grei jobb, mens mindre viktigere personen skiller ser voldsomt ut. Skulle tro alle var plukket fra gaten...ja selv Jon Voight gjør en dårlig jobb, sikkert fordi han har ikke satt seg så voldsomt i dette prosjektet.

 

Flott film dersom du ikke henger deg opp i det dårlige effectene, og setter pris på "good old story telling" med en kul vri.

 

7/10

 

 

MirrorMask (2005)

 

Nok en gang utdatert effecter, MEN her passer det. Hele meininger er at det skal skille seg ut.

 

Jim Henson tar en tur inn i det mørke og abstrakte. Leverer et fasinerande fortelling, sammen med bra skuespilling og visuele godheter! Dette er en film Tim Burton hadde laget! Mørk, sprø figurer, utenkelige omgivelser...ja en sikkelig fantasy-Scifi film!

 

post-140267-1253171476_thumb.png

 

Helena jobber i en famlie-venner drevet sirkus. Hun har stor fantasy, og tegner ned hennes verden konstant. Ofte drømmer hun seg helt bort og glemmer den virkelige verden.

"Tragedie" inntreffer og moren blir syk og innlagt i sykehuset. Helena, som er bare 15, gjøre det flest barn gjør i situasjoner som de kan ikke styre over...hun drømmer.

Vi blir dratt inn i hennes drømmeverden, der hun faller inn i oppgaven å vekke dronningen fra en uvekkelig søvn...noe som er tydeligvis en paralellverden til hennes virkelig liv.

 

post-140267-1253171497_thumb.png

 

post-140267-1253171512_thumb.png

 

Alt er CGI, og gjort foran Greenscreen. Det kan være litt mye, og føles ofte ut som et dataspill i 80-90 tallet da det var så populært å ha ekte skuespillere i frekvensene (feks Wing Commander). Men heldigvis er verdene så orginalt, og eventyret morro, at du fort glemmer ut dette.

 

Et av de bedre "Animerte" filmene jeg har sett på lenge.

 

8/10

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar
...men for meg blir det for usannsynlig...

 

Uenig. Det er ikke mer eller mindre usansynlig enn det som blir servert i 1-3. For meg er det gjennomføringa som er svak, ikke selve ideen.

 

Jeg for min del synes at dette med slike vesener blir for usannsynlig. Som sagt føler jeg at det som skjer i 1-3 kan skje, og er hakket mer sannsynlig enn hva som skjer i Kystallhodeskallens Rike. Alt er jo rent oppspin basert på populære myter og legender, så også firern, men jeg er en av dem som aldri har hatt noen sans for teoriene om utenomjordiske veseners inntreden/påvirkning på jorden for mange herrens år siden.

 

Nu vel, nye filmer

 

American Splendor 2003

Film om Harvey Pekar, mannen bak tegneserien American Splendor. Har så vidt lest noe av tegneserien og synes ikke at den er så veldig bra, den passer ikke helt meg, men det hindrer ikke filmen i å være meget god underholdning.

 

Vi følger den tragikomiske historien til Pekar, hvordan han fra å samle på jazzplater og lese tegneserier, blir tegneserieforfatter (så vidt jeg har forstått skriver han dem bare, han tegner ikke noe) med relativt stor suksess i tegneserie(under)verdenen. Pekar er ikke verdens mest sympatiske fyr, men jeg får en sympati med ham, når han strider med det å faktisk oppleve suksess og det positive det fører med seg. Men med suksess fører det også negative ting med seg. Uansett så later det ikke til at suksessen forandrer for mye med Pekar, han forblir negativt innstilt, ironisk etc. slik han var før også. Den gamle arkivar/skrivebordsjobben beholder han også.

 

Paul Giamatti gir en veldig god tolkning av Pekar, han har hele tiden noe oppgitt over seg. Det er også en morsom måte å dra selve Pekar inn i filmen på: for det første er han fortellerstemmen, men underveis så går det over i et slags intervju (fortellerdelen virker også som om han svarer på spørsmål) hvor den ordentlige Pekar er med, man får også intervju med kona/dama hans. Denne blandingen av intervjuer og ren film er morsom, og jeg synes at folka bak filmen gjør dette på en glimrende måte - det virker nesten naturlig, og ihvertfall ikke upassende.

 

En av de bedre filmene jeg har sett i det siste, og fortjener virkelig 8,5/10

 

Mars Attacks 1996

Leeenge siden jeg har sett denne filmen, og hadde nesten glemt hvor fornøyelig den er. Masse morsomheter, gidder ikke å nevne alle. Jack Nicholson er fantastisk som den amerikanske presidenten, og Glenn Close like så som presidentfruen. Resten av rollebesetningen er også top notch, de fleste personene er "erketypiske amerikanere" (karrierejagende, våpenentusiastiske etc), hvor det er få som ikke er overspilt (Lukas Haas og Jim Browns figurer). Danny DeVito gjør også en utrolig morsom liten opptreden. Vel, listen kunne ha fortsatt.

 

I det store og det hele en veldig underholdende film, og verdt å sitte å se på til nærmere halv to om natta!

7,5/10

Endret av SobrietyMisfit
Lenke til kommentar

Batman Begins

Helt klart en av de aller beste origin filmene der uten, vel laget og veldig godt spilt, Men den rolle listen måtte jo filmen bli bra.

Bra action og drama hele veien.

Rett og slett en solid film på alle måter

 

8,5/10

 

 

The Dark Knight

 

Et strålende eksempel på at en oppfølger kan overgå orignal filmen, Heath Ledger stjeler showet noe som sier litt med Bale og Oldman i filmen, The joker er den ultimate anarkisten, som får selv Penn Jillette til å virke som en totalitær kommunist. Filmen er jo egentlig to filmer løst sammen vevet, ene er jakten på the joker den andre er skapelsen og fallet av Two face filmen er ganske lang men ikke kjedelig, den tar seg den tiden filmen trenger den føles som en full og hel film ikke noe "oy var det pluttselig slutt"

Filmen er en nytelse fra start til slutt kan også nevne den har veldig bra bilde da jeg så den på BD.

 

9.5/10

 

PS. jeg ser den har klatret opp til 9ende plass på 250 kanskje litt overdervet det er flere filmer på den lista jeg setter høyere, men fremdeles en VELDIG god film

Endret av Gunfreak
Lenke til kommentar

Bring Me the Head of Alfredo Garcia

Min tredje Peckinpah-film, og også den beste. Skikkelig hardbarka film. Skitten, brutal og meget underholdende.

 

El Topo og The Holy Mountain.

Wow. Hva skal man si? Trippy, unikt, fantastisk. Masse symbolbruk som jeg bare henger sånn halvveis med på, men det viktigste her er selve opplevelsen. The Holy Mountain står i mine øyne frem som den beste av disse, men også El Topo er good shit.

 

If you are great, El Topo is a great picture. If you are limited, El Topo is limited Synd denne mannen ikke har laget flere filmer. Skal ihvertfall få med meg Santa Sangre i tillegg til Fando y Lis som står klar i hylla.

Barry Lyndon

Litt rart at jeg ikke så den da jeg var inne i en Kubrick-periode for et par år siden, men jeg angrer vel ikke akkurat så veldig på at jeg sparte herligheten til nå. Det er lenge siden sist jeg så en Kubrick-film, men Kubrick-feelingen kom til meg allerede fra åpningsscenen.

 

Barry Lyndon er i mine øyne helt klart blant Kubricks beste filmer. Topp tre, kanskje. Den tekniske biten er som vanlig tilnærmet perfekt, bildene er flotte og lydsporet en fryd for sjelen. Den tre timer lange "fall and rise"-historien vi får servert er engasjerende, gripende og hjerteskjærende. Og som Kubrick-filmer flest er det nok av sekvenser her som ligger tett opp mot 10.0. Kan nevne åpningsscenen og de neglebitende pistolduellene. I tillegg har filmen et bredt spekter av interessante karakterer og egentlig det meste man ser etter i en god dramafilm. Flotte greier.

Endret av Infenso
Lenke til kommentar

Midnight Run (1988)

 

En åttitalls actionkomedie som handler om en dusørjeger som skal finne en revisor ,som har tuklet med mafiapenger, og frakte han til L.A. Høres kjedelig ut? Det tenkte jeg og, men det var det ikke. Kjedet meg ikke et sekund under filmen. Den var faktisk ganske underholdene og til tider morsom. Satt igjen med et smil om munnen når rulleteksten kom, så absolutt en god film.

 

7/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...