Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

jeg synes bildene som jeg tar med kameraet mitt (Pentax K20d) blir noe mørke. Som et resultat av dettehar jeg begynt å overeksponere bildene noe for å få de perfekte. jeg har lett igjennom menyen på kamerate og i menyen flere ganger om det er mulig å sette på en permament instilling slik at jeg slipper å velge den samme overeksponeringen hver gang. noen som vet hvordan dtte kan gjøres eller om det er mulig?

Endret av ilpostino
Lenke til kommentar

Hold inne EV knappen (den med +/- tegn på, som sitter rett ved AF), og vri fronthjulet til ønska kompensasjon. +0.3 eller 0.6 er et fornuftig utgangspunkt. Dette virker i alle modi unntatt manuelt og grønt.

 

Det er og lurt å bli litt fortrolig med bruk histogramm og de ulike alternativene for lysmåling. Spotmåling og sentrumsveid er ofte like bra, for ikke å si bedre, enn multisegment, siden begge er mer forutsigbare når man bare kjenner dem.

Endret av fototim
Lenke til kommentar
Sigma har lansert ny versjon av sin 70-300mm, nå med innebygget OS(bildestabilisering) Link. Det hadde vært gøy å se hvordan denne fungerer sammen med den innebygde stabiliseringen til Pentax.
Sannsynligvis fungerer det dårlig. Jeg har sett en test på youtube av et Olympuskamera med stabilisert optikk. Husker ikke hvilket kamera og hvilket objektiv det var, men stabilisatorene løp fullstendig løpsk.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...