Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Public Enemies

 

Orker ikke skrive så mye om denne filmen, men kan oppsumere den;

 

-Dårlig filming, (mye av filmen virket å være filmet fra et håndholdt kamera, minnet om oceans 12 bare enda værre.)

-Dårlig bruk av lyd og musikk, (alt virket så unaturlig, lyden var helt på trynet og den gikk fra å være veeldig lav til å plutselig sprenge trommehinnene dine..)

-Filmen brukte også alt for lang tid med å komme i gang, og den varte alt for lenge. Jeg ble faktisk lei før den var ferdig.

-Hele filmen virket som om den var filmet i 2009, det var lite 30-talls feeling selv om det så ut som de prøvde så godt de kunne.

-Selve historien om Joe Dillinger er kul, men regissøren får det ikke like bra til som han gjorde med de eldre filmene sine.

 

Alt i alt en kjedelig film, Johnny var kul da.. men ellers var det ikke mye underholdende med denne filmen.

 

6/10

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Antichrist (2009, von Trier)

antiimage.jpg

Wow, denne var minst like fascinerende som jeg hadde håpet. Den elegante åpningsscenen legger lista høyt allerede fra start. Von Trier klarer å holde et høyt nivå omtrent hele filmen ut, men jeg føler symbolbruken tok litt av mot slutten. En sekvens helt mot slutten ble nesten komisk og epilogen vet jeg ikke helt om jeg likte. Bortsett fra dette småpirket var Antichrist en flott opplevelse. Von Trier har dedikert denne til Tarkovsky, og det er ikke vanskelig å legge merke til inspirasjon når det kommer til det visuelle og i noen grad bruken av musikk. Antichrist byr på noen utforglemmelig vakre bilder, men det er de sjokkerende sekvensene som har gitt denne mye oppmerksomhet. Ingen tvil om at denne mannen er glad i å provosere, og personlig syns jeg ikke filmen blir noe dårligere av den grunn.

 

En stemningsfull, skremmende og sjokkerende film som ganske sikkert kommer til å stå frem som en av årets beste i mine øyne.

Lenke til kommentar

Knowing

 

Sci-fi thriller med Nicolas Cage. Og noe av det bedre i sin sjanger jeg har sett på en stund.

 

Ganske vanvittige effekter med et passasjerfly som styrter rett i bilkøen på en motorvei, og undergrundstog som krasjer.

Hovedingredienser er tankeoverføring, automatskrift, aliens og katastrofer.

 

Edit: Ok forsøk på litt forbedring; Bra handling uten overdrivelser.

(hva er egentlig forskjellen på "beskrivelse" og "anmeldelse"? :hmm: )

 

Terningkast? Ja hvis det er på skala 1-10, blir det vel 7/10

Endret av groenn
Lenke til kommentar
Knowing

 

Sci-fi thriller med Nicolas Cage. Og noe av det bedre i sin sjanger jeg har sett på en stund.

 

Ganske vanvittige effekter med et passasjerfly som styrter rett i bilkøen på en motorvei, og undergrundstog som krasjer.

Hovedingredienser er tankeoverføring, automatskrift, aliens og katastrofer.

 

Det der var nesten mer som en beskrivelse av filmen, ikke annmeldelse.. (terningkast!?) :roll: Men veldig bra film synes jeg og :)

Endret av MrLG
Lenke til kommentar

Vozvrashcheniye (2003) aka "The Return"

Director: Andrei Zvyagintsev

2054238700_59ab8a13ae.jpg

Jeg og en kamerat bestemte at dette var en film man skulle se på kvelden. Han hadde nettopp sett The Banishment så dette var vel den perfekte film å se. The Banishment var ikke så ferskt i mitt minne, men var fersk nok til at jeg husket at det var ett mesterverk.

 

Det finnes ikke ord til å beskrive hvor god denne filmen er. Hvordan filmen kan få under 10/10 er ett mysterium etter min mening. Alt i filmen var perfekt. Skuespillet var jævla bra, disse to guttene spilte veldig overbevisende, samme kan sies om deres far (altså han som spilte faren). Fotoet var noe av det beste festet på film, utrolig saktegående perfeksjon. Kan sammenlignes med Tarkovsky, da jeg synes begge to er på lik høyde. Fotoet får filmen til å flyte så utrolig godt.

 

Sjokkerende scener får man servert, er spesielt en scene som sitter i minnet mitt, og kommer til å bli der lenge. Filmen har noen rørende scener, som også sitter lenge etter. Historien er meget god, gidder ikke nevne noe fra den, da filmer er best når man ikke vet noe fra filmen fra før. Filmen har endel detaljer som man muligens ikke ser ved første titt, dette er uten tvil en film som kan føles bedre ut etter gjensyn. Nei, dette er etter min mening en av verdens beste filmer, og kommer lett inn på min favoritt liste. Toppkarakter gis, altså 10/10.

 

Russkiy kovcheg (2002)

Director: Aleksandr Sokurov

P.jpg

 

Dette er ett imponerende stykke film. Hele filmen er i 1 tagning, noe som meget stilig. Det må da være utrolig mye forarbeid. Utrolig mange skuespillere, eller statister rettere sagt. Filmen har en hau av russisk historie, noe som egentlig ikke er så interessant, men kameraføring gjør opp for det. Skuespillet er greit, musikken er herlig, stemningen er god. En original og stilig film med andre ord. 8/10

 

Le samouraï (1967)

Director: Jean-Pierre Melville

 

Film_306w_LeSamurai.jpg

 

Rolig og saktegående stilren film. Kan minnes litt om Taxi Driver med tanke på ensomheten, og minnet litt om Blow-Up med tanke på miljøet og renheten. Filmen er nesten perfekt, ser ikke stort minus med den. Må ta ett gjensyn med den, da jeg var meget trøtt da jeg så den, men hittil er det 9/10.

Lenke til kommentar
Public Enemies

 

-Dårlig filming, (mye av filmen virket å være filmet fra et håndholdt kamera, minnet om oceans 12 bare enda værre.)

En del av filmen er nok filmet med håndholdt DV-kamera, som f. eks når de kommer ut av bilen i begynnelsen av filmen.

 

-Hele filmen virket som om den var filmet i 2009, det var lite 30-talls feeling selv om det så ut som de prøvde så godt de kunne.

 

Det var nettopp for å unngå at filmen så ut som en periodefilm at den ble skutt digitalt og ikke "vanlig". (Er vel 35mm?)

 

Personlig så synes jeg filmen var ganske god.

Endret av Xtra
Lenke til kommentar

Fredag 13de (2009)

 

Ble litt lang, så tar det i en spoiler.

 

 

Andre gang jeg ser (og anmelder) den, og denne gangen var jeg forberedt på hva som ventet meg. For det første, drit i alt du vet om serien fra før. Vi har en fyr med hockeymaske og matchete som dreper folk, og tilfeldigvis heter han Jason. Og jada, mye av handlingen foregår rundt et sted kalt Crystal Lake. Moren hans blir drept i introen, til og med. Men der stopper likheten med resten av serien. Noen vil nok si det er mer enn nok, men for min del kunne vi like greit plassert et morderisk romvesen på et romskip og kalt det en Alien-remake. Eller sette fyr på en barnemorder og kalle det en Nightmare on Elm Street-remake. Det er nok hovedingrediensene, men seriene er så mye mer enn bare det. (se for eksempel Aliens Vs Predator-filmene. De har misforstått både konseptet til Alien og til Predator. Det er egentlig bra gjort.)

 

Anyway, det begynner som vanlig med ungdommer på tur, en "urban legend" om en unge som druknet i akkurat den innsjøen fordi de som holdt øye med han var for opptatt med å... øh... "holde et øye" med hverandre. Mora klikka og drepte hele gjengen, før hun ble drept. Ungen var ikke helt død likevel, men så mora bli drept og klikket selv. Hopp en del år frem i tid, og ungen (Jason) er voksen. Dessverre er han like morderisk som før og dreper hele gjengen.

 

Hopp seks uker frem i tid, og en fyr leter etter søstra som forsvant for seks måneder (?) siden i det området. Jeg vil anta meningen var at søstra er en av de som ble drept (?) i starten, men skal ikke si det sikkert. Ikke at jeg gidder bruke tid på det. Det er ikke akkurat den eneste feilen her. Man trenger ikke lete lenge etter logiske feil, og kjenner man til serien er det bare å glemme denne. Du vil bli skuffet. Denne filmen er laget for folk som ikke akkurat er fans, men ironisk nok er det vanskelig å forstå mye rart om man ikke er en fan. Som jeg nevnte blir moren drept i begynnelsen, men akkurat den biten tar bare noen få minutter og er veldig dårlig forklart i resten av filmen. Hvordan Jason klarte å overleve er heller ikke så bra forklart, og selv slutten er bare forvirrende om man ikke kjenner til resten av serien:

 

 

Etter å ha blitt jaget av Jason en stund begynner de to siste overlevende å sloss tilbake. Fyren blir nesten drept, mens søstra plutselig holder opp en medaljong og snakker til Jason med rolig stemme. Jason hører etter lenge nok til at fyren klarer å overmanne han og drepe ham ved å første henge ham, for så å spidde ham på en matchette eller noe. Deretter kjører de ham inn i en vedkuttemaskin eller noe sånt med hodet først. Bye bye, Jason. I siste scene sitter de to på en brygge og dumper liket til Jason i vannet. Uten forvarsel hopper Jason opp igjen, angriper dama og vi ser rulleteksten. Hvordan kan han fortsatt være i live?

 

 

Men drit i det. Skuespillerne her er i en klasse for seg. Det er kun to jeg kjente igjen fra før. Han ene spilte en av hovedrollene i serien 666 Point Pleasant (nei, du har neppe hørt om den.) :p Han andre er Jared Padalecki fra Supernatural. De andre er tydeligvis dratt inn fra gata mot deres vilje eller noe sånt. Will Work For Food, sannsynligvis. :p Han fra Point Pleasant (sheriffen) har en veldig liten rolle, så drit i ham. Jared Padalecki (la oss kalle ham Sam) har en meget sentral rolle, men det er både positivt og negativt. Det positive er at han er en kjent skuespiller for meg, og etter fire sesonger av Supernatural har jeg begynt å like ham ganske mye. Det negative er at etter fire sesonger av Supernatural har han ennå til gode å smile, da humøret hans enten er gravalvorlig eller forbannet. Nå da han har hovedrollen som en fyr som leter etter søsteren sin må han vise følelser, noe som ender opp med å vise hvor dårlig skuespiller han egentlig er. Det blir som å sette Arnold Schwarzenegger eller Sylvester Stallone i en komedie, eller Halloween med Danny DeVito som Michael Myers. Det blir bare feil. :p

 

I grunnen er det bare fire grunner til å se denne filmen:

 

1. Du kjenner ikke serien fra før, eller du hater den.

2. Du vil se nakne damer. (den eneste dama vi ikke får se toppløs er hun søstra, og skjorten hennes revner en del mot slutten.)

3. Du vil se blod og gørr.

4. Du er like drita eller høy som folkene her. Seriøst, de begynner å drikke og røyke veldig tidlig i filmen og holder det gående helt til siste slutt. Dvs til de dør.

 

Jeg hadde store forventninger til denne, men den skuffet stort. Ikke engang Jason klarte de å få til. Greit han ikke kan snakke, men det gjør det bare enda viktigere å "snakke" med kroppsspråk. Se Kane Hodder som Jason, så skjønner du hva jeg mener. Bare noe så enkelt som å trekke på skuldrene og puste tungt i frustrasjon når et offer slipper (midlertidlig) unna er nok til å gi Jason en personlighet og følelser. Idioten her står bare i ro og ser mildt sagt tilbakestående ut. Jason også, for den saks skyld. :p

 

 

Vurdering: 2/10

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-D7I5Gr2

Night at the Museum 2.

 

BEN STILLER ER IKKE MORSOM!

Han hadde noen gode roller på 90-tallet, that's it.

Dette var ikke verdt tiden min.

 

Smått irriterende at komedier nå til dags får en ''The Office-pakke'' der minst 3 fra serien the office er med i filmen som cameo's.

 

PS: Jerry Stiller er meget morsom,synd Ben ikke arvet the funny bone.

Endret av Slettet-D7I5Gr2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Lion King 5/6

 

Husker ikke om jeg har sett denne før , uansett er dette en orntli høydare : spennende og ganske gode sanger (som heldigvis ikke dominerer hele filmen , det kan bli vel mye med noen filmer)

 

:D

Lenke til kommentar
Eden Lake - 2008

 

post-53511-1249507274_thumb.jpg

 

Kjæresteparet Steve og Jenny drar til det lukkede samfunnet Eden Lake hvor det som var ment å bli en hyggelig weekend, viser seg å bli det motsatte, straks de støter på en gjeng respektløse ungdommer med total mangel på moral og medmenneskelighet...

 

James Watkins debuterer med en film som spenner deg fast til stolen og får deg til å føle deg både provosert, sint, hjelpesløs og glemte jeg å si det: SKREMT!! I disse tider hvor skrekksjangeren resirkulerer gamle klassikere og pøser på med blod og gørr kommer denne britiske luringen av en film ut av det som et overraskende friskt pust. Watkins gir oss nok tid til å bli kjent med hovedpersonene og bry oss om dem, før han vender om og terroriserer oss til siste slutt. Da jeg så denne filmen følte jeg mye av det samme som da jeg så Wolf Creek tilbake i 2005. Et sterkt ubehag! Bare enda verre her. Watkins klarer å skape en ekkel stemning som sammen med solide skuespillerprestasjoner gjør filmen troverdig og skremmende. I tillegg blander han inn underliggende kommentarer til samfunnet som; gjengmentalitet, oppdragelse og moralsk forfall. Eneste jeg er skeptisk til er slutten, som skuffer i forhold til resten av filmen. Ellers har den lykkes på alle punkter.

 

Er du ute etter å bli underholdt er ikke dette filmen du skal se, men vil du får deg et ordentlig støkk så er denne et sikkert valg.

 

9/10 - en av de beste skrekkfilmene fra dette tiåret.

 

 

Jeg må si meg enig, fy faen for en film. Jeg er ingen ekspert på sånne filmer men denne ga meg skrekk og sinne.

 

 

 

PS: bar jeg som laster ned litt filmer?

Lenke til kommentar

Spread (norsk tittel: L.A. Gigolo)

 

Dette er den første anmeldelsen jeg gjør her.. ikke drep meg om den suger.

 

Aston Kutcher spiller twenty-something player med good looks. Han har verken utdanning, jobb eller noen som helst plan for fremtiden. Men han kan å dra damer. Eldre, rike damer. Han bryr seg selvfølgelig ikke om damene, men de gir han en bra plass å bo, mat, klær, bil osv. så han gir dem sex. Masse sex. Men han har også sex med andre damer. Noe som gjør at han av og til må "flytte". Han er selvfølgelig ikke egentlig lykkelig, og innser det til slutt når han møter drømmejenta.

 

Mye virket som en vanlig klisje romantisk-komedie-som-jeg-har-sett-mange-ganger-før film. Men den var faktisk mye morsomere, sexy og overraskende enn jeg først trodde. Selvfølgelig er mye åpenbart, som at han ikke egentlig er lykkelig med livet sitt, og at han kommer til å bli dødsforelsket i jenta som ikke vil ha han med engang.

 

Filmen hadde noen bra tvister, mye morsomt og VELDIG mye nakenhet.

 

6/10 for å ha overgått forventningene og for å ha en utrolig bra slutt :D

Endret av xenoxz
Lenke til kommentar

The Last House on the Left (2009)

 

Det har vært lengesiden jeg har levd meg så intens i en film. Vi som såg filmen stod der som tullinger og skreik til lerretet, vi vrei oss i smerte av scener, og det var et øyeblikk jeg ble seriøst kvalm (er en fæl voldtekts scene).

 

Skuespillingen er svært svært bra, og jeg hadde full tro i deres skrekk, og angst.

 

Godt mulig at pga vi levde oss så mye inn i alt, at jeg har blitt blendet for hvordan filmen egentlig er, men nå bedømmer jeg filmer etter hvor mye av en opplevelse den gav meg, og denne leverte!

 

Shit for en opplevelse!

 

8/10

Lenke til kommentar
Night at the Museum 2.

 

BEN STILLER ER IKKE MORSOM!

Han hadde noen gode roller på 90-tallet, that's it.

Dette var ikke verdt tiden min.

 

Smått irriterende at komedier nå til dags får en ''The Office-pakke'' der minst 3 fra serien the office er med i filmen som cameo's.

 

PS: Jerry Stiller er meget morsom,synd Ben ikke arvet the funny bone.

 

Er visst et tydelig elsk-/hatobjekt i Ben Stiller. Personlig synes jeg han er hysterisk til tider, og helt grei på det jevne. Dodgeball, Starsky & Hutch, Meet the Parents er filmer jeg rangerer høyt oppe av komedier ihvertfall. Night at the Museum-fimene har jeg ikke tatt meg tid til å se enda, men kanskje det er på tide. Mange her inne slaktet Tropic Thunder, hvilken jeg digget, så hvorfor ikke satse på en liknende opplevelse i NatM.

 

Tips til deg, last ned første episode (for øvrig kan du egentlig laste ned hele) av den britiske serien Extras. Der briljerer Ben Stiller. Check it out!

Lenke til kommentar

Vi hadde film kveld igår, vi så AVP 1 & 2 og den nye Asterix.

 

AVP

 

Problemet jeg hadde med forsåvidt begge er at den ene parten suger som regel. Alienene var dårlige og døde av ingenting i disse filmene, like wth? I Alien har de problemer med EN, her slakter de som aldri før. Predatorenene for min del var for store og mandige, de bare gikk fram, dyttet folk vekk eller holdt dem opp med halsen liksom. Men, en gang så plutselig hoppet den elegant i slow mo for så og gå sent og vær som ett fjell. Det jeg faktisk likte best i disse var at animasjonene og alt sånt var veldig bra laget og alt var hller ikke CGI. Handlingen er ganske døll egentlig, og jeg syntes det hele ble litt dumt. De er redde for at Aliens skal komme på overflaten. Men, hva er farlig med det? De er på en øy langt ute i *insert name* polen. De hadde sikkert krepert av svømmingen til land, så hva er problemet?

Slutten var også ganske teit, jeg mener, hva skjedde egentlig med personen? Du får aldri vite det.

Ok film og se med en gjeng kamerater, men thats it.

 

AVP2

 

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om denne. Jeg husker skremmende lite av den og det er egentlig en av de filmene jeg ikke klarer og si om jeg likte eller hatet. Men, skal du og vennegjengen se den første så kan dere like godt se denne i samme sleng.

 

Asterix og Vikingene

 

Av alle ting så endte det med at vi så denne, MENS vi fant ut hvilken film vi skulle se. Det endte med at vi så hele. Jeg personlig har vokst opp med Asterix og for meg så ble det som og være en unge igjen. Animasjonen er veldig bra. Som fan av Asterix så vil det si at jeg har lest tegneserien, så jeg kjente historien og jeg visste at de kom til og gjøre den annerledes. Jeg vet at ting som SMS er morsomt for mindreårige osv, men jeg syntes det ble litt over the top egentlig. Vi så den på norsk da, hadde skremmende nok bare problemet med to stemmer:

1. Obelix, ok stemme, men savner den gamle.

2. Forbanna Aksel. Det er den mest overspilte, mest irriterende stemmen jeg kan høre på tegnefilm.

Uten om det så digget jeg den, og for en tid på 1 og 15min så koste jeg meg veldig. Definitivt kveldens høydepunkt, jeg vet ikke om det sier mer om meg eller om AVP filmene.

Har du barn eller har ett visst forhold til Asterix og du er litt barnslig i sjela, se den.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...