Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Nesten 10/10 for min del, denne filmen. Veldig frisk måte å nyansere den evige konflikten der nede på,

samtidig som man får et solid spark til solar plexus på slutten.

 

 

Jeg har ikke sett Entre les murs ennå, men Vals Im Bashir er den soleklart beste filmen fra fjoråret for min del (og såvidt jeg vet ^^)

Animasjonen kunne vært pusset på (anno 2008). Men enig i friskheten, Cun-san. Siste bildene var sjokkerende. Nå står Benjamin Button på menyen. :)

Lenke til kommentar
Jeg elsker humor hvor jeg må begrave huet mitt i hendene fordi situasjonene karakterene havner i er så inni hampen flaue.

 

Her skilles vi ad. Hvis noen ser på Skjult Kamera eller noe lignende på TV, må jeg ganske enkelt forlate rommet til tider.

 

Er det Nelly Furtado i avataren din, Onyx?

Lenke til kommentar
Nuovo cinema Paradiso (1988)

 

En fantastisk sentimental og klisjéfylt film som treffer meg mitt i hjertet. Spesielt vennskapet mellom Toto og Alfredo fungerer perfekt. Kjærlighetshistorien synes jeg imidlertid blir litt kjedelig til tider, derfor blir det ikke full pott, bare nesten.

 

9/10

Den seg tapte seg dessverre veldig i det gutten ble ungdom. Grusom kjærlighetshistorie.

 

 

2 Days In Paris

Et par bestående av en fransk kvinne og en new yorker har i det filmen starter akkurat ankommet Paris og som tittelen avslører så skal de kun være der i to dager. Tittelen, Julie Delpy og ikke minst Paris som et bakteppe danner visse forventninger, spesielt for de som har sett Linklater sine "Parisfilmer". Oppskriften ligner bemerkelsesverdig på hverandre og det er umulig å ikke sammenligne filmene. 2 Days In Paris sitt største problem er egentlig at den er så fastlåst i konvensjoner og regler. Filmen føles mer som Meeting the French Parents enn det jeg skulle ha ønsket - en litt mer nyansert kulturkræsj hadde kanskje gjort seg. Det er litt for mange innstikk og små øyeblikk som skal bidra til å si noe om den franske holdningen, men som dessverre tar oppmerksomheten fra paret. Tidvis bruk av collagestil og voice-over noe som absolutt kan minne en om Woody Allen, det er bare så synd det ikke ble mer brukt. Jeg koste meg men jeg tror filmen hadde trengt en litt strengere regi. Den vil prøve litt av alt, men den gjennomfører det aldri.

 

6/10

Endret av tjalla
Lenke til kommentar
Dog Soldiers

 

I am not breaking radio silence just cos' you lot got spooked by a dead flying fucking cow.

 

Bare av å lese sitatene til denne filmen på IMDB må jeg si at jeg har ekstremt lyst til å se den.

 

Med sitater som "I'm still not convinced these things didn't just escape from the local nut-house and forget to shave or trim their nails."

Lenke til kommentar

The Thief of Bagdad (1940)

 

kccig5.png

 

Strange how an unpleasant child can make a decent dog!

 

En av de aller peneste filmene visuelt sett ever. Denne filmen er et fantastisk eventyr som foregår i Bagdad, med masse herlige roller, klassisk skuespill, forbudt kjærlighet og selvfølgelig - en ondskapsfull slu sultan. Det kan ikke bli mer classic. Teknisk er det også veldig overveldende. I filmen er det flyvende tepper, ånder som kommer ut av flasker og hester som kan løpe i luften og opp til skyene. Fargerikt er det også. Det er klart man ville vise sterke farger når man endelig hadde farger. "An Arabian Fantasy in Technicolor" står det når filmen begynner; og det er virkelig sant.

 

Filmen er under to timer, spennende hele tiden, et skikkelig eventyr som handler om Ahmed og Abu, en prins og en tyv som må kjempe mot den onde Jaffar sammen.

 

s5bcdv.png

 

Filmen ser pen ut, noe som betyr at den ser dyr ut. Og det var den, for produksjonen var vellykket, men veldig dyr. Det tok 18 måneder å spille inn filmen, dessuten ble det mye forstyrrelser grunnet WWII.

 

Filmen er løst basert på filmen med samme navn fra 1924, men har også tatt mye inspirasjon fra de gamle kjente eventyrene "1001 natt". Filmens skurk heter Jaffar (samme som i filmene om Aladdin), så de har begge altså tatt dette fra samme sted.

 

2yyxlsg.png

 

Svære kostymer, store kulisser, fantastiske farger. Seriøst. Se på ho der.

 

9.5/10

Lenke til kommentar
Dog Soldiers

 

I am not breaking radio silence just cos' you lot got spooked by a dead flying fucking cow.

 

Bare av å lese sitatene til denne filmen på IMDB må jeg si at jeg har ekstremt lyst til å se den.

 

Med sitater som "I'm still not convinced these things didn't just escape from the local nut-house and forget to shave or trim their nails."

 

da anbefaler jeg deg at du gjør det :>

Lenke til kommentar

Det finnes nok av bra skrekkfilmer som ikke er skumle. Spesielt de som inneholder humor-elementer, slik som for eksempel Dog Soldiers. Hvis du mener den er dårlig er det en ting, men jeg er så lei av folk som stempler den som "so bad it's good"-film. Filmer som Troll 2 og Plan 9 From Outer Space tilhører denne gruppen, fordi de prøver å være bra, men feiler miserabelt. Filmer som Dog Soldiers og Shoot 'Em Up klarer derimot å være akkurat det de prøver å være.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Singin' in the Rain (1952)

Directors: Stanley Donen, Gene Kelly

 

En selvironisk film om Hollywood's overgang fra stumfilm til "Talkies". Filmen er litt morsom, mye god musikk og danseinnslag. Egentlig ikke en film for meg, men jeg koste meg igjennom filmen anyway. Er en film som bør se om man liker musikaler og er nysgjerrig i filmhistorie.

 

Åtte av Ti

Endret av Mr.BadSmile
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...